Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

söndag 24 december 2017

Bildning kommer att bli 2018 viktigaste ord, tro mig!

Ordet bildning kommer att bli det viktigaste ordet nästa år, för det är dåligt med det i Sverige idag.
Vi har tappat ordet bildning, och istället  tror på det vi senast läst på insta och facebook, det vi ser flashar  på  nyhetssajterna, det vi hör någon annan säga, det vi i stunden hittat på i våra hjärnor, och jag ber och önskar inför nästa år, att ordet BILDNING kommer  att bli det ord vi tänker på, att vi går till kärnan, till grunden med det vi hör och ser, och inte går all in i all galenskap som uttalas och skrivs runt omkring oss.


Tänk efter , ta reda på fakta, låt inte munnarna gå på tomgång, lär oss ta reda på fakta så vi kan resonera sunt och friskt omkring olika saker.
Det är iallafall mitt eget löfte till mig själv inför nästa år!
Bilda mig ännu mer!

1 kommentar:

  1. Så trevligt Grevinnan att du tar upp just det ämnet.
    Här i Brömsemåla har jag och Folke Bildniing försökt att skrapa ihop en liten skara som skall göra ett allvarlig försök att just bilda folk.

    Ja, jag vet. Det KAN låta som om vi talade om förra sekelskiftet någon gång i början av det, men faktum kvarstår. Folk är om möjligt ännu mer obildade än då!!!!!

    Vi har slitit som illrar för att få hit ett antal personer. Vi grunnar nu på vad vi skall ha för lockbeten för att få de att stanna kvar, då vi har telefonförbud i våra lokaler.
    Vi satsar på att dels få folk att hålla sina huvuden upprätta. Bara DET är ett hästjobb då de ständigt gått nedböjda över sina telefoner. Ibland kan jag tro att det handlar om någon slags ny religion, där någon bor i luren, för att ständigt tala en fruktansvärt massa smörja som de tror på blint.
    Jag kan göra ett slags likneleser om jag skall gå tillbaka till lite förr. Då trodde man på ALLT som stod i Expressen, Aftonbladet och alla annan press. Man trodde lika blint på prästen och doktorn, oavsett hur onyktra den än var.

    Det får äntligen vara slut på detta. Dess värre är jag nästan säker på, att Riksdage och Regeringen inte är nämnvärt förtjusta i vår utbildingskurs, ty OM det skulle vara så, att de flesta börjar att tänka samt ifrågasätta saker och ting, kan de inte längre strunta i allt och bara lalla omkring. Hemska tanke!!!! TÄNK om folk börjar att ifrågasätta dessa gudar!!!!!

    Valgot Tanké

    SvaraRadera