Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

tisdag 28 februari 2017

Men hur trista har svenska kvinnor blivit?????

Jag såg med fasa igår då jag var på det stora museét hur otroligt trista och tråkiga de svenska kvinnorna har blivit, att de i allmännhet är det, är ingen nyhet, men i synnerhet så trååååååååååååååkiga så klockorna stannar i hela landet.

Varför undrar då jag, varför har de bara gett upp, grå små och stora varelser som släpar en stol med sig för stå på sina ben kan de ju inte om de är över sextio år.....ojojoj, så besvärligt!
Lika trista frisyrer, lika gråtoniga, lika tråkiga klädesplagg, möjligen  en något färgad sjal runt halsen, men för övrigt, jag blev näst intill deprimerad, och det händer mig aldrig förutom då jag ser svenska kvinnors tråkiga uttryck i kläder och frisyrer.


Macilla Luthin! Snälla, kan du inte ge lektioner i hela landet om hur en kvinna kan se ut trots att hon passerat femtio- femtiofem,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

En grå armé med ytterplagg i svart, oh my good, jag står inte ut, och skall jag behöva isolera på säteriet bara för att dessa kvinnor  inte lärt sig att se glada positiva och fräscha ut???????

Vad är det för fel på stil och raffinemang?????

I dag är det dagen med stora D, Fastlagsbullen, Semlan, Hetväggen

Idag kommer det i Sveriges avlånga land inmundigas det fyra stora bilar, ja vikten av desamma iallafall, det är vikten på alla de Semlor som vi idag sätter i oss.

Nu är vi äntligen inne i fastan säger Toivo, och har tjatat om detta semmelbak sedan jag hemkom,,och för mig låter det hela horribelt.

Mardi graz, ja det är ungefär detsamma, men jag vill inte ha en Mardi graz heller!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Äta bullar med grädde och mandelmassa, ja själv tycker jag att det är ett  sätt att haussa upp denne kardemummarulle, bara fyra veckor innan Påsk. Nej, jag vill kunna äta Semlor året om, otraditionellt sådär, Bara köpa hem en semla i det grå novemberdiset!!!!

För här i landet lagom är det väl fortfarande så strikt med alla gamla traditioner, eller hur?????????????????????????????????? Not som jag hörde the young once sade förr. Nej, här är vi så tossiga så här äter vi allt vi kan hela året, ser ut därefter, och gymmen står som spön i backen, nedrans vad de kutar på löpbanden nere i Hornberga samhälle, I den gamla Järnhandeln är det numera ett toppfräscht GYM där tjocka blir smal, och bredvid lockar ICA-handlarn med BILLIGA SEMLOR!!! Vad väljer man tror ni?

Jo, naturligtvis in på gymmet springer som en galning, och efter detta raskt in på ICA, köper semlor en masse och så hopp in i bilen och kör den lilla biten hem, och fira gympasset med två semlor!!!!

Detta är Sverige!!!!!!!! I sin gulligaste variant av de dumme Swede, den andra delen tar Trump hand om.....

måndag 27 februari 2017

Julius JR letar desperat efter familjen som försvann,,,,,,,,,


Det är en stor oro som jag inte kan tygla, så nu är det dags att plocka fram såväl stärkande, lugnande och smärtstillande???? för Julius JR min äldste son i Toronto som är chef på Secret service får ingen ordning på var familjen med stort F tagit vägen?????

Danilo, Oskarius, Esterellerina Viktualia, hallå var befinner ni er och varför??????? Hela riket väntar på svar!

Nisse i bryne och Britta med julgransfoten kom förbi och vände upp och ner på hela dagen...

Carl- Jan , min yngste kom hem via Malaga och det har varit såååååååååå festligt att få umgås med den yngste, men oj så stor han har blivit, han behöver inte längre mor till någonting, allt kan han själv, men som mor vill man väl alltid då det passar en själv att de vuxna barnen skall bli små för en stund så man kan få styra och ställa med dem?????

Nåväl, han har varit här, vi har ätit och druckit och han fick en icke oansenlig hög med pengar, det går åt till lyxhuset där nere utmed Malagas vindränkta redd-------

Det ska bli såååååååå trevligt då det blir klart och jag kan få komma ner och husera lite.
Ja, det är jag som tycker, vad han och Brian känner inför detsamma tar jag ingen särskild hänsyn till som mor..

Men vad hände under middagen undrar ni säkert, jo in i matsalen kliver Nisse i bryne , den gamle lurifaxen som dyker upp av och till, han bor fortfarande ute på ön berättade han, och med sig hade han sin nyinförskaffade fästmö Britta.

Ja det var en syn för oss alla där de kom in och tjoade, ja Britta var definitivt inte sorber, hon snubbla och sjabbla och for omkring, en liten liten dam , skrynklig som ett tvättbräde i hela ansikte, men eftersom hon hade en cigarett i munnen hela tiden så var det väl inte så konstigt att ansiktet hade rynkat ihop sig. Men hon var glad och munter, klappa om mig som om vi vore bästa vänner, sjöng en liten truddelutt ståendes lutande sig mot dörrposten mellan matsalen och serveringsrummet.

Toivo syntes uppspelt och vad jag drog för slutsats är att dessa tre varit goda vänner under dessa mina år utomlands, för de verkade känna varandra väl!!!!!

De ville inte ha någonting att äta men tackade inte nej till varsin starköl och senare ett glas Martell cognac, men utan kaffe.......
När de äntligen gav sig av så sa Toivo på sin sjungande dialekt: visst är ho väääääl trevli hoooooPritta med julgranfoooten?
- Ursäkta
- Pritta med julgrrransfoten
?????????????

Jo men du såg ju hur hon for omkring, ostadig på ena benet, de kallar di för att ho har julkransfot!

- Inte sådana uttryck Toivo, inte vid mitt middagsbord, så säger man inte om någon har en defekt, usch och fy ....
- Låt Toivo säga vad han vill säger då MIN son, Pritta md julkransfooooten låter ju asnaijs, det ska jag berätta för Brian, helt otroligt!
Nu har C-J lämnat huset igen , Nisse i bryne och Pritta med julgransfoten satte sig i Nisses gamla duett och rullade iväg hemåt ön och själv ska jag förbereda mig inför morgondagen då jag skall delta i en konstutställning på en annan ö, som heter IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIdingön HS

söndag 26 februari 2017

Oscarsgalan gick väl inte som de svenske ville.............

Jag tackade nej till den inbjudan som gavs mig, redan innan jag hörde att Lass Rolfsgård inte fick en biljett. Jag ansåg redan i detta läge att han som ändå spelat huvudrollen i filmen om EVO skulle få en möjlighet att få se LA.
Så många gånger jag själv varit där , jag kan berätta att jag rest i cockpit från Kastrup till LA, men det var en historia i sig, det var inte lätt att sitta där och vara helt tyst under hela flygningen, men enda chansen att ta sig dit just då.
Vilka fester har jag inte varit på där, en natt hade vi suttit och diskuterat det svenska flygets historia då en av våra LA vänner , inga namn skulle ta sig hem i egen bil på morgonsidan, och jag med stora ögon såg hur han höll sig i raden av bilar på gatan innan han äntligen hittade sin egen som han framförde i sick sack på gatan, och det var då jag lärde mig att ja så gör man i LA!!!!!!!!!!!

Men nu är det inte mina gamla minnen vi ska tala om, utan om denne Rolfsgård som får åka tomhänt hem igen, och hade det frågat mig så hade de aldrig behövt att åka dit och kosta på sig.....

Sverige gör inga storfilmer längre då vår Gudfader Bergo Ingmann är ur tiden. Efter honom ......ingenting....skräp --crap-----

För övrigt väntar jag hem min älskade lille son från Spanien och Malaga där han tittat till det hus som han uppför där, jag är så glad att återse honom, han hälsade på en gång nere i Djungeln, men annars har tiden gått, och hans liv på banken i London och tillsammans med Brian så lever han ett fint liv, men eftersom han bygger sig ett rejält hus nere utanför Malaga så får mor glädjen av att möta honom idag då han mellanlandar och kommer hem till sin fädernegård, jag är exalterad och kan knappast vänta tills han dyker upp här min lille pojke som numera är vuxen och klarar sig utan kära mor, ja tänk så åren går?????????????????????????????????????????????

Jag har bett att Toivo tillreder våfflor med färska jordgubbar och lättvispad grädde, hans favoritmat sedan späd ålder..............jag är ju ändå bara en mor hälsar en rörd HS
Toivo anser tydligen att det flytande är det viktiga????????????????????????????????????????????????

Politiken är sig inte lik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vika omsvängningar det blivit i vår inrikespolitik likaväl som den internationella under de år jag varit bortrest!

Partierna som förut tyckte så olika i varje fråga är idag en enda svammelsoppa där ingen riktigt tycker och ingen vågar uttrycka något för att stöta bort presumstiva väljare, det är ynkligt att läsa och se detta sammelsurium....

Lyssna in vad som sjungs: det är krig och politik som har fördärvat vår jord, och mina vänner. denna sång är INTE nyskriven!

Var är alla de som älskade invandring och öppna gränser, var är alla de som var så välvilligt inställda till att öppna upp gränserna. Jag ser bara den stackars lilla människan som sitter utanför ICA i Hornberga, inte får hen några mängder av alla människors överflöd, ja, det ska jag inte säga för jag vet inte,men när jag varit nere i samhället ett par gånger i förra veckan så skakade hen med den utnötta muggen förgäves, vilket får mig att tro att människan är lite oberäknelig, utåt låter det som om man har empati, men när det kryper närmre, ja då kommer det fula och giriga trynet fram.

Vad har hänt på vår jord under senaste fem åren, har människorna blivit dummare och hjärncellerna färre? Denna diskussion pågår just nu hos oss i köket på säteriet, och vi kommer inte fram till någon snabbförklaring eller lösning hälsar en sönderdiskuterad HS

På väg att möta Advokat Örnclo

Mina pengar, min inkomster, mina värdepapper, ja alltså mitt aktiemarknadsinnehav och alla dessa borgenärer jag hjälpt under åren. Har ingen som helst aning om hur finanserna står till?
Kanhända jag är totalt utblottad, så det är med en viss spänning jag ska möta Advokat Örnclo på Riche för en arbetslunch om en timme. Söndag undrar ni kanske?


Tror inte ni att arbete gäller sju dagar i veckan för min del, hur andra drar sig fram har jag inget intresse av, själv är jag uppfostrad till att kämpa och kämpa väl!!!!

Och tänk så glad jag blev då jag äntligen har tittat in i min klädkammare, och ser massor av skor väskor och kläder, pälsar , ja hela kitet, som ni förstår har jag under åren i djungeln bara haft mina jaktkläder och några varma tröjor med mig och vandringskängorna.
Jag är avänjd vid allt som heter vett och etikett, hoppla och så är jag tillbaka och ska börja bete mig igen..........
Dessa stövlar hade jag helt glömt bort, och de kanske numera är helt hopplöst "out" men jag tar dem ändå på mig, jätteläckert tycker jag själv iallafall..............
Och se här, den lilla leopardhistorien med tillhörande jumper?????
Jag är helt utom mig av lycka att se att jag har en helt magnifik garderob, nu så ska det bäras upp kläder av bästa kvalitet igen och visa den nygamla varianten av HS

Känner ni Kung Kristina?????

Ja, eller var hon Drottning Kristina? Vi vet inte säkert i denna kluvna fråga, men att det fortfarande är en kittlande och intressant fråga märks inte minst i stan där det nu repeteras en masse för att det ska premieras på onsdag i next week.

Jag som en stor Historievän kan min Drottning Kristina från start to the end, och fascineras av hennes mycket annorlunda liv smög in på teatern i gåreftermiddag och såg ett genomdrag, och nu vill jag verkligen rekommendera detta till alla.

Flickan som suktade efter kunskap och älskade sina böcker, som bad den kände Filosofen Descartes komma till Stockholms slott för att undervisa henne, och den stackars mannen som inte är van vid det svåra gråkalla svenska vintervädret, får en Pulmonia acuta och avlider  !!!!

Dramatik från början till slut, från hennes födelse till hennes flykt till Rom och vänskapen med Påven.

Ohja nu blir jag så inspirerad att jag skall starta en grupp i samhället där vi alla skall läsa om Kristina och det kan bli en lång föreläsningsserie och vi kan starta upp ett Kristinasällskap och ha en särskild helg varje sensommar här på säteriet dit alla från hela omvärlden ska kunna komma och umgås och ta del av den gamla historien .
Nu måste jag ta tag i det genast, jag skall bara åka skridskor runt Hornbergasjön, och stärka mina vadmuskler lite efter alla års stillasittande i djungeln och övernattande i små obekväma tält.

Stärka upp kroppen lite , sedan full fart, ska faktiskt ringa Allan och höra om han kan tänka sig följa med, jag kan ha honom på den gamla hederliga sparken som i tio generationer tillhört Hornberga säteri. Vi höres senare under dagen hälsar er HS

lördag 25 februari 2017

Var har Prinkronsessan Viktualia med familj tagit vägen?????



Jag for in till Saga Slott i gårfm för att överlämna en present till femåringen Estellerine Ballerina , men det var neddragna rullgardiner runtom, och huset verkade övergivet, inte en människa syntes där.

Vi som känner familjen hade naturligtvis förväntat oss ett öppethus där dörrarna stod vidöppna, nåja, men att det varit fart och fläkt där.


Jag ringde Alex direkt och frågade om han visste något?

Han trodde att de farit till Mongoliet på en semesterresa, men hade inte mer information än så. Det tror jag inte, och i detta nu har jag talat med JulleJR som lovat att ta upp detta på morgonmötet imorgon då han har jour i stabsfunktionen på Secret service i Toronto där han numera är stationerad.

Vad har denna familj tagit vägen, hela världen oroar sig och jag själv undrar vad jag ska göra av den Elefantbet som jag hade tänkt tillägna lilla Estellerine????? Det känns inte så trevligt för mig heller att stå här med den inslagen och klar hälsar HS 

fredag 24 februari 2017

Då blir jag mycket förbannad!!!

En sak som retar gallfeber på mig är då jag läser om medmänniskor som kan skriva nedsättande om äldre personer!
Mitt hjärta brusar, min själ blir svart och min känsla av ren och skär hämnd bubblar inom mig!


Därutav så har jag också gjort väldigt rent runt mitt hus, exakt så är det, jag vägrar att ha något som helst med människor att göra som är hånfulla mot äldre personer, och i dessa fall jag tänker på är det också släktingar som de kan ge sig på och uttrycka sina fula trynen med hånfulla kommentarer!

Jag trodde i min enfald att dessa människor sedan länge var utrotade, men ack så fel jag tog, deras fula trynen dyker upp då och då, vilket gör mig så missmodig, de tar ens energi, de sänder ut fula tankar, jag skulle vilja knyckla ihop dem och kasta dem över klaffbron, om jag kunde!!!! Men de är förmodade så korkade att de flyter hälsar en upprörd HS

Se så glad man kan vara !!

Varför säger alla "pöss" i avslutande mobiltelefonsamtal???????????????????????????

En liten utredning vore på sin plats, i detta märkliga ordanvändande som jag hört sedan jag återkommit till vårt land.
Varenda människa som talar i mobiltelefon avslutar 99% av samtalen med "pöss" , och jag börjar undra vad detta ordet betyder, är det ett kodmeddelande människor emellan?
Är det ett modeord som de tagit från Amerika? Eller är det ett slentriananvändande av det som förut kunde betyda, var rädd om dig, eller jag tycker om dig eller något liknande vänligt?
PÖSS PÖSS PÖSS, det får mig att tänka på MÖSS MÖSS MÖSS!!!!

Har människorna blivit helt knasiga undrar en storförvånad HS

 PÖSS på dig katten och lycka till i kortspelet!!!!!!

onsdag 22 februari 2017

Arnes filosofiska tankar.....

Arne har som den legitimerade Trädgårdsmästare han är redan börjat att så och sätta i burkar och krukor. Detta pysslande ger honom och hela säteriet ett lugn som vi behöver i dessa tider!!!!!!

Han ser så förnöjd ut där han står ute i Orangeriet och lätt framåtböjd pillar ner frön och annat löst i sina  burkar av diverse storlekar.

Jag gick fram till honom och frågade vad han mumlade? -Jo sade han, "en blomma växerINTE utav plikt, utan av längtan till solen"!

Arne är poet, en av de största i vår tid, och jag skall be honom att utge en liten blomsterbok med små aforismer som kommer ur hans mun lite nu och då.

Här har en ung Hilma af Klint målat några anemoner, det kan man inte tro?

Byn är sig inte lik............

Red ner till samhället , och betänk att det är längesedan sist, och redan innan jag kom fram till torget och ICA så såg jag till min stora fasa att Gunnars Finbageri har stängt!!!!! Jag satt på hästryggen och bara stirrade mot det lilla röda huset som numera var igenbommat, stängt, låst....

Hur kan det ske? Jag hoppade av Tunas Idol, band henne vid cykelstället och gick in på ICA där allting hade ändrats, kassorna hade satts på andra sidan ingången, charkdisken var borta, nu ligger allt i en disk färdigpaketerat, var har jag hamnat?????

Ica-handlarn kom ut från sitt kontor, stannade till, och stirrade på mig, jag glodde på honom, gud så gammal han blivit for genom mitt huvud, han sa inte detsamma, men jag misstänker att han tänkte det...

- Honorine, hemma i Sverige, det var inte igår, vilka rykten som har farit omkring här i byn, du kan inte ana , ett tag trodde alla att du blivit kidnappad och satt hos hemliga polisen i Nordöstra Mongoliet. Sedan pratades det om att du blivit uppäten av en krokodil nere i Recife.

Och så står du här, livs levande, du är dig riktigt lik, något smalare bara, men ögonen ser lika fullifanken ut som förr och.....

- Vad är det som hänt här då, var är FinGunnars bageri, och charken, er fina chark, vad har ni gjort av den, jag hinner inte mer än komma ner till samhället så ser jag förfallet...............

- Honorine, det är nya tider förstår du, Fin Gunnar är pensionär sedan flera år, och sonen vägrade att ta över bageriet, och charken här, ja det var svårt att hitta någon som vill stycka och fixa, de flesta är ju veganer och vegetarianer och annat skit, ja ungdomarna iallafall, så jag fick helt enkelt minska ner charksidan, men vi säljer mer ekologiska bönor och mandlar och russin och mandelmjöl och kruskakli än tidigare.......
- Tack det räcker, jag har hört och sett nog!

- Men lyssna Honorine, det ska bli en turkisk resturang där gamla järnaffären låg. Turkiskt rakt igenom, SIDERIAN ska den heta och drivs av en turkisk familj som kom hit förra året, ja de är från Syrien, men fick fly.

-Tack kära ICA-handlarn, nu orkar jag inte höra mer om mitt förlorade samhälle, jag ska ta min häst och rida hem igen upp till säteriet där lugnet fortfarande råder, vad jag sett iallafall.

Ja, så lätt är det nog inte att bara återkomma till sitt fosterland och tro att allt ska vara sig likt, men jag ser iallafall att kyrkan står kvar där den alltid har stått, hoppas de har en präst där också och inte gjort om det till en Kinakrog eller något liknande????? Man kan aldrig vara säker längre, det har jag förstått.
Vi travar sakta hemåt, det viner  i vinden och vi rider genom skogen och just då känns det som hemma på riktigt iallafall, jag avskyr förändringar, och det kommer bli mycket för mig att ta tag i, det förstår jag nu, nya tider råder , men jag ska göra allt för att sätta stopp för det hälsar en upprörd HS

VILL NI HA EN LEKKAMRAT ELLER EN CHEF?

Ja, exakt så sade jag igårkväll då jag kallade in Arne och Toivo på mitt kontor, för nu räcker det!
Jag har varit hemma några dagar och det är trevligt, omskakande och märkligt och jag har inte landat ännu.
Och så beter sig min två arbetare som om jag aldrig  varit hemma i Sverige!!!!!!
De springer benen av sig för att behaga mig, varhelst jag går och sitter så är det inte mer än en meter bort, och det vet alla som känner mig, inte för nära, det är inte av elakhet utan en ren själbevarelsedrift, jag måste ha space!

Så nu har jag tagit upp detta med de tvenne herrarna som under dessa år gått här hemma påsäteriet och bara haft varandra, så när matmor återkommit så är det helt exallterade av lycka eller vad det annars kan vara?

- Är jag er lekkamrat eller er Chef?
De svarade inte utan såg ner i golvet.
- Skärp er människor! Jag tycker det är lika trevligt som ni att vara hemma, men nu räcker det med  uppvaktandet. Jag behöver mycket tid för mig själv, jag ska förbereda mig inför föreläsningar och skrivandet igen, jag ska uppta kontakten med mina vänner om det finns några kvar?

Jag vill ägna tid till mina älskade hästar Tunas Idol och Lady Gaga, jag vill leka med mina älskade katter Nilsson och Callas, så jag ber er om lite mindre uppmärksamhet, är det uppfattat?

Nu är det sagt, och jag ska sätta på mig ridkläderna och ge mig ut på en ridtur med Lady Gaga för första gången på fem år, det är stort för mig hälsar HS

måndag 20 februari 2017

Fest natten lång!

Nu har jag återkommit hem, efter min lilla utflykt till grannen Allan Ollonberg, jag är och det vet alla som känner mig gärna långsittare om det passar mig, vilket det gjorde igår och inatt och fram till morgonkvisten.
Oron över hur det var med Allan var helt obefogad då han var piggare än jag sett honom på många år!

Hans personal Charlie och Melissa från Vita Krysset var en ovärderlig hjälp och stöttning till honom, sådana sjuksköterskor borde alla vi få ha hos oss då åldern kommer smygande.Chalie hade arbetat som personlig sjuksköterska i över tjugo år och kunde sitt !
Melissa var en nyare variant, med åtta år, men arbetat i NY hos en allsmäktig krögare som assistent och alltiallo, hon kunde laga mat, hon kunde samtalskonstens stora mysterium och hon var smart!

Allan blev överlycklig och tårarna rann på oss båda då vi omfamnade varandra, det kändes som det var igår vi sågs.

Vi hann gå igenom det mesta under denna extralångasittning. Vi drack allt möjligt gott, det var mest alkoholläsk för Allan, det hade blivit hans nya "mjölk" medan jag tog svagdricka, för att det känns så äkta svenskt och det har Toivo tagit med i en tioliterskagge, och så pratades i mun på varandra, om saknade efter lilla Ruthan, men hon hade varit helt dement de senare åren och Allan kände att det var skönt för såväl honom som henne att hon slapp vara med längre.

Och vet ni, Allan kör bil fortfarande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag blev stum då Charlie berättade att det gjorde en rundtur nästan varje dag, Allan skrattade och visade hela garnityret då jag ifrågasatte detta.

-Så gammal är jag inte sa han och reste sig upp ur soffan och tog ett par steppliknande steg med sina långa ben, knäppte med fingrarna och skrek olé!!!

Ni förstår va? Han är sig lik, och än mer lik än tidigare, han har gått och blivit ungdomligare än de flesta, vad tusan kan han ha gjort med sin kropp och själ?????

Det ska jag ta reda på så småningom, men just nu är jag bara glad och nöjd med livet, viva la vie!!!!!


Detta skulle icke tilltala Allan, men jag ska ge honom förslaget då vi ses nästa gång!!!! Men då lär jag få mig en rejäl utskåpning................hi hi hälsar HS.

Genom skafferifönstret.......

Jag ser ut genom det lilla fönstret i kallskafferiet och där kan jag se ända bort till Ollonberga gods, där numera Allan ensam lever kvar, då lilla Ruthan gick bort för snart ett år sedan.
Allan har lämnat våningen i Spanien för gott och lever hemma på Ollonberga tillsammans med två heltidsanställda sjuksköterskor från Vita Krysset.

Idag skall jag själv ta mig dit och för första gången träffa Allan på fem år, jag har saknat honom fruktansvärt mycket och då lilla Ruthan gick ur tiden och jag inte fanns till hands kändes det i hjärtat kan jag lova.

Hoppas han är vid god vigör och känner igen mig och jag honom, det ska bli ett spännande möte.
Arne och Toivo vill gärna följa med för nu när jag äntligen återvänt ser de helst att vara vid min sida hela tiden........Vi får se hur länge jag orkar med detta????? Men ännu så länge så fungerar det.
Toivo bakar en pärkaka och Arne tar med mitt goda kaffe från Fortune et Maision och snart snart ska vi mötas igen underbara Allan, here we come! 

söndag 19 februari 2017

Vad har hänt i landet Sverige efter dessa fem år?????

Jag känner icke igen mig i detta land, eller iallafall inte i Stockholmsområdet. Människor en masse överallt inne i vackra Stockholm. Slarvigt klädda, drar de fram som horder över innerstan, såväl yngre som äldre, alla svartklädda, ovårdade, har de sorg eller vad har hänt?

Inte minns jag min stad som en smutsig och nedskitad med skräp, ofräscht är ett sammanfattande ord!!

Jag skulle ta mig in till Öfre Östermalm i gårkväll, och besöka den gamla anrika krogen Brevdufan som legat där sedan salig fars dagar, men vet ni människor runt om i världen vad jag fann?

Ja, inte var det krogen , nej nu hade det blivit ett ställe som de kallade MOMONDO där det serverades Grekcypriotisk mat med touch av Medelhavet! Har ni hört något så vansinnigt?
Låta den gamla anrika krogen bara försvinna och in med plastcitroner hängandes från taken, blå väggar i en  Medelhavsnyans som kunde få människor att aldrig mer besöka länder och stränder runt det havet.
Ni vet när det känns som om man skall till att vomera, och så dofterna, oljan stank och det billiga Cypriotiska vinets dofter i den redan varma och kvävande av alla svettdoftande människor som , nej vet ni jag satte mig i bilen direkt, och körde långsamt genom stan, och uppe vid Hamngatan så myllrade av svartklädda personer av olika format, då satte jag på bilradion för att höra vem av de kungliga som avlidit?

Inte ett ord om sorg i landet, och då jag frågade Arne när jag var återbördad till hemmets lugna vrå och satt i gula salongen med ett glas Moet i handen, berättade han stillsamt och med sin utpräglade småländska dialekt att så ser det ut nuförtiden i vårt land.
Svårmodet ligger som en grå dimma över mitt fosterland, vad är det som har hänt?

- Tiderna har förändrats fortsatte Arne, vi är mer missnöjda än vanligt här och folket snor och luras, såväl de rika som de mindre bemedlade, det skjuts och pangas ihjäl massor av folk hela tiden, nu kan man få skallen avskjuten bara för att man är människa på fel ställe vid fel tid fortsatte han.

Oh herre min je säger jag, kunde fem år utanför Sverige förändra landet så till den milda grad, jag kan nästan inte dricka ur mitt glas utan att få den där vomerakänslan igen......

Kommer jag att kunna trivas hemma tänker jag sorgset då jag sitter vid brasan och bläddrar i mina räkenskapsböcker, men det som är plus att skogen som jag avverkat under åren utomlands gett mig bra på pluskontot, ja det kanske inte är så illa ändå?
Får jag bara sova och vila så kanske den gamla vanliga livsglöden återkommer, jag tar mig lite mer Moet et Chandon och ska be Toivo om en liten ostbricka och några spröda kex från Fortune et Maision......

fredag 17 februari 2017

Fattar NI? Efter fem år är jag hemma i Sverige igen????????????????????????????????????????????

Har inte sovit en blund, men det förstår väl alla, hur skulle jag kunna det, efter att ha varit bortrest i nästintill exakt fem långa år, där meningen var från början att jag skulle till Africa och studera erosinonen efter Elefanternas framfart, men det var så att så blev det inte. Något helt annorlunda uppenbarades och jag har inte haft så mycket tid att tänka på mitt land, mitt hem , mina djur, mina barn, nära och kära, förstår ni?
Livet har varit fullständigt upp och ner med stora fall och höga höjder!

Vill bara säga att Arne och Toivo skött om huset på bästa sätt, vad jag kan se so far, men de har ännu inte stängt munnarna, de såg ut som det var det stora slottspöket själv som uppenbarades här hemma mitt i natten!
Stackars gubbar, jag skrämde nästan sk....n. ur dem, då jag tjoade och hoade allt vad jag kunde efter att taxin hade släppt av mig . Kolsvart i hela hemmet, men efter en stund tändes ljuset i pigkammaren bakom köket där Toivo vintertid numera bor, och då jag såg hans ansikte i fönstret där bakom rullgardinen, ja då trodde jag han skulle falla stendöd ner!!!!!

Ni förstår va? Hur det känns för mig, för dem för alla, jag måste nu ta en eller två sömnpiller för att komma till ro, jag har druckit kaffe , jag har druckit champagne, jag har talat sönder såväl mig själv som Arne och Toivo, de sitter fortfarande med sina munnar halvöppna, ibland gråter de, ibland skrattar de då mina historier är högst osannolika.

Godnatt mina vänner, nu är klockan svensk tid 09.00 och vi har fredagen den 17:onde februari 2017

Vänligen HS

torsdag 16 februari 2017

I am back again!!!!!


HONORINE ÄR TILLBAKA!   Det snurrar i mitt arma huvud, jag är jetleggad, jag har Malaria , jag har myggbett, jag har nästan tappat det svenska språket, men jag är tillbaka, fattar ni????????
Åter på svensk mark, jag har landat, jag är snart hemma på Hornberga, sitter i taxin och bara blundar,hjärtat slår, glädjen och saknad och förväntan snurrar huller om buller i min ganska slitna kropp, men fattar ni, jag är tillbaks, nu blir det nya tag i den sörmländska myllan, nu ska det bli fart och fläkt i samhället, Rävlyans damkör ska få sjunga, Kyrkans syförening skall få både sy och sticka, kyrkoherden skall förföras, vem det än nu är,ICA-handlarn ska få sina fiskar varma, Allan och Lilla Ruthan ska bli ihjälkramade, Arne ska få installera så mycket han vill, och min kära Toivo ska få dricka sitt hembryggda vin och ja, ni hör att jag är nästintill manisk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Here we go again!