Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

måndag 27 februari 2017

Nisse i bryne och Britta med julgransfoten kom förbi och vände upp och ner på hela dagen...

Carl- Jan , min yngste kom hem via Malaga och det har varit såååååååååå festligt att få umgås med den yngste, men oj så stor han har blivit, han behöver inte längre mor till någonting, allt kan han själv, men som mor vill man väl alltid då det passar en själv att de vuxna barnen skall bli små för en stund så man kan få styra och ställa med dem?????

Nåväl, han har varit här, vi har ätit och druckit och han fick en icke oansenlig hög med pengar, det går åt till lyxhuset där nere utmed Malagas vindränkta redd-------

Det ska bli såååååååå trevligt då det blir klart och jag kan få komma ner och husera lite.
Ja, det är jag som tycker, vad han och Brian känner inför detsamma tar jag ingen särskild hänsyn till som mor..

Men vad hände under middagen undrar ni säkert, jo in i matsalen kliver Nisse i bryne , den gamle lurifaxen som dyker upp av och till, han bor fortfarande ute på ön berättade han, och med sig hade han sin nyinförskaffade fästmö Britta.

Ja det var en syn för oss alla där de kom in och tjoade, ja Britta var definitivt inte sorber, hon snubbla och sjabbla och for omkring, en liten liten dam , skrynklig som ett tvättbräde i hela ansikte, men eftersom hon hade en cigarett i munnen hela tiden så var det väl inte så konstigt att ansiktet hade rynkat ihop sig. Men hon var glad och munter, klappa om mig som om vi vore bästa vänner, sjöng en liten truddelutt ståendes lutande sig mot dörrposten mellan matsalen och serveringsrummet.

Toivo syntes uppspelt och vad jag drog för slutsats är att dessa tre varit goda vänner under dessa mina år utomlands, för de verkade känna varandra väl!!!!!

De ville inte ha någonting att äta men tackade inte nej till varsin starköl och senare ett glas Martell cognac, men utan kaffe.......
När de äntligen gav sig av så sa Toivo på sin sjungande dialekt: visst är ho väääääl trevli hoooooPritta med julgranfoooten?
- Ursäkta
- Pritta med julgrrransfoten
?????????????

Jo men du såg ju hur hon for omkring, ostadig på ena benet, de kallar di för att ho har julkransfot!

- Inte sådana uttryck Toivo, inte vid mitt middagsbord, så säger man inte om någon har en defekt, usch och fy ....
- Låt Toivo säga vad han vill säger då MIN son, Pritta md julkransfooooten låter ju asnaijs, det ska jag berätta för Brian, helt otroligt!
Nu har C-J lämnat huset igen , Nisse i bryne och Pritta med julgransfoten satte sig i Nisses gamla duett och rullade iväg hemåt ön och själv ska jag förbereda mig inför morgondagen då jag skall delta i en konstutställning på en annan ö, som heter IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIdingön HS

1 kommentar:

  1. Ack ja, Käära Honrine. Så voro du ånyå tillbaka uti selen så att utsäga. Det verkade vara full baluns där uppå Hornberga Säteri. Som om det icke skola få vara frid samt fröjd när nu änterligen den långe samt smäckre Carl-Jan skulle få komma till sin rätt så däringa lite solo.

    Jag mååå då säga, att denna Pritta med den så sjusärdeles julgransfoten voro en personage jag mycket gärna skulle vilja bliva presenterad för, ty jag betror att det ej äro VARJE dag man kunna få möjligheten att få se huru en personage framgår medelst en slik fossing.
    Nisse i Bryne verkar vara vid synnerligen god vigör, men som sagt. Innehaver han en slik donna vid sin sida, kunna man troligtvis ej må annat än just prima!!!!
    Jag mååå då säga, Kära Honorine, att du äro en synnerligen gooood moder, som påprackade den så långe lille gossen en krafterlig dussör, på min ära.

    Dessutom tycka jag att du haver de rätta takterne då du så precis omtalar, att du innehaver för avsikt att avtaga dig till Malaga, för att där husera fritt uti egenskap av just en öm moder.
    Det äro icke mer än rätt att du krafterligt påtalar för denne så pass Finske mannen VAD som passar sig vid just DITT middagsbord.
    Jag vill ävenledes göra ett litet men naggande gott inpass vad gäller den lilla kaffetåren som ratades av herrskapet Nisse i Bryne, samt Pritta med julgransfoten. DÄR sparade du in en liten slant, då det törhända tarvades utmed tanke på den så pass nyss nämnda dussören,
    hälsar dig en som emotser ett litet möte med det såta paret,
    Ruban

    SvaraRadera