Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

måndag 29 maj 2017

Toivo står i köket och inspireras av än det ena än det andra......

Pärkakor i alla är, men detta har Toivo bakat i många år nu, först under själva bärtiden, sedan under vinter och vår då han plockar fram dem ur frysarna , och de är helt förtjusande men alltid alltid, men jag vill ju inte säga till Toivo som ha ett hett temperament som de flesta vet.

Men igårkväll sade jag liksom lätt viskande att baka gärna något gott imorgon då ICA-handlarn kommer hit för att försöka övertala mig att börja handla där igen istället för hos Charlies Livsmedelbuss......

Ni anar icke hur det såg ut i vårt stora bondkök imorse, degen pöste åt alla håll!

Han gjorde FINSKA PINNAR, stora långa rejäla med hälften var försedda med blått strösocker och den andra hälften vanligt strösocker och så litet hackad mandel över den hela.
Vi kanske kan ta varsin Finsk Pinne att använda som paddlar om vi får plats i Hallongrottan.
Nu ligger det en stor trave med blåvita finska pinnar på en bricka, samt Hallongrottor i storformat där det gått åt hela förårsskörden av Hallon nu gått åt. Stora som man nästintill kan sätta sig i!!!!!
Nu är han inne på Danska Wienerbröd med choklade, stora som dasslock, ja det lär väl bli ett gross, ja blir icke ICA.handlaren och hans fru mätta efter detta kaffe med dopp så går det icke att mätta dem.
 Hos vem hämtar vi vår mat ifrån framgent?
Blir det ICA_handlarn eller blir det Charlie med sin livsmedelsbuss
Svaret får ni i nästa inlägg och får besked om vem som kommer att vinna uppköpet och blir vår generalagent här på Hornberga säteri?

1 kommentar:

  1. Sicken en ryyyysare, Käära Honorine, vad anbelangar detta bakfrosseri som skola tima uppå Hornberga Säteri. Jag kunna förfråga mig vad denne ICA-handlare kunna fresta dig med, nu då den ack så pass Finländske Toivo tagit i så till den milda graaaad.

    Du samt Toivo kunna förtrösta eder med, att det komma en ny skörd av bär vad det liiider, så att han ej få traumatiska problem då han ej kunna utbaka dessa så välbekanta pärkaakor.

    Jag avsitta nu här, för på djupet kunna författa huru det kunna kännas, att sitta uti en slik hallongrotta, för att däruppå taga mig en FINSK pinne uti min hand. Begrunda den noga, för att sedan komma till den slutsatsen, att den duga förträfferligt till en åra!!!!! Detta äro något jag kunna avnjuta storligen. Det gälla förstås då, att medertaga ett dussin pinnar uti reserv, då dessa troligen uppblötas förfäreligt då man befinna sig mitt ute på det öppna havet,
    hälsar dig en som emotser den stora kampens slut. Skola det utevliva ICA-hanlaren, ELLER kunna det rent utav förbliva Farbror Charlies eminenta varubuss,
    Ruban

    SvaraRadera