Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 2 februari 2012

Funderingar omkring Elefanterna i Afrika.....

Det där med savannens erosion pga Elefanternas framfart, den ideén kom faktiskt av att Arne berättade att han alltid drömt om att få resa till Afrika för att få se en levande Elefant sedan han var ett litet barn, men hade av sin salig fader fått höra att de kom springande i horder, vilket gjorde att savannen eroderade, och det var alltför farligt att besöka detta land långt borta. Ja, det kan låta vansinnigt idag, men betänk att detta utspelades nere i mörkaste småland i mitten av femtiotalet Det var på den gamla goda tiden, då folk inte visste bättre, och då han berättade den en kväll vid brasan och jag hade samlat allt tjänstefolk , tyckte jag att den naiva lilla storyn var helt oemotståndlig att icke låta bli att använda den IRL så att säga.
Ja, det var väl det jag ville berätta om den studien som skall igångsättas så snart jag satt ner fötterna på den Afrikanska savannen ! Ha nu en god natts sömn hälsar HS och funderar vidare.......

1 kommentar:

  1. Så angenämt att få höra den lilla andekdoten från det så mörka Småland, kära Honorine. Då vi anländer för att undersöka den saken, skall jag med yttersta glädje hälsa dem från den så installationskunnige Arne, ty dessa animaler tillhörävenledes mina "stora" favoriter. Efter detta kan vi således meddela honom hur det egentligen ligger till. Si där, vad denna expedition ändå ÄR så pass viktig, då sådana historier grasserar i både slott och kojor.

    Doktor Pluton var härledes för att ge mig den sista sprutan i en serie om åtta, mot den så ökanda elefantsjukan. Han hade vänligheten att omtala, att om du icke haft möjlighet att få dessa sprutor, räcker det med att jag som då är fullproppad med dessa medikamenter, brukar mig av handpåläggning på din högra skuldra. I denna kolossala värme, kommer då denna medicin att utandas ur mina porer, för att sedan överhoppa till dig. På detta geniala sätt, har vi alltså möjligheter att slå icke mindre två flugor i en enda smäll!!!

    Då du färdigfunderat på det du grunnar på, kommer allt att fungera till det bästa, då redan min så gamla anmoder bevistat dessa länder, samt hemkommit vid bästa vigör,
    hälsar dig,
    Rubie

    SvaraRadera