Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

söndag 28 maj 2017

Liljekonvaljer och benlindor, "Pärkaka" och skoskav!

Rubina och jag gick en långvandring igår och efter tre mil och kaffepaus hittade vi ett förtjusande Liljekonvaljeställe, och där blev vi näst intill i luven på varandra angående denna vackra blommas fridlysthet eller icke!

Rubina säger sig veta att den är fridlyst och rörde icke en blomma, utan valde att enbart dofta på dem!
Jag däremot plockade en bukett, icke att försälja, icke till kommersiellt syfte, drog icke upp rötterna och var enligt Naturvårdsverket helt laglydig!

Efter att vi diskuterat fram och tillbaka så kom vi in på den gamla Maria Lang deckaren om mordet i Liljekonvaljedungen i Skoga på femtiotalet, och sedan försvann vi in i Maria Langvärlden och glömde både tid och rum.
Nåväl, på vägen tillbaka stannade vi till i den lilla pittoreska staden där vi satt på Café Blå Katten och avnjöt varsin Morsdagsbakelse med ett fantastiskt gott kaffe för att var i en småstad.........Rubina vädrade sina ömmande fötter en stund innan hon drog på sig vandrarkängorna igen, drog åt benlindorna ända upp till knäna, och innan klockan var midnatt så hade vi gått vår Morsdagsvandring som jag tror kommer att bli en framtida tradition?

Hälsningar från HS som sitter i fotbad och konsumerar en liten bit "pärtårta" som Toivo sin vana trogen gjort till själva "MOR"
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar