Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 18 maj 2017

En hemlighet skall här avslöjas................

Ingen hade en aning, ingen visste något omkring denna hemlighet som idag har tillkännagetts via radio och tv.

Kanske har jag haft mina aningar, men att det nu skall ske, neeeej, det hade inte någon av oss i vänkretsen haft i tankarna.......

Tillkännagivandet hördes idag klockan 12.07 på Sveriges radio P11 där Grevinnan Rubina  Rubinstein tillkännagav detta att nu i sommar skall hon ge sin första pianokonsert på Berwaldstallet i stan!

Nu ska vi komma ihåg att Rubina tidigt i livet var en naturbegåvning som reste Europa runt tillsammans med den då unga Översten och uppträdde med recitation och egna kompositioner, men detta har för iallafall den Svenska publiken glömt bort, och därför är den nyhet som delgavs idag oss  att snart, snart får vi höra hennes fantastiska pianospel och Överstens recitationer en sensation. Vi bugar och ser framemot att se en stjärna återfödas och som vi har den äran att ha i vår närmsta vänkrets!

Gratulerar Rubina! Vi på Hornberga Säteri kommer att sitta på första parkett för att först av alla få höra er två, inta scenen medan tv team från hela världen sänder live och alla tänker Peace and Love hälsar en jämfotahoppande Honorine som nu skall telefonera Roger Moore och hälsa honom att han naturligtvis bor hos mig , Kalle och Silvan liksom Wiktualia och Danilo, Fil-Kalip och Fisoa och lilla Mandoline med maken, vad är det nu han heter????? är välkomna de också efter hela föreställningen


Här är en tavla som jag tänker skänka till Rubinsteinska palatset som ett litet bevis på min uppskattning!
 hem till Hornberga säteri där om vi har tur kanske får höra ytterligare något litet stycke framåt natten!

När skall då detta ske undrar ni kanske? Midsommardagen klockan 18.55 är tiden utsatt till  så vi börjar nedräkningen nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

3 kommentarer:

  1. Men Käääääära då!!!!! Så generad jag utebliver nu då detta skola uppmärksammas så till den milda graaad, att hela hovet dristar sig till Berwaldsstallet då min come back skola gå utav själva stapeln.

    Själve Översten mentholsprayar sin strupe 12 gånger per dag, så att hans röst kunna få den rätta klangen. Han känner sig en gnutta ringrostig uti den efter vår lilla sejour på Metropolitan förra veckan. Detta haver vi icke utannonserat, då filmteamet som inspelat det hela vill vänta med att gånga ut med det. Detta team skola ävenledes finnas uppå plats då vi befinna oss i Berwaldstallet.

    Dock ståndar vi inför ett prekärt problem. Som du törhända minnes, så medtager jag alltider min gamla antika Steiwayflygel då jag skola hava en konsert. Denna befinner sig ej ännu innaför mina trösklar här uppå Rubinsteinska, då den fortfar att vara uti ett areoplan. Dock haver det utlovats att flygeln skola infinna sig uti morgon dag. Be nu en liten stilla bön att så utebliver fallet.

    Jag haver komponerat ett fyrtiotal kompositioner. Bland annat en del fugor, sonater samt sviter uti diverse tonarter. Själve Översten äro dock en poet av Guds nåde, så han haver ditsatt texter till ett flertal av dem.

    Så nu travar han framfå sin sonora klangfulla stämma att ljuda likt den
    då han framträdde uppå Metropolitan.

    Nu till ett litet pikant problem, Käära Honorine. VAD skola jag uppbära för toilette då jag skola framvisas för ingen mindre än Roger Moore??? Tror du att du kunna vara mig behjälperlig uti denna fråga, då jag veta att du ICKE äro nämnvärt förtjuster uti dessa kombinationer jag äro lyckerlig ägare till. Och så äro det där med fotbeklädnaden........

    Nej, nu skola jag gör mina idoga fingerövningar, så att dessa äro uti trim då det snart stundar en konsert,
    hälsar dig en rampfebrad
    Ruban

    SvaraRadera
  2. Roger Moore vill se dig i RÖTT, Rubinrött anser han, vilket även jag kan hålla med om, så ge dig iväg uppför gatan till Micalla Luthins atelje så snörper hon ihop något fulländat till dig, och att din flygel svävar över Atlanten just nu verkar helt vansinnigt anser jag, tänk alla dessa luftgropar som gör den ostämd!!!!!!!! Allan Ollonberg vill också gärna spela fyrhändigt med dig på Berwaldstallet, han tjatar mig sönder och samman den mannen, och jag, ja jag har nästintill lovat honom detta, så ha detta i åtanke Rubina! Öva nu flitigt med fingerövningarna så jag slipper att skämmas hälsar HS

    SvaraRadera
  3. Här Käära Honorine, trimmas fingrarne så till den milda grad.

    Så både du samt den gode Roger Moore anse att jag skola uppbär en trasa uti rubinrött. Där mina vänner fick ni till det, som man så pass vanvördigt bruka omkringslänga sig. Att jag ej uttänkt det själv kunna jag nu grunna på uti all oänderliget. Därföre begiver jag mig till den nätta lilla sömmerskan per omgående.

    Du tarva ej vara oroad över flygelflygandet, ty osämt bliva det vare sig den flyger eller äro stillastående uti den turkosa salongen.
    Du skola veta, att jag innehaver en liten männska som till migkommer tvenne gånger per vecka, för att tillse att stämmorna äro korrekta.

    Sååå, det äro på det lilla viset, att Herr Ollonberg vilja spela fyrhändigt, och det till samt med uppå själva Berwaldsstallet??? Undrar just vad ledningen utsäger om detta, samt sedan äro ju det där med mitt filmteam. Om de godkänna detta lilla äventyr, äro självfallet ävenledes jag med på båten, så att utsäga.
    Omtala för honom att det äro den vägen vi bör följa, men att jag emotser detta med, kanske icke just stormförtjusning, men ändock något uti den stilen

    hälsar dig en som inväntar den stora flygelfrakten (som ICKE kommer att utlämnas uppå Statoil),
    Ruban


    SvaraRadera