Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

lördag 1 april 2017

Inflyttning den 1:april 2017 och födelsedagskalas för Envelope!!!!

Det är otroligt, men sant. Lilla Envelope , ja min Advokats syster , unga fröken Örnclo skall idag flytta till sitt första egna boende.
Denna lilla späda dansande
överjordiska skönhet flyttar hemifrån, jag har ju alltid sett henne som Lillan, alltsedan min Advokat kom in i bilden för runt fyra år sedan.
Och nu , vips är hon fyllda nitton år just idag!!!!!




Gratulerar med dagen som våra norska vänner säger!
Vilken gåva du fått av din far Advokat Östen Örnclo, Advokatssamfundets store star sedan många år, hur många klienter har icke han hjälpt till både frihet och pengar, han kan trolla bort en Åklagare så det bara osar om det.
Åklagarämbetets ordförande berättade i hemlighet till mig en gång, att det drogs lott då Östen Örnclo skulle vara Målsägarbiträde eller Försvarsadvokat, vem som skulle behöva möta denne man och hans klient. Som Försvarsadvokat har han varit känd som en riktig buffel, sanningen har han skurit  runt omkring så det har ibland bara blivit en liten del kvar, till bovens glädje förstås....


Nåväl, han har tjänat in antal kronor, som han generöst ger sina barn till utbildningar och fastigheter, snäll fader, men mycket empatilös anser jag!

Han har idag överlämnat nycklarna till den fyrarummare som han införskaffat dottern på Karlaplan, till lilla Envelope som födelsedagspresent! Helt utblåst och iordningställd av Östens gode vän Byggherre Emilsson Jr, ja de har samarbetat i många år utan vare sig skatt eller kvitton, det går så bra så säger de som vet. Jag skulle om jag själv inte var involverad i detta på fler än ett sätt kontrollera deras räkenskaper, men inget ord efter mig.


Huvudsaken är att Östen fått en son som är utomordentligt duktig i sitt arbete med att förvalta mitt kapital, och att Östen månar så om sina barn, all heder, ja det var väl kanske fel valt ord, men all glädje för hans fina barn, och nu skall jag hoppa i bilen och ta mig in till stan, besöka Östermalms bästa blomstershop, och där inhandla en bukett med Lobelia , Kungsspiror  samt några vita Anemoner samt ett par kvistar grönt som födelsedagsbarnet skall få, samt en liten dusör från tante Honorine!                                   

3 kommentarer:

  1. Men så över måttan gentilt, Käära Honorine!!!! Ja, visserlunda innehaver jag avhört att dessa Örnclouar äro rent formidabla, men så till den milda graaaad hade då ingen kunna författa.

    Så lilljäntan haver uppstigit till dessa 19 år minsann. Detta är icke kattlort uppå min ära. Så nu skola stintan således förklara sig själv???? Ja, ja, jag utsäger då det. Till uppå köpet inträffar hennes dag då ett så pass lurigt litet datum ståndar inskrivet uti almanackan. Du tarvar gratulera tösen från mig. Försök att förfånga henne uti dansens virvelvindar då hon förbidigdansar.

    Att jäntan äro fager under ögonen haver du föralt mig mången gång. Detta min vän kunna få ryserliga följder, då ungersvennar kunna slå sina orena lovar kring henne. Omtala det per omgående för tösen, så att hon kunna utihandväskanstoppa diverse senapsgaser samt annat jox som kunna freda henne från horderna.

    Ack så glad hon nu skola bliva, då du utkommer med ett förfång med dessa så pass fagra blomster, som sedermera kunna utivasersättas i denna så svartjobbsordnade våning,
    hälsas det från Rubinsteinska,
    Ruban

    SvaraRadera
  2. Jaaaaaa, våningen är så svartjobbad så man behöver ha lyset tänt dygnet om i denna fashionabla våning, men black money sägs ha en bättre klang än vanliga kronor, fan trot, men de säger så!!!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Käära Honorine. Då nu denna stinta äro så pass fager, kunna det törhända räcka med att hon omkringgår, för att däruppå tindra med de granna ögonen, ty då uppskina HELA våningen uti ett enda huj,
    hälsar dig en som enkom vill hennes bästa,
    Ruban

    SvaraRadera