Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 19 juli 2017

Ja må hon leva.........

Gratulerar med dagen kära Rubina , Grevinnan som idag fyller sextio år, och gratulanterna står  redan sedan tidig morgon utanför det Rubinsteinska palatset för att visa henne sin respekt...

Rubina kommer att vid slaget elva komma ut på gårdsplanen , bara så att ni vet, ni hinner köpa kaffe och smörgåsar i den lilla kiosken som står på vändplanen endast idag, och där mina två allt i allo Toivo och Arne huserar och sköter detta för att betyga Rubina sin underdånighet,(nåja) men de vill vara efter påminnelse av mig schyssta och göra något extra.....

Det kommer att finnas smörgåsar med ost, Leverpastej med skivad gurka och även några med ägg och anjovis.

Dagen till ära har Rubina gett ett eget tillstånd till att försälja rusdrycker från de egna källarvalven....

Pengarna som kommer in idag kommer hon att skänka till de behövande i Mantua, dvs de som bor i dessa bergsbyar utan datorer och faxar. Ett mycket fint och generöst initiativ tycker jag som ska köpa en smörgås av var sort och minst tre glas vin.

Så ett hett tips till er alla andra gratulanter, gör detsamma, så Mantuanerna kan få datorer och faxar att leka med....

Ikväll blir det middag med dans där Klas Kronas storband spelar i vinterträdgården och alla kommer att vara där, jag lovar.


Allan Ollonberg har ringt mig flera gånger de senaste dygnen och tjatat om detta , så han är säkert redan på plats.

Passa er om ni ser en man körande en flakmoppe med två assistenter springande svettiga strax bakom, han kan vara vinglig, bara så ni vet!!!!

GRATTIS RUBINA, från oss alla i Hornberga Församling.

1 kommentar:

  1. Ack Käääära Honorine, sååå galant du dock äro, nu då du tagit det så pass exelenta initiativet till att förpläga eventuella gratulanter, nu då jag ärna utfylle de 60 åren!!!!

    Slikt uppskattas här uppå Rubinsteinska skola du förveta. Särskilt då dessa smörgåsar som haver icke mindre än ansjovis uppå sig. Jag fingo ihålla Själve Översten så att han EJ utsprungo för att avnjuta en av dessa.

    Ja, visst äro det ett prima företagande från mig, att insamla ett par enkla kronor till dessa så pass starkt behövande av datorer, för att ICKE tala om den så makalösa avsaknaden av de eftersökta Faxarne. Man skola ej förglömma folket uti det så ärbara Manutua, ty ävenledes DE upptrampar uppå vår jord!!!!

    Exakt klockan aderton uppstiger Klas Krona uppå estraden, för att tillåta hans samt hans orkester, utspela så fagra toner deras strupar samt handsingar förmå. Således kunna valser samt slikt trådas närhelst så behagas.

    Så, Allan Ollonberg äro på intågande. Då gälla det att Själve utspringa snabbt likt ett Jehu, för att däruppå rädda vad som räddas kunna, så att ej balustrader samt dylika eleganser ej utebliva nederkörda då han intågar medelst den så pass rasande farten då han ingångar till kalajset.

    Jag skola personligen avtacka dina tjänstehjon uti form av den så pass Finländske Toivo samt Herr Arne då tid finnes till detta.

    Så, än en gång Käära Honorine, vilja jag dig avtacka för det ämabla initiativet. Se nu till att Allan uppbjuder dig till den första dansen då den skola trådas,
    hälsar dig en ypperligt nöjd samt glad,
    Ruban

    SvaraRadera