Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 10 november 2011

Det blev lite mankemang här.....

Godmorgon vänner!
Nu är jag åter på Hornberga! Igårmorse fick jag fara iväg ner till Göteborg, för att närvara vid en minneshögtid av en för mig ganska okänd målare. Det firades 200årsminnet av hans födelse med en soaré  ute på Särö(av alla ställen). Jag skulle tala om denne,man, och även lovat att sjunga en folkvisa från Bohuslän!!!! Ja, vad ska jag vara så snäll för.............Detta tog mig hela dagen, och särdeles spännande var det inte heller. Denne Johannus Cronius är ingen av mina favoriter direkt, trots att det finns ett par av hans tavlor hemma, men det var min salig farfar som inhandlade dem. Föreställande jJesus går på vattnet samt Jesus talar till Magdalena från Magdala medan hon smörjer hans fötter!!!!
Nåväl, hemme igen hade Rubina och Översten farit in till sitt och det var tyst och stilla , och andades lugnet och friden självt!!!     Nu har jag bestämt mig för att dra ner på alla dessa plikter som jag själv lovar bort mig till för jämnan.....Nej, nu och från och med Nu så ska jag bara tänka på mig själv!!!!!!!!!
Detta blir en fantastik början på resten av mitt liv, det känner jag.....
Mon dieu! Vafalls? Så modernt det har blivit här då? Kan det vara Toivo som bakat Cupcakes för att överraska sin matmor?????


Nu är det dags att frukostera eller som jag föredra att säga ma petit dejune´r, så här kommer Lilla Elsa med frukostbrickan och Le Monde, US today och SVD. Denna stund är "helig" för mig så vi får höras senare hälsar en belåten Grevinna HS    

5 kommentarer:

  1. Ack kära Grevinnan Honorine! Nu då du varit så sjusärdeles urban, och farit ända bort till staden Göteborg, antager jag att du föredrar att lägga den så Afrikanska safariresan på is. DÄR fick jag allt till det??? Då du så uttryckligen bönfaller om att få vara på Horberga Säteri för evinnerliga tider, bidar även jag med denna så tröttande resa!! Uppfatta nu icke detta som ett allt för stort ädelmod.

    Härmed vill jag, samt Själve Översten ävenledes avtacka dig samt din stab, för detta så overkligt trevliga umgänge, samt din härliga gästfrihet. Då du så abrupt bara drog din kos, som för mig då, var till okänd ort, insåg vi att nu var sötebrödsdagarna till ända. Vi är nu lyckligt och väl hemkomna.

    Denne målare Johannes Cronius är för mig icke helt okänd, då min ankusin Vredgar Timotej delade logi med honom. Det grasserar tusentals skrönor om denne fenomenale man. Visserligen utgav han sig för att vara ultrareligiös, med det visade sig enbart i dessa så skenheliga bilder. I själva verket var han en suput av guds nåde. Fala kvinns samt svordomar förekom i stor riklighet. Nästa gång du anländer till mina domäner, skall jag med stor glädje förevisa dig ett enormt antal ickereligiösa målningar, som står i skamvrån i ett av de lite mer hemliga gemaket. Denna portal till detta gemak, är väl tillsluten. Endast JAG äger nyckeln till detta så tabubelagda rum. Detta må EJ föras vidare, då detta är en av de få skamfläckar som vilar på det Rubinsteinska arvet.

    Är det på det viset att jag skall avsluta mina studier i det så Swahiliska språket, för att mer träna upp min lite ringrostiga Franska?? Det kan vara av vikt, om du fortsättningsvis föredrar att använda detta språk. Annars löper jag risken att ej förstå din andemening i alla kloka ord du så välvilligt sprider kring din omgivning.

    Nu till en liten varsam fråga. VAD är nu detta Cupcake?? Är det en bov som lämnat spår efter sig? Det är just den där lilla förtretliga förstavelsen i detta ord, som ger mig sådant bryderi. Är det meningen att man skall inmundiga detta?? Eller kan det vara en slags avföring från Callas eller Nilsson, som sedan råkat få ett bär ovanpå sig? Ja, som du ser, så undras det starkt här på denna sida av landskapet.

    Själva Översten är nu helt urlakad efter dessa dagar tillsammans med den så infernaliskt Finländske Toivo. Han framhärdar att det enkom beror på alla dessa intressanta samtal de haft, men JAG är helt viss om att det mer handlar om denna så förkastliga Koskenkorva.

    Koppla nu av från denna så ickegemytliga Göteborgsresa, samt låt nu denna så kolossalt nätta lilla Elsa ideligen uppassa dig med de rätta råvarorna, så ses vi snart igen,
    hälsar dig en mycket nöjd,
    Rubie

    SvaraRadera
  2. Nej, nej för tusingen! Lägg icke undan safaridräkten, den kommer att komma till användning fortare än du anar. Men lite franska tycker jag nog att du kan öva på då lusten faller på. Det är nog mer gångbart än Swahilin anser jag i allafall!

    SvaraRadera
  3. Kära Honorine. Jag blir så säll, då du meddelar mig detta. Safaridräkten befriades från sin malpåse så gott som genast då jag såg detta. Den fladdrar nu fritt för vinden, även om den är fast förankrad på sin galge. Benlindorna har sänts iväg på kemtvätt.

    Det där med att fortsätta att öva på det så Franska språket, är nog icke så dumt, då allt kommer till kritan. Ju fler språk, dess bättre soppa, som filosofen från Ramadan, så gärna utbrast, då han knöt sina skor.

    Således har vi icke sagt det sista ordet i denna sak,
    hälsar dig,
    Rubie

    SvaraRadera
  4. Filosofen från Ramadan, det verkar vara en kille med huvudet på skaft anser jag.Skönt att du lämnat in safaridressen på kemtvätt Rubie! Den hade en mycket speciell doft, som gjorde att jag nös hela tiden???? Var det malkulorna som jag reagerade på kanske????

    SvaraRadera
  5. Ja, kära Honorine. Dessa malkulor är icke endast av godo. Jag är övertygad om att dessa skapade allergi i dina bihålor. Det är icke utan att ävenledes jag haft liknade vapörer.

    Så angenämt att ävenledes du uppskattar den så vise mannen vid namn Ramadan. Man kunde formligen snava fram i alla hans så kloka ord, under hans saliga period. Större delen av planeten Tellus följer dessa ord formligen bokstavligt.

    Torka nu näsan varsamt efter nysanfallen, så att den icke lyser allt för tomteröd,
    hälsar dig,
    Rubie

    SvaraRadera