Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 19 april 2017

Utbildning och hälsa!

Överviktig och fet, bodymassindex över 30 är överviktiga och feta!
Bakomliggande orsaker! Aldrig har vi haft så låg vardagsaktivitet som idag, vi sitter mest i hela världen. Vi äter för mycket kött, och för lite bär och frukt.
De unga mår mentalt sämre . sover dåligt, äter sämre! 51% är överviktiga och feta i vuxen ålder, utbildning och hälsa hör ihop!

Skillnaden i olika grupper ökar, socioekonomiska skillnader, utbildningsgraden. Du kan se det varje dag om du väljer att handla  IRL, dvs handlar i affären, då ser du snart hur olika vi plockar i våra kundkorgar,, antingen åt ena hållet, smala vältränade lägger Sparris och sallad , frukt och lite nötter i sina kundvagnar, medan de som redan är överviktiga plockar ner läsk, chipspåsar, kakor, plockgodis och blodiga köttbitar, ja och så slängs det ner några tomater och en gurka för det dåliga samvetets skull!Övervikten är inte alltid farlig, men med högre bltr, diabetes, höga blodfetter så blir den farlig, viktigt att besiktiga sig som man gör med bilen tycker Forskare.

¨Kanske en årlig besiktning som de som har högre utbildning gör medan de lågutbildade bara söker vård först då de känner sig sjuka????

Personligen tror jag att detta är välkänt för de allra flesta utan statens utredningar, men det är något man inte vill ta i, det sopas under mattan, vi vill inte tala om övervikt, det ger oftast en skamkänsla och då talar vi hellre om andras tillkortakommanden än våra egna viktproblem. Om vi kunde få det till att inte vara så kränkande att tala med varandra om övervikt, och inte ge sig själv eller barnen tröstgodis och tröstemat så kanske??????? Eller också får vår regering lagstifta om att det måste springas minst en mil var dag för att därefter få en stämpel i sitt fettpass, som när som helst skall kunna visas upp för de nytillsatta Fettpoliserna, som glider omkring i vårt samhälle civilklädda och snabba på att omhänderta personer utan  dagens godkända stämpel i sitt fettpass. Då blir det raka spåret till Fettfängelset där dieten består av det gamla och beprövade vatten och bröd dieten, och så språngmarscher tills dess att normalvikt återfåtts!

Som den klarsynta människa jag är skall jag redan i dag lägga in detta förslag till vår sittande regering och föreslå ett snabbt handläggande av detta VIKTIGA ämne hälsar HS
Lagom rund och trind!!!!!!

3 kommentarer:

  1. Ja, Käära Honorine. Då ävenledes jag avhörde detta uti arla morgonväkte, uttänkte jag ånyå. Men Herre min Jeeeeee!!!!!!!!!!! Detta visste man all redan uppå det så pass glada 60-talet!!!!! Nu utsäga jag ICKE, att det ej äro till gagn att åter omtala detta, men som sagt. Detta äro ej en nyhet. Visserlunda innehaver det ej framkommit till de yngre personagerne, men många föräldrar av uti dag, äro redan fostrade uti den andan.

    Därmed innehaver ej mor- samt farföräldrar tillsagt deras avkommor, att de skola istoppa deras telningar vad smörja som helst, då de skola utstilla deras EGNA dåliga samveten vad gäller att ägna tid åt dem.

    Detta äro samma sak som med alla dessa kokböcker som fullkommerligt VÄLLER ut ur bokförlagens tryckpressar. ALLA innehaver dem, men så gott som INGEN nyttjar dem uti syftet att tillaga familjens egen mat. Där betror jag mig kunna påstå, att detta gäller både fattig som rik. Högutbildad eller ej, såvida inte den bildade välavlönade innehåller sig med en liten männska som tillkommer till dem, för att däruppå tillreda maten.

    Vissa tränar maniskt en kortare eller längre tid. Då avgälla enkom detta, för att däruppå intaga vikingaföda en tid. Då detta uttröttnas uppå, kommer surdegar, rawfood och jag veta icke allt.

    Varföre då ej försöka sig på att gånga den så kallade gyllene vägen. Det vill säga, "lagom äro som regel bäst uti ALLA avseenden".

    Dina förslag äro finemang, ty då utgöra de en hel del nya arbetstillfällen. Så FRAM för alla dem som utkomma att arbeta inom "Fetteriet",
    hälsar dig en som ej äro allt för mager,
    Ruban

    SvaraRadera
  2. Fetteriet, vilket nytt slagord detta kommer att bli, lagom till valet nästa år. Se hur hela svenska regeringen går i parad ut på stans gator och skallar, Fetteriet , fettera, vi ska banta tralalala!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Men, Käära Honorine, du äro ju för bövelen icke mindre än en poet på min ära,
    hälar dig en som äro stolt över att få utkänna en slik,
    Ruban

    SvaraRadera