Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

söndag 30 april 2017

Jag skall gå med i Hornbergas demonstrationståg idag!!!!!!!!!! Varför? Läs och begrunda säger jag !

Tänk att fira in Valborg ensam sittandes på verandan, skrivande och sippande, det var otroligt skönt!
Jag som oftast under många år anordnat fester och samkväm, dans, baler, tillställningar av alla de slag kände att nu detta år räcker det.


Istället skall jag medverka vid ett demonstrationståg idag, där jag vill passa på att ge uttryck av de ogillande jag har mot mycket i dagens samhälle.



Tur att salig maken är just salig så att han sluppit bevittna nedmonteringen av vårt en gång så fina samhälle och land.
Jag växte upp i ett land med tro på framtiden, det utvecklades fort, forskning och framsteg togs efter i många delar av världen.

Vi såg med glädje fram mot vårt liv i vårt land!

När ridån drogs ner och när samhället förvandlades till ett ghetto , ja det kom smygande in i Sverige och sipprade ut genom varje vrå och hörn där det fanns en spricka.

Istället för medmänsklighet kom egoismen. istället för värnande om vårt rena fina land kom nedskräpningen som gjort Sverige till en enda stor sophög!

Sedan kom kunskapsluckorna att bli fler och fler, sämre lärarutbildningar ledde till sämre utbildning på skolorna.

Därefter kom egoismen igen med full kraft samtidigt som de öppna gränserna och inträdandet i EU gjorde att det det som fanns kvar av vårt fina land nu sopades undan och in och ut reste människor från hela världen, utan någon som helst kontroll!
Öppna gränser låter underbart, men de som hängde på var de som man icke hade tänkt sig att få som en ny arbetskraft eller tillförande av ny kunskap!

Istället kom de människor som skulle göra sig en fristad i vårt land genom att dra ner det till den standard vi hade i början på 1900-talet åter en gång.

Därför är jag ändå glad att mina nära och kära som lämnat oss slipper att se hur de som de kämpat för raserats och att vi nu vadar fram i smuts på gator och torg, hur skiten slängs i naturen, vattnet  och på trottoarerna, hur människor beter sig mot varandra, ihåliga, egoistiska och enfaldiga . Vi har fått det samhället som vi urtrampade för snart hundra år sedan, tillbaka sitter det medellösa tiggare utanför varenda ingång till varenda affär i varenda by till storstad i vårt land och tigger, tigger och tigger, inlindade till keruber, allt rundare om magarna, sitter de där med sitt "hej hej, tjena , tjena! Allt medan den svenska regeringen tyst står och svamlar, om att nja men så här vill nog det svenska folket ha det, och vi är så solidariska och hjälpsamma. Det var under andra världskriget då vi tog emot nödlidande människor från krigshärjade länder, då var då och nu är nu.

Jag vill inte låta den unga generationen växa upp och tro att detta som sker framför deras ögon är normalt! Att se människor krafsa med sina smutsiga fingrar i varenda papperskorg efter pantflaskor och annat. Lär barn och ungdomar att var solidariska men inte bli tvingade att varje dag under livet se detta och låta det ske som om det vore helt normalt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!För Guds skull, det är inte normalt, och vi handlar då vi passerat tiggarna allt det crap som vi inte behöver och kör ut ur big vagnar till våra bilar som fylls på med engångsgrillar, chips och dip, stora grillbitar som vi senare skall sitta och mumsa i oss alltmedan fetman kryper inpå oss , tillsammans med de tiggande människor som vi icke låtsas om att de finns????????????????????????????Vi stirrar bara rakt fram och passerar GÅ!
Vi kan väl inte leva i en värld där det gäller att hela tiden ha femton par ögon för att icke bli lurad, rånad, bedragen , våldtagen, en värld där vi inte ens kan gå till badhusen längre, och gör vi det så är vi så rädda eller vad vi är så vi duschar oss inte , vi badar med underkläder innanför baddräkten, vi sprider vår skit i detta vatten som skall simmas i, så bakterierna flödar och kommer så småningom att ta över.
Det här är bara en bråkdel av varför jag kommer att demonstrera idag!
Jag är ingen bakåtsträvare, men jag vill att utvecklingen går tillbaka där vi en gång befann oss, och att vi vägrar att låta oss tryckas ner och till slut låta Sverige bli en enda stor stinkande plats på jorden!

Jag har blivit helt överöst av "vanliga människor", OMG!!!!!

Det var nog ingen bra idé att be vanligt "folk" höra av sig till mig , för att jag i min dårskap trodde att det skulle vara så mycket mer enkelt att få vara tillsammans med dem som inga större bekymmer har, mer än att äta, sova, bära ut grillen och räkna dagar tills de ev kan få fara på någon liten semestertripp!!!!?????
De som orerar vitt och brett om egentligen ingenting, och det var egentligen ett litet experiment naturligtvis från min sida, för att jag på nära håll skulle kunna följa och förstå de sk, "vanliga" människorna och hur och varför de är som de är?


Jodå minsann, det har ringts på telefonen och de har skickats brev och kort och många stupida ville vara med, och berätta om sina liv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Höjden av dem alla var väl ändå en dam från Stöllet som ville bli min vän och gärna tala om för mig hur stor i orden hon var, visste och kunde allt enligt henne själv, men efter ett kort inledande samtal insåg jag att människan var en av de dummaste jag någonsin hört öppna sin mun........

Bla bla bla bla lät det hela tiden, och efter en stund visade jag ut henne bara!

Jag hade ändå gett henne en möjlighet genom att fråga vad hon ansåg om de introvertas betydelse för samhällets framtida möjlighet att expandera i Södra Marianerdelen då det gällde fossila bränslen?

Hon såg ut som en stor fågelholk, medan ögonen snurrade i huvudet på henne och hon malde på om sitt höga blodtryck och sina barnbarn som hade vattkoppor och en inställd resa till Stockholm pga bensinstopp i Tumba..............

Ja, ni anar själva vart jag vill komma? Inte, men då säger jag det nu: Jag tar tillbaka allt jag sagt om att få umgås med de vanliga människorna,
 glöm det, radera om möjligt!

Vett och etikett, sunt förnuft och en bra balans mellan vett och sans letade jag efter, men icke sade Nicke, jag håller mig hellre för mig själv än deltar i de brokigas skara hälsar er en uttröttad men med huvudet fullt av nya ideér om framtida böcker om människornas låga intelligens snurrande i sitt huvud denna Valborg som skall bli ett lov till den kommande sommaren och sippande på lite Champagne skall jag sitta på min  veranda och på andra sidan Hornbergasjön se den flammande brasan och eventuellt svagt höra hur den analkade sommaren sjungs in!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

måndag 24 april 2017

Nu vill vi "hänga" med vanligt folk!!!!! Hallo! Var är ni?

Jag som under hela mitt långa liv levt i ett liv fyllt av kultur och kunskap, gamla arvebördor och anor börjar nu att bli så vansinnigt trött på detta liv.
Vi som ansedda begåvade människor i kulturvärlden, högt ansedda av de flesta  blir också tvingade att dagligen och stundligen ta beslut i olika svåra frågor som ingår i vårt liv.


Det är ensamt på toppen kan jag lova er, och min frisyr den blåser än hit och än dit, men riktigt snygg är den aldrig.

Hur skulle det kännas att bara få vara en liten enkel människa som inte behövde vare sig tycka eller tänka om något av vikt?

Axlarna skulle nog dras ner och sitta där axlar egentligen skall sitta, och inte över öronen som de ofta gör i mitt fall!

Stress,
stress och allt ansvar!

Jag vill också vara en människa som funderar om jag skall torka köksgolvet idag eller imorgon, och om om maken vill ha korv eller kotlett till middag, om jag skall bryta pinnarna av plastkammen , en för var dag innan vi äntligen kommer i väg till något korrupt land på en semestervecka och kan skriva och skriva och tala omkring detta utan ett slut på hur många dagar det är kvar och när jag skall boka tid i tvättstugan för att tvätta mina sommarkläder och när jag skall ta fram min resväska och om jag jag ska stryka mina rena kläder nu eller sedan???

Om jag skall kontrollera mitt blodtryck idag eller imorgon, och till viken dålig läkare jag skall besöka, för det finns inga bra läkare då de inte ger mig den diagnos jag själv bestämt att jag ska ha....... Funderingar på vilket tv program jag ska se på och hur det ser ut i morgon? Sol eller regn?

Alla dessa funderingar skulle även jag vilja ha i min hjärna, för jag tror till hundra % att mitt liv skulle te sig betydligt enklare ur alla synvinklar?
Om jag inget har att fundera över, utan lägger all min energi på sådant jag nu räknat upp så borde väl även jag ha ett lättsamt liv, så please jag skulle så gärna vilja hänga med er ett tag, ni som inget särskilt har att vare sig göra eller tänka.

Så om ni känner igen er i min beskrivning hör gärna av er till Honorine Stiernspetz på Hornberga säteri  så kanske vi kan" hänga lite"och jag kan få en liten inblick i ett lättsamt och lugnt liv hälsar er HS.

Fler sjukskrivna i landet än någonsin......

Regerings satsningar på att få ner sjukfrånvaron leder till ingenting, då de långa sjukskrivna fortsätter att öka, depressioner, dåligt mående, avsaknad av lust att arbeta, ja listan kan göras lång, men Sverige har ett folk som mår mycket psykiskt dåligt enligt sjukfrånvaron att döma!!!!!

Vissa arbetar på trots att de har fått pension sedan flera år tillbaka, och andra sitter på sina tjocka bakdelar och frustar över hur det hugger och drar både här och där, allt för att slippa ta ett arbete och göra rätt för sig!!!!
Jag anklagar ingen, men visst verkar det märkligt?

Vissa ungdomar jobbar extra för att få in pengar samtidigt som de pluggar, medan andra inte gör en släng, och knappt orkar med sitt skolarbete, visst delas vi människor upp redan som väldigt unga, vem som tar sig fram för egen maskin och vem som ska låta sig åtnjutas av sociala bekostnader!!!


Jag lyssnade på ett samtal idag där det togs upp att det enda europeiska land som har fler terrorister i landet än Sverige är Belgien!!!!!! Varför kan vi inte bli bäst på någon lista????? Jovisst, sjukskrivningarna då, där är vi etta, jag tar tillbaks allt jag sa!!!!

Och här talar vår regering om att en eller annan fotboja skulle man väl kunna kosta på de människor som inte får vara i Sverige, men som vägrar att lämna landet........DET är ett storslaget sätt att kämpa mot terrorism!!!!!!!

Macron och Le Pen, vem vinner valet i Frankrike tror ni? Själv tror jag på Macron, den nye och fräscha killen som gjort en raketkarriär inom den Franska politiken, okänd tills för bara ett par år sedan, då Bankman , nu kanske en av de styrande i Frankrike måhända????

Undrar vad har har för parti bakom sig? Han står för sina egna åsikter, märkligt anser jag, helt utan ett etablerat parti i ryggen.........

Vilken snurr det är i mitt arma huvud, skit fullkomligt i detta nu Honorine, och gläd dig åt att Arne och Toivo aldrig skulle ägna en tanke åt det som jag ägnar mina tankar till, jag blir ibland så avundsjuk på dessa herrar som bara är här och nu, vilket härligt liv de har det, jag ska höra om jag inte kan få "hänga" lite extra med dem, för att bli av med mitt egna tyngda huvud! Just i detta nu så håller de på att plantera diverse blomster i våra krukor och rabatter för att få det fint till Valborg, och detta i hällregn!!!Vilka killar! hälsar HS


söndag 23 april 2017

Vilket filmmanus!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ett av de bättre jag läst!!!!!

Jag satte mig ute med kaffekoppen och såg ut över sjön, och började sedan bläddra i det manus  jag tagit med mig ut för att läsa.


Kaffet var iskallt, jag kände att solen gått i moln flera gånger, och mitt i allt hade jag varit ute på en resa genom det manus jag läst utan att kunna ta blicken ifrån det, jag nickade , jag skrattade och jag grät under tiden, det var en fantastisk berättelse!!!

Öm i baken och iskall om händerna gick jag sakta upp mot huset och var helt omtumlad av den läsningen!

Det mest fantastiska av allt , var att det är jag själv som skrivit detta manus och låtit det legat och mogna en tid, och just idag kände jag, DET HÅLLER!

Lyckokänsla i hela kroppen! Jag är om inte ett geni, så näst intill hälsar er en jublande glad Honorine

fredag 21 april 2017

Nystruket ansikte och nyklippt, dock ej avklippt hår gör mig oerhört attraktiv!!!!

Ni känner väl till detta att självskryt luktar illa osv. Så har det varit förr, men icke idag, då det är alldeles självklart att framhäva sig själv i egoismens tecken.

Du som ofta är ute i stora vida världen känner igen det, helt säkert!
Vi framhäver oss själva och att tala gott om sig själv är INTE att skryta!
Det är gammaldags och helt förlegat bara så att ni alla vet!


Men det gäller att kunna detta med finess, och det är icke det enklaste, jag var på en föreläsning nyligen tillsammans med min Advokat Örnclo, där detta togs upp och min Advokat ansåg det vara lite too much, och betänk då hans ringa ålder, medan jag själv njöt och kände, att äntligen lever jag i den tid där jag hör hemma, och har till slut hittat hem!

"Inte ska väl jag" ????
Äsch då, den här gamla trasan.....

Att vi har svårt att ta komplimanger vet alla om, men jag har alltid gillat att säga TACK! Då har jag ansetts lite stöddig och lite förmer än de andra???????

Släng er i väggen, mitt ansikte är sedan lilla Sheri omhändertagit detta, pressat, strukit och sedan satt det på plats igen gjort det väldigt snyggt, och sedan vidare till Grejtlings Frisöreri där Joanna behandlade mitt hår med vördnad, med oljor och doftande inslag gjorde hon mitt hår till ett underbart svall som ringlar sig ner över min rygg!


Jag ser hur andra kan läsa detta och tugga fradga av avsky, vilken vidrig människa som framhäver sig själv!!!!!!!!!!!!

Jag bjuder på det denna fredag då solen skiner in på mitt skrivbord, och då jag tagit bort mina morgontidningar behöver jag icke delta i all världens ondska och Radio bortplockad behöver jag ej lida av världens oro, telefonen används bara i nödfall vilket ger mig en ro i kroppen, och härute på landsbygden går jag bara omkring i mina egna tankar och bryr mig inte om någonting annat än mig själv!!!!!

Får se hur länge jag står ut?

Hälsar en oerhört snygg HS



torsdag 20 april 2017

Jag tar hit Rävlyans damkör till Valborg!!!!!!

Nu måste jag höra med er andra kan man verkligen skriva så?
Nej, jag tycker det låter förfärligt, vulgärt uttryck skulle jag vilja sätta det under. Tar hit som om de inte har chansen att själv välja om de kan ta sig hit eller om de vill ta sig hit just då!

En Turkinna jag är avlägsen släkting med , på mycccccccccccccccccccccccccccccccket långt håll vill jag påpeka skrev vid tillfälle att hon tar dit en människa, bara så där, utan att fråga om personen verkligen själv vill detta!
Jag själv fick andnöd då jag läste hennes klumpiga uttalande, och har sedan dess funderat på om man bara så där kan ta hit en människa eller fler, utan att de har blivit tillfrågade?????För mig låter det ohyfsat och rent av barbariskt, men jag är ju själv mycket känslig för människor som uttrycker sig klumpigt och illa!
Förmodligen har det med dels mina gener , dels med den borgerliga uppfostran jag fått, och icke att förglömma , den uppfostran jag själv till mina två söner lärt ut, och det kan jag svära med handen på Bibeln att ingen av mina söner skulle kunna uttrycka sig så vårdslöst och klumpigt.

Det är inte det lättaste att vara jag, som alltid synar det folk jag ser och hör i sömmarna både angående tal och skrift, för att därefter ge ett godkänd eller ett icke godkänd!
Och i detta fall med Turkinnan så blev det med råge underkänd, med ett sådant dåligt ordförråd.
Nu har jag fått säga mitt i detta prekära ärende, så nu tar jag hit Allan ikväll för en liten drink och samtal, eller tror ni inte hellre att han önskar att jag telefonerar till honom och inviterar honom på en drink, så får han själv avgöra vad han tycker passa denna kväll.
En trevlig förfrågan får ofta ett trevligt svar, medan tvärtemot påvisar dumhet och oklokskap hälsar er en Honorine som ibland tycker att en del talar så illa så till och med mina hästar skäms!!!!!!

onsdag 19 april 2017

Utbildning och hälsa!

Överviktig och fet, bodymassindex över 30 är överviktiga och feta!
Bakomliggande orsaker! Aldrig har vi haft så låg vardagsaktivitet som idag, vi sitter mest i hela världen. Vi äter för mycket kött, och för lite bär och frukt.
De unga mår mentalt sämre . sover dåligt, äter sämre! 51% är överviktiga och feta i vuxen ålder, utbildning och hälsa hör ihop!

Skillnaden i olika grupper ökar, socioekonomiska skillnader, utbildningsgraden. Du kan se det varje dag om du väljer att handla  IRL, dvs handlar i affären, då ser du snart hur olika vi plockar i våra kundkorgar,, antingen åt ena hållet, smala vältränade lägger Sparris och sallad , frukt och lite nötter i sina kundvagnar, medan de som redan är överviktiga plockar ner läsk, chipspåsar, kakor, plockgodis och blodiga köttbitar, ja och så slängs det ner några tomater och en gurka för det dåliga samvetets skull!Övervikten är inte alltid farlig, men med högre bltr, diabetes, höga blodfetter så blir den farlig, viktigt att besiktiga sig som man gör med bilen tycker Forskare.

¨Kanske en årlig besiktning som de som har högre utbildning gör medan de lågutbildade bara söker vård först då de känner sig sjuka????

Personligen tror jag att detta är välkänt för de allra flesta utan statens utredningar, men det är något man inte vill ta i, det sopas under mattan, vi vill inte tala om övervikt, det ger oftast en skamkänsla och då talar vi hellre om andras tillkortakommanden än våra egna viktproblem. Om vi kunde få det till att inte vara så kränkande att tala med varandra om övervikt, och inte ge sig själv eller barnen tröstgodis och tröstemat så kanske??????? Eller också får vår regering lagstifta om att det måste springas minst en mil var dag för att därefter få en stämpel i sitt fettpass, som när som helst skall kunna visas upp för de nytillsatta Fettpoliserna, som glider omkring i vårt samhälle civilklädda och snabba på att omhänderta personer utan  dagens godkända stämpel i sitt fettpass. Då blir det raka spåret till Fettfängelset där dieten består av det gamla och beprövade vatten och bröd dieten, och så språngmarscher tills dess att normalvikt återfåtts!

Som den klarsynta människa jag är skall jag redan i dag lägga in detta förslag till vår sittande regering och föreslå ett snabbt handläggande av detta VIKTIGA ämne hälsar HS
Lagom rund och trind!!!!!!

tisdag 18 april 2017

Fortsatt läsning i dagens tidning::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vi som följer med i nyhetsflödet för att hålla oss informerade, hur ska vi göra ? Ska vi stoppa våra huvuden i sanden och ha rumpan i vädret?

Ska vi göra som de tre aporna, inte höra , inte se och inte tala??????


Hur ska vi handla med vår egen livsglädje då sånt här väller in över oss, hela tiden !!!!!!!

Själv funderar jag starkt på att slänga ut radio, tv ,mobiler, telefoner, faxar och paddor och säga upp alla tidningsprenumerationer och i fortsättningen bara blunda för livet. Inte är det ett bra  sätt men nu orkar jag inte mer, för hur lidandet och skrämseln lägger sig över oss som en våt filt så måste jag ändå få be om att få andas lite utan att bära på världens all ondska och lidande, eller det kanske är för mycket begärt?   Nu rider jag ut på mina marker och stänger av omvärlden för idag om det är tillåtet struntar jag i, men nu orkar jag inte mer av världens oro hälsar en trött HS  

måndag 17 april 2017

Det här är ICKE fake news!!!!!!

Påsken är över, jag mådde inte särskilt bra, det är så mycket som händer runt omkring oss, och det är svårt att hålla god min hela tiden...

I morgontidningen står bla, detta!
Jag kan icke påstå att vårt land är jämlikt i någon form, någonstans.....

Ser du barn, ungdom, unga vuxna så är de många som är gravt överviktiga i Sverige idag! För även om det tränas och springs så kompletteras detta med fet mat , öl och vin och godis och chips!!!!

Ser vi undersökningen som Lars Gustavsson gjort om de äldre så är mer än 40.000 undernärda idag, och många av dem bor på sk äldreboenden där andra personer finns anställda för att se till att de äldre får den bästa omvårdnad i alla former, inklusive bra mat, vällagad, och också se till att den äts, det behövs duktiga arbetare som håller på med detta, inte bara för att man man blivit ombedd att arbeta med just äldre människor för att annars bli av med bidrag . Jag skulle aldrig vilja bli vårdad av dem som tvingats dit för att lösa siffrorna för politikerna så att så många som möjligt är i sysselsättning!!!

Jag har sett det förr i Sverige, och då inom psykiatrin som bestod av mängder av outbildade personer som kunde få plats som skötare eller dylikt, och det var fruktanvärt att se, och många och tuffa fighter har jag tagit i dessa problem. Nu när Psykiatrin och den inneliggande vården är utfasad från Sverige så trodde jag att den tiden var över, men icke. Nu är det de äldre som skall behandlas med samma tag, dvs människor som inte vare sig kan eller vill arbeta med äldre människor, blir mer eller mindre tvingade av våra politiker för att få statistiken att se bra ut!

Det ska inte vara en förmån att bli äldre i Sverige idag, och få hjälp och stöd, varför inte nacka dem innan de blir undernärda och hjälplösa, jag blir så otroligt upprörd och jag skäms över detta, och det värsta är att vilken politik vi än väljer så blir det likadant då alla våra politiska partier bara fiskar efter röster, sin egen bekvämlighet och sina egna framtida ihoproffade slantar! FY FANKEN hälsar HS

Kanske dessa ca 40.000 undernärda äldre skulle radas upp framför ICA och Hemköp i alla städer i landet och sida vid sida sitta hos tiggarna för att se om de inte kan bli bättre omhändertagna, då jag aldrig ser en undernärd tiggare i vårt land, snarare tvärtom, ganska överviktiga damer och kvinnor som sitter  vid alla affärer och andra allmänna ställen, hur blir de så välnärda , de får ge svenska undernärda äldre ett hett råd!!!!!! Hur gör man? 

söndag 16 april 2017

I Turkiet har Erdogan vunnit valet, och världsfreden känns allt längre bort....och själv drar jag in till stan och festar!

Ja sidan har vunnit i Turkiet och Erdogan har makten, totalmakten fram till 2029- Nu så ligger vi ännu sämre till med världsfreden.

Ska bli spännande att se hur många  Svenskar som numera vill fara till Turkiet på semester????????

Säkert många, för politik är väl inte det vi soldyrkande och billig öl köpande svenska turister kan så mycket om?

Men jag kan inte styra över något och nöjer mig med att bläddra i mitt nyvunna receptblock som jag fick som en fin gest av Dr. Tallbarr/Tallkott  då han gästade mig idag!

Suveränt av mig att få honom till detta, jag är lite stolt över mig själv, nja det är kanske överdrift men jag är sådan som ni vet, högröstad och maktlysten, ibland nonchalant och streber men å andra sidan kan jag vara oerhört trevlig och generös enligt mina söner iallafall!

Nu kommer snart en Taxibil som skall ta mig in till stan för att uppsöka ett par ställen där jag kan se och synas med de andra jetsetarna, jag måste bara visa kvällens outfit!!!! Godkväll och hoppas er natt blir en god natt hälsar HS




Dr. Tallbarr nekar att skriva ut fler recept på de små vita tabletterna med skåra i, och varför?????

Det har som alla vet varit en hektisk stilla vecka, och jag kom sent i natt på att de där små vita tabletterna med skåra i mitten plötsligt tagit slut?????

Dessa små piller håller ju mig uppe, och det som är bra är att det räcker att jag delar dem i åtta lika stora delar, och 1/8 dels liten skärva ger mig lugn och ro, men det svåraste är hur jag kan få dem i exakt lika stora delar.......
Förlåt jag skojar bara, jag läste en gång om en kvinna som gjorde en stor artikel om just detta, hur dela en tablett i åtta delar och veta om styrkan som rekommenderas är den rätta på milligrammet??????? Fattar ni? Då har man problem eller har jag fel?


Nej, nu gäller det mig själv vilket gör det mer viktigt. Mina små vita tabletter är slut och jag kom på detta runt fyratiden inatt då de sista gästerna avlägsnat sig från mitt hem och jag bara sjönk ner i soffan och fick ett stort behov att intaga mig något lugnande inför sänggång!

Ringde upp Dr, Tallbarr omedelbart, och vet ni vad han svarar?

-Bästa Honorine , ring mig inte vid denna tid, för då gör jag en polisanmälan för hemfridsbrott, och en sak till, det är ingen idé att du tänker på att bjuda mig på fest, jag tänker ändå icke komma, och ett nytt recept kan du se dig i månen efter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAG glömde bjuda Dr. Tallbarr på festen jag hade och nu direkt kommer straffet, inga lugnande piller längre, oj oj oj, my dear, och jag som MÅSTE ha dessa små vita med skåra i mitten för att kunna fungera::::::::::

Men eftersom jag är en manipulativ kvinna i mina bästa år så lyckades jag att med en historia som jag inte kan dra här, få honom att inse att han skulle naturligtvis varit med på kalaset, och ett stort missförstånd hade inträffat, då Toivo glömt att lägga inbjudningskortet till just Dr. Tallbarr pga omständigheter  som är helt galna , men det bästa .....Dr Tallbarr köpte det efter en lång stunds diskussion, och nu på förmiddagen kommer Dr. Tallbarr hit ut till mig på säteriet och vi skall äta en underbar Påskdagslunch, ta en tur med häst och vagn och jag skall visa Dr. Tallbarr runt på ägorna och  sedan kommer Fiol-Pelle att spela till kaffet i verandan  medans vi njuter av mitt kaffe med Lindgrens goda kakor och ett litet glas av Toivos Farmors hemliga recept på den gudomliga drycken  som gör en go och glad....

Ni ser ju själva vad får icke jag stå ut med  får att få vad jag vill, och allt detta pga att jag totalt glömde bort att inbjuda min egen Doktor på Påskaftonskalas???? Jag är väl inte mer än en liten människa jag heller????????

Men nu vänder vi blad hälsar en något sliten HS

lördag 15 april 2017

Äntligen är fastan slut, stilla veckan är borta och jag kan känna mig som en riktig människa igen!

Galet är bara förordet, en helt hysterisk och galen vecka blev det istället för den lugna och stilla veckan jag hade gått och längtat efter.
Bomber och granater, terrordåd i Sverige, galenkörning av mig själv??????
Men nu så!


Glad Påsk till er alla från oss på Hornberga säteri.

Solen skiner, det doftar vår och jag har fönstret öppet i mitt sovgemak, jag lever och jag är lugn och glad. Något litet bakrus kanhända, men igårkväll besökte jag Allan Ollonberg och vi svingade ett par klirrande glas med en Argentinsk likör som var en smaksensation av rosor och akvileja, med ett inslag av kryddig vallmo, ja, man måste dricka detta , att beskriva den är omöjligt för en lekman som jag.

Vi talade om gamla tider, då Allan själv var med då grödorna skulle såväl ner i jorden som upp ur densamma. Han mindes min salig makes vårsådd och bekymmer då traktorn gick sönder och de fick plocka fram , ja just det, plocka fram unghästarna Tunas Idol och Lady Gagas mor, Franseska, och dessa två vackra ridhästar fick hjälpa till med vårsådden det året? Man är ju chockad in i märgen, jag har troligen förträngt detta, men Allan var så uppvarvad, och även jag efter min vansinneskörning in till stan, och med poliseskort tillbaka och en överhängande rättegång framför mig, ja, så tankarna flög fritt i skallarna hos oss båda där vi satt med våra klirrande gals, ingen av oss har ju svårt att uttrycka sig kan man väl säga och kvällen blev nog till sena natten innan jag var tillbaka i mitt eget hem.

Nu blev en kort historia lång, men idag på Påskafton skall här i huset festas om med Köttbullar, sillinläggningar, pastejer, och  Rullader, Janssons frestelser och svampomletter, och Lingrens Bageriets goda bröd, och dessertbordet skall digna av tårtor, bullar och kakor och små små gula marsipankycklingar. Vi skall leta efter de påskägg som lagts ut under buskar och träd på vår gård, och vilka kommer då undrar ni?

Förmodligen ett femtiotal nära och kära vänner!

Nils i Brynet och Britta med julgransfoten, Nästan Advokat Wiveka med hunden Winston, Allan med hemtjänstpersonal, Familgen Ålgbräken med Doggy bags i väskorna samt Rubina, med Översten och lilla Camina. Greta på Gråhälla och Severin kommer, Kyrkoherden hinner förbi en kort stund innan han måste förbereda kvällsmässan, Diakonen och syföreningen och Damkören skall väl hinna förbi och få en liten smakbit, och sjunga an ton . Min turkiska kusin med gehäng är icke bjuden om någon undrar!!!!!
Från Rosenkranszka kommer Grevinnan själv, hon får åka med Alex som också tar med sig Envelope, den lilla dansösen, ja min Advokat Örnclos lilla syster, däremot kommer inte Advokat Örnclo själv då han hela helgen har jour i Tingsrätten och samtidigt lite att fixa med angående min fortkörning etc etc.

Det är väl alla då? Ja, Fiol-Pelle kommer om han är nykter, men det är han ju aldrig numera, det är länge sedan han spelade hemma hos oss..........
Charlies livsmedelsbuss med själva Charlie kommer strax och lämnar de sista varorna, ett par Snöripor som är rökta och så hans frus hemgjorda Potatissallad med mycket rödlök, så som bara hon kan göra , ja enligt honom, där tar vi in ett ess i rockärmen så att säga, spännande att se vad mina gäster kommer att gilla detta?

Idag dricks det Påskmust, Påskebrygd och Påsksnaps enligt Toivos gamle farmor, ingenting annat, vi har inte barnkalas efter fastan som ni förstår. Ingen av mina pojkar har möjlighet att komma hem till mor, det är klart att det känns i modershjärtat, men de sköter sina liv och då sköter jag mitt!

Ha nu en riktigt Glad Påsk alla nära och kära, alla vänner och de jag inte känner hälsar en uppsluppen Honorine

fredag 14 april 2017

Låååååååååååååååååååååååååååååååååååååååångfredag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oj oj oj så lång denna dag har varit, har aldrig varit med om det tidigare i mitt liv!!!!!!!!!!!

Jag var uppe med tuppen, tog en långsam kaffe och en långsam språngmarsch genom skogen  och därefter en lååååååååååååång dusch, fy tusan så trist det kändes.  Jag stod inte ut utan sedan kastade jag mig i Ferrarin och körde rakt genom samhället i dubbel hastighet och nedra så skönt det var!!!!!!!!!!!!!!
Jag körde fortare än vad hastighetsbegränsningarna visade! Jag stannade först ut på Djurgården, och där sprang jag uppför backen till Thielska galleriet där jag snabbt gick runt och besåg de svenska konstnärerna som alltid hänger där.......Carl Larsson med fler, sedan full fart ut genom dörren och in i bilen, gasade som en galning förbi Manillaskolan och förbi Djurgårdsbron, Kaknästornet, Kinesiska ambassaden , förbi Berwaldhallen, och så full gas förbi KN och Sergels Torg och strax var jag ute ur stan igen, full fart hemåt, med polisen efter mig!!!!!
Såg de inte vem det var????????

Hemma på säteriet hade jag sällskap av två polisbilar och Arne såg blek ut då han fick se oss alla köra upp genom allén, och så blev det ett väldigt pratande och gestikulerande och diskuterande, vilket passar mig alldeles utmärkt denna Långfredag.

Nu ska jag ringa Advokat Örnclo och höra om han vill vara min Försvarare i Tingsrätten, då jag skall försvara mitt vårdslösa sätt att köra bil!!!!!!!?????????


Jag avskyr Långfredagar och jag avskyr då andra skall bestämma hur jag Honorine skall göra eller icke göra.

Och i detta nu sitter jag uppe på Ollonberga och diskuterar med Allan och hemtjänstpersonalen om lagar och regler, medan

Instillation av Arne!!!!!!
isbitarna i glasen sakta minskar i omfång.
Skål på er alla vänner i alla länder hälsar HS

torsdag 13 april 2017

Donald har gjort en riktig Påsksmäll !

Icke n påsksmäll har avhörts hemma på säteriet, men vi fick ju ta del av den nyheten igår att Donald smällt en jättebomb i de Afghanistanska bergen igår, skrämt iväg hela drösen av påskkärringar som var på väg mot Blå Jungfrun och Blåkulla, är det tacken det efter att de väntat i ett helt år, suttit och hukat och bara putsat på kaffepannan, mata katterna och när de äntligen blir deras tur att visa sig på arenan, ja då tar Donald ifrån dem deras omvittnade flygtur som följs av väl nästan hela världen, ja åtminstone här i vårt samhälle, och då får man veta att Donald ska minsann bräcka allt och alla, ja då tar han fram sin stora motherfuckerbomb och klämmer i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kunde han ändå inte låtit våra Påskkäringar haft lite företräde? Som vanligt säger jag med ett stänk av bitterhet, vi kvinnor får aldrig en riktig chans att visa upp oss, det kommer alltid en gubbe och snor hela föreställningen!!!!!!

Struntar i detta just nu, ska ge mina djur en liten lätt frukost, Nippe sover ännu så sött på björnfällen i hallen, kattorna har icke kommit ner från övre våningen ännu, medan jag själv skall plocka fram årets deklaration som skall medtagas till Advokat Örnclo idag där jag skall bli serverad en Långfredagslunch, spännande vad de
n supersmarte unge man totat ihop för lunch hälsar er HS

Nyöppnat Konditori i Hornberga!

Idag ska det öppnas ett nytt konditori nere i Hornberga centrum, vid torget, och det trevligaste av allt är att det är i Fin-Gunnars gamla lokaler, som under något år var ett Falafelställe, som tyvärr inte lönade sig och det har stått tomt en tid.

Jag har inte vetat någonting om detta men glädjen står högt i tak denna Skärtorsdag då Lindgrens Konditori slår upp sina portar  på vid gavel.

Lindgrens familj har funnits i samhället under många år men inte gjort några större avtryck vad jag vet, men desto roligare att de nu satsar hela familjen och ska hålla oss med hembakat och tårtor och matbröd i hela Hornbergaområdet.

Själv har jag skickat ner Toivo och en stor kasse för att inhandla bröd och småkakor som skall förse oss på säteriet hela Påskhelgen med färskt bröd. En liten sak i det stora men jag behöver se ut i omvärlden med en glad och öppen blick numera.

Just nu tar jag mig en morgonritt med Tunas Idol och har i mina öron radions P1 på och det talas som det alltid gör, om saker och ting som de inget vet om, men det är ju de som inget vet ska få säga sitt i den allmänna, var glada alla ni som inte bor i Sverige och inte behöver ta del av kommentarer om ditten och datten som kan låta helt horribelt. Nu talar man om Barnmorskornas arbete och herre min je , tänk att ALLA som ringer in gamla gubbar och tanter och vet exakt vad det innebär att vara Barnmorska och vilken utbildning de har !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nu blir det Strindbergscitat igen: Det är synd om människorna!

Ha nu en fin skärtorsdag och glöm inte att åka ut till Hornberga om ni har möjlighet och njut av Lindgrens goda bullar!

Hälsar HS  

onsdag 12 april 2017

Vår regering skall kalla in till samtal om terrorn

Vänsterpartiet och Sverigedemokrater  är inte inbjudna till samtalet, och Utrikesminister Ygeman gillar inte Sverigedemokraternas tanke om att har man varit iväg och krigat i ett annat land  för ett annat land är man icke välkommen tillbaka till Sverige , även om man är Svensk medborgare.

Ja, det är väl självklart att en person som krigat mot demokratin i andra länder inte skall vara välkomna hem till Sverige igen, för att där inte bli straffade utan istället hjälpa dem med bostäder, utbildning och återkoppling till landet  som gett dem Ett nytt pass , ett nytt hemland.

Självfallet skall de för alltid förpassas från vårt land, utvisas och aldrig en chans att återanvända till vårt land, mitt land!
Så ska det samtalas om förslag om terror så skall alla partier vara med i det samtalet.

VI lever i en demokrati, inte en diktatur, glöm inte det!
Iallafall har jag trott det, rätta mig om jag har fel hälsar HS i stilla veckan!

tisdag 11 april 2017

En tyst minut hölls igår och hela Sverige stannade upp!

Jag befann mig inne i Stockholm igår och då klockan var tio minuter i tolv gick jag in på närmsta affär som råkade vara ett Apotek, och därinne mötte jag tre expediter som var redo att hjälpa mig.
Jag förklarade att jag ville vara tillsammans med dem under den tysta minuten som skulle hållas alldeles strax. De tackade att jag ville vara där tillsammans med dem och till andra kunder som var där och som kom in innan klockan slog tolv bad man dem att stanna upp en stund i tystnad för att visa respekt för de som omkom i Terrordådet i Stockholm i fredagseftermiddag.

Vi stod där inne på Apoteket och höll en tyst minut, därefter kramade vi kunder och personal om varandra innan vi alla fortsatte i de vardagssysslor vi skulle utföra.

Vi visade då och vi kommer alltid att visa att terrorismen aldrig kan knäcka oss Svenskar, och idag beter sig vår Statsminister mycket olustigt då han vägrar att inte inbjuda alla partier till ett extra samtal om terror , jag vill därmed upplysa att just den regering vi har idag har inte varit särskilt aktiva för att se till att de som avisats från vårt land satt in resurser för att detta har kunnat ske, shame on you!!!!!

Nästa år är det val i Sverige och då kommer det svenska folket att visa var de står och en ny statsminister kommer att väljas,det känns redan nu mycket bra.

Då kommer det att inte att snålas på kalasen som kommer att hållas på många håll i landet, men själv kommer jag att kosta på det kalas som skall anordnas i Hornberga, mycket större än det "Semmelkalas" som hålls idag på grund av Fettisdagen, sista dagen i stilla veckan då vi kan smörja kråset innan vi stillar oss såväl kroppsligt som andligt om man nu håller de kristna traditionerna vid liv, eller också så gillar man bara en vetebulle fylld med mandelmassa och vispad grädde, och det är bra nog hälsar Honorine 

Har ni ätit er Hetvägg? Sista chansen för i år!

Nere i vårt samhälle har det slagits på stort idag, i denna Påskvecka, alla bjuds på Semla eller som äldre gärna säger: Hetvägg. Strömmen till ICA- kommer att slå nya rekord idag, jag var ute med apostlahästarna och lille Nippe redan vid niotiden, och det var full fart runt torget.

Roligt att se paret Älgbräken , de var på plats och gick ut och in genom dörren och hade var gång en semla med sig i handen, som de försiktigt lade ner i den stora shoppingväskan de turades om att vakta.
Det är skönt för dessa människor att kunna få äta semlor hela veckan, aningens sur grädde AnnandagPåsk, men vad då, de är ju gratismat!!!! Gratis är gott!!!!

Allan Ollonberg kom nedfarande på sin sin elmoppe med flak och efter joggade Micke och Molle, hans trogna assistenter, jämt göra att hålla fart med Allan.
Han blev så glad då han fick se först lille Nippe som jag bundit vid en elstolpe, och sedan mig, så han gjorde en riktig tokgir och svängde upp framför mig som en terrorist!

Ja, jag tog en semla till Nippe som snabbt smorde i sig den och nu är jag hemma och sitter och inväntar Börsrapporten och Dagens Eko, sedan får Arne och Toivo ta inköpslistan och åka ner och införskaffa lite grann, de vill ju så gärna få gratissemlor, så jag vill inte hindra dem, för annars har vi ju Charlie och hans Livsmedelsbuss som kommer imorgon med all påskmat vi beställt, men man måste ju tänka på ICA och den familjen också som vill ha en liten vinst i kassan till Påsk!

söndag 9 april 2017

Gör din plikt innan du kräver din rätt!!!!!!

Jag som personligen älskar Retorik och kan nästintill kalla mig Retorikexpert undrar i dag om vår Statsminister kommer att ta tag i alla de löften som denna helg har utlovats?

Blir det ett bättre förebyggande, kommer man att ta tag i lag och ordning, kommer man att se till att alla, de minst 10.000 - 12.000 personer som fått avslag att vara kvar i Sverige, kommer de att se till att de också lämnar landet?
Kommer tiggeriet att få fortsätta, då regeringen inte sätter några som helst krav på att detta inte ska vara normalt att sitta överallt och tigga!

Det som gör att människorna i vårt samhälle känner ett stort obehag inför att varje dag, kanske fler gånger per dag där samma personer sitter på sina "arbetsplatser" år ut och år in, och säger samma sak till en varenda gång man passerar, detta inbjuder inte till att ge, det inbjuder till att tänka fula tankar, om man inte lämnat pengar, eller om du lämnat pengar så fortsätts denna trakassering varje gång man går förbi, samma ord, samma sak varenda gång! En utnötningsmetod som inte leder till att medmänniskor blir mer berörda, nej, en motsatt effekt att bli utnött av detta tjat varje dag, varje gång du passerar, ingen orkar höra detta och ge varje gång, för då kan vi alla lägga våra lönebesked hos tiggaren samt vårt bankkonto, och dessa personer skulle ändå fortsätta att vid varje tillfälle du passerar, tigga exakt på samma sätt!!!!!!!!!!!!!!!! Du kan inte, och ingen kan mätta någon som tror att man sitter ner i århundraden och sträcker fram handen, och säger hej, hej till oss varenda gång vi passerar, detta är inte ett arbete, det är något man måste lära ut till dessa tiggare, att gör din plikt, innan du kräver din rätt.
Hur skulle det bli om alla jordens innevånare satte sig ner överallt och ville ha pengar av alla de andra, de andra sitter också då och tigger, på så sätt behöver vi inte vara genier för att förstå att det genererar ingenting till vår försörjning och till vår utveckling.

Så jag hoppas att vår nuvarande statsminister kommer att hålla sitt löfte han nu gett oss svenskar.

GÖR DIN PLIKT INNAN DU KRÄVER DIN RÄTT!

lördag 8 april 2017

Naiva politiker, ta ert förnuft tillbaka, jag ber er!

Jag hoppas och är övertygad om att det politiska läget kommer att ändras i och med detta terrordåd i Stockholm som har inträffat.

Låt alla människor få en förståelse och insikt för hur det står till i vår värld, ingen blir hjälpt genom att flytta till vårt land, sitta overksam och vänta på olika beslut, stanna , inte stanna, ekonomin, utbildning, många kanske inte har vare sig det ena eller andra i sina bagage, det blir att man föser ihop människor med olika tro, från olika länder i små enheter, fyra fem sex män flyttar samman i ett rum som är avsett för en ensam person. Där ligger de på golvet, där smids det planer, där blomerar fanatismen, de blev inte rika så fort de kom in i vårt land, och det var tanken att göra sig en rikedom och visa upp vem man var egentligen!!!

Frustration och utanförskap frodas, och i förlängningen leder detta bara till negativa tankar , kan man inte få, då kan man ta, då kan man såra, då kan man hämnas, djävlas, visa vem det är som äger rätt en i Sverige att sätta skräck i befolkningen som så öppet genom sina politiker tagit emot dem alla, oavsett, utan pass och identitetshandlingar har man varit välkommen till vårt land.

Det är inte 1940 talet då de Svenska Bernadotte bussarna, vitmålade åkte ut i Europa och hämtade upp de som behövde hjälp, det är idag ett helt annat liv, och vi måste vara goda medmänniskor, men inte naiva, för då blir vi överkörda och krossade.

Låt oss nu stå enade, antingen är ni med oss och kämpar för fred i världen , eller så är ni mot oss, och vill sprida hat och rädsla, då lämnar ni mitt land ögonblickligen för här är ingen sådan person välkommen hälsar Honorine

Jag kommer alltid att stå upp för vår demokrati, låt oss nu ta oss samman och skärpa oss mot all form av terror.

Sverige kommer aldrig mer att bli sig likt efter detta terrorattentat som begicks igår mot oss Svenskar, vi som öppnat vårt land för så många som vädjat och tagit sig hit legalt eller illegalt, och vi har alltid visat vår vänlighet och öppenhet mot alla !

Missbruka aldrig vår vänlighet och öppenhet, ta det inte som en självklarhet, för att få så måste man ge tänker jag idag, vi har i Sverige givit ut allt till alla människor som sökt hjälp och stöd i vårt land, missbruka aldrig det!

Vi kommer aldrig att ge upp för terror och människor som bara vill skada och splittra. Aldrig kommer vi att ge oss, och ta varligt emot vår öppenhet och gästfrihet, missbruka den aldrig hälsar Honorine



fredag 7 april 2017

Terrorattack mot Sverige!

Idag, vid tretiden svensk tid körde en stulen lastbil i hög fart in på den mest gångtrafikerade Drottninggatan i Stockholm.

En terroristhandling.

En fredagseftermiddag, med massor av folk ute på gatorna, solen skiner, folk skall snart fira helgledigheten, många i rörelse, och då slår man till!!!!!!!!!!!!!!!!


Varför?
Varför denna ondska?

Varför detta hat?



Men vi kommer aldrig att vika oss för ondskan, vi reser oss igen!!!

torsdag 6 april 2017

Från Katmandu till Hornberga


Hemma igen! Landade nu inatt på ARN, vilken resa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 Jag har inte sovit en blund och det känns i kroppen och i huvudet.....

Tog en Droskbil hem och när jag klev ur den nyss så kände jag: aldrig mer, aldrig att jag far iväg på något enda vettlöst arbete igen.

Så meningslöst att jag får betalt för detta, men inte hjälper det de fattiga i Nepal? Absurt helt enkelt.....

Så får jag höra det första jag hör att USA har skjutit ett antal missiler mot Syrien för att demonstrera att Syrien använde det dödliga giftet Sarin i en attack mot civila häromdagen!

Jaha vad säger jag? Donald, är det rätt det som du gör? Vad kommer att hända efter detta, är det början på ett storkrig?

Inte trodde jag detta för bara något år sedan, men nu är världen så galen så vänta på undergången  tänker jag iallafall göra här hemma på säteriet.

Stilla veckan ser jag på med stillhet, det är det enda jag begär just nu.......

tisdag 4 april 2017

Framme i Nepal....

I Nepal är det just nu monsunregn och det där att klappa barn på huvudet skall göras så fort det klarnat upp, och kameramännen installerat sina kameror och annat som ingår i det hela. i våra designklädda kroppar, vi ser lite ledsna ut under själva hukandet ner på marken där vi sitter med små undernärda barn och ber dem se in i kameramännens blixtar.

Vi bor på ett lyxhotell som tyvärr inte får fotograferas då det kan skära i öronen på de som får se hur himla flott vi har det på dessa resor där sedan SVT gör en lördagsunderhållning på bästa sändningstid, och visar oss göra något fint för alla de fattiga i världen, fattar ni så jädra vidrigt och hemskt hela projektet är,?????????
Och vi gör det för pengar, vi får betalt för att sjunka så lågt så vi ställer upp på detta crap!

Just nu avskyr jag mig själv, och det är sista gången jag ställer upp i ett sådant kändisjippo någonsin!!!


Jag faxade hem och fick ett svar i morse att allt är under kontroll, Nippe sover i hallen på björnfällen, huset är städat, de första tussilagona har plockats in och står i ett snapsglas i köket, då är det vår!!


Arne skrev också att de har stängt Hornbergas Simhall då det tagits prover i både vattnet och i omklädningsrummen, och det visade sig att det är så fruktansvärt smutsigt smutsigt överallt så nu får ingen länge bada där, innan man kommer på hur renligheten skall kunna återinföras i simhallen igen!!!!!!

Vi Svenskar har alltså blivit så smutsaktiga av oss, så vi tvättar oss inte och duschar inte innan vi hoppar i vattnet, och vad händer?
Bakterier i vattnet, man badar i underkläder,,,,, HALLÅ! Måste man sätta in tvångstvagning och renlighetskontroll, hur gamla är vi, kan vi helt ha tappat att det finns tvål och schampo???????????????????????????????????????????????????????????

Skärp till er och lär er det som vi andra redan kunnat sedan vi var små, lortgrisar är ni , och det som kommer att hända är endast att det blir fler infektioner som inte går att bota med eller utan antibiotika.

Då jag återkommer skall jag personligen se till att det blir en förändring till det bättre nere i Hornbergas simhall hälsar er Honorine

Jag skall en sväng till Nepal.......



Eftersom jag är lite av en kändis så för de också med sig vissa saker!

Det skall deltagas i än det ena , än det andra, vare sig jag kanske inte riktigt vill allting, men det är så som det är bara.
Vi skall visas upp i olika sammanhang,  ena gången klappar vi på ett hemlöst djur i Indien, fotograferna flockas och vi blickar ut med strålande ögon, och säger något i stil med: vi vill alla engagera oss i hemlösa , värnlösa djur, och så flyger vi hem igen.


Det där har jag gjort så många gånger under åren så jag tror knappt på det själv längre, men vill folket ha detta, så ska de få detta också, det tycker alla PR byråer iallafall.

Nyss var jag i Mekka och vände mig om ett par gånger, oh jisses vilket rabalder det blev i svenska dagstidningar, men all PR är bra PR.

Ikväll flyger jag en snabbis fram och åter till Nepal, där vi skall klappa på små barn som inte har det lika bra som många andra barn har på vår jord!

Då är TV med förstås, reportrar från tre olika Dagstidningar, en Nöjesjournalist som kan försöka fånga upp något hett om nöjesbranscheni just Nepal, och sist men inte minst har vi Micalla som står för de kläder vi skall ha på oss i Nepal, lite aska och säck så där, men i bästa råsidenkvalittet och handspunnet lin!
Hon vill göra sig en hacka på de fattiga Nepalborna hon också, så det hela blir ett PR jippo av storleksordning GRANDE!

Vad är detta då till för undrar ni säkert?

Jag personligen tror att det är för att fylla ut den tomhet som många människor lever i idag, det skall roas på alla möjliga och omöjliga sätt.

Själv skäms jag och önskar att jag hellre bitit av mig tungan än sagt ja i ett ögonblick av dåligt omdöme och hjärnan skvalpade omkring i Moet & Chandon, förlåt mig, jag ber nu om förlåtelse till hela svenska folket, jag gör en pudel helt enkelt!!!!

Bilder kommer senare i pressmeddelanden, då jag går omkring i Nepal i en trasig råsidenskjorta och sjaviga byxor av finaste handspunnet lin och klappar något barn på huvudet samtidigt som jag ler förföriskt in i kameramannens lins!




See you soon!!!!!! HS

måndag 3 april 2017

Snart går vi in i stilla veckan, det ska bli skönt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Vi anordnar en ganska stor vårauktion i samband med Påsk på Föreningsgården i samhället, det kommer att vara hela nästa helg, fredag till söndag!



Det här är en idé som har legat nerlagd under lång tid. Det var faktiskt min salig svärmor Clotine Hornspetz som startade detta någon gång på fyrtiotalet, ja under andra Världskriget, och då all avans skickades till de nödlidande ute i världen. Beskyddare var den gamle kungen som alltid tog sig tid att komma till Hornberga en av dagarna för att visa sin goda vilja, och då var Clotine i sitt esse, och det bjöds på Påskanka med duchessepotatis samt vårprimörer, en rätt som den gamle kungen verkligen uppskattade .

Nu försöker jag att få hit vår Kung Calle med Drottning, det är ett arbete som innehåller många och långa skickande av inbjudan och tillbakaskickande av papper som säkerhetskontrollerats och detta har pågått länge nu, och ett beslut har icke kunnat fattats, så det ligger i andra händer om Toivo och Arne får styra omkring med Påskankan och vårprimörerna nästa fredag?

De har iallafall börjat att repetera, så de hälsar med djupa nackar på varandra , och på mig var gång vi ses inomhus, det tar lite tid, men kan vi visa upp oss från den bästa av sidor så är det värt allt.

Allan Ollonberg ska också vara med och ha hand om tombolan, med vinster som syföreningens damer virkat ihop till påskriset!

Storvinsten är en tavla som jag själv håller på att producera och som kommer att passa i vilket hem som helst, ja naturligtvis med god smak förstås. Ja ni anar icke hur mycket jag alltid har omkring mig, nu skall jag leda ut Nippe som legat och sovit som vanligt på björnfallen i stora hallen och nussat hela natten, denna otroligt märkliga lilla häst.....

lördag 1 april 2017

Var med om ett trauma och tjäna en slant! Det är Stövlen´s nya slogan inför nästa års val!!!!!


Får man betalt för att varit med om ett trauma?

Vad det kan vara för slag av trauma undrar ni säkert?

Jag vill här inför er berätta om ETT av det hemska trauman som Stövle´n tyckte det skulle betalas ut pengar till, och detta är alldeles sant!För det står i vår Svenska lagbok, alla är lika inför lagen......
Det hände sig inte alltför längesedan på ett flyktingboende att ett par mellan tjugo och trettio år hade "skaffat" sig ett liten baby, en dotter. Då denna baby var runt fem månader gammal slogs hon ihjäl av paret, ingen nämnd ingen glömd.

De hade fått lära sig i Sverige att om ingen av de åtalade erkänner mordet, så kan ingen av dem bli fällda. Fiffigt va???? Svensk lagstiftning säger detta , då det i Sverige räknas som en rättssäkerhetsstat där vi alla skall dömas..bortom rimligt tvivel......och så satt man där i rätten och funderade.....Var det mor eller var det far som dödat den lilla babyn????????

Föräldrarna satt länge häktade, men det hölls tyst om deras  namn och varifrån de kom, och efter en tid så friades de två och kunde komma ut som två fria individer, ja utan sin baby, men de hade ju varandra, fria och anonyma lever de vidare i landet med Traumaförbundet....

Så det räknades fram och tillbaka vad dessa föräldrar skulle kunna tänkas
 få för att de dödat sin baby, vägrade tala om vem som gjort det, och så skulle de ha betalt för tiden de fick sitta häktade med bara bröd och vatten så som det är i svenska fängelser.

Deras Advokater har nu fått reda på summan , och de håvade in, nejnej inte Advokaterna , utan de föräldrar som mördade sitt barn, de var de som enligt Svensk lagstiftning skulle ha ersättning för sveda och värk .
Då jag läste om fallet så var en av föräldrarna dömd till att ermottaga 172.000 svenska kronor, den andra föräldern var det ännu icke klart med ersättningen till, men då de glidit ut i samhället igen utan adress eller namn så trodde man först att det kan bli besvärligt att delge dem dessa ersättningar de har rätt till.
Nejdå svarade deras Advokater, vi vet var de bor, vi har kontakt med dem, så vi förmedlar dem även deras pengar, vi har ju själva haft ett bra arvode under deras förvaringstid.


Så kära läsare, här sitter jag i mitt rum på Säteriet, blickar ut över Hornbergasjön där all is nu är borta, solen är på väg fram ur den disiga morgonen, och själv mår jag pyton då jag härmed räknat ut, att som ett par på flykt i Sverige beslutar sig för att mörda sin fem månader gamla baby, får tillsammans en summa av ca 345.000kronor, blir anonyma och går fria i landet medan de väntar på att upptas i det svenska samhället som fullvärdiga medborgare!!!!!!!

Ska det va så? Är det rätt? Är Sverige flathetens land nummer ett frågar sig HS och skakar av sorg och vrede.

Inflyttning den 1:april 2017 och födelsedagskalas för Envelope!!!!

Det är otroligt, men sant. Lilla Envelope , ja min Advokats syster , unga fröken Örnclo skall idag flytta till sitt första egna boende.
Denna lilla späda dansande
överjordiska skönhet flyttar hemifrån, jag har ju alltid sett henne som Lillan, alltsedan min Advokat kom in i bilden för runt fyra år sedan.
Och nu , vips är hon fyllda nitton år just idag!!!!!




Gratulerar med dagen som våra norska vänner säger!
Vilken gåva du fått av din far Advokat Östen Örnclo, Advokatssamfundets store star sedan många år, hur många klienter har icke han hjälpt till både frihet och pengar, han kan trolla bort en Åklagare så det bara osar om det.
Åklagarämbetets ordförande berättade i hemlighet till mig en gång, att det drogs lott då Östen Örnclo skulle vara Målsägarbiträde eller Försvarsadvokat, vem som skulle behöva möta denne man och hans klient. Som Försvarsadvokat har han varit känd som en riktig buffel, sanningen har han skurit  runt omkring så det har ibland bara blivit en liten del kvar, till bovens glädje förstås....


Nåväl, han har tjänat in antal kronor, som han generöst ger sina barn till utbildningar och fastigheter, snäll fader, men mycket empatilös anser jag!

Han har idag överlämnat nycklarna till den fyrarummare som han införskaffat dottern på Karlaplan, till lilla Envelope som födelsedagspresent! Helt utblåst och iordningställd av Östens gode vän Byggherre Emilsson Jr, ja de har samarbetat i många år utan vare sig skatt eller kvitton, det går så bra så säger de som vet. Jag skulle om jag själv inte var involverad i detta på fler än ett sätt kontrollera deras räkenskaper, men inget ord efter mig.


Huvudsaken är att Östen fått en son som är utomordentligt duktig i sitt arbete med att förvalta mitt kapital, och att Östen månar så om sina barn, all heder, ja det var väl kanske fel valt ord, men all glädje för hans fina barn, och nu skall jag hoppa i bilen och ta mig in till stan, besöka Östermalms bästa blomstershop, och där inhandla en bukett med Lobelia , Kungsspiror  samt några vita Anemoner samt ett par kvistar grönt som födelsedagsbarnet skall få, samt en liten dusör från tante Honorine!