Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

lördag 7 januari 2012

Morning has broken

I arla morgonstund stökas det här i huset, för nu har julen burits ut, sååå underbart! Nu vill jag ha renhet och enkelhet i mitt enkla hem.
Det blir Högmässa klockan 11.00 i bykyrkan där idag installeras en ny Komminister , Kasper Edenström, jag känner honom icke, men har av naturliga och själviska skäl inbjudit honom till oss på Hornberga på en lunch, för att få känna denne man på pulsen.
Jag passar på då såväl C-J som Julius Jr. lämnar mamsens lilla hem idag efter långledighet, och nu skall de ut och hjälpa till i världen igen. Numera har C-J sin bas i London, eller Tedddington , men det är så nära stadspulsen. Han har en lya där tillsammans med en kille som arbetar på Sterling som C/P,  vad då undrar ni ? En C/P? Ja, en Styrman , om ni absolut vill veta, en Styrman på Sterling. Så talar vi icke mer om detta....

Jag vill så gärna att de skall träffa den nye prästen och ger ett omdöme, om det kan vara av intresse för petit moi att underhålla  kyrkan med såväl penningar som andra kulturella evenemang!
Jag vet att jag kan förivra mig ibland, och tro att människor är bättre än var de är, ett anlag jag fått efter salig mor, hon trodde alltid alla om gott, och så är icke fallet in the real world!!!

Det blir Ripa på bordet idag tillsammans med Hasselbackspotatis , Toivos hemgjorda vinbärsgelé, samt en grönsaksgratäng.
Desserten består av Toivos hemgjorda "pärkakor" med vanilsås, detta borde väl passa prästerna. Ja , Domprosten är naturligtvis med också, han är min nya coach, och vi diskuterar livligt alla de spörsmål som kan komma upp i ett grevinnehuvud...........

Nu skall jag  hoppa ur sängen efter intagen frukost och ut och göra lite yogaövningar här på gårdsplanen , innan dagen börjar på riktigt! See you! HS 

5 kommentarer:

  1. Ack du så hurtiga Grevinna. Du skall veta att du är ett utomordentligt föredöme för högadeln, kära Honorine. Detta springande, skrinnande, simmande och nu även yogande. VAD mer kan någon begära av en så pass liten spröd kvinna?
    Då jag nu kan skåda rakt ned i din paulun, kan jag genast konstatera att den ser bara allt för frestande ut, för att vilja åternedkrypa i denna. Men nu skall vi väl ändock icke tala allt för länge om detta, då mitt hjärta översvallas av denne SÅ intensivt godhjärtade lilla Carl-Jan. TÄNK att vara så pass ädel i sina uppsåt, att han till och med nu går omkring och "drar" på en icke mindre än en CP-skadad person. KAN icke detta få ett äkta mamsingshjärta att fullkomligt BLÖDA???? Heder åt den gossen. Detta bör ävenledas påtalas vid detta så vackra lunchbord med sina så utsökta rätter som tydligen skall avätas av de personager som dväljs inom kyrkans så heliga domäner. Att vigas till präst kan ju ha ett ädelt syfte, men att så som C-J erbjuda sin arm till en CP-skadad, slår nog i alla fall detta, det ärnu min så enkla åsikt.

    Är det på detta viset, att Toivos "pääärkaaaaakor" sjunger på sista versen, eller kan han plocka fram ytterligare ett par ur rockärmen??

    Då Domprost med nyvigd äro dästa av dessa så rara ripor, har jag för avsikt att låta Själve Översten ta en av mina karetor, för att medelst ilfart frakta Silvan till den SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ rare Arne, då hon lider svårt av lusten till att "hantverka". Det är nästan så att det står ingraverat i hennes numer så pass rynkfria panna, att det tarvas installationsbyggen. Om du tillsluter dörrar samt fönster, tror jag att du slipper höra missljuden som kommer att uppstå i din omgivning i form av Herr Arnes boning. Jag är ytterst villig att bistå dig med en gentjänst eller två om du är villig att göra Silvan (och mig) denna så nödvändiga tjänst,
    hälsar dig,
    Rubina, som avtackar dig på förhand.

    SvaraRadera
  2. Låt du Silvan komma till Hornberga och till Arnes instillationshörna, där hon kommer att låta sin kraetivitet slå ut i full blomning. Arne får gärna vara halvledig ett par dagar framåt, för att hjälpa Silvan skapa.
    Rubina , min vän, du har bestämt missuppfattat det hela med min son C-J. Brian som han heter är copilot, eller Styrman som man kanske säger här i landet, han är Styrman på Sterling, eller som C-J skämtsamt brukar säga: Störting allways....CP, ???? Men kära nån så illa du läser!!!!!!hälsar dig HS

    SvaraRadera
  3. Kära Honorine!!! Må så vara att jag KANSKE vid ett ENSTAKA tillfälle, som för övrigt snabbt rättas till, läser en aning felaktigt, men för mig har förkortningen CP en och samma betydelse, nämligen.... Och därmed kommer jag således fortfara att höja lille rare Carl-Jan ända upp till skyarna. Jag är icke så mycket för det där lite mer amörikannska!!! Dessutom kan jag stilla ställa mig den frågan, hur pass många gånger en man kan störta utan att störta sig själv i fördärvet. Sådana eskapader kan rent ut sagt vara förenade med den så bleka döden. Nej, jag håller mig då till just en CP-skada.

    Du aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanar icke hur mycket det uppskattas här på det så pass ärevördiga Rubinsteinska, då du har den så stora vänligheten att frigöra den så Småländske Arne från hans halvdagliga sysslor, för att påtaga sig den så installationsnödvändiga kreativiteten som för tillfället utbrutit i Silvans så tomma hjärta. Hon kommer att återbördas till mitt enkla tjäll så som en totalt ny liten ickevilsen hustru. För detta bugas de unisont här,
    hälsar dig alla på Rubinsteinska,
    genom Rubie

    SvaraRadera
  4. Toivo hälsar att han plockar fram en av de sista "pärkakorna" ur frysen enbart för Silvans skull!

    SvaraRadera
  5. En sådan underbar pli du har på dina hjon, kära Honorine. OM nu icke Silvan kommer ihåg att tacka samt buga för detta, så är det nog allra säkrast att jag gör det.
    Själve Översten kommer och hemhämtar henne klockan 06:51, då Silvans make just upptäckt att frugan ICKE är hemma, hälsar dig,
    Rubina.

    SvaraRadera