Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

måndag 30 januari 2012

Jag sitter i VIPrummet, längre kommer jag inte .....

Nix, NO, Non, Nej!!!!!! Jag är icke välkommen till Kina , thats it, och detta tack vare Kim Jong ILs hustru!!!!Så infamt säger jag, medan Knas Kvitte sliter sitt hår, men Singaporeanerna är stenhårda, och jag skall sättas på vändande plan mot ARN.  om ett par timmar!!!!!!! Skrattretande ! Men jag bjuder på detta, mitt sätt att göra min stämma hörd utan att säga ett ord!

Nu kommer här två små män som skall eskortera mig till  gaten, jo jag tackar, det är helt i min stil!!!!! See you! hälsar HS

Rabalder i Singapore ang en av mina tavlor......

Nu ringer Knas Kvitte mitt under flygningen från Tampere till Singapore och berättar att det har knasat till sig med min utställning, då en av tavlorna föreställer en kinesisk agent, och som jag kallat Kim Jong Ils hustru.

Nu vill man inte låta mig få komma in i landet??????? Vad göra? Jag sitter här i buisness och kan inget annat!
Vi får se vad som händer då vi landar om ca fem timmar och trettio minuter hälsar HS

söndag 29 januari 2012

Nu är de nyförlovade på väg tillbaks mot London.....

Jaha, sådär ja! Nu är de på väg mot Gatwick och London, min son, hans Brian samt Brians mödrar..... Jag körde dem själv ut till flygplatsen, och samtidigt åkte Julius Jr. till Bern, och sitt arbete, så nu sitter jag i bilen på väge hem till säteriet igen.  Bara för att börja packa och fixa lite, då det bär av till Singapore med Finnair imorgonförmiddag och den lille Knas Kvitte och utställningen där.

Det ska bli riktigt skönt att komma iväg nu, för det har varit hektiska dygn inför denna helg. Som slutade så bra med en lyckad fest, från början till slut, tack vare alla inblandad personal, och Greta skall ha en stor eloge för sin goda mat, bageriet för den fantastiska kakbuffén, samt Sven-Magnus kvintett som gjorde kvällen till en oförglömlig händelse för alla inblandade.

Nu svänger jag ner från stora vägen och genom alle´n mot hemmet vid sjön Mälaren i Södermanland i januari 2012. See you!

Dagen efter festen.....

Godmorning! Ni som varit på en helt underbar fest, som varade ända tills morgonen. Jag själv ligger i i min paulun med en isblåsa på mitt arma huvud, var de andra gör eller icke gör bryr jag mig icke om!!!! Mitt huvud, otroligt att det skall vara så här efter att ha haft så trevligt??????Jag förstår ingenting, men jag misstänker att det blev för mycket gott från Kakbuffén, och ni skulle sett då Allan formligen proppade i sig och sin smokingkavaj full med småkakor........Men hans danskonst.........ja ni anar icke hur denne numera käre granne igen, ser ut då han dansar!!!!!!!!!!!!

Hoppas min lille nyförlovade är nöjd med mors tillställning?

Nej mina vänner, inga stora tankar idag från min sida, jag skall vila några timmar till hälsar HS

lördag 28 januari 2012

Nu börjar strax dansen....Sven-magnus kvintett spelar upp....

Sven-Magnus är en lokal orkesterkvintett som jag hyrt in för att hylla vårt förlovningspar med. Några av medlemmarna har gått i skolan tillsammans med mina söner, ja i unga år naturligtvis, innan de började på Berglunds privatskola i Värmland. Så jag tyckte att det passade så bra att hyra in i kväll.
De började med att spela Du gamla du fria och sedan den engelska Good save the queen. Mycket mäktigt!Jag själv blev genast uppbjuden av Roger Moore, och han dansar så besynneerligt struttigt på nåt sätt, nej tacka vet jag Allan som med sina långa ben svänger en runt i luften som en vante, det kallar jag dansör.
Ruthan tar en stilla Foxtrot med Julius Jr. ja, det är en godhjärtad son jag har.Advokat Bromander Dansar bara med Rutger ser jag och Christina ser inte alls glad ut där hon står vids drinkvagnen och formligen hinkar i sig vitt vin!Detta bådar icke gott!
Brians föräldrar dansar bara med varandra!!!!!!!!! Märkliga de där engelsmänniskorna tycker jag nog ändå!
Men det skålar vi på kära vänner!  Och så tycker jag att vi dansar fågeldansen, den som är så rolig!  Kom ska jag visa er alla hur man gör. Spela upp Sven-Magnus, spela fågeldansen, för här skall det flaxas.......

Festen......

Nu smäller champagnekorkarna !

Middagen är avklarad med mängder av tal och sång!


Salongen  efter middagen, och lite mingel!

FÖRLOVNINGSRINGEN

Mingel innnan middagen har börjat....

Mängder av Tuplaner pryder hela huset!
Brians ena mor!
En liten bildsvit från eftermiddagen, Roger Noore kom naturligtvis, vilket gläder oss alla, och Brians mor(en av dem) är så förtjusande trevlig, vi har börjat att mingla lite här med Champagnen och snittarna, och kl.18.00 är det dags för själva middagen! C-J har fått en så makalös vacker ring av Brian, ni ska snart få se den hälsar HS 

fredag 27 januari 2012

Förlovningsdag på Hornberga

Jag har icke sovit en blund, kan jag meddela. Hela kroppen stramar av åsnemjölken och det svider i ansiktet av laserknivens mejslande, men snygg är jag!

Carl-Jan och hans Brian tillsammans med "föräldrarna" kommer till Arlanda vid lunchtid, så Arne hämtar upp dem där.
Julius Jr. kom igår från Bern där han numera har sin bas, och han har redan hjälpt mor med mängder av göromål, han är så rar, den pojken.
Jag kanske skall försöka passa ihop honom med Wiveka Bromander-Wrede-Vomén????????
Vi blir 13stycken till bordet, jaja, jag vet att en del reagerar på antalet, men jag gillar att utmana , så är det någon som anser att antalet är obehagligt so what säger jag! Sitt någonannanstans då!

Bageriet i samhället står för kakbuffén, och de kommer själva upp och dukar fram den i gula salongen.

Greta står redan i köket, Lilla Elsa har dagen till ära sin lilla svarta klänning med spetsförklädet på sig, men Gud i London så skärrad jag är, vad är det för "kvinnor" som kommer från London? Brians mamma och mamma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rutger och Christina kommer att flämta av hysteri, iallafall Rutger som är så konservativ, och Allan och Ruth, vad säger de månn tro?
Det sprider sig som en löpeld i byn att Grevinnan påHornberga säteri icke har fostrat sina söner på ett riktigt sätt! Jag kommer i ett dåligt läge, och......

Dukningen!
Darlings!
Gretas domäner!
Bordsdekoratinerna!
Kakbordet, bara ett prov från Bageriet, och vi valde ut några riktiga "godbitar" från denna buffé!

Nej, bort med de dumma tankarna nu, jag skall se till mina hästar och få lite frisk luft i lungorna......HS

Menyn är äntligen godkänd.....

Igårkväll vid pass 21.15 så inbjöds all personal, som deltagit i förberedelserna inför helgens begivenheter att proväta menyn och ge sitt utlåtande.

Vi började med att duka i  matsalen, och då förrätten stod där på bordet var det allmänt jubel hos personalstyrkan
Matsal 1

Förrätten består av handskalde  Räkor på Jordärtskocksbotten , med en marinad av vinäger, olja, finhackad Dill. Ett mörkt fullkornsbröd därtill.

Jag tog faktiskt fram en flaska av  min Champagne Declosse Brut 1987 och i helgen blir det genomgående denna dryck, men ikväll blev det ett glas till var och en, sedan  fick de dricka Pommac!!!!

Greta hade gjort två huvudrätter, dels en Hjortsadel med potatistoppar och legymer, serverades med Rönnbärsgele.

Huvudrätt nummer två var en Råddjursstek med Rödvinssky, potatisgratäng med fänkål, samt kronärtskocksbottnar med smörsteka kantareller.

Hjortsadeln vann enligt Toivo och Arne, så det blir den vi aväter på lördag.

Till dessert stod striden mellan en Rabarbersorbet och en Hallonfylld Chokladfmousse. Där vann Chokladmoussen överlägset, det var bara Greta själv som gillade den syrliga Rabarbersorbeten.


Vid midnatt var det hela avgjort, alla nöjda och mätta, städpersonalen och Greta blev hemkörda av Toivo, medan Arne och Lilla Elsa plockade av och städade upp i köket. Själv hade jag jämt göra med att förbereda mig inför dagens skönhetsbehandlingar, åsnemjölk till kroppen och lite Laser till ansiktet, glitter på fingrarna och .......jag är helt slut, vi hörs hälsar en stressad HS 

torsdag 26 januari 2012

Grattis till 8.000 personer

Grattis alla ni som läser min blogg, nu är vi 8.000personer som intresserar oss för Honorines liv och leverne!!!

På Hornberga säteri är det full aktivitet, städpersonal har varit inhyrd i dagarna två, en extra Kokerska har jag fredag, och lördag, det är Greta Svensson nere i samhället som har arbetat som Hushålllslärare i alla år på Centralskolan, och numera hoppar in och reder såser med stor bravur på lite noblate kalas i bygden.

Det ska bli både spännande och otroligt nervöst att träffa dessa engelska gäster, men samtidigt så är det med förtjusning jag ställer till med fest. Min lille pojke, tänka sig, att han har bestämt sig att stadga sig(nåja, det kanske är att ta i).

Gästlistan är ganska lång och jag har till och med inbjudit min nya Advokat efter det att jag förlorade käre Ström Henningsjö.
Hon heter Wiveka bromander Wrede Wo`men och har en stor byrå på Floragatan 14 på Öfre Östermalm.
En sagolikt intelligent kvinna som jag tror mig komma att ha mycket nytta av i mina penningplaceringsaffärer.. Kanske något för min lille Julius Jr förresten?????

Imorgon hörs vi igen, nu fortsätter förberedelserna hälsar HS 

tisdag 24 januari 2012

Det blir värre och värre.....

Jag har varit i stan och träffat min sömmerska som skall sy upp min klänning inför helgen. Den midnattsblå taftklänningen med vit stor krage och ett litet släp kommer att sitta som gjuten på mig, min frisör har testat att göra en provuppsättning av mitt hår, och för min egen del blir det helt fantastiskt, men......
Döm om min fasa då jag talade med C-J för ett par timmar sedan!!!! Varför undrar ni?  Jo, nu berättade han att hans blivande svärföräldrar är båda.....................Kvinnor!!!!  Nu ser jag fram mot min Afrikaresa, det måste ni väl alla förstå?

Hur mycket ska en Grevinna tåla innan tålamodet tryter?  Hur skall jag förklara detta inför alla mina gäster på lördag? Har ni något bra att komma med i detta prekära ärende, berätta det för mig,,,,,

 Så här känner jag mig just nu. Som de tre aporna som inte vill höra, ine se, och inte tala.
I mina kretsar har vi alltid varit noga med etiketten, och så händer detta i min egen familj!
Vad skall alla säga, jag kommer att bli till  åtlöje.
Men jag lämnar det sjunkande skeppet med flaggan i topp, med midnattblå klänning med vit krage och litet släp, om det är det sista jag gör hälsar en bedrövad HS

Nu börjar det kännas i hela kroppen.........att min yngste och jag skall skära av navelsträngen... mellan oss....

Ja ni!!!! Hej och hå som salig farfar alltid sa då det blev för mycket av det goda. Min lille Carl-Jan skall förlova sig, och banden till kära mor skall upplösas!!!!!! Det känns något alldeles förfärligt som ni säkert kan förstå?
En mor och en son, skall ALLTID hålla ihop mot utifrån kommande faror, och betänk att jag genom deras liv försökt att fostra dem till detta. Att det är mor som är deras närmsta och viktigaste person genom livet.
Och så flyger det nya vindar över världen och min egen lille C-J skall "lämna" mor för att någon annan skall ta min roll, för det blir väl så det blir antar jag??????

Den nya moderna världen, usch så jag avskyr den!  Varför skall allting gå så snabbt framåt så att en mor inte får ha sina små söner för sig själv mer än till de fyllt 46 respektive 42 år?????????
Ja, Julius Jr, :s förlovning lyckades jag att få ur stånd i alla fall , men min 42åring i armarna på en engelsk Flygofficer!!!!!!!! Mon dieu! Jag dånar, men  men nu är det lovat så jag kan INGENTING göra......

Usch så hemska morgontankar jag fick, det beror på att jag icke fått min kaffebricka ännu......
I huset har en febril aktivitet påbörjats och alla är upptagna av allt.
Nej, nu drar jag i tofsen en gång till så vore det väl fasen om ingen uppmärksammar det.

Min stora utmaning förutom maten, bordsplaceringarna etc, är denna: VAD skall petit moi ha på mig????
Nu börjar jag komma in på de stora och svåra frågorna, eller hur?

Nej men se där! Här kommer den lille finländaren Toivo med med en välfylld bricka .....See you!HS

söndag 22 januari 2012

Här har jag suttit i "långbänk" hela helgen........

Godmorgon alla! Honorine här! Det har varit en låååång helg, och mina funderingar har gått fram och tillbaka, igen och igen....Inte förrän sent igårkväll hade jag bestämt mig för att säga ja. I och med detta så tog jag mig en promenad i snöyran och rensade mitt huvud.
Min yngste har fått mitt erkännande att ingå parterskap med den brittiske medborgaren Brian William Edward Freese. Han är ett tiotal år yngre än min C-J och F/C eller Flightofficer på Sterling Airways.

Jag var till att börja med på att C-J umgicks med pojkar och tänkte väl i mitt stilla sinne, att det "växer ju bort".....Men så verkar det inte vara, och jag har fått vända mig 360grader om och inta ett nytt beslut.
Det har varit mycket svårt ska ni veta, men till sist kände jag att nu kan jag icke längre stoppa mina söner i deras val av partners, det har jag styrt tillräckligt med.....Jaja , en del säger det iallafall!!!!!!
Själv tycker jag att detta har varit en del av min omtänksamhet och av kärlek till mina barn........

Men efter ett långt samtal med Rutger von Darbin i helgen så ändrade jag mig, för kan den stockkonservative man tycka att vi måste hänga med i tiden så kan jag icke bromsa densamma.

Nåväl! Det blir en eklatering här på Hornberga med full uppslutning i kommande helg! Jag hoppas trots denna tidsnöd att det blir ett stort och otvunget festande hela helgen, och att jag kan få Godsägarparet Ollonberg att komma över, då detta drama och ovänskap ger mig en liten bitter smak i munnen!!!!!
Jag skall rida upp till dem under förmiddagen och lämna en invitiation.

Efter detta spektakel kommande helg far jag till Knas Kvitte och min kommande utställning i Kina......
Därefter skall jag och Rubina ge oss iväg på den länge påtänkta resan till Afrika...............................

Det är mycket nu!!!!!!!

Men nu har jag icke tid till att tala med er, utan här blir det full fart från och med nu, så ha en underbar dag, för det skall jag själv ha .HS


lördag 21 januari 2012

Kaffetåren under bar himmel är ändå det allra bästa.....

Tänk att kaffet under bar himmel är något alldeles särdeles välsmakande!
 All heder till mina  tjänsteandar som håller ordning på skyltar och liknande, inte för inte tar jag tillfället i akt och kontrollerar även sånt då jag spatserar i markerna.
Nu skall här intas lite te och scones, och under tiden fundera ut om jag skall gratulera C-J till förlovningen, eller om jag skall motsätta mig den ?????? Trevlig lördagkväll önskar Honorine

Lördagsmarch i skog och mark

Äntligen hemma på gården igen, efter en lång, lång promenad i mina marker.
Det har verkligen gjort gott! Friska luften, några kallgrader, och ensamheten, tid för tankar har varit undergörande.
Mina tankar snurrar runt kring telefonsamtalet
och jag kan nu berätta för er att det var min yngste som ringde och berättade att han nu är nyförlovad!!! Ingaged to bee married. Jag är chockad! 
För inte så länge sedan avstyrde jag min äldsta sons trolovning, och nu kommer detta!!!!!!

fredag 20 januari 2012

Jag förbannar denna telefon.......som stör mig med sitt eviga ringande....................

Ja, det är iallafall  mina tankar inför dagen, att be om att få en kaffekorg med mig, och ta min Röda Ferrari och köra SAKTA genom det sörmländska landskapet, för att stanna till på ett vackert ställe. parkera bilen, ta min lunchkorg, och promenera runt i skogen och bara njuta av tystnaden.
Jag fick alldeles nyss ett telefonsamtal från............jag berättar det senare, för jag är ännu lite skakad , och har bett lilla Elsa att koka en tallrik med Kruskagröt, som lugnar magen , för nu fladdrar det överallt i kroppen........varför får man aldrig ha en lugn stund undrar Honorine, som skall återta lugnet genom att koncentrera sig på morgontidningarna och gröt. See you!

Finns det några demokratsocialer kvar undrar Honorine Stiernspetz

Vaknade för en stund sedan, och satte på radion naturligtvis för att ta del av 1P:s utbud. Chockad blev jag så jag ramlade ner i sängen igen då jag hörde nyheterna och där berättade en Demokratsocial att Herr Holtjul hade fortsatt förtroende!!!!!??????!!!!!?????
Nu skäms jag där jag sitter och kippar efter andan, men vad i hela friden tänker dessa människor i UV? Utredningsverket betyder det väl? Där sitter de och reder ut , och när det hela är utrett så sitter deras Herr Holtjul där med sina tre muntascher och flinar som vanligt. Ska de fortsätta med sina utredningsverk kommer det icke att finnas en enda Demokratsocial kvar innan sommaren, sanna mina ord, så sant jag är en äkta Grevinna. Om det nu har funnits några sådana de senaste femton, tjugo åren, jag tvivlar, för ingen vill väl idag dela med sig av något de fått, hellre vill de ställa sig i medelklassens, eller ännu hellre övre medelklassens fotspår och smaka på det ljuva livet, de är ena riktiga rackare de där Demokratsocialerna!!!!!!

Ja ni mina vänner, det var väl inte den gladaste nyheten som kunde sägas idag, men jag tänker själv göra en Holtjulare ikväll och sitta där jag sitter, dvs i min kammare och vila efter ett par dygns intensivt arbete. Inga vilda hästar, inte ens mina egna kan dra mig ut denna bistra kväll i januari månad 2012.

torsdag 19 januari 2012

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄntligen klar.........

Den sista tavlan i utställningen är klar!!!!! Men då inget får visas före vernissagen, så ger jag ett litet smakprov på hur den kan se ut......en liten vårhälsning till Kina från petit moi!

Det börjar så sakteliga ljusna utanför mina fönster, och jag skall sätta på mig skidorna och åka ett par mil, innan det blir en kall avrivning nere i min vanliga vak, och sedan mina vänner tänker jag sova hela dagen, det har jag förtjänat, hahaha så rolig jag är.....Ja, visst har jag förtjäntat och tjänat min vila, pengarna kommer att strömma in efter vernissagen, och Kina och lilleputtlandet kommer att stå varandra närmre i framtiden! Tacka Grevinnan på Hornberga säteri för detta!
See you! HS

Varför är Amerikanare så tjocka, och varför bär Påven Mitra......

Ja så där fritt flyger mina tankar medan jag målar för livet!!!!
Nu har jag en kort paus mdan Toivo spänner upp en ny duk till mig, och Arne har burit ut den förra till vårt SPA där det satt på full värme så det skall torka lite snabbt. betänk att det skall skickas inpackade och torra med flyg i morgoneftermiddag  direkt till Hongkong och Knas Kvitte!!!!

Fiskrenset är bra för ögonfransarna också

Vill bara meddela er att fiskrenset från gäddan inslagen i Svenska Dagbladet gör susen även för ögonfransarna...Joooo, detta är alldeles sant mina vänner!
Jag hade igårkväll slut på min ögonfransförlängningssmörja, och jag tänkte, att vad då?++
Det kan ju inte bli värre, så jag smulade en liten bit av Kulturdelen tillsammans med gäddrenset, packade det på ögonlocken så det täckte hela fransraden också, sov som en stock, och.....mina ögonfransar är idag längre än någonsin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu märkte jag icke det meddetsamma, men då jag skulle förbereda min första målning så såg jag såååå dåligt, innan jag kom på att ögonfransarna var i vägen, och NU måste jag dra dem bakom öronen och fästa med en hårklämma för att kunna måla...Det ni, testa bara säger petit moi! Nu skall jag sätta fart med måleriet igen! HS

onsdag 18 januari 2012

Fiskrens hjälpte mot stukning och jag skall ha en utställning i Hongkong....

Det här med fiskrens , ja tipset som Rubina kom med, var otroligt effektivt, det kokades gädda här i går kväll, och renset lindades in i Svenska Dagbladet, och så satt jag med foten högt som bilden visar, och exakt vid pass 00.00 togs förbandet av, och alla tre tjänstefandarnastod som på nålar av nyfikehet och spänning för att se om detta kunde vara på riktigt?

Javisst var det de. Foten är numera återställd å det bästa sätt, den har aldrig varit så mjuk och fin, och jag kan stå på tå, jag kan springa, jag kan dansa, jag kan ALLTING! Tack vare Rubinas recept!!!!!!!!!!!!!

Då kan jag lägga detta åt sidan. Nu gäller det min kommande konstutställning i Hongkong i Mars månad. Jag har egentligen icke lust, men ni som känner Knas Kvitte , ni vet hur han kan tjata? Han ger sig icke och till sist sa jag JA, bara för att få lugn och ro, detta var snart ett år sedan, men ni vet ju själva, tiden går fort!
Nu ringde han igen på morgon och ville veta när tavlorna skall skickas över? Oh my Good tänker jag, DE ÄR ICKE MÅLADE ÄNNU!!!!!! Så mina vänner!!! Ni kommer icke att se mig ute i samhället eller i min Röda Ferrari en tid framåt, då jag måste koncentrera mig helt och fullt på min utställning. Usch så trött jag är på Knas, hade det inte varit för denna utställning så hade jag följt med C-J till Singpore imorgon istället.......Han skall vara där i ca tre veckor för att studera deras finansiella system, och mor hade tyckt det hade varit sååååå roligt att få umgås lite på egen hand med min minsta, men men , plikten kallar nu!!!! Släng dig i väggen Knas Kvitte säger Grevinnan, men nu skall här målas!

Äntligen verkar det som om snöfallen som hela vintern legat tätt över oss har lättat, och vi är helt nöjda som det är nu. Idag har jag bett Lilla Elsa handla hem mängder av Tulpaner och fylla upp gården med, jag behöver en aning av vår för att bli inspirerad i mitt måleri..................See You! HS

en liten incident......bara.......

Ja, ni mina vänner i när och fjärran, så går det då man galopperar barbacka i snöstorm, men det är bara en stukning av foten, ingent särskilt alls, det viktigaste var ju den att Lady Gaga klarade sig helt, jag var helt enkelt lite klantig, och det har jag nu fått höra under en längre stund här på säteriet. Såväl Toivo som Arne har ojat sig rejält och sagt att det där med barbackaritt inte är något för damer!!  Pyttsan, tyst med er gubbar tänker jag, men säger inget, för jag vill ju gärna bli lite ompysslad också.......eller hur?

Jaha funderar  jag vidare, det var väl bara för det där jag tänkte om Katter ibland oss Hermeliner. i morse...eller vad tror ni?

Lilla Elsa, den söta flickan kommer här med en bricka med nybakta bullar med kardemumma och en stor kopp svart te från Kina, direktimporterat av Julius Jr. Så jag klagar icke på något trots mitt lilla stötta ben hälsar HS

tisdag 17 januari 2012

Det finns en katt ibland Hermelinerna

Jovisst är det väl så att det har har smugit sig in en katt ibland våra hermeliner? Min magkänsla slår aldrig fel, och denna gång kurrar det alldeles förfärligt i lilla magen, så .............
Salig far sa alltid på sin tid att om någon är aningens obegåvad så växer det små horn i pannan på densamma. Nu ser jag hornen sticka ut, oc det ger mig kalla kårar! Jag skall omedelbart tala med min personliga sierska, vad som skall vidtagas ????? Eller om jag skall telefonera Dr. Christian Renck på sjukstugan och be att få bli inlagd för en konsultation? Det gjorde en salig anmoder, och det var väldigt känneteckande för henne sades det. Vips var hon försvunnen???? Och då kunde de hitta henne hos Dr Renck Senior på Sjukstugan, där hon lagt in sig för att något gått emot henne, och vips så hade det hela tillrättalagts igen , och så satte hon på sig Hatten , tog handväskan i ett hårt grepp och så bar det av ut i den stora vida världen igen..........

Nehej ni friends! Här kan jag icke sitta och drömma med min tomma kaffekopp, och mina olästa morgontidningar, men jag blir så fascinerad av alla de uttalande en viss politiker gör hela tiden, så jag kan bara inte låta bli att låta tankarna flyga fritt  en stund...Det verkar denne man göra HELA TIDEN!!

Angående min KOnghong förkylning kan jag meddela följande: Igårkväll kom Rubina själv utåkandes med bil, och med sig hade hon en dekokt som hon själv rört ihop, och som skulle taga bort alla baciller som någonsin funnits på Hornberga säteri, och ivrig tog jag mig en rejäl klunk, och jag TROR att det är av denna som mina tankar denna morgon flyger fritt, som i en hallunication eller liknande, MEN Konghongen är helt borta!!!!!!!!!
Trolleri, Häxkonst? Farliga dekokter! Jag vet inte, men märkligt är det?

Oj så Toivo och Arne saltat och skottat vid porten, det är rädda om matmors långa och sköra ben kanske? 


- Lilla Elsa, lite mer kaffe från Fortune& Masion tack, och så ber du Arne göra iordning Lady Gagag, för jag känner för en lång barabackaritt denna förmiddag då snön faller som aldrig förr på landet. See you! HS 

Idag har jag fått en utnämning........

Ja, visst är jag väl van att bli rikt belönad, titt som tätt, MEN IDAG!
Idag blev jag hyllad något alldeles särskilt, och utan att jag hade en minsta aning om detta.

Det ringde på förmiddagen och Ortstidningen ville komma över för att prata med mig, vilket inte hör till ovanligheterna så Lilla Elsa svängde ihop en Mårbackakaka, och på utsatt tid så kom de. Fotograf och Journalist , samt ytterligare en för mig, okänd dam.

Vi satte oss i gula salongen och drack vårt kaffe, och då reser sig damen i fråga, upp och håller ett litet anförande.....Gissa om Grevinnan Honorine blev tyst?

Det var fabrikens Ferraris Europachef som talade, och ville med en liten plakett visa mig Ferraris aktning och tacksamhet , för att jag valt att köpa deras  stora suc´ce just nu, den Röda Ferrarin, som endast finns i några exemplar i Europa..........
Jag fick emottaga denna förtjusande tavla på nämnda bil, och jag känner mig djupt hedrad.
Tack kära Brigitte van Petrenne  VD på Ferrari för ert goda val av person hälsar HS

söndag 15 januari 2012

Rubie och jag tar en slädtur idag då snön formligen yr runt knutarna

Morgonkaffet är urdrucket, tidningarna lästa, pengarna sitter på banken, och DET SNÖAR! (ute) som salig far alltid uttryckte det.....
Då skall jag i egen hög person göra mig beredd på en lång dag med hästar och släde. Jodå, Arne och Toivo har arbetat sedan arla morgonkvisten med att utfordra, och iordningställa mina darlings. Släden från 18.00talets början är nyputsad och insmord, Vargskinnspälsen hänger på sin galge, och Lilla Elsa ilar runt i köksenvirongerna med pannkakssleven i högsta hugg! Jag vill alltid ha Pannkakor med hemlagad Hallonsylt då jag åker släde, en tradition sedan många generationer här hos oss.

Det trevligaste är att jag lyckats lura med min kära trätosyster Rubina, så hon anländer väl snart iförd benlindor och safaridress, det har hon alltid då det skall vara någon form av friluftsliv????
Jaja, vi är alla olika!

Det kommer att bli en lustresa ner till Taxinge för att besöka mina gamla fastrar Ottilia och Simone, snart de 100, men skärpta som fasingen......
De bor kvar på på gården där deras anmoder en gång regerade, nämligen Fröken Hägerflycht, och hennes Hägerflychtska gården.

Jag tänkte vi kunde tala gamla minnen , och se på gamla bilder från den tiden då 19.00talet var ungt!


När man talarom trollen,,,,så här kommer hon då kära Ruban, stilfullt inkörande på gården med en bredsladd...
Och Översten har hon med sig också? Jaha, ja honom får väl min Arne och Toivo hålla sällskap med under dagen......elller om de kanske vill åka med? Ja, isåfall så blir det till att låna ett par hästar av grannarna, slädar har vi gott om, det vet jag.....Ja, det får de göra som de vill, bara JAG får göra min slädtur genom den snöiga och vakra sörmländska landskapet idag hälsar HS

PS Gamla bilder på hur det såg ut förr i tiden här på gården då Stiernspetzarna skulle på slädtur! Det blir väl ganska sig likt idag med antar jag, ja förutom huvudbonaderna förstås! Idag används det bara rejäla hemstickade mössor med stora färggranna tofsar.

Ja, så är vi samlade och inom en snart framtid resklara här på säteriet, så jag önskar er en lika god dag så som vi själva skall ha! HS 

lördag 14 januari 2012

Jag har invigt mina nya långfärdsskridskor i natt...............

Jadå, ni har icke läst fel angående tidpunkten!
Inatt runt 02, jag drog upp min rullgardin, och såg då fullmånen , och hur den lös ner över sjön, en sagolik syn, som gjorde mig pigg på lite nattliga äventyr.

Långfärdsskridskorna fick jag av Familjen Langensköild i julpresent, då de sett mig agera tidigare på isen, då iförd salig fars gamla spiskrokar......visserligen handgjorda, meeen en aning gammalmodiga till vår tids livsstil!

Jag  satte på mih Varskinnspälsen efter moster Hermine och gick ner till båthuset där jag snörde på mig skridskorna, och så försiktigt ut på bryggan . Jodå, jag hade både isdubbar, lång pinne att mäta isstorleken med samt en fickplunta med varm choklad.

Isdjupet var cirka fem cm, vilket gjorde att jag försiktigt tog några skär och kände plötsligt hur jag bara gled iväg. Det var jag mot världen på något sätt. Det var a little bit windy så jag stod med armarna rakt utsträckta och lät mig föras runt sjön, i min varma och goa vargskinnspäls, och varje gång jag passerade båthuset så tog jag mig en klunk ur fickpluntan!
Det var mäktigt denna känsla av ensamhet, ödslighet, och isens knakande under fötterna. Gubben i månen följde mig noga varv efter varv som för att se till att inget skulle hända mig under det nattliga äventyret...

Ja, så kan det gå till nere på Hornbergasjön mitt i den kalla januarinatten !!!

Just nu ligger jag i min paulun och masserar mina ömmande smalben, ska ringa efter Lilla Elsa som samtidgt med kaffebrickan och morgontidningarna får ta med sig lite av salig fars Tigerbalsam, och smörja in mina ben med, jag är ju icke längre purung, tyvärr, men lova mig en sak kära vänner!
Nämn detta ICKE till mina söner, då blir de galna av oro för sin kära mor hälsar HS

Lördagskväll

Ja, här har jag suttit och svept med mina ögonfransar, medan jag koncentrerade mig på mitt föredrag.
Det gick fantastiskt bra, hela aulan var fullsatt och intresset för Dramaturgi verkar vara aldrig sinande!

Efter detta mitt värf för dagen så körde jag snabbt tillbaks till hemmet där Lilla Elsa hällde upp ett glas av den torra goda Champagne , och till detta avnjöt jag en Laxtournedos med räkor och parmesanost!
Kan man ha det bättre en lördagskväll på landet?????

Undrar just vad Allan och Ruthan har inmundigat??????

En ledig kväll för lite pianospel och lite tankar inför kommande projekt handlar det om här. Hoppas er kväll blir lika lyckad som min hälsar HS

Mina filmstjärneögon......................

Godmorgon vänner! Honorine här!

Vet ni att jag har ändrat utseende radikalt? Förvånade?

Nej, nej, ingen skalpell har ännu rispat mitt skinn, hyn är nyponrosig säger alla till mig, och det håller jag naturligyvis med dem om.
Kroppen är omformad och smal efter all min träning under denna senhöst och vinter, och då tyckte min kära Hudvårdsterapeut att nu tar vi tag i det där med ögonfransarna också. Det är den sista justeringen vi kunde komma på!!!

Hon smorde in mina fransar med ett hokus pokusmedel, och kära nån! Så de växer!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu när jag skulle försöka läsa morgontidningarna liggandes i min paulun så skymdes blicken så jag först trodde jag höll på att bli blind!!!!!
- Oh my Good, jag ringer Dr Renck tänkte jag och får en akuttid, men då jag försiktigt kände efter med långfingret över ögat.......
Ja då förstod jag vad som hänt!

Mina ögonfransar har växt!!!! De är såååå enormt långa så jag måste dra dem åt sidan lite varje gång jag skall vända blad i tidningen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det ni mina vänner, nu blev ni nyfikna, men Petit moi, tiger som muren, och unnar INGEN ANNAN att bli lika vacker.......

När jag blundar så känner jag hur de kittlar mig långt ner på kinderna..........Det kallar JAG ÖGONFRANSAR!!!!!

Vilken tur att jag skall hålla ett föredrag i eftermiddag på Aula Magna och där tala om hur man bygger Dramaturgi. Jag måste ta min Röda Ferrari och åka i tid, så jag kan se till att strålkastarnas ljus faller rätt på mig och mina ögonfransar..........................

Det är inte lätt att vara en liten och ödmjuk Grevinna på ett säteri i Södermanland  vintern  2012   

torsdag 12 januari 2012

Nu passade det att komma.........

Vid pass 18.30 denna torsdagskväll här hemma på säteriet så ringer det på köksporten och Arne som är inne och håller på att byta ett par glödlampor, öppnar . Vem står där , om icke den gode grannen Allan Ollonberg med en bukett blommor i handen. Arne ropar på mig och då jag kommer ut i köket så står Allan och lyfter på ryssmössan samtidigt som han sträcker fram buketten!!!

Jag såg frågande på honom!!!!!!!
- Gratulerar på födelsedagen från Ruthan och mig sa han sirligt .
Jag tog emot buketten, gav den vidare till Lilla Elsa och bad henne sätta dessa i vatten, samtidigt som jag aningen högdraget tackade och förklarade att det är inte idag , utan igår som min födelsedag firades!!!!!!!

Allan såg lite snopen ut, och såg sig omkring i köket som om det skulle finnas något gott uppdukat, men där hade han fel.....

- Jag tackar dig för blommorna Allan , och hälsa så gott hem till Ruthan och hoppas hon snart är på benen igen, men nu har jag lite att göra! Vi kanske ses vid tillfälle!
Så svepte jag ut i sen stora hallen, och stod där och inväntade att jag hörde Arne stänga köksingången, och jag kände , att så kanske man icke skall göra, men men, sådan kan jag vara och det står jag för!

Man kommer icke en dag sent till ett födelsedagsbarn!!!!!! Kanske han lärt sig det tills nästa gång hälsar HS
Nu skall jag be om en riktigt uppbullad kaffebricka till petit moi att inmundiga framför brasan!!!!!! I ensamhet! Härligt!  

onsdag 11 januari 2012

Kurerad med tant Olgas gamla liniment............

Rubina lilla! Du undrade vad mina kära söner sjöng för mig i telefonen i morse?
Då svarar jag som jag alltid brukar svara: de sjöng den här gamla älsklingsmelodin för mig :Sverige Sverige fosterland med text av min gamla favoritdiktare W v. Heidenstam..

Tvåstämmigt, den har de sjungit för mig sedan de var små, och varän de befinner sig i världen på mors födelsedag så rings det ett collectcall och så får jag höra deras skönsjungande stämmor. Det är det vackraste en mor kan få i present skall jag säga!! Och då de ofta befinner sig på olika platser i världen så är det icke helt enkelt för dem att få ihop telefonledningarna bara så där över jordklotet, men de försöker alltid.
Nu säger jag icke mer ett ord om detta för då blir jag alltför rörd!

Allan och Ruthan på Ollonberga gods har icke hörts av......

Vid pass klockan 17.00 har icke mina närmsta grannar Allan och Ruthan hörts av ! Förmodligen vet de om att jag fyller år idag, javisst vet de det, men då jag gjorde en handbromssladd på deras gårdsplan så snön yrde, så blev väl avunden för svår att ta........det gläder mig, Han kan tuffa omkring i sin gamla mercedes bäst han kan...Men det är ju detta med han ständiga hunger, och hemma blir det ju inte några delikatesser som läggs fram på , deras matsalsbord.... Ruthan har aldrig varit kunnig i matlagningens konst, och nu med kryckor så jaja, de får väl gå där och släpa sig fram......
Här skall jag tillsammans med tjänstefolket inta en en liten canapé med Kalixrom till förrätt, sedan bjuder Toivo på Oxfilé provencale och lilla Elsa har svängt ihop en Budapeststubbe så det hela skulle kännas lite EU inspirerat. Pojkarna har ringt och sjungit för mor och det gläder mig mycket!

Om det icke vore för den förbaskade Konghonginfunsan som drabbat mig så vore allt toppen, men jag skall göra min dekokt till kvällen och dricka så vore det väl fasen om den inte försvann.
Vad den består av?

Kaffesump en masse
1dl havregryn
1L nymjölkad mjölk,
Rå potatis i skivor
och en rejäl skvätt Tabasco

Koka upp, sjud och låt det svalna!
Silas dricks direkt! Den sörja som blir kvar skall användas att smörja kroppen med , det blir en gammeldags peelingcremé som gör att även gamla, fula och skrynkliga personer blir som nyponrosor i hyn!

Så nu beger jag mig mot kökenvirongerna och staben där .See You! HS

tisdag 10 januari 2012

Grattis Grevinnan på födelsedagen.....

Sade jag till mig själv i morse då jag slog upp mina violblå ögon!
- Ash då svarade jag, det är väl inget att fira.......

Nej, så var det verkligen inte......
Jag vaknade av en sångkör som stod i gula salongen och sjöng :A what a beautiful morning!    Vad är detta tänkte jag först, och kände hur adrenalinhalten gick upp, innan jag kom ihåg att detta är ju min födelsedag, och det borde väl vara Vita Kryssets damkör som på detta sätt vill Gratulera på min dag????????

Jag ville absolut icke göra något stort av mitt firande, mer än att jag gav mig själv en RÖD Ferrari, men i övrigt, ingenting!!!!

Så hade då icke mina anställda tänkt, utan här stod de tre uppradade tillsammans med damkören med varsitt paket i handen, och så hurrades det och ja, det var faktiskt riktigt trevligt, trots att jag inte tycker om att ta fokus från andra, och därför aldrig vill göra något stort av mina födelsedagar. Enligt min terapeaut jag gått hos i trettio år, så är jag rädd för att bli sviken????????  Who knows?

Hur som , sången klingade ut, och jag öppnade paketen.
Arne hade inhandlat mig en RÖD rattmuff av gammal mod3ell, kommer att passa utmärkt,
och Lilla Elsa hade virkat en bilkudde i Rött bomullsgarn att ha ligga i baksätet, så omtänksamt av henne.....
Toivo, gav mig en majspipa då han sett mig på en ungdomsbild rökande en sådan..............
- "Jo, sir du frun, nu kan du söra och se ut som en kar"

???????  Tanken var god!!!!!!

Av Vita Kryssets damkör fick jag ett nytt lusthus, som skall byggas upp under försommaren nere vid sjökanten, ritningarna ser helt ut att passa mig, med stor plats för sittplatser, klängrosor och lite annat pynt!

Nu skall jag dricka mitt kaffe från Fortune & Masion och ta den sista biten av Toivos "Pärkaka" för året, och verkligen njuta av den. Och mina vänner, detta är bara början på min dag!!!!!Hälsar HS

En Mustang blev en Ferrari

Jädrar anåda vad jag kört min Ferrari från Öfre Östermalm till Hornberga via Ollonberga, där Allan fick ögon som tefat när jag gjorde en handbromssladd framför deras stora port!
Då trodde jag att jag hade en Röd Mustang av senaste modell, men när jag tvärnitade in hemma på min egen gårdsplan, så talade både Toivo och Arne om att det var inte alls en Mustang , utan en Ferrari!!!!!!Hoppsan, hoppsan så fel man kan ha då man bestämmer sig fort!!!! Jag frågade aldrig efter märket , men såg en skylt på en häst hos bilhandlarna, vilket föranledde mig att tro att det var en Mustang, men vadå! Spelar ingen roll!!!!!! Det  viktigaste är ändå för mig att bilen är RÖD!

Nu ska jag ta med alla tre i betjäningen på en liten provtur, men Lilla Elsa tackar nej????????
- Hoppa in du lilla flicka, nu ska du få se hur grevinnan hanterar sina andra hästkrafter !!!!! Säkerhetsbälte på! Clear to take off!     See you!!!!!HS

måndag 9 januari 2012

7371personer kan icke ha fel....Bloggen är av stort intresse........

Jag vill bara Gratuelera er alla 7371 läsare, Ni gör ett fantastiskt bra val!!!!! Jag är mycket glad och tacksam över att ni vill dela en liten del av mitt liv här på säteriet med petit moi! Även mina båda söner C-J och Julius Jr. samt hela min personalstyrka tackar er för visat intresse och önskar att ni alla vill följa med på ytterligare eskapader såväl på Hornberga som lite överallt runt om i vår värld!

Honorine  Carl-Jan    Julius Jr
Toivo  Arne Lilla Elsa

Hornberga säteri i Södermanland  2012 01 10

En svår förkylning stoppar mina planer idag....eller icke....

Jag vet inte om det är den nya Konghonginfluensan som drabbat mig? Men detta skulle icke förvåna mig det minsta. Konghong är ju alldeles livsfarlig har jag hört, männsikor dör som flugor runt om i Konghongdeltat, och här har jag hostat flertal gånger, sedan igår, och icke vilken hosta som helst, utan en purulent hosta, med bronkospasmiska ryckningar i hela bröstkorgen vid varje hostanfall, detta är händelse som väl icke kan gå det europeiska folken förbi?

Som min salig Gammelmorfar alltid sade då han snöt sig ungefär en gång om året: "Tänk att en människa kan bli så förkyld!!!!"
Så nu står på mitt sängbord: Honungsvatten, Toivos svartvinbärsbrännvin, Cognac Napolitane, samt ett svart te som Julius alltid inhandlar i Shanghai och som liksom samlar bacillerna till sig och sedan flyger de gemensamt ut ur munnen , vips är man pigg igen, ja så säger han.......Själv tror jag mer på ett dopp nere i sjön och har därför ringt Arne som just nu borrar upp ett hål, och där jag sedan skall nedstiga, och doppa mig tre gånger, varefter jag rullar mig i snön några varv, innan Lilla Elsa ger mig vargskinnspälsen och en språngmarch tillbaka till huset, och en kaffekopp renat, så är det väl själva den om jag icke skall kunna hämta upp min RÖDAMUSTANG efter lunchen, jag gör allt för att kunna reta Allan till vansinne, jag känner mig faktiskt redan piggare, när jag i mitt inre KAN SE MIG SJÄLV SVÄNGA UPP PÅ DERAS GÅRDSPLAN, GÖR EN SLADD SÅ SNÖN YR! Allan tittar ut genom fönsret i hallen och Ruthan hoppar fram på sina kryckor ,ser sin granne i en splitter ny Mustang 2013års modell...........................................Jag tutar och gör ytteligare en sladdsväng innan jag i rasande fart kör ner genom alle´n så snön sprutar uppp över de gamla ekarna....
Nja, jag tror det räcker med om jag intar en Alvedon och en kopp kaffe från Fortune Masion? hälsar enr edan avsevärt mycket piggare HS