Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

tisdag 29 november 2011

Klädval.......

Mycket att tänka på! Ja, godmorgon alla ni! Jag har en designer här nu på morgonen från Modehuset Svea i stan. En intrikat men samtidgt delikat fråga . Svenskt eller utländskt? Inget är klart ännu....
Ja, det här är inga lätta frågor, jag representerar ändå hela Adelskalendern, eller iallafall en liten del, och vi vill visa upp det allra bästa och snyggaste...

Klänningen tycker jag själv är lagom julröd och lagom tilldragande, så att den inte tar över hela festen menar jag.
Vad gäller skorna så är jag nästan säker att det blir dom, då dessa handarbetade saker med små akvamariner och bladguldsströssel är mycket smickrande för mina fötter.

Väskan är en liten dröm, som ett lätt moln svävar den nästan i handen, gjort av en ny svensk formgivare som vill vara anonym .

Och så pricken över i enligt petit moi!!!!!
Den lilla chicha mössan med motiv från den svenska jultraditionen, nämligen PEPPARKAKSGUBBEN.
Är det inte så uttänkt?
Vad vet dessa Nobelgäster och höga potentater om vårt pepparkaksbakande och ätande av dessa traditionella gubbar, gummor, grisar och hjärtan???? INGENTING! Och så står jag där med min lilla bomullshatt och blir samtidigt en levande reklampelare såväl som ett pittoreskt inslag i den kanske aningens stela och något strikta skara av nobla personer. Jag kommer att stjäla hela föreställningen ändå......Vilket är min tanke....
Ja, så där går mina tankar denna morgon, och snart ska jag bege mig in till stan för att gå igenom gårdagens genrep jag ombads att se, och jag ska ge mina åsikter. "Whats your opion?" som vi säger i USA, see you! HS

måndag 28 november 2011

Upp i det blå på första advent

Bröderna Langensköild kom under kyrkkaffet i sockenstugan igår, och lekte ovanför kyrkan, och demonstrerade såväl loopingar som annat roligt, till Koskens stora förtret.

- Vad är det för lymlar som stör däruppe? Han såg mycket tvär och irriterad ut.
- Är det ingen av de dina frågade jag lite försiktigt,,,,,men det skämtet uppskattades icke av honom.
Jag såg att det var Langensköildarnas plan, och visste att de skulle landa på mina ägor så småningom, det var bestämt sedan lördagkvällens middag hos föräldrarna deras.

Jag drack upp mitt kaffe i flygande fläng och iväg hem, utan att säga något till de förvånade byborna i sockenstugan.

Jag var inom en trettio minuter uppe i luften, och fick se hela byn och Hornberga säteri och Ollonberga gård från luften, och i denna gamla kärra var det en sagolik upplevelse, speciellt då vi gick i spinn rakt över Ollonberga , hoppas att Allan såg detta och blev rädd att planet skulle störta ned på hans ägor....Sånt här gillar jag, och efter en timme i luften blev det lunch i lilla matsalen där min tjänstestab dukade upp en riktigt angenäm älgstek med gräddsås och små chornicorner, samt vår egen rödavinbärsgelé.
En underbar avslutning på söndagen, och bröderna Langensköild gjorde en liten extra runda över huset innan de drog iväg hemåt igen under sena eftermiddagen.
Och imorgon skall jag besöka den härlige mannen Nalle Lidrane inne i stan för att diskutera ett ev. samarbete, det ska bli spännande, har aldrig tidigare varit hemma i hans våning........See you! HS

söndag 27 november 2011

snön faller så fint här på landet denna första advent

Godmorgon mina vänner! En sagolik morgon visar sig då jag drar upp rullgardinen. Snön faller som på ett gammaldags julkort , och träden är vita, marken är täckt av snö, och några minusgrader, kan det vara bättre en första advent?
Jag har läst morgontidningarna och ätit såväl nybakt lussekatt som ett stort pepparkakshjärta, allt bakat nu på morgonen här i huset av Lilla Elsa som väl inte sovit särdeles länge , men ska man hålla på traditionerna så måste det vara någon som ska utföra sysslorna också......

Arne har hängt upp lite julkulor i ett av de gamla äppelträden nere vid sin stuga !!!! Jaja, jag låter honom hållas, smålänningar kanske har sådana märkliga traditioner???????

Nu ska jag göra mig iordning för att köra till kyrkan och ta del av Högmässan, vilken är en för mig icke märklig, men desto viktigare tradition. Det är Kosken Lennartsen, Domprosten själv som håller i detta idag, och det är alltid intressant att lyssna till hans svammel, ja ursäkta, men jag skulle kunna göra det bättre själv, han är egentligen ingen talare förstår ni, han är mer för själva ritualerna......
Jag kanske ger honomk en reprimand efteråt vid kaffet i sockenstugan?????Han skall icke vara för säker då jag sitter på första bänk idag och stirrar på honom under hela Högmässan, för att få honom ur balans.....hälsar er HS

lördag 26 november 2011

Villagatans galanta middag

Vi avnjöt en underbar middag hos familjen Langensköild på Villagatan i centrala stan ikväll.
En cateringfirma hade gjort sitt allra bästa för att vi skulle få en kulinarisk trerättersmiddag med utsökta viner till!
Förrätten bestod av Cannelonirullar med Parmaskinka och Gorgonzola.

Varmrätten, ett par skivor svensk oxfilé med Karl-Johansvamp och höstprimörer.
Och som avslutning en underbar Tiramisu.
Allt nedsköljt av utmärkta Italienska viner!
Kvällen var mycket lyckad trots att eric Langensköilds nya fru Svetlana inte kan vare sig svenska eller engelska utan talar och förstår enbart ryska, men detta gjorde icke samtalen kring bordet mindre intressanta, då han och jag talde om hur den kommande världsordningen troligtvis kommer att se ut, med Kineser och Indier som de stora vinnarna medan Europa sackar efter då dessa länder inte  kan enas, tyvärr!
Ja, nu sitter jag i baksätet på min bil som körd av Toivo styr hem mot Hornberga säteri och jag önskar er alla en God fortsättning på lördagskvällen den tjugosjätte november 2011. HS

Jag kunde bara inte motstå dem........

Några trevliga timmar på Harrods! Min privacy shopper visade mig runt , och jag fann på skoavdelningen GENAST ett par som jag så att säga köpte på stående fot. Ett par" bra att ha skor". Ja, sååå gammal är jag ännu icke att det skulle vara några som helst svårigheter att springa omkring i dessa, om nu någon skulle fundera.....Mycket nöjd är jag med dessa chicha skor!

Sedan hittade jag lite till Rubina, hon värnar om kvalitet och  strikt elegans, och där fanns lite grann att välja mellan.Dessa skor och passande väska i äkta chevreaux kommer att passa henne som handen i handsken.Hoppas du blir nöjd med detta Rubie lilla?

Ja, och så shoppade jag upp mig på ett par Diorglasögon, i äkta guld, fantastiskt snygga, och jag som behöver "gömma mig" ibland för att få vara inkognito är så nöjd med dem.

Men någon klänning till Nobelfesten fann jag icke där, utan fick snabbt ta en taxi till Heatrow för att med SAS  ta mig direkt till Arn och hem till samhället där organisationen Vita Krysset väntade på att jag skulle öppna årets Julmarkand! Puuuuh!
Jag måste bara visa er en bild på hur byborna varit duktiga att sy och brodera inför årets julmarknad, jag är mäkta imponerad. av dessa duktiga damers flit!

Men nu har jag gjort mitt, och kör hem till Hornberga för att dressa om, pusta ut en stund, och så ska jag in till stan på middag hos Familjen Langensköild ikväll, på Öfre Östermalm, Villagatan 1 närmare bestämt.

Hur hinner jag med allt undrar ni säkert? EFFEKTIVITET mina vänner, det är vad det handlar om. See you! HS

fredag 25 november 2011

När jag ändå är här så.......

Carl-Jan satt i ett styrelsemöte då jag anlänt till hotellet, och skulle ha tag på honom. Men detta bryr sig ICKE en mor om, utan jag tog taxi raka spåret upp till Camden Street 21, och stormade in på deras möte!


Uppståndelse?????  Ja, det blev det!
C-J såg ut att  tappa hakan , och de andra männen satt där och kippade efter luft!

Jag tog C-J åt sidan och läxade upp honom, utan att han visste varför? Ja, jag är väl något impulsiv kanske , men bättre stämma i bäcken.......
Nåväl, han hade ICKE träffat Anatonov och alla mina bankböcker hade han ograverade i portföljen, och se då blev lilla mamsen glad igen, och kysste hela gubbhögen på båda kinderna innan jag skyndade ut igen, och satte av ner på Hyde park, för en stunds promenerande och funderande. Ja, jag är ju inte helt purung längre och sådana här "rush" är icke bra för blodtrycket.
Jag satte mig på en av alla de små serveringar som finns i den underbara parken och intog ett kopp te och en muffins.

Det här är väl ett bra tillfälle att se på lite kläder och tillbehör inför Nobelfesten sa jag till mig själv!
Mina fötter stegade så iväg till Harrods ett stenkast bort, för att få en egen visning av det senaste! Så varsågoda! Nu får alla hålla tummarna att jag hittar något magnifikt där.,  See you! HS

torsdag 24 november 2011

Nu slänger jag mig på planet till Londres.....

Nu är petit moi oroad, då jag fick höra att den ryske lurendrejaren Anatonov blivit gripen i London.......Min lille C-J höll ju på att involvera sig i ett samarbete för en tid sedan dåvi funderade på att lägga in ett förslag angående ombyggandet av den del av stan som kallas "Slussen". Jag var med till Mockba flertal gånger under våra förhandlingar, MEN det var något som ICKE stämde med denne ryske man , så vi drog oss ur.

Nu får jag höra på nyheterna att han gripits i London, och där befinner sig min yngste just nu, ja inte i affärer VAD JAG VET????? Utan för att hälsa på sin nye boyfriend Christian som studerar och bor där.
Men jag blir oroad av att höra att min minste är i samma stad som denne ryss, och hur ser vårs buissness ut egentligen? Jag vill ha det hela utrett öga för öga så att säga.

Vad ska inte en mor behöva hålla koll på?Allt säger jag, trots att barnen är vuxna, jag tycker att de snart borde stå på egna ben, men då de är så pass stora förmögenheter inblandade i mitt liv som skall växa hela tiden, så måste jag vara på min vakt, så är det bara.....jag vill inte veta av någon penningtvätt, mina sedlar duger så bra som de är!!!!!!!!
"A foggy day in London town" stämmer verkligen in denna tidiga morgon!  Nu ska jag bara ta en taxicar in till Castelton Hotel där sonen bor. HAN VET ICKE OM ATT MOR HAR ANLÄNT! See you!
hälsar en stressad HS

Organisationen Vita krysset har haft årsmöte inför julmarkanden....

Hej alla ni kära vänner! Här är det stessigt , värre än vanligt Först detta med det hiskeliga fallet från ribbstolen i förrgår, då Ruth Ollonberg på uppmaning av Allan bara kastade sig handlöst ned från ribbstolens högsta topp, och slog sig så illa , att det hela slutade med ambulansfärd till sjukstugan, där man konstaterade att båda benen var brutna på flera ställen, ja ni vet benskörheten hos äldre........
Ja, där ligger nu lilla Ruthan som konvalent som Arne säger, och Allan har icke ens vett att skämmas att han hetsade henne till detta, utan klänner sig som en hero som dels räddade frun, dels är han nu ensam på Ollonberga gods och får allas sympatier....ja, inte från mig, det kan jag ju säga.

Vi på säteriet har sänt en stor bukett tulpaner till hennes sjuksäng!

Det som sedan är på gång är årets evenemang nere i byn! Där den av Vita Krysset så kända organisation ska hålla sin julmarknad nu på lördag.
Jag själv är deras hedersordförande och Ruthan är kassör, men nu måste vi låta Allan ha den sysslan iår, tyvärr. Hur som ,har vi haft ett förberedande möte med glögg och tillbehör nere i IOGT-lokalen, och där samlades ett tjugotal damer , alla i benskörhetens ålder, ja vi räknar bort mig då!
En annan liten komposition som skall utlottas under dagen!
Årets julkrubba ssom skall var en av högvinsterna!!

Det pratades och tjattrades i en aldrig sinande ström, tills det att jag tog ordet och begärde fullständig uppmärksamhet.
Det blev tyst och jag tog till orda:

-Mina vänner, alla ni har varit så flitiga och duktiga under året som gått för att dra ert strå till stacken för vår kära organisation Vita Krysset, det gläder mitt hjärta.
Vi tänker på Ruth som ligger på sjukstugan och jag tycker att på lördagseftermiddag tågar vi gemensamt upp till henne med en liten  bricka av allt det goda som bakats och rullats och fyllts av er, så hon känner att hon räknas med i vårt kamratskap, och så hälsar vi Allan Med en rungande applåd som ska ta på sig kassörskapet  denna gång.
Ingen av damerna såg särskilt uppsluppna ut då Allan stormade in i lokalen på sina långa ben med Sherlock Holmeshatten nedtryckt på skulten som vanligt.

- Flickor, flickor började han aningens tillgjort, men då avbröt jag honom abrupt, och förklarade att det visste redan vad som förväntades av honom!
- Jag vill istället visa en bild på storbildsskärm av Toivo som kommer att sitta ipå scenen under hela eftermiddagen och agera tomte till glädje för stora och små, så här kommer det att se ut!
Ett sus av beundran hördes i lokalen.........
Arnes istallation!

- En glädjande nyhet till fortsatte jag. Arne,har bidragit med en installation som vi kommer att ha lotteri på, och här kommer bilden på den....!!!!!!!!!!!!!!!!! Ingen sade ett knyst, de är säkert för gamla för att förstå storheten i Arnes mästerverk?
- Jaha, och så har vi Lilla Elsa som hemma på Hornberga just nu bakar Klenäter och farmors Pepparnötter, som jag tar med mig hit på lördag.
Själv håller jag invigningstalaet som vanligt! ja , det var väl allt för mig.

Rungande applåder!
Sedan satte jag full fart mot stan och min inbokade massage och ansiktbehandling , jag har ju en del annat att tänka på också som ni vet,Nobelmiddagen!!!!!! Har inte tränat nu på flera dagar, stressigt, stressigt är det för petit moi! See you! HS

måndag 21 november 2011

Äntligen har snön kommit....och på byn undrar alla om gymet är öppet för allmänheten

Igår mina kära vänner kom äntligen vintern hit till oss på Hornberga säteri. Vi var uppspelta både jag och min personal, ÄNTLIGEN! Här bakade Toivo och Lilla Elsa pepparkakorna så det kändes bara så riktigt!

Så roligt att vi fick med en bild på Allan och Ruth också.
Allan hade ju varit ner e på ICA i samhället och där fått höra om det gym som jag har fått hemma...Det triggade naturligtvis Allan som inte kunde nå sig utan tog resolut med sig Ruthan på en vinterpromenad och stegade rakt upp genom min allé.

Jag vill inte säga något, men ni skulle ha sett, vilka nävar med pepparkakor han grabbade till sig under det han sörplade på kaffet. - Det här du Ruth, de här det är äkta vara , precis som förr i tiden, så här här smakade pepparkakorna då jag var bran på Ollonberga. Så grabbade han tag efter en näve till, men då höjde jag på ögonbrynet mot Lilla Elsa och hon fattade galoppen direkt och tog tag i fatet och med en sving så var det borta från bordet.

Jodå, sedan fördes det in på mitt gym, och det visade sig att Allan under sin stora overall hade ombytet klart, med en träningsoverall från farfars tid, men detta utgjorde inget hinder för han sentusiasm, utan han slängde sig som en apa rakt ut ibland mina romerska ringar, utgav ett vrål då han slog benen i väggen innan han där tog sats och svängde tillbaka mott andra väggen!!!!!!Kristallkronan bara skälvde där i taket.
- Prova Ribbstolen du Ruth kommenderade han henne
Hon klättrade försiktigt upp.
-Högre upp skrek Allan uppspelt! Hon klättrade högre och han skrek:Hoppa nu då!
Och hon hoppa rakt ner på golvet ovig som en... ja det slutade med att hon bara låg där med höger ben under sig i en märklig vinkel, gråtande och kvidande, medan Allan fortsatte svinga sig fram och tillbaks över rummet.
- Sluta nu för Guds skull! Ser du inte att din fru har gjort sig illa vrålade jag till!
 Motvilligt släppte han ringarna och stegade fram mot Ruthan, upprörd.
- Det var då väl det märkligaste jag sett, kan duinte hoppa rakt ner utan att ramla? Det är det jag alltid har sagt, du är alldeles för otränad......
Ruth grät och jag insåg att här behövdes akut hjälp så inom en halvtimme kom ambulansen och Ruth fick smärtstillande innan de lade upp henne på båren och for iväg med Allan som demonstrerade för ambulanspersonalen hur han svoingat där i mina ringar, totalt okänslig för att Ruth vred sig av smärta innan sprutan hjälpte henne att få smärtstillning!!!!!!
Toivo och Lilla Elsa suckade djupt då ambulansen rullade genom allén och mot sjukstugan.
- Ursäkta mig frun , men den mannen är bara för mycket! Lilla Elsa tog ut den sista plåten ur ugnen, och jag kunde bara nicka till svar.....

söndag 20 november 2011

Mitt nya sunda liv.....

Nu på morgonen blev det en lugn joggingtur runt sjön, i sakta mak tog jag mig runt santidigt som jag mediterade. Väl hemma så ägnade jag mig en timme till gymmet, där favoriten redan är ribbstolen. Göra korta intervallhopp upp och ner på den, och slå en baklänges kullebytta var gång, det känns ska ni veta kära vänner. Men oj vad det gör gott.

Jag har från och med idag och framåt instruerat min lilla personalstyrka att det är totalt FÖRBJUDET att på säteriet servera kaffe, feta gräddsåser, och wienerbröd!
Nu dricker jag enbart mitt specialbeställda te från Fortune & Masion i London. Jag äter kruskagröt med mängder av gårdens äpplen till. En liten sallad då och då, men fö. bara träning, och utrensning av alla kroppens slaggprodukter. En liten topsecret! Jag tänker komma i en storlek XS, ja så är det! XS, det ni, då står Silvan och Maddies där med sina kolossalstora klänningar, och världens blickar riktas som vanligt mot petit moi!!!! Jag är inte på något sätt egoistisk eller tänker bara på mig själv, absolut ICKE, men nu är det som det är, vi avkommor efter salig Hermine Hägerflycht har goda gener, mer behövs icke sägas i den saken....
Ja, så här se min frukost ut nu för tiden!
Se så fint Arne har plockat in äpplena från trädgården och gjort, ja det är väl en" instillation" om något?
See yoy hälsar HS

Arne har byggt ett litet gym idag......

Tänka sig! Denne lille smålänning, så han donar och tänker ut allt så enkelt och finurligt....
Då jag under frukosten konstaterade att springa fort och långt kommer att göra mig alltför tunn innan Nobelfesten, så smög Arne iväg och redan vid eftermiddagsteet så kom han intassande med mössan i handen.
- Ja se Grevinnan skulle kanske vilja prova en liten sak jag snickrat ihop.
Jag bara kunde nicka till svar då munnen var full av wienerbrödet och kaffe, och strax var han tebaks(som han själv uttrycker det) tillbaka med en ribbstol, två långa grova rep med romerska ringar som han snabbt fäste i taket i gröna kabinettet, ribbstolen på väggen, ner med tavlan av  Degas dansöser.....
Och sedan , ja sedan hämtade han in ytterligare en sak....Då höll Grevinnan på att svimma.... En plint med tillhörande svikt, en sådan som jag minns med fasa från min skoltid, då jag alltid fastnade mitt på plinten, och blev sittandes där......
Men  nu så visade först både Arne och sedan Toivo hur det skulle gå till.

Toivo gjorde fantastiska akrobatiska nummer i de romerska ringarna medan Arne hoppade som en yster älgkalv över plinten som numera står mitt på golvet i kabinettet.

Lilla Elsa klättrade upp och ner i ribbstolen som en skållad råtta......
I den här lilla instruktionsfilmen som Arne lämnade med, så har jag lite olika övningar att träna på!

Detta ser jag fram mot med stor förtjusning! Vilken kropp jag kommer att ha den tionde december.......
hälsar en ytterst träningsvillig Grevinna See you! HS

Familjen Dottbernare...veteraner liksom jag på Nobelfesten....


Long time ago, men visst är de söta, familjen Dottberarne, alltid närvarndes på Nobelmiddagen liksom jag själv. Så enkla och naturliga de är hela familjen, helt utan ett uns av kunglig glans, precis som "vanligt" folk!!!!!

lördag 19 november 2011

Ut på morgonens första språngmarch....

Goodmorning all of you! Honorine here!
Sovit som en gudinna, och nu stundar min nya stil inför Nobelfesten. Känner mig aningens dallrig i skinnet, men detta skall motas nu direkt, och redan INNAN frukost så har jag dragit på mig salig fars gamla träningsoverall i de svenska färgerna, den fick han 1936 då han var med till sommarOS in Berlin som Svensk adelsrepresentant, och han var mäkta stolt över denna ensamble. GUla och blå smalrandande byxor med gula revärer, ganska pösiga i modellen, och till detta en anorak i solgult med den svenska flaggan på ryggen.
Till detta bär jag denna morgon min ryska mösshatt som omsluter min öron och på så sätt hindrar en öroninflammation att utbryta , om jag nu skulle ha anlag för en sådan!

Och så ska jag bara sätta dit pannlampan ifall det finns några älgar kvar här i närområdet efter jaktsäsongen!
Becksvart ute! Ganska ljumma vindar, och uppehåll!
Men då tror jag nog att den ryska mösshatten får stanna hemma, och jag tar istället min lilla kration från Helisinki, inköpt någon gång efter krigsvintrarna på fyrtiotalet av Hermine Hägerflycht.
I den här lilla smulan får håret fladdra fritt och den är också rätt söt om jag så får uttrycka det!!!!

Nej nu mina friends, så ska jag ge mig iväg, här skall slankas celluliter, brännas fett, stramas upp, för vad gör jag inte för att se bäst ut på Nobelfesten 2011?  Jag springer nu......runt sjön.......see you hälsar en morgonpigg och upprymd HS

Nu börjar det närma sig....

Jag tänker på Nobelfesten förstår ni säkert!!
Hemma på säteriet igen så kommer dessa funderingar smygandes.

Hur det slutade på ön undrar ni kanske?
Ja, detta med pengarna som låg i brevlådan funderar jag på ännu, om det nu var något villospår kanske?
hoppas bara inte de ligger kvar där utan polisbevakning för då vet jag vem så är där med sina långa fingrar, men inga ord från mig......

Det är tjugonde gången jag är med på Nobelmiddagen, och jag för kartotek över vad som åts, vem som förde mig till bordet, och det viktigaste. Vad hade jag på mig?

Den här lilla historien med guld och små Swarowskikristaller, den hade jag för fem år sedan vill jag minnas. Lite höghalsat och inte alltför utmanande bad man mig om!!!!!!! Året innan konkurrerade jag och Princess Maddi om vem som var mest urringad, hon vann med ett hårsmån......
Jag ska leta vidare i min walkin-closet och se hur mina pälsar har det?

Titta så fint inhängda de har blivit.(Tack Toivo) De har varit i kylrummet hos min egen Körsnär David Golian på Öfre Östermalm. Han tar så väl hand om dem, och duttar och donar med dem hela sommaren! Skönt att kunna lämna dem till en sådan som David säger jag bara. Kaskeloten, Ozeloten, Vargen, Räven, Fåren ,detta utegångsfår från ön,min lilla Sobel, den gamla Persianen från salig Hermine, ja det är som att se hela livet gå i repris då jag dessa gamla kära vänner....Men vad i himlens namn ska jag ha på Nobelmiddagen, det återstå att fundera på!
Så är det skofrågan, och där är jag mycket chich och vill gärna bräda Silvan och lilla Vicktualia med ett par riktiga "ruff" modeller iår. Jag har alltför många att välja på med de här från modehuset Valentino är jag rätt så förtjust i.

Nu måste jag bara visa er en liten hattmösshistoria som jag köpte i Moskva för säkert femton år sedan, men den är alltjämt still going strong. Jag använder den alltid på vintern då jag är ute på mina ridturer, den är både varm, elegant och chich, eller vad tycker ni?

Säga vad man vill om de gamla Stalinisterna, men göra mösshattar, ja de kan dom.

Jag ska be Lilla Elsa hämta smyckeskrinet så ska ni få ta en titt där också, det är ju lördag!!!!!
- Seså, skynda sig på nu, mina vänner kan inte vänta hur läääänge som helst!!!
Sådärja, en petit, petit del av min lilla samling, arvegods alltihop!

Ni märker att jag njuter av att vara hemma på Hornberga igen, istället för att resa ständigt och jämt, lösa mordfall, sjunga för gamla potentater, högläsa ur mina verk för stora församlingar, nej att vara här hemma och få koppla av , känna sig kvinnlig, drömma om Nobelfesten och vad allt dent har i sitt sköte, då njuter Honorine Stiernspetz. See you!

torsdag 17 november 2011

Mycket väsen för .........

Vilken kväll det blev, vilken formidabel middag som avnjöts just på de skattebetalares pengar, som inte skulle ha råd att avnjutit detta magnifika , storslagna middagsbord på Stora hotellet.

Där stöttes det och blöttes under den långa sittningen, och Domprosten blev full och tvingades vomera i den för avsedda toilettrummet, ja det påstods det iallafall av Viggo som inte kan hålla sin trut i något sammanhang!
Vi andra kom fram till att någon kopierat mitt manus och försökt att på detta sätt få mig. Grevinnan Honorine Stiernspetz att verka vara såväl en mördare som manusskrivare??????? Jag säger som Rubie: Vafalls???? Här skall det skipas rättvisa, och hur längre tiden gick och ju flera tomma "Gula Änkan" flaskor det stod på bordet, desto briljantare blev sätten att hitta de äkta mördarna.
Vid tretiden inatt så kom kommandogruppen på ön in i matsalen som då för länge sedan stängt för övriga gäster, och meddelade följande: En man från ön hade gripits och erkänt redan att han var den som tagit dessa män av daga, och det redan innan DNA bevisningen var klar????? Hur dum får man vara tänkte jag, och så hade då icke jag skrivit i mitt manus!!!!!!!!!!!!
De kanske inte blir så intelligenta av att vistas på en ö ???????? Nåväl, det blev ett mycket uppsluppet avslut på hela detta dygn, och när klockan slog fem så tog Överkriminalkommisarie Strömlek och hans kollega Wespenström fram sina gamla sablar, korsade dem, och det hela välsignades av den nu skitfulle Kosken Lennartsen, ja ursäkta språket!
Rubina svepte sin silverräv om sig och jag min hermelinrock och så avtågade vi med högburna huvuden ut från matsalen som numera hade förvandlats till en lekstuga för "gubbar". Usch och fy sade vi högt och ogillande. Dessa män i sina fantastiska uniformer är då icke så fina om sanningen ska fram.
Nu ska jag bara faxa över till London att Roger Moore Icke behöver komma . För troligtvis är our mission here completed.
Vi promenerade i sakta mak från Stora hotellet genom den öde staden och i morgondiset såg vi hur stora horder avSidensvansar invaderade trädgårdarnas äppelträd, som bombplan kom de vinande . Det kändes som början på ett nytt anslag till mitt nästa filmmanus. Nu började det smidas planer igen, MEN först en lång vila efter detta äventyr på ön. Godnatt och på återseende hälsar Grevinnan Honorine

Polisnotorna måste nog ses över..

Ja, det är bara en liten tanke som for genom mitt huvud nu innan middagen på Stora hotellet med alla potentater här på ön, tillsammans med  mig själv och Rubina som anlände under eftermiddagen med  den lilla Cessnan. Hon var otroligt ivrig att sätta igång med spaningsarbetet och jag har försökt att lugna henne lite, men hon talar forcerat om att det sker mord hela tiden här????????
Strömlek  och hans kollega Wespenström har försökt att lugna henne och just nu byter hon om till middag.
Personligen tror jag att detta fall kommer att vara löst inom en snar framtid. Husrannsakan genomförs just nu i skrivande stund. Julius Jr ringde nyss och var mycket orolig för mamsen då Toivo berättat att jag var på ön för att begå flera mord??? Vad får den lille finnen allt ifrån, men nu har jag lugnat sonen och ska bege mig ner till matsalen, see yo! HS
PS. Det blir en femrättersmiddag med genomgående "Gula Änkan"  att dricka DS Skattebetalarna står för notan....DS

Kuvertet var fyllt med...

Ja, det var fullt av eurosedlar i olika valörer, och vi rörde ingenting utan bestämde oss för att lägga tillbaks det i lådan och sätta span istället.
Domprosten ville inte alls att vi skulle lämna tillbaka pengarna , utan istället skänka alltihop till kyrkan!!! Viggo Perkulin tyckte i sin tur att det skulle kunna investeras i något av hans projekt på ön, och blev småsur,då jag sa ifrån på skarpen!
- Det handlar om mord, och ni tänker bara på er själva, och du Kosken borde skämmas att bara ta för givet att pengarna skall gå till kyrkan, det handlar om utpressning av något slag, det är min personliga åsikt!
Ja, det var mycket dividerande inne på polishuset, och då vi äntligen skulle bege oss till Lindgården för en lunch så mötte vi en ung, ja mycket ung flicka utanför polishuset som hade en förskärare i handen, lätt dold av en gammal Gotlands Allehanda. Detta kände jag igen från mitt skrivna manus......- Jag hittade den nere vid hamnmagasinet berättade hon, och Strömlek och jag såg på varandra och båda förstod att nu var mordvapnet upphittat!!!.
Under lunchen framlade jag försiktigt min tanke . Att ifall det skulle vara som i mitt manus så skulle mördaren eller rättare sagt mördarna, fastän en var icke skyldig till själva gärningen utan hade bevittnat detta brutala mord såväl nu som det som hände för tio år sedan finnas ute i Rone någonstans, vilket Strömlek tog på fullaste allvar och sa att nu skulle här DNA testas såväl kniven som penslas handtag och göras en husrannsakan just ute i Rone.
- Vi är det hela på spåret, tack vare dig Honorine sa han och log så där rart som bara han kan göra. Hur skulle världen klara sig utan dig?????
- Asch då! Jag är väl noll och intet svarade jag med spelad blygsamhet, och förresten, morden är inte uppklarade än......Det behöver inte stämma, min version som jag nedtecknat, trots att jag är lite clairvoijant!
- Detta skålar vi på sa Överkriminalkommisarien och jag kunde bara hålla med! Vi lyfte våra glas och såg varandra i ögonen, ja hade jag varit tjugo år yngre så...kanske hade mina små söner fått en ny styvfar???

Här är en bild från vårt eller rättare sagt polisens spanställe! Upplösningen kan vara nära förestående hälsar HS

onsdag 16 november 2011

Här arbetas det i arla morgonstund

Blev väckt vid pass 04.10 genom att det dunkade på dörren..Där stod Strömlek i full mundering och tala om att ni skulle vi iväg ut till Gnisvärd på span. Jag tog på mig min hellånga Hermelinrock och ett par Hunter, fortfarande omejkad!!!!!!!Och så bar det av i polisens piketbuss ut mot det vackra kustlandskapet där månen lyste med sin fulla kraft, synd att det inte var fullmåne, detta hade tilltalat mig genom att mina tankar går mycket snabbare och min kreativitet står på topp just de nätterna...Nåväl, vi tog oss in på de slingrande småvägar och strax var vi framme vid en vägkorsning där piketen stannade med ett ryck. Vadan detta frågades det runt i bussen?
Jo, det hade kommit till kännedom om att just här hade en utländsk liga haft eller fortfarande har en förbindelsepunkt i form av en alldeles vanlig brevlåda med namnet Persson Gotlands Allehanda på.
Strömlek gick ur först iklädd skyddsmundering och vi andra gjorde alla en mantelrörelse och var klara .Då smög han fram mot lådan och öppnade den med sin Zig Zauer hela tiden riktad mot brevlådan...och där fiskade han upp ett brunt kuvert som såg ut att innehålla en hel del papper. Snabbt inne i piketen och så rullade vi vidare tillbaka in mot stan och polisstationen med detta för oss kanske just det bevis som visade lösningen på dessa två fullkomligt makabra mord som begåtts på den soliga sommarön . OCH som jag  har skrivit om i mitt manus som nu skall FILMATISERAS av Lars..Tri..!!!!!!! JAG HAR BESKRIVIT DETTA,INNAN DET HÄNDE??????????

Själv darrade jag lätt trots min Hermelinpäls, och jag kände att det är jag som kan vara huvudpersonen i detta drama. Någon vill mig illa, någon är avundsjuk över mina stora framgångar inom så delade områden, att någon vill sätta åt mig!!!!!
Jag kände att det må bära eller brista, jag ska ringa min spåkvinna direkt nu på morgonen och höra direkt från hästens mun, om hon kan se något i sin kula.....
Vi har nu kommit in till stan igen, det är fortfarande mörkt, och Strömlek beordrar oss alla till utsättningsrummet där det först blir en petit dejuneé och sedan har vi en rapportering av läget av ingen mindre än Domprosten Kosken och hela öns alltiallo Viggo Perkulin som vänt på varenda sten på ön i hopp om att tjäna en krona.....
Polisen har en bild på en man som i nuvarande läget icke är misstänkt för något men som de kommer att läggas ut under dagen för att få fastställt vem denne man är som sett i Visby vid de aktuella morden....gåendes med vad som liknar en kudde....

Bild på min privata sierska som jag använder mig av vid såväl skrivande som instuderingar av sånger, vägvisare i stora affärer och dylikt! Hon är för mig en klippa! Sedan icke att förglömma så ska jag ringa Roger Moore nu under förmiddagen, för om någon har varit med om att lösa fruktanvärda saker runtom i världen så är det väl ändå han min gamle och gode och kära vän!

Jaha ni kära vänner, nu har Grevinnan trasslat in sig i ett eller rättare sagt två mord på ön, och det så nära jul och allting!!!!!! Under förmiddagen flygs också min vapendragerska och min behjälpliga Rubie som just nu iträder sig safariutrustningen med tillhörande benlindor för att köras ut till Bromma airport av Översten, och sedan taxa ut från bana 01 i  Cessnan för transport hit till ön, så jag känner mig icke orolig, detta hemska mordfall kommer att lösas.
Vad låg i detta tjocka kuvert som togs om hand av Strömlek undrar ni?
Lugn! Vi ska undersöka detta, så snart vi avnjutit vår frukost, see you! HS

En mördad man....

Man har alltså hittat en manskropp liggandes i vattnet nere vid Gnisvärd, troligtvis mördad. Detta har hållits hemligt några dygn, då man misstänker att mordet har ett samband med ett annat mord begånget för ca tio år sedan på nästan samma plats, och där det fortfarnade inte har hittas någon eller några gärningsmän, men tillvägagångssättet är lika. Därav har man tillfrågat mig om hjälp, då jag skrivit ett filmmanus med konstigt nog en liknande händelse alldeles nyligen!!!!!! Det känns lite obehagligt att se att min historia som är helt påhittad nu dyker upp i verkligheten????? Vad kan ligga bakom dessa mord, och hur kan jag beskriva dessa  undra man naturligtvis hos polisen på ön?????
Jag lägger min Grevinniliga panna i djupa veck och försöker att analysera mitt tänkande inför den historia jag skrev och hur jag tänkte då.

Överkriminalkommisarien Strömlek och jag har suttit sedan tidiga lunch och fram tills nu, utan att ha kommit så mycket närmre  en lösning, men nu är det avslut för dagen och vi tar oss en smörgås och en öl inne på Lindgården, innan vi går till sängs, ja inte med varandra naturligtvis, utan var och en för sig, och så får vi fortsätta våra gemensamma förhandlingar i morgon och hoppas komma närmre en lösning på detta hemska brott, som jag på något sätt känner mig involverad i !!!!??? HS

tisdag 15 november 2011

Mot ön.....

Rutger von Darbin och hans familj har nog sett mig för sista gången på myyyycket länge! Gud i himlen så tråkiga de är. Ni anar icke hur de kan sitta där och spela upp ett snobberi utan gränser. Var finns livsglädjen undrade jag efter två dagar, och for hem med stor glädje, och med öppna fönster på bilen, där mitt långa hår fick fladdra fritt för vinden. Usch och fy säger jag för sådana tråkmånsar. Jag säger som jag brukar. Du ska kunna vett och etikett, det ska sitta i ryggmärgen på dig, men sedan ska du försöka att inte alltid snegla i den boken för du är du sååå boring!
Väl hemma så stod mitt säteri inför en storstädning inför advent, ett gott och självständigt initiativ av mina tjänsteandar, som jag uppskattar. Oj vad det hade putstas fönster, och skurats i hörnen. Det doftade av såpa i hela huset, och jag är glad att inte min vapendragerska kommer hit just nu, med tanke på hennes långa och lätt skraltiga ben, för här är det nybonat, som upp på Nybrovikens is. Se bara på bordet i gröna kabinettet, sååå ska det blänka , det kallar jag för nystädat!!!

Nåväl, jag är personligen icke intresserad av dessa görmål, utan fick veta av Lilla Elsa att Överkrimminalkommisarien Strömlek hade sökt mig och att det var viktigt!!!
Jag fick en snabb redogörelse av honom via telefonen, och förstod att nu är det bråttom! Så efter att vidtalat Eric langensköild så bytte jag bara väska och Tiovo körde mig mot Bromma airport där Langensköilds Cessna redan stod framkörd och varmkörd på bana 01.
Nu är jag framme i Visby och bor som brukligt på Lindgården, där nu i denna sekunden herr Överkriminalkommisarien Strömlek i full mundering kliver in genom de dubbla glasdörrarna till det inglasade frukostrummet med en stor portfölj i handen!! Han ser mycket bister ut, och jag vet att vi ska försöka att lösa ett problem tillsammans under dagen, eller det kanske tar en vecka i anspråk??? Vad vet väl jag, mer än att då Strömlek kallar, då ställer jag upp! Det handlar om ett mord, mer kan jag icke säga , då jag säger som salig Ström Henningsiiiiööö: tyvärr har jag yppandeförbud!!!
See you! HS i Visby 

söndag 13 november 2011

I arla morgonväkten....

Jag sitter redan i bilen! Ni är förvånade? Ja, jag kan förstå det, men...Till saken hör att jag ska besöka Österbybruk idag, där jag skall tala och sjunga under eftermiddagen på Slottet ni vet ligger där i närheten!
Det är ÖsterbybruksGille som firar 2000årsjubileum, det gamla bruksamhället slår på stort, och det blir en hel del jippon. Min gamle och mycket gode vän Rutger von Darbin står för hela evenemanget, men så är han också den störste av dem där uppe i skogarna. Utan hans släkt hade det inte funnits med på kartan överhuvudtaget!  Jag har packat hela baksätet med böcker och CDskivor så att de där bruksbyborna kan få något  kulturaktigt både att läsa och lyssna till! Jag drar mitt lilla strå till stacken för att höja kulturnivån hos de små människorna runt om i vårt land och annorstädes!

Här ska jag bara svänga in till arlanda och lämna av den äldre av sönerna som ska på förhandling i Agadir, angående de demokratiska reformerna som så sakteliga ska ge dem  demokrati  i förlängningen.
Lilla Julius Jr. mamsens äldsta, men ändock den sköraste , tänk om han kunde stanna hemma på gården och ta över efter mig istället för att flyga och flänga världen över för att stötta och hjälpa och tro på det goda hos alla människor, ja det har efter sin far Julius Sr. för jag är som ni vet i botten misantrop och skulle aldrig ställa upp på det !
- Puss och Kram hela dan säger mamsen! Var nu rädd om dig, och så glöm inte matlådan som Toivo skickade med.         Har du gjort det?       - Ja, ja, han vet inte att det ingår service ombord! Nej, ja vet Julle, han åker "para påt" mellan Sverige och Finland, och har tröttnat på smörgåspordet!
Ring mig ikväll, jag sover över hos Rutger och Christina! Puss puss!

Tänk att söner aldrig blir riktigt vuxna på nåt sätt????
I med ettan, och så rullar jag vidare i den tidiga novembermorgonen den 14november anno 2011 på väg mot  nya äventyr!

lördag 12 november 2011

Kasta gurka och hoppa snedhopp är lekar som skall tas på fullaste allvar...

Det gick åt tårtor i mängd, så här var det bara att ringa byns egen bagare då de hembakta var slut, och så levereades det den ena snyggare än den andra, och hur det åt dessa kamrater, ja ni skulle inte trot !
Uppspelta och Champagnerusiga kastade de sig över vad som fanns.
Kasta gurka blev en stor succé, och Arne hade rent bråttom mellan varven att leverera nya  "spann" fyllda av ICA:s  bortplockade och något anfrätta slanggurkor.
Med stor frenesi deltog ALLA, tom. Ruthan kastade iväg en så pass att den träffade Allan precis i nyllet!!!
Men han skrattade bara medan han torkade av sig gurksaften med  sin näsduk.....
Hoppa snedhopp vanns av en av C-J:s nya bekantskaper, nämligen Christian, ni vet han bankmannen från Londres!
Han gick snett redan då han kom, så hoppa snett var för honom rena bagatellen.
Skjuta lerduvor i mörker var nog den svåraste grenen, och där fick jag aldrig riktigt klart för mig om någon träffade en dylik, men det hördes sång och skrål i skogsbrynet under hela tiden  detta spektakel pågick.
Vi lite äldre samlades inne i stora biblioteket där det blev en spontan "gammaldags  kura skymninglek" Dvs. vi berättade skrönor och sanna, lögnaktiga historier för varandra under en mycket munter samvaro!
När det sedan var presentöppning och min lille C-J hade tjoat och skrattat och förfärats av alla de öppnade paketen vars innehåll vi inte diskuterar offentligt. Då kom Arne in i biblioteket och harklade sig försiktigt.
- C-J, jag har försökt mig på att göra något riktigt redigt och stiligt till dig, men den här gången så har jag inte lyckats, så du får en liten köpt sak jag hade himma(jaja han är ju smålänning....) Så följer du med mig ut så ska du få siii.

Där ute hade Arne ställt en liten ängel tillsammans med några marchaller och det hela var såååå vackert så vi alla började snyfta av rörelse.
- Ja sir du pöjken, din mor ser dig som den minsta och som en riktigt liten änglapojk så jag tyckte de skulle passa, så vassego!!!

- Det hurrades fyrfaldigt för såväl Arne som C-J: instillation!
Han är väl för rar?

Efter detta ombyte till frack och långklänning, Allan ochh Ruth hade ombyte med sig, och vi andra stod strax klara framför de stängda dubbeldörrarna till stora matsalen, och när lilla Elsa och Toivo öppnade så utbröt ett stort jubel och hejarop, och så har det hela fortsatt ända fram tills nyss, så nu stänger vi igen våra olikfärgade ögon, gästerna och jag på säteriet och önskar er en lika trevlig dag som vi har haft i natt. HS

C-J fyller år...och det blir kalas här idag....

Här jäktas det idag vill jag lova!!! Kalas på gång, och inte vilket kalas som helst,utan sonens födelsedagskalas, som alltid firas stort och påkostat sedan han var en liten baby, min lille C-J som idag fyller 39år.....
Inte särskilt jämt, men detta ska firas med buller och bång. Han kommer hem i eftermiddag helt ovetandes!!!! Nja, han anar väl säkert att lilla mamsen har varit där och ordnat något storslaget som vanligt är....
Lilla Elsa har bakat sedan igår morse, bullar med mycket kanel, för se det gillar min lille, och kakor en masse förstår, då han är lik sin mor och en stor godisgris... Hemlagad tårta som alltid!!! Den måste ALLTID vara likadan annars blir min pojke ledsen förstår ni!!!!!!! TRADITIONER! Vi älskar traditioner hos oss!!!!??????g
Vi ska sedan ha femkamp med bla kast med stor boll, snedhopp, och kasta gurka, det har vi haft sedan han fyllde 1år minsann, och det är så roligt för alla.... Vi kommer att avsluta med Kungssången unisont och den kommer att ledas av Wiens kammarkör och jag själv sjunger första stämman. Då vet jag att båda mina söner blir tårögda av rörelse, men de må bliva det, jag är ju ändå deras kära mor!!!!!!!

Se så fint Toivo dukat upp med rosa och vitt för att visa på C-J:s lite feminina drag, en hyllning helt enkelt från min tjänstestab!

Senare ikväll blir det lerduveskytte med pannlampa för samtliga inbjudna kamrater medan vi i den äldre generationen sitter och pimplar skumpa precis som vilken vanlig helg som helst...Nej , nu skämtar jag!! Vi intar ett glas Pol Roger medan vi inväntar ungdomarna, och sedan blir det frackmiddag med dans tills att benen inte bär längre, alltså framåt femtiden i arla morgonväkten som min kära vän och vapensyster Rubie brukar säga!
Vårt största bekymmer är just nu att Arne är hemma i sin stuga och arbetar på något??????Jag kan höra ända hit in hur det slås med hammaren och hur det sågas och donas....Vad ska min lille C-J få för något på sin födelsedag??? Världen väntar med  stor oro!!!!!! HS

torsdag 10 november 2011

Det blev lite mankemang här.....

Godmorgon vänner!
Nu är jag åter på Hornberga! Igårmorse fick jag fara iväg ner till Göteborg, för att närvara vid en minneshögtid av en för mig ganska okänd målare. Det firades 200årsminnet av hans födelse med en soaré  ute på Särö(av alla ställen). Jag skulle tala om denne,man, och även lovat att sjunga en folkvisa från Bohuslän!!!! Ja, vad ska jag vara så snäll för.............Detta tog mig hela dagen, och särdeles spännande var det inte heller. Denne Johannus Cronius är ingen av mina favoriter direkt, trots att det finns ett par av hans tavlor hemma, men det var min salig farfar som inhandlade dem. Föreställande jJesus går på vattnet samt Jesus talar till Magdalena från Magdala medan hon smörjer hans fötter!!!!
Nåväl, hemme igen hade Rubina och Översten farit in till sitt och det var tyst och stilla , och andades lugnet och friden självt!!!     Nu har jag bestämt mig för att dra ner på alla dessa plikter som jag själv lovar bort mig till för jämnan.....Nej, nu och från och med Nu så ska jag bara tänka på mig själv!!!!!!!!!
Detta blir en fantastik början på resten av mitt liv, det känner jag.....
Mon dieu! Vafalls? Så modernt det har blivit här då? Kan det vara Toivo som bakat Cupcakes för att överraska sin matmor?????


Nu är det dags att frukostera eller som jag föredra att säga ma petit dejune´r, så här kommer Lilla Elsa med frukostbrickan och Le Monde, US today och SVD. Denna stund är "helig" för mig så vi får höras senare hälsar en belåten Grevinna HS    

onsdag 9 november 2011

Rubie får en instillation...

Vi, dvs Grevinnan von Oben och jag har haft en underbar dag ute i skog och mark. Det var riktigt trevligt att ha en ridkamrat, jag är van vid att rida ensam och samtidigt kunna få möjlighet till kontemplation, men nu har vi dsikuterat resrutter, och hästuppfödning och gamla bekanta sedan århundranden.......


En härlig höstgryta som lilla Elsa gjort efter prinsessornas kokbok från 1948


Nyss så kom Arne och frågade mig försiktigt om jag ville följa med ut , och så visade han en"instillation" som han gjort speciellt till Rubina von Oben......................................Vad skulle jag säga ???

Men här kommer hon själv , antagligen tog nyfikenheten överhanden???
- Den är till dig Rubina! Det är en present som Arne har gjort speciellt till dig!!!!

_ Ja, jag hoppas att Grevinnan uppskattar min lilla instillation?
Ja vad säger Rubie? Spänannde att höra hur hon klarar sig ur den knipan??? HS

Min överman...är en kvinna....

Kära vänner! Ni lever i en lugn och stilla värld kan jag ana, om man så jämför med mig och mitt liv!
Här är inte en lugn stund sedan min kära väninna invaderade  Hornberga. Här pågår full fermitet under dygnets alla timmar!!!!
Som ni alla vet så har jag och Grevinnan Rubie en resa på planeringsstadiet, och där nu riktlinjerna  dras upp
på ett oerhört märkligt sätt, men jag säger det inte högt!! Ty då kan uppstå problem i vår vänskap!
Själv tycker jag att man skall använda sig sig av de senaste uppgifterna och informationen som finns att tillgå.
Inte min kära Rubie...Nejdå, hon talar om pannlampa, och ett gammalt tält som hennes anfader hade då han jagade leoparder och lejon i början av förra århundrandet." Kunde farfarsfar åka och bo så, så duger det till oss också, och billigare än så kan det inte bli".
För hur ska jag kunna påtala att detta hör till en gammal epok!
Nåväl, nu har vi avnjutit en god frukost i glatt samspråk, med ett litet aber. Ruban vill endast tala Swahili med svensk brytning iofs. men jag har LITE svårt att hänga med, men det låtsas jag inget om, utan talar på så gott jag kan, och svarar på det jag är bäst på, nämligen Franska......Så  det har varit ytterst internationellt hela frukoststunden kan jag lova. Toivo som serverat har icke sagt ett ord, han bara stirrade så där märkligt på oss, och jag hörde hur han mumlade mellan tänderna: säääääärringaaarrrr!
-Vaflls skrek Rubina till, då bugade han snabbt och försvann ljudlöst ut ur lilla matsalen.......

Nu tänkte vi ta en ridtur denna ljuvliga novembermorgon , nu när dimman börjat lyfta över markerna.
Rubina har sin safaridräkt på sig!!!!!!! Undra om hon tar silverrävscapen över sig som en trofe´?
En ljuvlig morgon på Hornberga!
Rubinas gästrum!
Jag återkommer hälsar HS