Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

söndag 5 februari 2012

Den champagnedrickande socitetskvinnan var och är min idol, det är så sant....

Karen Blixen, bodde på Rungstedlund utanför Köpenhamn, och då hon blev tillsammans med storviltjägaren Bror Blixen-Finecke och Friherre, och även hennes syssling bestämde de att bege sig till Mombasa och utanför ha en kaffeplantage.Bror  Blixen-Finecke var en man som älskade jakt och kvinnor, var ständigt Karen otrogen, och det sägs också att det var han som gav henne syfilys tidigt under äktenskapet.
Hon fick under hela tiden be om pengar hemifrån för att få kaffeplantagen att gå runt.Hon engagerade sig i människorna där och försökte ge dem arbete, sjukvård, och var en omtyckt chef. Hon berättade att hon blev kär i en annan äventyrare och storviltsjägare, och de hade en historia under den tid hon bodde ensam på sin kaffeplantage. Sorgligt nog så störtade han med sitt flygplan alldeles vid foten av berget N.gong nära plantagen, och där hon också lät begrava honom.
Kaffeplantagen gick i konkurs, Karen fick resa hem till föräldrahemmet, och fanns sedan där under resterande delen av sitt liv.Hon var en Storyteller, och var fantastisk på att berätta historier. Hon var en excentrisk kvinna som omgav sig med flera intelektuella människor, och själv var hon en anorektisk kvinna som med sina svartmålade kajalögon och ofta en turban på huvudet såg aningens skrämmande ut. Hennes intresse förutom att skriva och berätta historier var att dricka Champagne och äta något ytterst lite til det.
Hon avled på Rungstedlund och ligger begravd på ägorna , och hennes föräldrahem är numera ett Museum som man icke skall missa då man är i Köpenhamn. Allt finns kvar från hennes tid och från föräldrarnas liv.Åk dit då ni är i KPH, det tar ca 30min från stan, det finns mysiga Kroer och det ligger så vackert på Strandvejen vid vattnet.
Det är ett av de studieobjekten  som vi ska titta på, hur såg dessa plantager ut, hur var de uppbyggda, och vad var det som gjorde att de satsade så mycket lånta pengar på något som såg ut att redan från start gå dåligt!!!!!Mycket intressant att ta tag i hälsar HS

1 kommentar:

  1. Här på Rubinsteinska kan jag enkom tacka samt buga, kära Honorine, för denna extrainformation. Detta har fått till följd att jag nu ännu mer vill utforska detta,
    hälsar dig,
    Rubie

    SvaraRadera