Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

lördag 4 februari 2012

Snödropp från taken idag.....yes...och så är det sprutdags.......

Efter den långa, och mycket kalla och mängdrika snövinter, så är det idag en strålande vårvinterdag, och det droppar från taken, så där vårvåraktigt!
När jag var nere i stallet så värmde solen fantastiskt gott mot stallväggen, och de första snödropparna har redan kommit !!!! Strax är våren här!

Blåsipporna är tyvärr inte äkta, men den skålen tillsammans med de handmålade Tussilagona efter salig Hermine plockas alltid fram här den fjärde februari varje år för att dels hylla Hermines minne, dels en tradition som vi håller noga på.

Jag skall bege mig in till stan och min läkare Dr. Renck på Öfre Östermalm, han har sin praktik för oss Grevinnor, vid Karlaplan, och jag skall idag ta de tre sista sprutorna inför resan. Gula febern, Gröna febern samt Montasamis hämnd, jaja, den heter så den NYA helt oglamorösa diarrén från Västafrika.
Gröna febern är också den ganska okänd för oss Europeér, men i Afrika är det som vardagsmat, man svettas ut en grönfärgad vätska, och blir grön istället för brun, utan den injektionen. 20ml intravenöst är icke att leka med, de flesta blir som slaka tigrar efter den under minst ett par dygn, men detta har jag då tagit så många gånger, så jag tror icke jag kommer att känna ett dyft!

Mina  tjänsteandar har nyss hemkommit från sin lustresa till Åland, och är nöjda och glada efter ledigheten. Rusdryckerna är inköpta, så nu är det påfyllt i källarsvalen igen tills vårens fester aviseras, efter min återkomst från Brazzaville.
Jag vill bara visa Dr. Rencks reklamfilm för sin mottagning, den heter SPRUTA SNABBT OCH LÄTT, men han är högst seriös läkare, så varför detta namn säger en pryd HS?

4 kommentarer:

  1. Tänk att det redan vårdroppas på ditt Säteri, kära Honorine. Ack så ljuvligt att få skåda dessa snödroppar i all sin prakt. Här hemma på Rubinsteinska får vi allt vänta ett tag till, då den så Ryska vinterkylan ännu håller oss i sitt järngrepp. Men den som väntar på något gott, väntar som regel bara allt för länge?!

    Denna tradition som ni så väl behåller från den så avlida Hermine, är en rekorderligt kär tradition, må jag då få passa på att utsäga. Att få framställa den på sin exakta plats, måste vara en ren samt skär fröjd, på min ära.

    Dessa sprutors innehåll som du så angenämt talar om, är nu redan inmonterade i mig. Således är jag numer utom all fara att löpa den fruktade risken att hemfalla åt dessa så pass vidriga tillstånd som du beskriver. Många av dessa symptom är ju som bekant helt okända för den så breda massan. En sådan fin reklam du gör för denne Dr Rencks lilla privata praktik du nu gör. Det kommer troligen att bara vimla av Grevinnor från hela vårt Kungliga land, för att få dessa så efterlängtade injektioner.

    Vilken tillfredsställelse att veta att ditt spritförråd numer är så pass välfyllt. Det måste kännas som en välkommen lyckokänsla, då du lunkar på i dessa så torra öknar, då törsten gör sig bara allt för gällande. Att framtänka en en riktigt Bloody Mary MED en så färsk selleri som tilltugg. DET kommer vi att tala mycket om på vår resa,
    hälsar dig en förväntansfull,
    Rubina

    SvaraRadera
  2. Men har du verkligen tagit den där Montazamisprutan Rubie!
    Jag tyckte allt att Dr. Renck mumlade något om att du hade nekat den, och om detta stämmer kan det bli PROBLEM, för magen är inte som hemma, utan tillgång till havregrynsgröt och grön mjölk varje morgon förstår du!
    Så jag ber dig att gå igenom din sprutlista en gång till, en second opinion bara.......för säkerhetsskull hälsar HS

    SvaraRadera
  3. Tack kära Honorine, för att du gjort mig uppmärksam på denna "fadäs". Nu har genomgått hela listan, och som sagt, den sprutan fattas mig. Således får jag ihopsamla kraft samt mod för att låta denne doktor ge mig denna så nödvändiga tingest. Men jag bör tillägga, att jag icke stort traktar efter den. Men som de lärde säger:" Bättre stämma i bäcken än....". Med stor fasa skall jag infinna mig hos den gode doktorn redan i arla morgonväkte, ty denna Montazzami är ju ej nämnvärt välkommen.

    SvaraRadera
  4. Om du vill kan jag ta min röda ferrari och svänga in till stan, då jag ändå behöver provintera diverse från Apoteket Lejonet! Tigerbalsam, Ormsalva, Pippiplåster, och nya damsker, samt näsdroppar för såväl rinn såväl som segsnor, bäst att vara förberedd, jag skall också ta ut diverse piller och pulver, alltid bra att ha i ränseln, behöver vi ej det själva så kan vi dela ut det till sjuka Elephanter, Gorillor och Gnuer hälsar en vänligt sinnad Honorine

    SvaraRadera