Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

söndag 26 februari 2017

Känner ni Kung Kristina?????

Ja, eller var hon Drottning Kristina? Vi vet inte säkert i denna kluvna fråga, men att det fortfarande är en kittlande och intressant fråga märks inte minst i stan där det nu repeteras en masse för att det ska premieras på onsdag i next week.

Jag som en stor Historievän kan min Drottning Kristina från start to the end, och fascineras av hennes mycket annorlunda liv smög in på teatern i gåreftermiddag och såg ett genomdrag, och nu vill jag verkligen rekommendera detta till alla.

Flickan som suktade efter kunskap och älskade sina böcker, som bad den kände Filosofen Descartes komma till Stockholms slott för att undervisa henne, och den stackars mannen som inte är van vid det svåra gråkalla svenska vintervädret, får en Pulmonia acuta och avlider  !!!!

Dramatik från början till slut, från hennes födelse till hennes flykt till Rom och vänskapen med Påven.

Ohja nu blir jag så inspirerad att jag skall starta en grupp i samhället där vi alla skall läsa om Kristina och det kan bli en lång föreläsningsserie och vi kan starta upp ett Kristinasällskap och ha en särskild helg varje sensommar här på säteriet dit alla från hela omvärlden ska kunna komma och umgås och ta del av den gamla historien .
Nu måste jag ta tag i det genast, jag skall bara åka skridskor runt Hornbergasjön, och stärka mina vadmuskler lite efter alla års stillasittande i djungeln och övernattande i små obekväma tält.

Stärka upp kroppen lite , sedan full fart, ska faktiskt ringa Allan och höra om han kan tänka sig följa med, jag kan ha honom på den gamla hederliga sparken som i tio generationer tillhört Hornberga säteri. Vi höres senare under dagen hälsar er HS

1 kommentar:

  1. Sååå pass innerligt formidabelt, Kära Honrine, nu då du skola förstärka din benvador. Jag kunna ännu en dag slik denna, avhöra dina så passande klagomål visavi dessa då vi tillbringat evinnerliga stunder uti obekväma ställningar uppå kamelryggar samt diverse strapatser som icke voro av just DENNA världen.

    Jag höra nu här, att du skola instarta en nödig kurs uti själva ämnet "Konung eller Dronning Kristina". Det min vän voro ju icke en daaaaag för tiderligt, ty jag missbetror att icke alla samt envar äro så pass insatta uti detta slags problem. Detta att ej till yttermera visso vara tvärsäker på vilket kön damen uti fråga tillhörde.
    Här komma säkerligen personager vallande från alla utrikes länder, för att utfå chansen, att dels få påtitta på dig, samt avlyssna dina exeptionella kunskaper uti DET ämnet.
    Skola du tarva en utsökt kamrer, kunna jag uppställa mig slikt en sådan, då mina räknekunskaper äro så orimligt stora, att ävenledes JAG häpnar.
    Självförfallet skola du anlita Allan, ty om han utfinnes på palts, kunna han utgöra ett spektakel uti sig själv,
    hälsar dig medelst applåder,
    Ruban


    SvaraRadera