Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 22 februari 2012

9000 personer har hittat hit

Jag vill tacka er alla mer än 9000personer som under dessa månader hittat till min och Honorine Stiernspetz blogg. Nu befinner sig Honorine tillsammans med Rubina i Africa för att göra sina studier om kaffefarmer och erosioner av Elefanternas framfart.

Ni kommer alla att vara välkomna till Advokat Wiveka Vomander af Schi´tens blogg, kvinnan som inte bara är brottmålsadvokat, hon är hundägare också!

Wiveka Vomander af Schi´ten Advokat

torsdag 16 februari 2012

Uppbrott.........................

Taxibilen står redan framkörd och varmkörd i den bistra morgonkylan.

Jag har knappt sovit en blund och redan vid 04tiden var jag ner till stallet och tog farväl av mina kärlekar Lady Gaga och Tunas Idol! Smekte dem försiktigt över deras ryggar och viskade att snart är jag tillbaks igen!

Toivo är fåordig, han står i köket och plockar med koppar och fat, och jag ser på hans rygg att idag är han nedstämd, och Arne sitter vid köksbordet och tummar på vintermössa , tyst som en norrlänning, trots sitt småländska ursprung!
Lilla Elsa är rödgråten, och hon bara står och ser ut genom fönstret och den taxibil som väntar på mig och Julle.

Afganpälsen på, jägarhatten, mina nuinköpta Hunter vinterfordrade. Väskorna inställda i bilen.
Callas och Nilsson syns icke till, de vet att matmor ger sig av idag och vill inte delta i sorgegondolen!

- Kära mor, nu är allt inpackat i bilen, och är du klar så ger vi oss av. Vi har en flight som lyfter om en timme och trettiofem minuter med första stop CDG Paris, och där du Och tant Rubina blir dumpade, jag ska var i Singapore till kvällen.

- Ni vet att det här med att säga farväl är något jag inte klarar av, så vi kramas icke, utan säger bara på återseende och ta väl hand om djuren och gården, tills att jag är tillbaka igen.

Jag går snabbt ut och sätter mig i bilens baksäte, och med Julius Jr i framsätet rullar taxin nu snabbt genom alle´n och ut på vägen mot stan och Bromma airport.

Där väntar Rubie som tillsammans med mig skall ner till Africa och göra våra studier, och under en tid leva ett farligt, spännande och helt underbart liv!

Jag kommer inte att ha stor möjlighet att hålla er underrättade under tiden, men genom min Advokat Wiveka Womander af Schi´ten hoppas jag kunna delge er lite av mina upplevelser från den Africanska kontinenten.

Time to say goodbye!!!!!!Hälsar HS

tisdag 14 februari 2012

OBS OBS resan skjuts upp till imorgon.....

Jag känner mig aningens opasslig idag kära vänner, och har därför ringt upp Bromma Airport och berättat detta, vilket de naurligtvis beklagade djupt. Där hade ju inringd personal, enkom för dagen redan anlänt för att eskortera de två Grevinnorna den första biten till Paris.

Min lille Julius Jr. kommer nämligen hem idag, i ett ärende i stan, och han reser imorgon på ny arbetsresa till Hongkong- Bangkok -Shanghai- Malaysia- sedan tillbaka till  Hongkong!!!!!Stackars barn säger jag, dessa evinnerliga resor, men det goda i soppan är den att Rubie och jag reser med honom istället, och landar i Paris i morgoneftermiddag, tar in på RITZ över natten, och fortsätter fredagmorgon med Africanlines direkt till Brazzaville där .......................våra sherpas väntar..............................!!!!!!!!!!!!!!!!
Nej, nu vilar jag lite till, den var en mycket underhållande tillställning igårkväll, och Allan spred glädje genom att spela mungiga, och Kosken steppade till detta stycke!!!!!! Mer säger jag inte, ni anar att det var icke som ett begravningkalas direkt. Wivekas lilla Winston gjorde stor succé, och trots att han kissade på äkta mattan är han mer än förlåten. Lite mer kaffe från Fortune & Masion så blir det mera klart i huvudet, tänk att jag blir så trött i huvudet då det är fest, något jag inte tål??????????hälsar HS

Middag

Allan med hustru, Kosken med hustru, Advokat Vomander af Schitén samt de fem adelsdamerna från Vita Krysset i samhället (och också medlammar i Kvinnoklubben Räflyan), Rubina från Rubensteinska samt Översten samt jag själv som Värdinna har nu alla tagit oss en liten Apertif i biblioteket.
Jag ser på Kosken och har aningens svårt att hålla anletsdragen i ordning med tanke på natten mardröm!!

Toivo och Arne iklädda sina av mig inhandlade frackar serverar med elegans!

Vi är nu framme vid kaffet avecen samt en liten Alla hjärtandagsbakelse som Lilla Elsa totat ihop!

Nu reser sig Kosken upp för att hålla tacktalet, så jag slutar , men hör av mig senare hälsar HS

måndag 13 februari 2012

Morgon babbel as usual............

Jag vaknade med ett leende på läpparna, jag hade drömt om Räflyans kvinnomöte, och där vi alla dansade någon form av Africansk dans  och i mitten av ringen stod Kosken Lennartsen iförd svart långklänning med tillhörande handskar och hade en ljuskrona på huvudet med bara ett ljus som satt mitt på hjässan. Det gungade så fint när han vickade på höften!!!!!!

Oj oj what a nightmare! Men jag var på Dramaten på premiären av Ingemars FANNY och ALEXANDER i lördgakväll tillsammans med Rubina och Översten, och där hade Jan Malmsjö ett liknande ljusfenomen på sitt huvud i en scen..............
Hur ska jag kunna se anständigt vänlig ut idag då mina gäster kommer , när jag nu har den käre Kosken på näthinnan???????

Trams! Nej, nu ska jag köra ett gympapass i gymmet, innan dagen tar fart på riktigt, och det skall ordnas inför kvällens middag. Jag har inbjudit min nya Advokat Wiveka Womander af Schitén och hennes lille Winston också, så blir vi inte då...................tretton till bordet, om alla kommer!
Nej men se här då! Har inte Toivo och Lilla Elsa gjort en liten frukostbricka till Callas och Nilsson på Alla hjärtans dag, sö söta de är mot mina smä älsklingar!

ALLA HJÄRTANS DAG äntligen här......

Kvinnoklubben Räflyan hade möte idag....

Nyss hemkommen från Räflyans månadsmöte , nere i Godtemplarlokalen i samhället. Vad vi sysslar med undrar ni?
Det är en hemlig kvinnoklubb, som man väljs in efter ett inträdesprov som inte är av den lättare sorten. Balansera på slak lina!!!!! Jojo, minsann, därav är vi icke särdeles många som är medlemmar.Kvinnor i min egen ålder är ofta runda och obalanserade ,hahaha! ursäkta petit moi!

Men vi som är med, inalles fem stycken har desto trefligare när vi ses. Vi drar för de svarta gardinerna i lokalen, tänder ett ljus, och iklädda svarta långklänningar med tillhörande svarta handskar stå vi sedan i ring och ylar som räfar, mer kan jag icke säga.

En hel del viktiga beslut fattades idag, och med tanke på att jag strax reser bort en tide så slog vi ihop flera månadsmöten till ett enda STÖRRE.

Sedan avnjöts smörrebröd från ICA, samt en liten Sherry till kaffet, precis så som vi alltid gör. Mötet avslutades med psalmsång, och gardninerna drogs åter upp mot den lite gråkalla vinterdagen.

Vad som sades där????????

No ,no no, min mun är stängd som ett blixtlås mina vänner !


Här har vi våra stadgar nedskrivna, hela konceptet kommer från begynnelsen från Holland, och är nästan okänt här i Sverige. Men ute på kontinenten, finns det många kvinnliga Räflyor.

lördag 11 februari 2012

Narkosa Flopp....vilket märkligt namn funderar jag......på under hela natten...

När man får höra om att en nära vän har haft en anmoder vid namn Narkosa Flopp, ja då reser sig mitt fantastiskt vackra hår rakt upp på huvudet en halv meter, och jag bara skakar.
Hur var dessa människora skapta som döper sitt arma barn till Narkosa, när de dessutom vet att hon skall tvingas bära sitt efternamn till detta?????????????? De borde ha förbjudits, dessa märkliga föräldrar. Jag kan knappt nå mig innan vi kommer iväg, och vi sitter där vid den öppna elden, cikaodorna spelar sin melodi lite lätt i nattbrisen, mina scherpas sover med ett öga öppet, för långt där borta i fjärran hörs ett lågt vrål från en , ja ett Lejon som har sömnproblem.....eller en  Gnus rop efter barnen som inte är så lätt att få nån ordning på då de nu har blivit tonåringar och lätt trotsiga.
Ja, inte vet jag vad som låter i natten, men just då och där ligger jag inlindad i salig farfars gamla afganpäls och får höra hårresande berättelser om denna stackars människa , kvinnan som aldrig skrattade, då hennes föräldrar döpt henne till detta...Narkosa....en kvinna som under hela sitt långa liv behövde hjälp från den tidens terapeuter med metoder som kallbad, snurrstolar samt fastspänning i sin säng under långa tider, pga sitt NAMN.......
Jag tänker då på mina egna söner, och våndas än mer. Carl-Jan och Julius Jr. Hur har de tagit emot sina namn tänker jag och svettas i afganpälsen........Hur mår de egentligen??????? Gjorde JAG rätt då jag tillsammns med salig maken valde dessa namn?????????? Så fort morgonen gryr skall jag ringa dem båda, och få ett svar på dessa plågsamma frågor....Tänk om såväl C-J som Julle går i terapi utan min vetskap för att de har sådana problem med mors val av deras namn?????? Ångesten tilltar och nu kliver jag upp ur min paulun och ger mig ut på en snabb språngmarch, om man nu kan frånspringa sig dessa funderingar?????

Kan den lilla stackars människan sett ut så här funderar en trött HS 

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg..............

Den 14februari, Alla hjärtans dag, som vi alltid har firat hemma hos oss, sedan den tiden då salig farbror Amadeus Stiermspetz d.ä tog båten över till Amerika, infaller ju snart. I min iver inför resan har jag glömt bort denna kära tradition, förlåt mig salig Amadeus!!!!
Ett litet samkväm kommer det bara att hinnas med iår, då resan går av stapeln den 15februari, taxi redan beställd till Bromma airport för avgång 11,20 mot första anhalten Paris.

Nåväl, den dagen.......

Nu är det alla hjärtans dag som skall inplaneras, jag ringer Prosten Kosken Lennartsen, och bjuder honom och frun. Ollonbergarna naturellemente! Körmedlemmerna, samt Vita Kryssets kommité, dvs, de fem damerna i ortens egen lilla "Adelskalender".
Men så trevligt detta skall bli känner jag nu. Ja, Rubina och Översten också, om hon anser sig ha tid med en utflykt? Hon har packat i flera veckor vad jag har förstått!!! Ta det lugnt Rubie, du har med en globetrotter att göra nu förstår du..............

torsdag 9 februari 2012

Besök hos min nye Advokat och hennes Winston....

Igår eftermiddag for jag med hela attachéväskan fylld av papper in till stan för att där ha ett möte med min nye Advokat.
På Floragatan har hon sitt kontor! Pampigt värre!

Den förste som mötte mig då jag öppnade porten var lilla hunden, som jag nu vet att han heter Winston. Han kom släpande med sin lilla snuttefilt och såg storögt på mig.

- Winston, komsi till matte!!!!
Det var själva Advokat Wiveka Womander af Schitén som ropade, det förstod jag när jag strax därefter fick se denna paranta dam uppenbara sig i dörren.
Hon var verkligen intresserad av män, det förstod jag genast, då hela ena väggen inne på kontoret var fylld av fotografier på äldre kända män???? Faderskomplex??????

Hur som bjöd hon mig sitta ner, och upp i mitt knä hoppade Winston med sin snuttefilt.
- Han heter Winston, ja Winston Womander af Schi´ten, han är ett med mig, och jag hoppas du inte misstycker, han vill bara lära känna dig . Ja , ursäkta men jag säger du, om det inte misstycks?

Här har Grevinnan Honorine mött sin överman..........................................

Men allt gick bra, jag lämnade hela attachéväskan med papper, och förklarade att båda mina söner har fullt upp, och jag själv blir borta under en icke ännu känd tid, och behöver en fast hand som sköter mina pengar.

Wiveka lyssnade , anteckande och höjde då och då på sitt botoxade hårfäste, icke en rynka kunde ses!!!!

Winston sov och småsnarkade i mitt knä, och det var gemytligt värre.
Plötsligt reste sig Advokat Womander af Schi´ten sig upp, och såg på sin Btreitling, och förklade audiensen slut, hon skulle på lunch med exmaken. Vem han är berättade hon inte, utan hon svepte ut genom kontoret med den nyvakne Winston efter sig, och efter honom snuttefilten.

- Dä har jag all information jag behöver hälsade hon över axeln, och därmed seglade hon nu med hunden under armen och Gucciväskan och snuttefilten under den andra......

Det ni mina vänner, så kan man också bli avsnoppad hälsar en stukad HS

onsdag 8 februari 2012

Här packas det....Toivo och Arne är stirriga och springer mest ivägen anser jag

Jag är som alla vet mycket van att resa runt i vår värld. MEN nu verkar det som den manliga delen av tjänarstaben har glömt detta??????
De springer runt med än det ena, än de andra......det gör mig ytterst irriterad.
- Varmvattenflaskan Grevinnan, ska den med? Den extra mjällkammen, ska den med? Grevinnans ridhjälm, ska den med???????
-Men för Guds skull!!!!!!!! Jag sköter detta själv, och Tovo, jag behöver inga "pärkakor", nej nej, det finns mat i Africa också, nej inte bara bananer, och iofs, de är så rika på vitaminer, så det är bara bra.

Så där håller de på ska ni veta.
- Ja si, jag undrar om Grevinnan vill ha med en liten instillation jag just gjort???
- -Arne, du är sååååååååååååååååååååååååååååå snäll och god, men jag har ingen möjlighet att få med mig sådana saker förstår du.
- Ja, men ska ho inte komma och titta, det är en gammal grind jag hitta ute i stallet som jag har dekorerat med lite snören och satt lite plaastrosor som jag spikat fast runt som en ram. Ja, jag hittade di där plastblommorna billigt nere på ICA, och ja, jag tycker de e riktigt snyggt!?

- Lite svårt att få med en gammal murken trädgrind med fastnitade plastblommor på Arne!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men du kan väl skänka den till Godsägare Ollonberg, det skulle glädja såväl Allan som Ruthan.

-Hmmmmm!
Arne blev sårad, det såg jag!             Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh!!!Det är inte lätt att vara petit moi heller......

Jag måste avsluta nu, för nu plockar Arne ner hornen som sitter i inre hallen och pekar på mig....
- Nej, nej och åter nej! Sätt tillbaka dem där de satt, jag skall ICKE ha med mig dessa på resan, HELLER!

Allan kom skidande....i snöstormen

Full snöstorm idag på Hornberga. Ett riktigt undebart vinterväder, och våren kom alldels av sig. Jag har åkt långfärdsskidor tidigt under förmiddagen och det var sagolikt att staka sig fram genom den snöklädda skogen.
Nu när jag precis satt mig för att meditera, så knackade det på porten.

Allan står utanför med rosiga kinder, och vadmalskostymen på sig. Skidorna har han ställt upp mot väggen tillsammans med stavarna, ja  det måste vara hans allra äldsta anfäders utrustning kan jag misstänka?
Hans ryggsäck som han tar av sig i hallen är säkert en värdefull tingest för samlare.

Jaja, vad ville han då undrar ni?
Det undrade jag också, och efter mycket om och men, kaffe med Mårbackakaka, vetelängd, och havreflarn så kom han till egentliga ärende.

Eftersom han vet att min Africaresa närmar sig, och för Allan Ollonberg är det en stor händelse, så hade han letat fram en bok som han ville delge mig.

Jag vet inte vad jag skall säga, ni får själva bedöma!

Allan Ollonberg, det är 2012 och jag kommer ICKE att bli tillfångatagen , och kvarbliva som SLAV, vare sig jag själv eller Rubina Algotte Formidable! No Way!

Men den käre Allan är orolig! Jag ska sätta mig och läsa boken genast, det har jag lovat honom, för att lugna honom lite grann.

Grannar, jaja!!!!! Ibland blir det för mycket av det goda, men nu är iallafall Allan lugnare, och fullproppad med gofika stavar han sig hem mot Ollonberga, jag ser honom knappt längre i det täta snöfallet!

See you! HS

tisdag 7 februari 2012

Porträtten är nu klara....

Porträttkonstnären Mandus Kavelli har idag gjort två porträtt av petit moi, en i naturlig utformning samt en i en mer modernare Picassotolkning! Båda är otroliga konstverk, och jag kan bara buga mig för Mandus som bara blir mer och mer professionell i sin framtoning hälsar en mycket nöjd HS 

måndag 6 februari 2012

Sitta modell....

Jag gör det för sönernas skull, själv är jag icke intresserad av mig själv på något vis, utan tänker oftare på andra, och låter mig själv komma i sista rummet....???!!!
(Vita lögner får man dra till med ibland)Men till saken!

Jag skall avporträtteras idag inne i stan och på just Öfre Östermalm finns en fantastisk porträttmålare vid namn Mandus Kavelli, han har nyligen avporträtterat Silvan, och det såg ut som ett ungdomsporträtt vill jag lova. Sönerna skall nu ha detta vackra minne av sin mor, ifall att något händer mig där bland de vilda djuren och människorna, ja icke för en sekund tror jag på detta, men jag vill själv ha ett snyggt porträtt av mig, om vi gör en konklusion av mitt upplägg så att säga.
Nåväl! Jag skall strax ge mig av för en sittning, och ni skall alla få se det fantastiska resultatet så småningom.
En kolteckning av Mandus på petit moi!

Jag rekommenderar gärna Mandus Kavelli, trots att det kostar en del, men så bra har ni isåfall aldrig sett ut tidigare i era liv hälsar en uppsluppen HS

söndag 5 februari 2012

Strålande morgon, och bara en vecka kvar innan avresan.......

Nu börjar även en luttrad Grevinna i Södermanland få kalla fötter! Om en vecka lyfter planet med dyrbar last från Sto -Arn mot Mombasa!!!!!!
Mina söner ringer vareviga dag,,,,,inte vanligt!!!!!!och berättar om sin osäkerhet inför denna expedition rakt ut i den farliga delen av världen. Pyttsan svarar jag, jag har ridit ut värre stormar än så mina små söner!!!!
Detta blir något att tala om om långt fram i tiden, om den besynnerliga Grevinnan som for med huvudet före rakt in i djungeln utan sig vare knäskydd, eller cykelhjälm!!!!!!!
Då kommer mina söner att vara stolta över mor.

Nu skall jag sätta mig i min röda Ferrari och snabbt fara in till stan och Rubinsteinska för att följa den lite oroliga Rubie till Öfre Östermalm och Dr.Rencks mottagning:"Spruta snabbt och lätt," där hon skall ha sin Montazamispruta idag, för att slipa den djävulska Montazamin som kan knäcka en oxe...........Jag har ringt Dr.Renck och bett honom plocka ihop en påse Gott och Blandat till mig, lite "Proppar", "Roppar" Moffar" och lite annat som vi kan behöva ha med i ränseln,samt några Spritomslag som alltid är bra att ha.....
Det stressas på Hornberga kan jag säga utan att överdriva hälsar HS  Oj! Jag höll på att glömma mina gåbortskor ifall jag blir bjuden hem till någon Negerkung?????????????eller heter det Chokladkung nu för tiden???????????????? Ni vet kopplingen;Negerboll-Chokladboll undrar en förbryllad Grevinna????????????

Den champagnedrickande socitetskvinnan var och är min idol, det är så sant....

Karen Blixen, bodde på Rungstedlund utanför Köpenhamn, och då hon blev tillsammans med storviltjägaren Bror Blixen-Finecke och Friherre, och även hennes syssling bestämde de att bege sig till Mombasa och utanför ha en kaffeplantage.Bror  Blixen-Finecke var en man som älskade jakt och kvinnor, var ständigt Karen otrogen, och det sägs också att det var han som gav henne syfilys tidigt under äktenskapet.
Hon fick under hela tiden be om pengar hemifrån för att få kaffeplantagen att gå runt.Hon engagerade sig i människorna där och försökte ge dem arbete, sjukvård, och var en omtyckt chef. Hon berättade att hon blev kär i en annan äventyrare och storviltsjägare, och de hade en historia under den tid hon bodde ensam på sin kaffeplantage. Sorgligt nog så störtade han med sitt flygplan alldeles vid foten av berget N.gong nära plantagen, och där hon också lät begrava honom.
Kaffeplantagen gick i konkurs, Karen fick resa hem till föräldrahemmet, och fanns sedan där under resterande delen av sitt liv.Hon var en Storyteller, och var fantastisk på att berätta historier. Hon var en excentrisk kvinna som omgav sig med flera intelektuella människor, och själv var hon en anorektisk kvinna som med sina svartmålade kajalögon och ofta en turban på huvudet såg aningens skrämmande ut. Hennes intresse förutom att skriva och berätta historier var att dricka Champagne och äta något ytterst lite til det.
Hon avled på Rungstedlund och ligger begravd på ägorna , och hennes föräldrahem är numera ett Museum som man icke skall missa då man är i Köpenhamn. Allt finns kvar från hennes tid och från föräldrarnas liv.Åk dit då ni är i KPH, det tar ca 30min från stan, det finns mysiga Kroer och det ligger så vackert på Strandvejen vid vattnet.
Det är ett av de studieobjekten  som vi ska titta på, hur såg dessa plantager ut, hur var de uppbyggda, och vad var det som gjorde att de satsade så mycket lånta pengar på något som såg ut att redan från start gå dåligt!!!!!Mycket intressant att ta tag i hälsar HS

Nu har ryktet spridit sig.....

Tror ni icke att ryktet nått samhället? Jodå, naturligtvis har det gjort det.När jag stannade vid bageriet igår em, efter besöket hos Dr. renck inne i stan, så frågade Bagarn direkt:jaså , Grevinnan är hemma? Jag har hört att det skall bli en tur till Afrika , men hur blir det med Hornberga då?
- Jag har icke tänkt att ta huset med mig, vare sig det eller mina djur svarade jag aningen kort, för jag orkar inte med  människors nyfikenhet alltid.
- Tjänstefolket är hemma, och tar hand om allting fortsatte jag, så att jag kan ägna mig åt mina fältstudier och forskning i lugn och ro därnere.
- Ska ho forska, e ho inte lite för gammal för sånt där?
- Vet hut karl! Är det någon som är gammal så är det väl du, och förresten, så kan du ta tillbaka dina semlor, det smakar säkert unket om dem, likaväl som det luktar unket i hela ditt gamla bageri, och  med detta sagt slängde jag påsen med semlorna på disken , och gick ut ur bageriet med högburet huvud. Bondtölpar!Jag ska göra en studie i böndernas beteende så snart jag har återvänt till Sverige, och särskilt dumma bagare på bondlandet.

Nu så har min Lilla Elsa bakat några extra stora och gräddiga semlor till eftermiddagsteet, så mig går då ingen nöd på hälsar HS

lördag 4 februari 2012

MITT AFRICA

Jag som blivande Africaresenär skall nu se Meryl Streep i Mitt Africa, där hon spelar rollen som Karen Blixen, filmen är underbar, jag får adrig nog av den, så se den!

Snödropp från taken idag.....yes...och så är det sprutdags.......

Efter den långa, och mycket kalla och mängdrika snövinter, så är det idag en strålande vårvinterdag, och det droppar från taken, så där vårvåraktigt!
När jag var nere i stallet så värmde solen fantastiskt gott mot stallväggen, och de första snödropparna har redan kommit !!!! Strax är våren här!

Blåsipporna är tyvärr inte äkta, men den skålen tillsammans med de handmålade Tussilagona efter salig Hermine plockas alltid fram här den fjärde februari varje år för att dels hylla Hermines minne, dels en tradition som vi håller noga på.

Jag skall bege mig in till stan och min läkare Dr. Renck på Öfre Östermalm, han har sin praktik för oss Grevinnor, vid Karlaplan, och jag skall idag ta de tre sista sprutorna inför resan. Gula febern, Gröna febern samt Montasamis hämnd, jaja, den heter så den NYA helt oglamorösa diarrén från Västafrika.
Gröna febern är också den ganska okänd för oss Europeér, men i Afrika är det som vardagsmat, man svettas ut en grönfärgad vätska, och blir grön istället för brun, utan den injektionen. 20ml intravenöst är icke att leka med, de flesta blir som slaka tigrar efter den under minst ett par dygn, men detta har jag då tagit så många gånger, så jag tror icke jag kommer att känna ett dyft!

Mina  tjänsteandar har nyss hemkommit från sin lustresa till Åland, och är nöjda och glada efter ledigheten. Rusdryckerna är inköpta, så nu är det påfyllt i källarsvalen igen tills vårens fester aviseras, efter min återkomst från Brazzaville.
Jag vill bara visa Dr. Rencks reklamfilm för sin mottagning, den heter SPRUTA SNABBT OCH LÄTT, men han är högst seriös läkare, så varför detta namn säger en pryd HS?

fredag 3 februari 2012

Tankar i Röda Kabinettet en fredagskväll.........

Godafton mina vänner! Fredagskvällen sitter jag inne i röda kabinettet och lyssnar på Haydn.Jag njuter av musiken och den röda färgen i kabinettet, det ger mig styrka och är livgivande....F.ö. är huset helt tomt, ja förutom katterna Callas och Nilsson, men övrig personal har ledigt alla tre, och de har tagit en Dygnstur till Åland. Ja, de behöver ju också lite ombyte, och jag bad dem samtidigt handla lite alkoholhaltiga rusdrycker till huset, någon nytta kan de göra även på ledig tid anser jag....
Jag såg på TV:n ikväll ett program som heter Landskav, med diverse gubbar och ett par unga skönsjungande flickor, men den där Letten Anderström, det verkade vara en riktig filur......ful fisk, påstod sig vara god vän med Kalle och Silvan, det tror jag för ett ögonblick icke en sekund på. Jag har då aldrig sett honom på några fester???
Lögn och bedrägeri säger jag!
Nu skall jag orientera mig in i köksregionen, för att försöka få en kvällsmörgås oc en god kopp tea.Lilla Elsa lovade ayy göra iordning några smörgåsar och lägga dem i kylskåpet, så jag ska leta mig dit. Tea skall väl inte vara så svårt att göra, eller vad tror ni?   Jag skall försöka iallafall, tills vi hörs så önskar jag er en god natts sömn när det passar er .HS

torsdag 2 februari 2012

Funderingar omkring Elefanterna i Afrika.....

Det där med savannens erosion pga Elefanternas framfart, den ideén kom faktiskt av att Arne berättade att han alltid drömt om att få resa till Afrika för att få se en levande Elefant sedan han var ett litet barn, men hade av sin salig fader fått höra att de kom springande i horder, vilket gjorde att savannen eroderade, och det var alltför farligt att besöka detta land långt borta. Ja, det kan låta vansinnigt idag, men betänk att detta utspelades nere i mörkaste småland i mitten av femtiotalet Det var på den gamla goda tiden, då folk inte visste bättre, och då han berättade den en kväll vid brasan och jag hade samlat allt tjänstefolk , tyckte jag att den naiva lilla storyn var helt oemotståndlig att icke låta bli att använda den IRL så att säga.
Ja, det var väl det jag ville berätta om den studien som skall igångsättas så snart jag satt ner fötterna på den Afrikanska savannen ! Ha nu en god natts sömn hälsar HS och funderar vidare.......

onsdag 1 februari 2012

Tre Kvinnor i min privata samling......

Grevinnan Gaby von Bistraum, en ytterst trevlig kvinna som jag satt bredvid hem från Singapore, och jag bad faktiskt om hennes visitkort för Julius Jr. vägnar. Hon var genomsympatsik, genomrik, och har en gods på Fyn i Danmark. Arbetar som Designer i möbelbranschen. Detta måste jag bara visa Julle. Det vore så perfekt för honom att träffa en internationell kvinna, med världen som sin arbetsplats, och vilken nytta skulle inte jag ha av detta??????
Nåväl, nu är jag hemma, kanske lite snopet , men en liten lustresa blev det som salig farmor alltid sade då hon for in till stan!

Kim Jong Ils hustru skall icke ut på en enda utställning, utan hon skall sitta i mitt privata galleri på säteriet i fortsättningen, och ingå i sviten "TRE KVINNOR"och hur det går med resterande målningar på utställningen, det får Knas Kvitte redovisa via banken, han är en liten torrboll, utan den manlighet och kraft som jag erfordrar!!!!
Här hemma skall nu fixas och donas med en hel del, innan resan motAfrica kan påbörjas tillsammans med Rubina Algotte. Vi skall bla. studera Kaffeplantagernas  utveckling från Karen Blixen och fram till idag. Men även savannernas erosion efter elefanternas framfart är en liten studie som vi skall titta på. Full fart alltså, men så intressant att göra denna lilla exkursionsresa, innan jag slår mig till ro på Hornberga. Men det är en annan historia det! Nu ska jag be Toivo om en tidig frukostbricka med lite hembakt och mitt hett efterlängtade kaffe från Fortune& Masion i London, som jag längtat så efter de här dygnen! See you! HS