Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

lördag 20 maj 2017

Nu grönskar det i dalens famn, nu doftar äng och lin...............

Hela Hornberga står i full blomning i detta nu, det doftar, det kvittrar, det knorrar i varenda skrymsle av naturen, hästarna leker som barnungar fastän gamla de är, ja utom Nippe förstås, den yngsta står där och ser medlidsamt på  när Tunas Idol och Lady Gaga jagar varandra i hagarna, sparkar bakut av extrem glädje över värmen och sommaren som äntligen är här.


Allan kom körande med sin elmoped tidigt i morse så gruset sprutade, och utanför stora ingången gjorde han en tvärnit, ja han lever ett farligt liv den mannen, och då Toivo öppnade porten så sa han att han var förföljd av Säpo, och ville snabbt in och ta skydd?????

Arne hjälpte honom in och efter att ha suttit en stund i lilla salongen och avnjutit ett glas Martini on the rocks, ja Gud förbjude, men han väääääädjade till mig att ha behövde det för hjärtat... så dök hemtjänstpersonalen upp och frågade om vi sett honom. och det var bara att bjuda in dessa två också och ge dem varsitt glas, och så fick jag dem att försonas, då Allan tycker att de är såå förbålt tråkiga personer, bara regler och förmaningar säger han och det passar inte en äldre man som skött allting själv under hela livet. -Skit i mig sade han, för jag skiter fullständigt i er och er hemtjänst!

Så där har vi det på landsbygden, och efter en stund fick jag dem alla att bli lugna och nu spelar de Boule allihopa ute på gräsmattan, ja Arne och Toivo fick ledigt en stund innan de tar tag i lunchen som blir köttbullar och färsk potatis med inlagd gurka och hemgjort lingonsylt. Basta!

Ha en fin lördag hälsar er HS





1 kommentar:

  1. Ja, Käära Honorine. Huru skulle den gode Allans liv utse, om han icke innahade dig, kunna man stilla förfråga sig.

    Tänk att den gamle gossen fortfara att framfara likt ett jehu. Dessa så randiga ränder tyckes visst alderig urgå utur hans kröpp.

    Tycka han att dessa hemjtänstehjon äro likt SÄPO??? Då äro han illa ute törs jag påstå.

    Sicken en tur att du innehade den rätta Martinin uti ditt enkla tjäll. Att ävenledes Toivo eller varföre icke Herr Arne, kunna fly Allan den så nödiga isen till denna drink, äro ej ett tjänstefel uppå min ära.

    Så, nu äro de således såta vänner igen, ty eljest skola de väl icke haft för avsikt att utspela detta så Franska Boulespel, kunna jag uttänka. Vi får väl förhoppas på att friden varar länge, alltmedan Lady Gaga, samt Tunas Idol framskuttar likt ystar kaniner uppå de fagra blomsterfälten.

    Tag dock ett litet prat med den lilla Nippen, så att ävenledes han kunna omkringspringa uti den glada våryran,
    hälsar dig en som haver famnen full av diverse blomster uti alla dess kulörer,
    Ruban

    SvaraRadera