Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

tisdag 17 januari 2012

Idag har jag fått en utnämning........

Ja, visst är jag väl van att bli rikt belönad, titt som tätt, MEN IDAG!
Idag blev jag hyllad något alldeles särskilt, och utan att jag hade en minsta aning om detta.

Det ringde på förmiddagen och Ortstidningen ville komma över för att prata med mig, vilket inte hör till ovanligheterna så Lilla Elsa svängde ihop en Mårbackakaka, och på utsatt tid så kom de. Fotograf och Journalist , samt ytterligare en för mig, okänd dam.

Vi satte oss i gula salongen och drack vårt kaffe, och då reser sig damen i fråga, upp och håller ett litet anförande.....Gissa om Grevinnan Honorine blev tyst?

Det var fabrikens Ferraris Europachef som talade, och ville med en liten plakett visa mig Ferraris aktning och tacksamhet , för att jag valt att köpa deras  stora suc´ce just nu, den Röda Ferrarin, som endast finns i några exemplar i Europa..........
Jag fick emottaga denna förtjusande tavla på nämnda bil, och jag känner mig djupt hedrad.
Tack kära Brigitte van Petrenne  VD på Ferrari för ert goda val av person hälsar HS

4 kommentarer:

  1. Hujedanemej, kära Honorine! Vad HAR du nu begåvats med? Jo icke mindre än denna så fantastiska ultraplacket, emottagen från ingen mindre än själva Överdirektörskan Birgitta van Petrennes ljuva hand. Att så till den milda grad få artigt buga inför henne, måste troligen vara något av de lite mer ultimata man kan utsättas för.

    SKULLE det nu vara på det viset att detta Ollonbergska par insätter sina fötter innanför dina så ärevördiga trösklar, GÖR det väl icke allt för mycket, om de så gott som snarast kommer att fästa sina avundsamma blickar på detta så granna plakat som jag utgår från är placerad i själva förmaket. Kanske en liten nättare lunch snart är på plats på ditt Säteri. Du kanske icke just väljer den så arma rätten radhusbiff, men kanske något i den stilen. Troligen finnes ej heller en omätlig mängd kost.
    Om detta förslag icke faller dig på läppen, kan du ju alltid inglasa denna så värdefulla tingets, för att sedermera uthänga den på lämplig gavel på Herrgården.

    I dag "råkade" jag avhöra ett samtal mellan Camina och den så infernaliskt lilla RARA Svala. Dock må jag i detta sammanhang meddela, att jag icke fick ihop det hela, då jag tyvärr "hamnade" inom hörhåll en aningens för sent. Det hela gick tydligen ut på, att denna så lilla Svala har för avsikt att besöka dig, samt då passa på att skrinna tillsammans med dig i den så mörka nattens famn. Eljest skulle det tydligen galloperas, så det stod härliga till. Då jag lider av starka hederskänslor, vilket innebär att jag EJ vill omtala att jag överhört detta samtal, vill jag först efterfråga hos dig, om det ligger den minsta lilla sanning i detta. Icke för att jag motsätter mig en sådan konfrontation, om det sker på dagtid. Men detta skrinnanade förbjuder jag henne, då hon ÄR så pass ung och oerfaren. Du må betänka att flickebarnet enkom är på sitt 27:e år, kära Honorine.
    Annars kan jag i stort sett enkom övergratulera dig än en gång till detta så ärorika plakat,
    hälsar dig,
    Rubie

    SvaraRadera
  2. Tack för dina "övergratulationer", javisst är det alltid trefligt att få en utmärkelse, och då helt utan att ha haft en "hint" om detta förestående, så är ju lyckan dubbelt så stor........Svala och jag har icke något gemensamt vad den saken anbelangar.och så talar vi icke mer om detta hälsar HS

    SvaraRadera
  3. Bästa Fru Stiernspetz!
    Vi på Ferrari är förstås hedrade av att Ni värdigas inköpa Vår Bil och dessutom glada över att det uppmärksammas på denna Blogg.Den enskilda människan och Marknaden bör i dessa tider bistå varandra på olika sätt.

    Med Utmärkt Högaktning
    tecknar
    Brigitte van Petrenne

    SvaraRadera
  4. Kära Honorine. Det osar ugglor i mossarna ända bort mot mitt så ärevördiga håll. Således har jag förstått att lilla Svala kommer att visitera dig. Jag bistår då med ett bifall till detta, men med den så viktiga klausulen: Nattliga skrinnarfärder förbjudes.
    Således behövs det icke vidgås från min sida, att jag "råkat" överhöra detta samtal,
    hälsar dig,
    Rubie

    SvaraRadera