Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

måndag 28 november 2011

Upp i det blå på första advent

Bröderna Langensköild kom under kyrkkaffet i sockenstugan igår, och lekte ovanför kyrkan, och demonstrerade såväl loopingar som annat roligt, till Koskens stora förtret.

- Vad är det för lymlar som stör däruppe? Han såg mycket tvär och irriterad ut.
- Är det ingen av de dina frågade jag lite försiktigt,,,,,men det skämtet uppskattades icke av honom.
Jag såg att det var Langensköildarnas plan, och visste att de skulle landa på mina ägor så småningom, det var bestämt sedan lördagkvällens middag hos föräldrarna deras.

Jag drack upp mitt kaffe i flygande fläng och iväg hem, utan att säga något till de förvånade byborna i sockenstugan.

Jag var inom en trettio minuter uppe i luften, och fick se hela byn och Hornberga säteri och Ollonberga gård från luften, och i denna gamla kärra var det en sagolik upplevelse, speciellt då vi gick i spinn rakt över Ollonberga , hoppas att Allan såg detta och blev rädd att planet skulle störta ned på hans ägor....Sånt här gillar jag, och efter en timme i luften blev det lunch i lilla matsalen där min tjänstestab dukade upp en riktigt angenäm älgstek med gräddsås och små chornicorner, samt vår egen rödavinbärsgelé.
En underbar avslutning på söndagen, och bröderna Langensköild gjorde en liten extra runda över huset innan de drog iväg hemåt igen under sena eftermiddagen.
Och imorgon skall jag besöka den härlige mannen Nalle Lidrane inne i stan för att diskutera ett ev. samarbete, det ska bli spännande, har aldrig tidigare varit hemma i hans våning........See you! HS

1 kommentar:

  1. Ett sådant anständigt dukat lunchbord, kära Honorine. Precis så som det anstår folk från ovan, som så gechwindt svingar sina vingar, som om de vore gjorda av inget annat än äkta plåtdun. Så magnifikt dessa aviatörer fick tyst på denne så malande Kosken Lennartsson.

    Då ni flög så pass hiskeligt cirkligt kring detta Ollonbergs boende, måste ha tett sig skrämmande. Troligen befarade han att det var själve Hin Håle som sänt ut en spanare för att se iakttaga om detta Ollonberg ser till sin egen hustru, som enkom ligger där på detta hospital, samt LIDER å det gruvligaste. Kanske du får en liten påhälsning av sagde man, vad det lider. Troligen kommer det i sådana fall dröja ett tag, innan han framkastar sitt egentliga ärende.

    Fy skam på sig, lilla ystra Grevinnan. Ett sådant litet spratt du utsatte honom för. Men DET har han ju arbetat hårt på för att förtjäna,
    anser din vapendragare,
    Rubie

    SvaraRadera