Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

tisdag 16 maj 2017

Envelope, dagens ungdom när de är som bäst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Envelope , den lilla dansösen tar strax sin examen och igår efter den totalflippade föreläsningen om hur hundägare skall bete sig, jag kan till er berätta att lära ut något om vett och etikett till hundägare och hur de skall vara är dömt att misslyckas enligt mig!



De stodo som frågetecken och gav icke ett ljud ifrån sig, ingen som helst förståelse för det jag talade om, jag hade kunnat tala med en vägg istället kände jag uppbragt efteråt. Hundägare i Sverige är till 99%  stela,  munnarna som streck skall de vandra omkring med sina underbara hundar som vålnader, ja så ser det ut i Sverige och jag kan icke hjälpa till mer!!!!!!!!!

Då var det så fantastiskt att min lilla Envelope telefonerade mig och vi bestämde att gå på hennes favoritrestaurante och äta en sen lunch, då hon ville fira att hon gjort sin sista tenta innan examen, visat upp sina två dansgrupper under helgen på Victoriahallen där dessa unga elever gjorde stor lycka.
Hon har också hunnit ta sitt körkort under denna sista termin , hon har sin egen dans som nästa helg har uppvisning inne på Övre Östermalm!

Denna underbara flicka som har energi som få kom skuttande gatan fram och gladde mig enormt då vi intog en lååååång lunch, där  vi diskuterade hennes framtid, hennes sommar och framför allt talade jag om vilken klädsel JAG skall ha på mig på hennes examinering.
Jag ritade på servetterna silhuetterna på den svarta klänning i spets samt den röda långa linneklänning som båda är inköpta för just detta tillfälle.
Envelope undrade om det var hennes stora dag eller om det var min????????????????????????????
Vi enades om att vi delar på dagen och jag börjar med den röda klänningen under själva utspringet och eftermiddagen, och byter om till den svarta till mottagningen och efterföljande middag!

Då berättar underbarnet att hon kommer att få ett stipendium  sista dagen, vilket gjorde mig alldeles yr av lycka, jag tog fram checkblocket och skrev över en liten summa till henne redan nu, och så rusade vi iväg åt varsitt håll, ja jag sprang uppför backen till Macilla Luthins Atelje och uppför trapporna och andfådd undrade om de hade möjlighet att sy upp något som passar då den lilla dansösen tar emot sitt stipendium, och vi kom fram till en liten sak i just Macilla Luthinstil och nu är jag äntligen hemma på säteriet igen, och där pågår renovering och förstärkning av vår källare, oops , det hade jag totalt glömt bort, vi bygger ju skyddsrum i källarplanet, men först fest sedan krig tänker jag innan jag lägger upp fötterna i soffan för att lyssna på dagens nyheter  som lät som de som alltid brukar göra.PS Jag kan för er som icke bor i Stockholms innerstad, att där har nu försommaren äntligen kommit för jag såg hundratals hitkörda tiggare som förgyllde gator, torg och var om än mer påflugna än förra sommaren, så håll i er pantburk om ni råkar dricka ur en dylik ute på stan, för annars så dras den snabbt ur handen och du står där med häpen min och tom hand medan du ser något färgglatt fladdra förbi, och I promise , det var inte en sällsynt Ara, det var något helt annat som  chippade fram på gatan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Njut av livet medan ni kan hälsar er HS



Här är en Salvador Dali som jag skall försöka inköpa om priset blir det rätta, annars får jag väl måla en själv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 kommentarer:

  1. Ack Käära Honorine så ämabelt det tör vara, då du innehaver icke mindre än en underbar liten sondotter. Hon kunna verkerligen förgylla din tillvaro.

    Då jag ej haver en slik, kunna jag enkom glädjas med dig.
    Denna lilla Envelope äro en tös med klös uti, då hon hinna med så pass mycket. Detta till trots skolandet. Avhälsa henne från Tante Rubina, medelst stora gratulationer till stipendiet, SAMT det så nya bilkörarintyget!!!!!!

    Macilla Luthinstil kunna skatta sig lyckerlig ända fram till banken, då hon haver en så pass trogen kund uti dig. Då jag haver sett dig iklädd uti hennes alster, kunna jag per automatik författa, att denna trasa du skola uppbära då det hedervärda stipendiet skola mottagas, äro icke mindre än fager.

    Ja, ja, Käära Honorine.
    Äveledes jag haver starkt noterat, att sommaren äro på intåg. Aktiviteten äro på MYCKET hög nivå denna årstid. De tillse noga, att INGEN får ifredgå NÅGONSTANS!!!!!! Haver grunnat på om jag skola medbringa en sprayflaska med det så pass förbjudna giftet Radar, så att ohyran ej nalkas mig ständerligt.

    Så superbt att du ärnar dig så smått till att ordna med källaren då kriget ju äro i antågande. Dock äro det klokt att först tillse att du kunna förnöja dig uppå den stundande studentfesten. så att du kunna påtänka uppå den, då du avsitter uti den ack så trista källaren,
    hälsar dig en som all redan haver ordnat med den,
    Ruban

    SvaraRadera
  2. Nu får det väl vara nog!!! Här kommer man in till den där trista lokalen, för att som JAG trodde, få sig en kopp gratisfika. Men där fick jag ju tji. Nej, där stod en fisförnäm tant och ylade och gormade om att VI hundägare inte är glada nog. varför i hela glödheta skulle vi vara det om jag får fråga. Sköt dig själv och skit i andra, så får du fritt på vägen vandra. DET är något som du borde tänka på.
    En missnöjd hundägare som tvingas rasta jycken.

    SvaraRadera
  3. Ursäkta mig! Vad tror ni det ska handla om då det är inbjudan till en föreläsning? Gratisfika? Puhhhhh! Glöm det surgubbe eller surgumma,

    SvaraRadera
  4. Här ursäktas ingenting ska du veta. Bara för att man råkar ha en hund behöver väl DEN inte vara så himla viktig. Jag känner mig faktiskt kränkt då jag blev blåst på fikat.

    Pöss
    Surgubben

    SvaraRadera