Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

tisdag 27 oktober 2020

Salig faders födelsedag

 Vi samlas som alltid vid Borgmästaregården klockan aderton. Där skall vi höja ett glas Cognac av den finaste sorten  och tänka på salig far. Efter att gjort denna ceremoni går vi i fackeltåg runt udden , och då vi återkommit till Borgmästargården sätter vi alla våra facklor i en urna som står på gårdsplanen endast till för detta tillfälle. Vi är aderton personer , och jag är särskilt glad att båda sönerna hunnit hem och kan deltaga. Allan från granngården åker numera permobil, och jag är lite rädd för att han ska gasa för fort den gode Ollonberg! Minns då han hade körkortet kvar och med sin gamla amazon körde rakt in i ICAs kundtjänst och fick inte stopp på bilen förrän vid kassan där dottern satt och aningslöst tuggade tuggummi, ja det var då det, men mannen älskar att gasa på.


Då klockorna ringer aderton och trettio går vi i rangordning in i matsalen och sätter oss vid det fint uppdukade bordet, där ett Vildsvinshuvud tronar mitt på bordet!!!!!!!!! Nej, gick ni på det? Självfallet finns där inget äckligt huvud utan där står en stor ljusstake med etthundrafyra ljus tända och på våra tallrikar ligger en liten ädelsten till var och en av oss, samt en smörkniv , snidad av salig fader själv för länge sedan. En gåva likadan varje år. Därefter tar festen vid .Det är småvarmt och snapsar och kalvstek med rödvinbärsgele och gräddsås. Mycket vin i stora glas. Det hurras flitigt och vid inbärande av desserten, Plommon i cognac med vispad grädde håller jag talet.   Ett tal som alltid uppskattas av de andra och mängder av applåder rungar i mina öron då jag sätter champagneglaset till munnen. och efter kaffe och avec bryter en av mina söner alltid taffeln och därmed är det fritt fram att gå ut i kvällen och njuta av en god cigarill för den som vill.

The same precider as every year! Salut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar