Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 22 februari 2017

Arnes filosofiska tankar.....

Arne har som den legitimerade Trädgårdsmästare han är redan börjat att så och sätta i burkar och krukor. Detta pysslande ger honom och hela säteriet ett lugn som vi behöver i dessa tider!!!!!!

Han ser så förnöjd ut där han står ute i Orangeriet och lätt framåtböjd pillar ner frön och annat löst i sina  burkar av diverse storlekar.

Jag gick fram till honom och frågade vad han mumlade? -Jo sade han, "en blomma växerINTE utav plikt, utan av längtan till solen"!

Arne är poet, en av de största i vår tid, och jag skall be honom att utge en liten blomsterbok med små aforismer som kommer ur hans mun lite nu och då.

Här har en ung Hilma af Klint målat några anemoner, det kan man inte tro?

3 kommentarer:

  1. Så märkvärdig är han väl ändå inte? Känner du inte några riktiga poeter?
    Vänligen Karl-Ove Mowin Poet och konstnär

    SvaraRadera
  2. Bäste Mowin, jag kan höra ett sting av avund, de är ganska vanligt när man inget annat har att komma med, låt oss intellektuella människor ha vår poesi ifred!

    SvaraRadera
  3. Här skulle jag vilja påtala en ytterst viktig sak i denna fråga, Herr Karl-Ove Movin. Du kallar dig poet, men nämner överhuvudtaget ICKE den riktigt store poeten och skalden Björnklo Flodarm!!!! Varför kan man fråga sig? Jag kan då inte se ett enda citat här. Han, liksom den högst eminente Herr Arne, alstrar verser om blomster uti ALLA dess former. Det min gode Herre är det inte många som kan. SÅ. Upp till bevis om du vågar,

    Ingolf Fragmént

    SvaraRadera