Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

fredag 3 november 2017

Halloween på Hornberga!

Gastar och spöken, enbeningar och trehövdade, alla är här och förgyller salar och gemak.Det stod en herre utan underkropp i salen då jag hastade förbi, men så är det i dessa Halloweentider, vad som helst kan hända, och gör det också. Spindlar stora som fotbollar hänger och dinglar i varenda prisma och nere i stallet har mina darlings en egen fest med små små hästar från sagoskogarna, gjorda av halm och stickad ylle. Tunas Idol försökte att äta en, men spit it out omgående och fick ett äpple av mig istället.
Rubina har nyss anlänt utklädd till sig själv, och Familjen Älgbräken kom med tomma kassar och bara i tunna innekläder, magra som skelett dessa snåljåpar, de är sig altid lika.

Min gode vän från stans inneplejs kommer senare , han ska D:J.a lite under förkvällen, innan han ska tillbaka till Riche och ösa natten lång som han nu uttrycker sig.
Här skall det ösas in av den fantastiska leversauten som Arne tillagat under trollska formler med massor av Abra Kadabra och  Toivo har stått bredvid och droppat min finaste cognac i levergrytan så blir man inte berusad utav varmrätten ja då är man helt enkelt immun mot sprit!


Synd att Allan inte är hemma i landet, han är ju den som sätter sprätt på alla fester, men men, nu får väl Bertil och Nisse i Brynet sköta den saken. Bertil är en bror till Nisse, som sällan eller aldrig vistas ute bland oss människor, nej han sitter helst och komponerar i ett uthus som Nisse förr hade hönsen i. Ja där trivs Bertil bäst, han är eljest som ni förstår, men rolig som tusan då han vänder den sidan till.
Britta med julgransfoten har precis satt in ett nytt garnityr, så hennes leende bländar säkert oss alla.

Nej nu står jag här i serveringsgången och pratar alldeles för mycket, nu ser jag att Alex taxi rullar upp på gården, här skall det festas  ibland alla gastar och dämoner hälsar er en uppfylld Honorine

1 kommentar:

  1. Käära Honorine, sicken ett gemyt samt otrevnad kunna avtyckas bland de personager som ej äro allt för hemmastadda bland de så pass kärvännerliga gastarne samt spöken. Själv trivas jag likt fisken uti det så pass ökända vattnet.
    Som du kunna avse med det så pass blotta ögat, innehaver jag medertagit den välbekanta pendeln, ty en dag slik denna, kunna jag medelst ett ögonmått förtälja både Kreti SAMT dessa förbålda Pleti, att dessa andar ständerligt förblandar sig med oss. Icke enkom då Alla Helgon skola minnas. Törhända det kunna förskränmma vettet utur somliga. Dock vilja jag undanhålla denne intressanta Bertil från detta, då han förtoligtvis all ren vara bekant med dessa föredettingar. Jag avkunna påstå detta, då du så ämabelt omtalar, att denne man äro något av en Kuf, bevars. Törhända en själsfrände???!!!

    En fördel med att vara just en Rubina äro, att jag alderig tarvar en utklädnad då så påbudet uppståndar uppå förbjudningkortet, ty jag äro all redan av födsel samt ohejdad vana, så att utsäga, utklädd. Personager av uti dag, kunna backa då de se mig uti min normala klädsel, vilken jag vilja framhålla äro rent ut sagt en gnutta extravagant, om ej törhända lite av anno datsumal.

    Nu då din så pass strängt efterlängtade Herr Alex strax göra sin flotta entré, emotser jag denna leversauté som så innerligt ömt förblivit tillspetsad med icke mindre än tvättäkta cognac. Att isätta en gaffel uti sagda maträtt och samtiderligt kunna utbrista Gutår, äro icke fy skam.
    Naturlemente avsaknar vi alla som innehaver god smak, denne så pass ystre Allan, men jag utgångar från att han stortrives där han för tillfället befinna sig,
    hälsar dig tvenne som stortrivas uti ditt sällskap samt överiga gäster,
    nämerligen Ruina samt Själve Översten

    SvaraRadera