Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 30 augusti 2017

Tänk er att arbeta på våra svenska akutmottagningar , då lever ni farligt---

Kära medmänniskor i Sveriges land, att arbeta som Polis eller inom Brandkåren eller som ambulanspersonal i vårt land är idag ett livsfarligt uppdrag.

Att arbeta på våra sjukhus akutmottagningar anses också tillhöra en stor risk för att bli skadad, som personal, nu ska akutmottagningarna på de större sjukhusen iallafall få överfallslarm, så de kan anlita hjälp då de hjälper sjuka människor som sökt hjälp på våra sjukhus.... Förstår ni?????

Så ser det ut idag i mitt hemland Sverige, de människor som kommit till vårt land för att de är så farligt att vara i deras hemländer, dessa människor skrämmer skiten ur oss svenskar där de i stora horder, mestadels unga män, som dyrkar sina mödrar, men som inte fått någon uppfostran från dem, slår på allt som rör sig i vårt samhälle. Särskilt om det gäller utryckningsfordon, personal som hjälper människor i nöd!

Förstår några nu levande personer hur detta kan vara möjligt????????
Jag vill tacka alla dessa naiva politiker i vårt land som med vilken partifärg som helst öppnat våra hjärtan, öppnat vårt land för dessa galningar som bara blir fler och fler.
Jag är så rädd och skrämd av det klimat vi ser idag i vårt samhälle.

Jag kan se och höra i Stockholm hur underrepresenterade svenskar är, i ett tunnelbanetåg så ser och hör vi sällan det svenska språket, utan det sitter några svenska gamlingar och tittar ner i golvet, några svenska ungdomar sitter och lyssnar i sina  mobiler, och så hela världens alla språk runt omkring, det är mysigt och trevligt, men då vi är i  minoritet skrämmer det mig! Utan att vara rasist, jag avskyr att inte få tycka och tänka fritt i ett demokratiskt land, jag avskyr det... Under mitt liv har jag arbetat med tusentals personer som kommit från alla länder, vilket aldrig varit det minsta problem, många har förblivit mina vänner, men då jag idag bara ser kvinnor och unga flickor med huvuddukar, och det bara blir fler och fler som inte har en inkomst och kan leva utan samhällets stöd då förstår även jag att någonting är fel!!!!! Men som svensk får vi inte tycka och tänka fritt längre, utan ska gå omkring som de dummerjönsar som omvärlden ser oss som........

Jag är rädd , jag är jätterädd för vad som hänt i vårt land....När jag varje dag skall möta dessa tiggare vid min mataffär, i centrum sitter de som vakter i vartenda hörn dag efter dag, dessa personer håller fullständig koll på oss som bor och lever där, de har fullständig makt över torgen, det gör att jag många gånger avstår att gå över torget, bli tjena tjena på avstår att gå in på Hemköp där en vakt sitter och registrerar alla, avstår att gå in på Coop där det sitter en annan vakt och hejar hejar, tvekar att gå över torget för att ta tunnelbanan då jag blir iakttagen och hejad hejad på dag efter dag månad efter månad år efter år, snälla var i världen ska jag vara ? måste jag också fly, för att få leva mitt liv !!!!?

tisdag 22 augusti 2017

Fler barn i vårt samhälle mår allt sämre psykiskt, och vad säger föräldrarna?


Allt fler barn mår sämre psykiskt medan föräldrarna låtsas stressa runt och pussla med sina liv. Fattar ni inte att det är helt ohållbart?


Nu måste ni reagera, det är inte samhället som skall ta hand om era barn.
Förr så fick man barn för att man önskade det, och vi ville själva ta hand om våra barn, men idag finns det inget sådant, utan snabbt ut i yrkeslivet, bråka lite med partnern om vem som ska vara hemma, båda har ju ju sååååååååååååååååååååååååååååååååå förbaskat intressanta yrken och håller på med sina karriärer, men lägg av, antingen så ser ni till att det inga barn blir eller så tar ni ert vuxna ansvar.

Förverkliga er inte så förbaskat mycket, ni ska ut och springa på gymet, och tjejgänget och grabbkvällar, sluta upp med det och bete er som vuxna.

Er tid kommer när era barn blivit vuxna!

Om nu världen finns kvar då förstås? Idag undrar vi som är lite äldre vad i helvete det tagit åt alla människor?
Det hotas och skjuts och mördas och dödas som om det vore en rolig lek allting!!!!!

I vårt eget land , där vi inte känner igen oss alls, tjugo skjutningar i Sverige , bara i helgen, två med dödlig utgång......

Vad säger det?

Jag tror inte på att alla människor kan leva samman, trots att vi är lika mycket värda, men eftersom vi har olika bakgrund, och vi alla vet att kunskap är det enda sätt att föra människan vidare i utveckling så krackelerar det då allt sammanblandas med människor utan baskunskaper hur vi beter oss, hur vi
gör, och det kommer att ta många långa generationer att överbrygga detta, och under den tiden får vi nog räkna med att vi alla kommer att lida stora förluster på olika sätt, såväl socialt som ideologiskt då vi också är för rädda i vårt land att ha en egen åsikt och våga stå upp för vad vi själva har fått ärva av våra förfäder, utan vi skall skämmas att vi har såväl nationalsång som flagga.

Jag har under några intensiva dagar varit i Stockholms centrum och det slår mig varje gång att i innerstan och dagtid så finns det inte många svenskar, och det talas otroligt många olika språk, svenskan är snart i minoritet, och föräldrarna de bara karriärar sig vidare, lånar ännu mera pengar, handlar på sig ännu mera crap och så ska det vinas och festas  näst intill hela tiden.......

En ung pojke sade idag  då frågan ställdes honom varför barn och ungdomar i Sverige bara mår allt sämre, och sommaren blir en extra stor tyngd för barn och ungdomar.
Han svarade att han tror att det beror på att föräldrar dricker så mycket mer under sommar och semestertider och barnen känner ingen trygghet i fulla pappor och mammor, de saknar en vuxen människa som de kan tala med, i skolan finns det förhoppningsvis under terminen några vuxna med huvudet på !!!!!!

Så jag ber alla föräldrar att ta vara på tiden med era barn, se er om vilken värld vi lever i och fortsätt inte som ni gör, stanna upp, tänk efter, ska ni tjäna mammon och herr Stövlen eller skall ni börja tänka på att ta hand om era egna barn, låt er inte luras av Sossarna att det är samhället som skall sköta om och ha allt ansvar för barnen , samhället klarar inte av det och ni måste vakna nu hälsar en mycket sorgen, upprörd och förbannad HS

torsdag 10 augusti 2017

Galenskap eller elakt förtal?

Nu när Arne och Toivo fick veta att det hänt stora saker på Ollonberga  och att PizzeriaFritte hade blivit  kock hos Allan brast de ut i ett skorrande läte, Toivo frustade ut halva innehållet ur flaskan och Arne kliade sig återigen i nacken och skakade lätt på huvudet.


-Nu har han satt fan i båten skrattade Toivo, Fritte e int å lita på, han e en riktig suput och slarvar med renliheten......

- Ja det är inte den bästa personen att ha att göra med frun. Arne såg lite förlägen ut, men han kanske har bättrat sig..........?

- Tok du , han e som han e, int kan han pli bättre, Pizzafritte!

Jag bad dem vara tysta en sekund, för det blev lite för mycket att härbärgera.....Gärdis nyinflyttad till Arne som slängt ut Hemtjänstpersonalen och anställt en kock och alltiallo vid namn Fritz och enligt mina två anställda inte att lita på?????

Vad har käre Allan gjort? Har han blivit helt galen? Har han fått en snabbgående demens? Har han bara velat göra något annorlunda  den sista delen av sitt liv?

Jag känner mig helt och fullt omtumlad och beordrar Toivo att hämta upp en torr Chablis ur källaren och Arne får tillreda  en  Sjötunga Walevska med potatispuré, och detta skall ske i rödaste rappet, jag känner mig yr av allt underligt jag upplevt de senaste timmarna, och mitt i allt så står Nippe och tuggar och gnager på min sekretär från salig makens farmors mor!!!!!!!!!!

- Nippe, Nippe vad i helskotta håller du på med? Arne , ge Nippe ett äpple och släpp ut honom på gräsmattan, och se till att stora grinden är stängd, och låt mig nu vara ifred en stund, jag måste få ordna tankarna lite, och telefonera Prosten själv och få hjälp att utröna vad dessa figurer egentligen är, ja både Fritz och Gärdis, han kan ju bli totalt uppsnurrad! Ja, allt ska då jag ta tag i, och jag behöver ett huvudvärkspulver nu..........................Toivo, hämta akutväskan och ge mig ett pulver av den starkare sorten, skynda på snälla..........................

- Frun, jak kommer så forrt jak kan, Chablis och pulver frun, det skall pli!!!!!

onsdag 9 augusti 2017

Man trorr inte att det är sant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag går in i den stora inre hallen och fortsätter in till matsalen där ljuden från wienervalsen strömmar ut så man nästan känner hur fönsterrutorna skallrar, och vad se jag därinne?????

Jo den Allan Ollonberg från Godset Ollonberga, min gamle gode vän genom åren, som har varit en stor del i mitt och mina barns liv. Där dansar han runt runt med en rödhårig liten kvinna i sin famn, ja det är sant!!!! Jag gnuggar mina ögon, och hämtar in Nippe, för att jag tänker, fyra ögon ser mer än två............

Nippe travar glatt med mig uppför stentrappan och snart är vi åter i matsalen där bordet dragits bort och golvet är fritt från möbler, och Nippe gnäggar och frustar så I ett enda andetag stannar Allan upp, svetten dryper från hans panna och hela karln ler , så jag ser varenda tand i hans mun. Kvinnan håller hårt om honom och de stirrar på Nippe och mig naturligtvis förväntar de sig inte hästbesök vid denna tid........

Allan öppnar famnen för mig och presenterar Gärdis, denna lilla knubbiga kvinna som lagt helt beslag på honom och hans hjärta....

- Det här är Gärdis Honorine, Gärdis detta är Honorine , min granne och bästa vän!

Du förstår Honorine, jag var på ett kalas på snåla Älgbräkens för någon tid sedan, ja maten var lika dåligt tilltagen som vanligt, men jag vann högsta vinsten då jag träffade Gärdis där, och efter detta är ingenting som förr... Jag är kär, förstår du, gamle Allan är kär, jaja jag har inte glömt min salig Rutan, men jag trodde aldrig jag skulle få en framtid mer. Nu har jag avpolleterat hemtjänstpersonalen, anställt en kock som heter Fritz, från Hornberga, och Gärdis har flyttat in , och vi ska leva vårt liv tillsammans till slutet, vi ska dansa , åka golfbil, dricka drinkar och göra av med mina pengar, och det känns så gudomligt gott ska du veta Honorine!

Gärdis kommer från Bergen och är tonsättare och har skrivit en hel del under åren och gjort arrangemang till både de ena och de andra, de där är inte jag insatt i, men nu Honorine måste vi skåla , skåla för livet!!!!

Gärdis hann inte med ett enda ord, hon stod där bara leende och glittrade med sina ögon som kisade lite mot mig, sedan blickade hon på Nippe som lugnt gick runt i matsalen och faktiskt gjorde nummer två mitt på golvet, titta skrattade Allan, den lille pojken känner sig hemmastadd redan, kom lilla Nippe ska jag ropa på Fritz och se om vi har nåt gott, men Nippe hade redan nosat sig fram till fruktfatet och högg till sig ett rött äpple och det var ett skratta och och tjoande som väl aldrig tidigare i Ollonbergas historia, där Fritz kom in med kockmössan på sne, men de är ju han som jobbat på Pizzerian nere i samhället, det såg jag direkt, men han lyfte artigt på mössan presenterade sig och höll fram en knippe morötter...................................

Saker och ting förändras mina vänner, och det kan gå snabbt som i själva livet, Allan är tokkär, jag är tokglad för hans skull och det ser ut att arta sig här ute på landet i augusti månad, och Nippe och jag kom så småningom hem till oss där öronen höll på att ramla av de mina, Toivo tog sig en sup direkt ur laskan och Arne såg bekymrad ut, hur ska detta sluta undra han och rev sig i nacken????? Bara att hänga med Arne, nu tar vi ut svängarna efter en sommar som varit jaja sååååååååådäääääääääääär ! HS

måndag 7 augusti 2017

Gärdis Theodora Frisk, kan det var något de????

Kvinnan i fråga heter Gärdis Frisk, bara detta gör att jag opponerar mig lite, det står inte någonstans i adelskalendern om Familjen Frisk, varifrån kan dessa personer komma undrar man?


Hur i hela friden har Allan kunnat låta sig charmas av en Gärdis????

Nu är jag iallafall på väg upp till Ollonberga , och jag har med lilla Nippe som älskar att var ute på morgonpromenad med mig, han travar omkring som en hund i koppel, och däruppe ligger Godset Ollonberga så fint , och jag kan se en golfvagn stå parkerad utanför stora entrén, kan det vara Gärdis?

Klockan är inte mer än 08.00 och jag hör från det öppna fönstret i matsalen hur det spelas valsmusik, wienervals, är Gärdis både dansare och golfare??????????

Jag binder Nippe i verandaräcket och går in i den nedre hallen och nedras vad de spelas högt från matsalen.....
Hallå! Hallå! Någon hemma?

söndag 6 augusti 2017

Allan har träffat en ny kvinna!!!!!

Döm om min förvåning när det första jag får veta efter att ha varit några dagar ute på resa i landet, de två trotjänarna Toivo och Arne står nere vid alle´ns början för att så snabbt som möjligt berätta nyheten för mig....

Jag stannar till med bilen och de båda hänger sig sig in genom min nedvevade framruta och säger upphetsat i kör; Allan har skaffat sig en ny kvinna, eller som Toivo uttryckte de; en ny säring!!!!!!


Hemma igen, och sittande på altanen sippande på en alkoholfri öl fick jag mig hela historien i noga ordning.

Så här var det sa Arne, Allan hade varit på en liten bjudning hemma hos de snåla Älgbräkens för ett par veckor sedan, och där mött Gärdis, kvinnan som numera, ja ni hör rätt, hon har alltså redan flyttat in på Ollonberga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vem är denna Gärdis ?????? Jag känner hur tålamodet tryter för nu vill jag veta att det inte är en sol och vårare som tagit sig in hos Allan och tänker tömma både hus och bankkonto....


De två herrarna vet inte så mycket om henne , mer än att hon är rödhårig och bred över baken, men ser glad och god ut.....

Vem heter Gärdis i mina kretsar? Låter aningen skumt, och så snart jag landat lite , sett till min darlingar som påstås älska att vara hemma igen efter sommarvistet på Öjn. och lille Nippe har växt säger Toivo och visar med armarna hur stor han blivit, och han sover själv nu i stallet med de andra två, inga problem säger Toivo vidare, men han måste ha sin björnfäll annars så blir det hårda gnäggande och frustande, lille Nippe sötnos tänker jag, jodå frun han dricker bara vatten ur kristallskålen........det passar såväl Nippe som hans matte säger jag och tänder en cigarill kvällen till ära.

Efter det ska jag gå in och telefonera upp till Ollonberga för att reda ut vad som försigår däruppe?
Har Allan blivit tokförälskad på gamla dar???????
Just wait and see HS

lördag 5 augusti 2017

En händelsefylld vecka...

Nyss hemkommen från några dygns resande genom det vackra Sverige med tåg och buss, varför detta undrar ni nu nyfiket?
Jo, jag behöver research inför ett kommande projekt. Behöver se hur det ser ut bland vanligt folk, som lever ett vanligt svenneliv på sommaren med semestrar och sommarlov.......

I mina kretsar har vi en helt annan stil och etikett som ni redan vet, så det ha varit mycket intressant att följa hur människor beter sig och ser ut dagligdags eller kanske ska vi säga under sommartider, hej hej!

Ni anar inte hur det kan se ut, då svennebanan hasar omkring på gator och torg i stora horder av släktingar med köpekläder de inhandlat i lågprisvaruhus. De flesta svenskar verkar dessutom vara färgblinda och har ingen en aning om vilken kvalitet det är på  dessa shorts och fula tröjor, illasittande trekvartsbyxor och skor som ingen annan Europe skulle sätta
 på sina fötter och kroppar, men vi svenskar vi kan vi......

Så tar vi oss in på en liten kvarterskrog med uteservering, och hela detta blir ett spektakel av Guds nåde.... Överviktiga föräldrar och ännu mer överviktiga mor och farföräldrar, storasyskon, sitter de där med armbågarna på bordet, telefonerna strategiskt bredvid sig, och barnen de yngre är trötta svettiga hungriga och vill ha sin hamburgare eller pizza NU, JUST NU!

De vuxna enas om starkbärs, eller kvinnorna ett glas rött eller vitt, ungarna ska ha sötdricka, och så  sitter de där som byfånar och hänger över borden och väntar och väntar, varför ska det ta en sådan orimlig tid att laga maten till familjen från Jössehult, de är ju vana att äta fort och snabbt på den lokala pizzerian i byn....

Nej, hit åker man ingen mer gång det är då säkert, de är så märkvärdiga här i stan, observera , det är en normalstor stad i Sverige.....

Sedan kommer då äntligen stekskivor på planka med mycket mos och friterade lökringar och hela tviddevippen in och pizzorna e stora som kvarnhjul, och nu börjar det stora taberaset,,, för nu kollar jag in hur hanterar man då dessa verktyg som kallas kniv och gaffel??????????

Ja ni mina kära vänner, det vill ni inte veta, för jag skäms då jag ser dessa urbota människobarn sitta där och tro att det bearbetar ett lass med hö och håller en högaffel i sin hand.................

Nu ser det ut som ett slagfält och flottet rinner i mungiporna på de äldre, de yngre skriker efter glass och de får de också de e ju semester för tusan...... Männen stoppar snus under läppen och kvinnorna tänder en cigarett då de ändå sitter på en uteservering och det är ju svensk sommar och ledigt, ja ta in ett glas rött eller vitt till, innan de mätta och stinna rullar iväg över torget med fettet dallrande både här och där, shortsen skaver mot insidorna av låren och kvinnorna drar i sina fula T-shirts för att dölja den feta rumpan så gott det förmår.....
Hem till hotellet vid torget de bokat för längesedan, ja ni vet ju terrorhot och annat skit, då stannar vi hemma och väntar ut världsläget.... och Turkiet vågar f-n åka till, då får man skämmas för att hylla diktaturer......

Nej nu intar släkten hela lobbyn, det hängs och slängs i soffor och fåtöljer, javisst ja, visst fanns det väl en bubbelpool också??????????????????????????????????????

Alla ska bada bubbelpool, och så blir det tyst och tomt i lobbyn för en stund och jag passar på att skriva ner detta lilla kåseri, medan jag längtar hem till Hornberga och vett och etikett och alla gamla mossiga regler, men med en utblick i det vanliga livet så betackar jag mig och drar mig hemåt i SJ:s första klass och har massor av intryck med mig i bagaget så det räcker hela hösten hälsar HS

PS Vår statsminister Herr Stövlén är på pr resa hos Monsieur Macron och har det så mysigt, ni vet han fixar hela världen men kan inget göra i sitt eget land! DS