Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 12 mars 2020

Digerdöden,Spanska sjukan,Lepra,Smittkoppor,Denguefeber och så lite nageltrång!

Smaskiga news! Vi som alltid på Hornberga går ut tillsammans med minst femhundra vänner varje gång! Vad hörs i den gamla skraltiga apparaterna idag?????? Vi kan inte träffas någonstans?
Jag har ringt Operan, nej nej nej! Inte så många som femhundra, vad ska vi göra? Ska jag behöva hyra Hagaparken och sätta upp en pianoafton med Rubina spelar sina senare alster, utomhus, men icke sa nicke, kan bli knökafullt hälsas det!

Får vi ha en liten fest hemma i gula salongen med bara BringOlle som klinkar på sin bas! För farligt!

Vi har ju våra stora maker runt sjön, kan vi där skåda fåglar och dricka en kaffegök i all enkelhet?
Ne nene! Aldrig i livet det kan ju komma Tovsvipor från sydostasien i tusental, och de kan ha både skoskav och Böldpest!!!!!!!


Vi har nu slitit hela natten med arrangemangen, och på förmiddagen har vi ett enda förslag till kulturbranschen, det blir mina trogna hästar Tunas Idol och Lady Gaga som med tio meters mellanrum sakta promenadspankulera i full skyddsdräkt naturligtvis, genom samhället.  Arne och jag själv ansvarar och går före och efter dessa två flinka hästar. Både Arne och jag iklädda lufttäta inkubationsoveraller med inbyggda munskydd. Uppmärksamma att vi plockar upp efter hästarna i en dubbelskiktad miljöpåse som efter var upptagning läggs i i en kärra med brännbart vätska som skall sparas till Påskhelgen då vi ännu inte vet om några restriktioner har hunnit göras. Om inte så kommer jag själv tillsammans med Arne och Toivo om han är hemma från finska karelen då tända på den där lilla vagnen med hästskit, och det kommer att bli en smäll som kommer att höras över hela ÖN!
Något roligt ska vi väl kunna få ha trots Coronatider.

Så alla ni som bor granne med oss på Hornberga gård kan som vanligt vänta er en hederlig fest redan på Påskafton! Så låter vi pöbeln göra vad de vill.

Det blir femhundra halalgrillade grisar, det blir femhundra kameler som ska dansa för oss och så tusentals rinnade champagner i alla dess färger, de vore väl festernas fest och sen efter fyllan så räknar vi in hur många Böldpipor som har fått spanska sjukan och hur många kameler som fått skoskav och nageltrången på mina söta hästar är kanske helt borta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så kom hem till oss på Hornberga säteri påskafton vid den tidpunkt 
ni själv tycker känns bäst,kom nu mangrant! Fler än femhundra ska vi bli!!!!!

söndag 1 mars 2020

De komma från Öst och Väst, de komma från Syd och Nord......




Jag sitter på min kammare och skakar av rädsla över framtiden! Trots att jag är så gammal och har varit med om mycket under livet, men dessa omflyttningar av folkmassor över världen är nog det värsta jag varit med om.

Alla vill vara där de inte är. Alla vill trava över världen genom skogar , över berg, genom dalar. Eller kanske enklare flyga till olika destinationer för att till sist hamna i Sverige, önskelandet för hela jordens befolkning! Där inga lagar och regler finns, det tänjs på alla de beslut som en gång tagits. Vi har inget försvar, vi har ingen regering som fungerar, vi har bara pengar. Och det är där det ligger! Kommer man hit får man allt gratis! Och vilka vill inte till Guldets land, där det bara är att plocka de största och bästa frukterna från allas våra öppna trädgårdar.


Jag kan känna att det går mot tider då trädgårdarna snart är avplockade, träden avlövade och vi som en gång var svenskar och såg Sverige som vårt land, sakta tynar bort och ersätts av andra religioner som ligger ungefär tvåhundra år efter. De finns kvar i Medeltiden en del som invaderar Sverige, men sjalar och huvuddukar knivar, klaner och fan och hans mormor....Var står vi svenskar? Vi står inte, vi lallar på som byfånar och funderar mest på vart vi ska flyga på nästa semester? Erdogans Turkiet är ju jäkligt nice iallafall, eller hur. Jag är för smart för att ta del i vår tids idiotier och gömmer mig härute, blundar, dra ner rullgardinerna, och släcker ljuset i väntan på slutet hälsar nu en ytterst sliten människa vid namn Honorine