Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

fredag 31 mars 2017

I Sverige vill alla ha bidrag för i princip allting........

Har ni någon gammal syster mors kusins tremänningar som kanske hade en liten defekt av något slag, isåfall. Ta reda på det, och ansök om bidrag! Är du ensamstående flykting och har så varit ett barn i ca trettio år så sök bidrag, du kan få det i efterskott, har du varit utsatt för obehag om du haft ett syskon med någon form av nedsättningsfunktion, såväl fysisk som psykisk så sök bidrag, det har varit jobbigt för dig förstår du, med ett syskon som behövt mer stöttning av föräldrar och sociala myndigheter, sök bidrag och kompensation med det snaraste.
Blev du om du minns inte bra behandlad i skolan, i hemmet hos mormor, på sommarkollot, på Fritids, på simskolan, på BVC, på ja allt du själv kan komma på! Listan kan göras oändligt lång!!!!!!



Sök ersättning och bidrag, gärna i efterskott om du är så listig, gråt, skrik, skäll på de som inte är berörda, det är så vi jobbar i landet Sverige, gnällighetens land nummer ett i världen.

Sätter man sin lilla fot i vårt land , då kan man börja beklaga och överklaga någon gammal oförätt som gjordes i Ostpekistans gamla tider för ett par hundra år sedan, det spelar ingen roll, du , ja egentligen hela släkten skall ha kompensation för något litet lidande, och det är i Sverige man söker dessa bidrag! Glöm inte det.

Har du tagit ditt första andetag i Sverige, ja då kan du söka bidrag i någon av de tusentals bidragsblanketter som du kan söka på nätet.
Du kan ha blivit född med en missbildning, det är Sveriges ansvar, det skall man ha betalt för, man föddes kanske av fel föräldrar, det skall du ha betalt för, du föddes inte in i den socialgrupp du anser dig värd, sök bidrag, din begåvning är inte av bästa kvalite, du kommer aldrig in i Menzaklubben, aj då, sök bidrag av staten, så slipper du gå omkring och känna dig kränkt.

Inget är omöjligt
´

 i detta land om du vill få ett litet eller stort bidrag, ja förutom om du är helt normal, har studerat , arbetat och skött dig, få blir det svårare, men om du lärt dig att parasiterat på ditt land, ja då är du snart i himmelriket, så Grattis på er alla bidragsfuskare!!!!! Må lyckan följa er och ni må länge leva lyckliga i det som ni vill kalla ert land !!!!! Grattis herr Stövlen, du har ett riktigt järngäng av framtida tappra soldater med råg i ryggen, ett land fullt av vikingar, eller är det inte så funderar en skrämd HS

onsdag 29 mars 2017

Det finns en tjuv ibland oss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Ordentliga människor, verkar det finnas ont om nuförtiden! Rubina blev av med sina lösa pengar i plånboken samt några kort, är detta inte helt förfärligt?

Vi satte oss på Lilla Operan på våra platser, bredvid Rubina fanns en tom plats , men strax så kom där en äldre kvinna  med bister min och trängde sig ner. Hon plockade med sina väskor, hon satt och hukade sig ner länge och väl för att åtgärda någonting med sina skor, och vips så reste hon sig snabbt och återkom icke , förställningen började, och en annan kvinna kom och intog platsen, och spelet började.
Vid sen hemkomst till Rubinsteinska uppmärksammar Rubina att någon tagit hennes plånbok ur väskan, strax därpå ringer de från Operan och berättar att hennes plånbok inlämnats till receptionen, men nu utan pengar och värdefulla kort.

Så vidriga människor är, man tror att det skall vara en tiggare, en utsatt, en märlklig person , men i detta fall var det en sur svensk äldre dam som fingrade till detta. Skönt att få sina gamla uppfattningar rejält omskakade, så jag ber er medmänniskor. När ni ser en medelålders kvinna med nordiskt utseende med ett surt uttryck i sitt ansikte, OBS OBS OBS! Då är det dags att se upp!!!!!!
En presumtiv tjuv!

Stackars kvinna som går omkring på offentliga lokaler och spejar efter väskor och annat som hon fingerfärdigt kan knyta sina skor och samtidigt norpa till sig det som finns runt hennes radie. Skäms du kvinna, din tjuv, ingen vill ha med en tjuv att göra, tänk på det hälsar en uppbragt HONORINE.
Min glädje över det nya sommarstället grumlades rejält av detta tjuveri, och jag önskar den fula kvinnan inget gott!!!!!!!!!!!!!


För övrigt har jag ju besvär med Adele, den galningen som demonstrerar utanför Hornberga , hon behöver nog få psykiatrisk vård snarast, innan hon blir alltför galen.
OCH vadför detta undrar ni?
Jo, vi bjöd på renskavsgryta förra helgen, då brast det för denna person då hon fick veta detta, och påstår sig vara renarnas gudinna. Ni förstår väl att jag börjar bli orolig, den ena damen stjäl och den andra är galen, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "
                                               DEN TJUVAKTIGA SKATAN
                                                                 instillation
Det var lugnare i djungeln än i gamla hederliga hemlandet"

Mitt nya sommarhem i Visby och firande av Violetta Parras 100årsdag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Äntligen är alla papper skrivna, inbetalningar klara och överlåtelsen är gjord. Ja, det är min Advokat som skött det hela, men igår så telefonerade han mig från Visby, och sa att allting är klappat och klart!
Ni anar icke hur upprymd jag är för det här var ett klipp, ett köp som kommer att förvärvas av mina söner så småningom, någonstans måste vi väl ändå lägga våra intjänade slantar  eller hur?

Innanför murarna , egen liten trädgård utanför, gatans myller och det bästa av allt, jag har väntat in en våning med havsutsikt!!!! Det ska bli spännande att göra detta till mitt sommarviste, med hela havet utanför mina fönster, ja, Visbys bästa läge hade Mäklarfirman sagt, om detta är sant vet inte jag, men huvudsaken att jag kommer att trivas.

Vi kör över vårt sommarflyttlass redan till Valborg, och sedan ska jag bara leta sommarbete till mina darlingar , som inte ligger alltför långt utanför , då det blir Toivo och Arne som får sköta om detta, då det ingår i deras sysslor. Det kommer att bli helt underbart att sitta på Lindgården och dricka lite skumpa i den Gotländska sommarkvällen igen, jag har verkligen längtat dit under åren som gått.


Jag var en sväng in till stan igårkväll och åt middag på den nya restaurangen Le Dolongere på Narvavägen, vilken service, vilken kvalitet på såväl personal som på maten, även notan var lång och mångsiffrig, men det var det verkligen värt, vill ni äta små underbara Tapas, ja då måste ni gå dit, och den lilla tarten som bjöds på till Caffe med avec var gudomlig, aningens för mycket mandelmassa, men jag ger den nio av tio stjärnor.

Rubina åt renskav a la speciale´ med rörörd lingonsylt, vilket hon verkade uppskatta mycket, då hon drog med tummen runt kanten på tallriken och sög sedan i sig den sista såsen. Jag frågade förvånat varför hon gjorde så???????

Det var  gamla ärvda vanor berättade hon , det gjordes alltid i hennes hem i Södra Österrike, och därmed visade man att maten var mycket vällagad och god!
Hon berättade om den mycket obehagliga Adele Oxygen, rättshaveristen som just nu uppviglar stora delar av det Svenska folket att inte äta Ren!!!!!!
Kvinnan  som också hört av sig till mig och varit oförskämd  då vi icke är vegeterianer är mycket omdömeslös och jag tror at jag får kontakta Nästan Advokat Wiveka Vomander så vi får henne intagen på sannolika skäl uppvigling mot de som älskar Renkött.

Ja, och efter detta bänkade vi oss på våra platser på Lilla Operan där det firades 100 år sedan Violetta Parras födelse, med tal, av Ambassadören och underbar sång och musik.

Aningen onykter och huvudet fyllt av "Jag vill tacka livet" styrde jag hemåt i den vackra vårkvällen hälsar er HS




måndag 27 mars 2017

Kastrullholmen, där ligger den nya Högskolan jag besökt idag...

Inte mer än fyra timmars resa med Ferrarin, och åttiofem mil längre uppåt landet ligger Kastrullholmen, en oansenlig lite holme, men det fantastiska som hänt där är att Sveriges Riksdag för läääääääänge sedan bestämde att det skulle byggas en Högskola för de mest begåvade i landet.

Äntligen, efter massor av brister i själva byggnationen samt alla bolag som snott pengar såväl som byggnadsmaterial som försvunnit, har det dragit ut på tiden. Jag tror att det var Tage Erlander som var Sveriges Finansminister då detta bygge beviljades, så åren har gått kan man väl lugnt säga.


Idag har den iallafall invigts, det var Herr Stöv´len som talade först, sedan lilla Paggan som knappt räckte upp till mikrofonen, men jag såg fötterna på honom dess bättre. Han hade tagit sig ända från NewYork där han numera huserar, efter att ha gjort bort sig  fullständigt i hemlandet.

När dessa två ointressanta personer hade talat så var det min tur att som huvudtalare inviga detta bygge, där de mest begåvade ungdomar i Sverige skall få läsa så att de kan ta över de flesta poster i Riksdag och regering så småningom!

Det var ärofyllt och en känslosam stund , då jag hörde mig själv tala så otroligt djupt och känslomässigt om framtidens coming man and women.

Jag såg själv hur Stövlén torkade en tår ur ögonvrån, eller var det blåsten som gjorde honom tårögd?????

Vi skålade i Ramlösa och Havtornscider, sedan blev det tro det eller ej: ursäkta Adele Oxygen, och det är inget som jag var inblandad i, renskav med rårörda lingon och potatismos!!!!!
Vi var ju ändå norröver i landet och Kastrullholmen ville väl visa upp sin landskapsmat?????

Inte lika vällagat som hemma hos mig, men det var ätbart.

Vet ni vem som ville "lifta" med mig ner mot Stockholmshållet?

Det var allas vår stora målare i världsklass  Leonard Josahananon,som stått för den konstnärliga utformningen, den mest expreminentelle moderinsten i modern tid, och vilket intressant samtal vi hade då vi satte en ny rekordtid mellan Kastrullholmen -Stockholms innerstad, tre timmar och fyra minuter,, än sitter mina bilgalningskörningar i hälsar en aningens trött HS

Här har Arne börjat en insaillation som han säger är till mig när den är klar????????

Rävlyans Damkör skall få en genial present från Syföreningen....

I gårkväll var jag tvungen att ta mig ner till Hornberga och Församlingshemmet där syföreningen har arbetat så idogt under hela vintern som ni säkert känner till.

Jovisst . där stickades det och virkades det och där sörplades det kaffe, småkakor en masse låg uppdukade på stora fat, och  det som var så stort tycker jag iallafall att nu satsades det på Rävlyans Damkör som har så mycket att göra dels vid Påsktiden , sedan följer
 Valborg, Första Maj, ja, de verkar inte ta slut förrän semestertiden inträder i samhället. Jag vill visa er läsare som kanske inte kan så mycket om just detta med handarbete att dessa kvinnor är födda med stickor i händerna och det bara rinner ur dem mängder av olika skapelser. Rävlyans damkör kommer att ha sina sjalar på sig vid Valborg och då det utdelas en massa av små Rävsjalar till de yngre förmågorna i samhället för att på så vis värva nya framtida stickare till Syföreningen. Själv tycker jag att detta är nästintill ett genidrag. Varför icke ge varje barn vid dopet en Rävsjal istället för det gamla trista ljuset som funnits med sedan urminnes tider. Även vid giftermål borde de tu få varsin rävsjal om halsen istället för de omoderna gamla ringarna. Det här kan komma att växa till en stor industri, och ni läsare vet var ni såg det först då ni om några år ser hur det vimlar av rävsjalar runt om i världen och alla vill ha en sådan, jo det kommer från Hornberga och Syföreningen där!!!! Hälsar er en hoppfull HS

söndag 26 mars 2017

Idag är det sommartid och då plockas grödorna fram.....

I de flesta fall då det gäller omställningen av vintertid till sommartid har det lärts ut till det Svenska folket att nu ska grillen ut och in, eller nu tar vi fram utemöblerna eller bär in dem......

Bah så larvigt anser vi på Hornberga!
Här har vi inga sådana regler, utan vi plockar fram de grödor som iordningsställts i burkarna sedan januari månad. Idag  är det dagen D då dessa plockas fram ur vinklar och vrår, och ställs så att solen kan få dem att njutningsfullt vända sig mot solen och sträcka ut sina blad!


Så här har det kånkats och burits hela dagen. Växthuset är nu överfyllt och verandornas fönster prunkar, ja inte än, men det kommer att prunka längre fram.....

Jag håller som bäst på att planera Rubinas skönhetsfest, hon säger att anletsdragen börjar att rätta till sig nu, och att klädnypan där bak i nacken är borttagen, och suturerna bakom öronen är urplockade.

Det är så spännande att får se hennes nya jag, FiolPelle skall spela om han orkar har han sagt, annars så har vi Micke och Molle, dessa två som arbetar som skötare till Allan kan också ställa upp som trubadurer har de viskats om, så det känns lugnt i musikfrågan.
Charlies livsmedelsbuss kommer att iordningställa Tapasbrickor har jag bestämt, lite spanskt och fräscht så där tror jag att de flesta kommer att känna , högtidstalare blir Diakonen Sven Torstensson,  och från de Konungsliga huset kommer Viktualia och Danilo  och talar om vår miljö, och vikten av att gymnastisera, det kommer att bli ett scoop , som ligger helt i tiden, Fisoa ärr numera gravid och hennes lille make Pilkalip har inget att säga till om, utan sitter därhemma och väntar på födelsen som skall äga rum om ungefär sju månader, stackars man så öm i ändan han hinner bli innan allt är klart och han kan stå där inför fotografer och journalister  och mäta och måtta med både armar och ben medans han funderar: hur var det nu då, blev det en hen , han eller hon, ja de är inte lätt för somliga hälsar HS som  är i full gång med förberedelserna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




kvällslektyr......

Nu får ni stilla er........!

Jag är en kvinna i mina bästa år som rest och levt ganska mycket mer än de flesta, och har lärt mig att uthöra och avlyssna de mest märkliga samtal runt om i världen, människor som talat på världens alla språk, jag har bott i såväl i slott som i koja, och jag ahr aldrig haft problem med några , men nu på morgonen  fick jag nog!!!! Helt enkelt nog av medmänniskornas sätt att utgöra ett hot mot liv och lem.



Klockan 05.15 hade jag sadlat på Tunas Idol och vi skrittade långsamt vår vanliga vända över mina marker, och jag stannade till en stund för att avlyssna Koltrasten som satt uppe i en Björk och hälsade mig och den analkande våren välkommen.

Då bröt det lös!!!! En fyrhjuling kommer farande över mina ägor, körande som om elden varit lös, och på denna hjuling satt en liten muskig man , barfota, solglasögon, och bar överkropp, och styrde så nära mot mig och hästen så Tunas Idol blev näst intill skräckslagen, började galoppera iväg , jag som satt i egna tankar och lyssnade på fågelsången ramlade av hästen, och slog i ryggen i en stenbumling som låg där så precis tillgänglig för mig att slå mig på.

Tur i oturen att jag icke slog i skallen då hade det kunnat bli kaputt!!!!!!

Men jag var snabbt uppe trots den svåra ryggsmärtan, och sprang ifatt hästen . Hoppade upp och iväg i rasande fart, och jag behövde inte rida länge förrän jag såg denna vidriga fyrhjuling inkörd på min privata sommarfestplats där midsommaren sedan urminnes tider alltid i släkten Stiernspetz har firats.Den lille muskige mannen låg bredvid fordonet helt avtuppad, jag kastade mig av hästen och drog av honom solglasögonen, och då blinkade han lite som om han inte visste var han befann sig.....


Jag kände på hans halspuls som verkade OK, jag lade honom i framstupa sidoläge, kände igenom om han var skadad eller bruten någonstans, men han verkade gjord av gummi, armar och ben var lealösa.

Ringde upp Säteriet , väckte Toivo som tillkallade Horbergas enda ambulans som körs av , hör och häpna, jo den körs av allas vår Kyrkoherde eller Diakonen i församlingen.
Den grå bussen, ja ni vet vilken jag menar, och inom en tio minuter , en kvart så kommer bussen rullandes ut på stigen och ur kliver båda dessa kyrkans män, som först tackar för senast då de är fostrade av gammal stam, sedan lägger de den muskige på båren och då säger Johannes; ja men den här killen var väl med på dopet igår?

Den muskige fokuserar sin blick på prästen och sluddrar; är de inte prästfaaaaan själv???????

Det är då jag höjer min röst och skriker rakt in den muskiges öra: nu stillar ni er annars så får ni med mig att göra, ligg still och var tyst så hjälper dessa kyrkans män er en än gång.


De rullade sakta ner mot vägen och med den grå alltiallobilen, Hornbergas stolthet, vilka fina människor arbetar icke här tänker jag medan jag sakta leder lille Tunas Idol  hemåt, och nu har Koltrasten vågat börja om . Han sjunger för våren , för livet och för alla som vill höra på i denna arla morgonstund hälsar er en ryggskadad men uppåt HS

Här kör Kyrkoherden och Diakonen iväg med den fyrhjulskörande muskiga mannen till sjukstugan!

Lyssna nu på Koltrastens sång!

lördag 25 mars 2017

Djupa samtal....

Kyrkoherden Johannes Graflink, och Diakonen Sven Torstensson har varit här på en liten middag, renskav med rårörda lingon och hemgjort potatismos, det prisades kan jag tillägga.
Arne som gjort huvudrätten såg förlägen ut , men då desserten kom fram, Brylépudding då berättade Toivo att den hade han själv tillagat efter sin mors recept och han valde att detaljerat beskriva hur det hela gick till. Då vred sig Johannes lite på stolen och förkunnade att vilken dag han upplevt i kyrkan. Det hade varit ett dop berättade han vidare, och icke vilket dop som helst utan ett speciellt dop, det var Direktörer och Verkmästare och Frimurare och andra kantstötta och diverse illbattingar som hade utgjort hela scenen, med vilken detta barn bars fram av den heliga modern själv, och änglatoner brusade ut från orgelläktaren, och folk hade jublat och det hade blivit tungotal och ur fickorna hade det framtagits fickpluntor och det hela hade sedemera spårat ur fullständigt och Johannes hade näst intill kört hela sällskapet på porten.

Det hade vi ju alla velat se, men han återberättade det så närvarande och gjorde det hela till en fullständigt lysande föreställning där vi andra satt hänförda och kunde icke tro att detta kunde hända i vår egen vackra landsortskyrka, men så var fallet, och ja änglakören som sjöng så vackert var inte mindre än Rävlyans Damkör som passade på att träna sig inför Påskens alla uppträdanden.

När de skulle gå så viskade Diakonen Sven till mig att du kära Honorine, tro inte på allt vad Johannes säger, han har som vana att överdriva betydligt!!!!!!!

Men det lyssnar jag icke på, utan jag tror fullt och fast på hans otroliga dophistoria hälsar en aniingen uppsluppen HS

Här har vi kyrkoherdens fina bil!!!!!!!!

Det är dop idag!!!!!! Eller????Det var kanske dopp det ska bli??? Kaffe med dopp? Ja, det är så mycket....

Är det inte lite mycket nu ?  Jo, det tycker jag personligen iallafall, som har känt mig snuvig i flera dagar, hosta och feber också!!!! Ojojoj! Hur skall detta gå tänkte jag för mig själv, jag ska på dop på lördag, och Arne och Toivo som ska åka till Nisse i Bryne och spela kort i helgen.

Hur ska detta bli? Jag har ojat mig och jag har beklagat mig , och alla har de tyckt så synd om mig, stackars människa skriver de till mig på Facebook, din krake, hur orkar du? Men så får jag många tummen upp också och krya pådigHjärtan, vilket piggar upp mig och jag förstår att jag inte är helt misslyckad utan har ett visst värde för mina läsare, vilket genast gör mig lite piggare, men bara lite, ännu är det inte slut på klagovalsen, men då jag beklagat mig och har kommit upp i fyrtiotre tummen upp och trettionio hjärtan och stackars så börjar jag känna mig piggare.......

Vad är det som händer i kroppen undrar man då, kan det vara så att de drinkar jag intagit med ingefärsbrännvin har gjort mig pigg och rask igen??????

Alla står storförvånade, medan jag reser mig ur sjuksängen som Rönnerdal med ett skutt, och så far jag iväg till det stora evenemanget , alltså dopet som skall ske i den vackra landsortskyrkan, jag kommer troligen att lägga upp en bild på själva kyrkan och försöka få några tummen upp och några hjärtan så blir min dag räddad..


Jag har alltså lyckats att göra ett drama i fyra akter av absolut ingenting, men ojojoj så engagerade mina Facebooksvänner blev, jag har förmågan att förströ dem vill jag härmed säga,

Vad jag köpt för doppresent ? Eller är det ett kaffekalas? Kaffe med dopp? Men skit, de har jag glömt bort mitt i all drama .Det är lätt hänt när man har så mycket att tänka på!!!!!!
Nej, jag skall icke på Dop idag, jag skriver hela dagen och har middag ikväll för Kyrkoherden och Diakonen då kommer jag att få höra mer om denna stora händelse som utspelats långt utanför min bekantskapskrets, tack och lov hälsar en pillemarisk HS  

torsdag 23 mars 2017

Det okända......

Nippe och jag gick så fint på vägen upp till Ollonberga, ja Nippe travade väl mer , jag joggade lätt om sanningen ska fram.

Allan satt på den stora verandan och njöt av vårsolen tillsammans med sina två förtjusande assistenter,Micke och Molle som tjänstgör denna vecka. Två helt fantastiskt fina killar som sköter Allan såväl huset med stor omsorg.

Allan satt och sippade på en Cubalibre med sugrör och och i mungipan sög han på en persiljekvist????

- Spanientoner, sa han  då jag rynkade pannan lite, Spanientoner, där drack jag ALLTID en Cubalibre den här tiden och så en persiljekvist att tugga på, smaksensationer du aldrig hört talas om Honorine !!

Jag nickade bara till svar och då fick han se Nippe som släntrat efter lite.
- Men är den ljuvliga pojken med för att hälsa på hos Farbror Allan? Men gosingen så fin du är, och så liten lille vän, det kommer nog aldrig gå att rida på dig , du har ju så korta ben....

- Han är sin egen svarade jag i Nippes ställe, han skall bara ta hand om sig själv, och inte vara någon vare sig packåsna eller människobärare, han är till bara för sin egen skull!!!!


Nu började Nippe lystra och vips hade han tagit stegen uppför stentrappan och stod bredvid och sniffade i Allans Cubalibre glas.......

För Guds skull, låt honom icke smaka , ge honom persiljan istället hann jag tänka, och strax så kommer Molle ut med en hel knippe med färsk persilja som det börjar mumsas på, Ja, av Nippe alltså....

Själv fick jag en Dry Martini med två oliver . Allan , den gode mannen vet exakt hur jag vill ha det!!!!
- Det spökar här nuförtiden viskade Allan och lutade sig fram över mig så jag kände persiljedoften mycket starkt.....
- You are kidding me svarade jag som ju varit i Londres och hade inte riktigt växlat över till modersmålet mitt än....
- Jag tror det är Rutan viskade Allan, det går en skugga förbi ute i köket ibland säger mina assistenter, och jag kan gissa att det är Rutan som vill ha en överblick över hur allting sköts, eller vad tror du?
- Well, yes, men tror du verkligen på spöken Allan?
- Ja, något ska jag väl ha att roa mig med nu på ålderns höst, och förresten vore det trevligt om det var kära Rutan, kvinnan i mitt liv som kom och tittade till mig ibland.....


 Vi sitter där och pokulerar om det grödor som snart kommer att växa på våra marker, och lite lummig men glad , joggar jag hem ett par timmar senare, med Nippe travandes bredvid. Så har vi det hälsar en nöjd Grevinna, som funderar på om det verkligen är som Allan sa? Är det Rutan som går igen på Ollonberga? HS



Tur och retur i rasande fart...................

Ja, jag ilar alltid i väg på något märkligt sätt, men det är väl mitt kynne?
Vad skulle jag till Londres att göra för att en ensam galning körde på människor, knivskar en polis, och jag är redan på väg?

Min lille son klarar sig naturligtvis bra utan mig, han har ju maken och alla vänner och sitt arbete, men i den fart jag var uppe i igår fanns ingen återvändo, så när jag vaknade idag efter en underbar nattsömn så insåg jag hela misstaget.
Jag åt en rejäl English breakfast, några äckliga korvar petade jag åt sidan men bacon och äggröran var helt OK. Sedan tog jag en cab och for ner till Fortune& Maison på Oxford street och hälsade på min egen leverantör av kaffe, de blev storförvånade över att se mig bara så där spontant sticka in näsan bakom disken!!!!!

En av deras finaste kunder , ja, jag säger det själv, men troligtvis är det så......och efter två stora koppar så fortsatte jag taxiresan ut till Heathrow och nu är jag hemma igen, till stor förvåning för såväl Arne som Toivo. Toivo hade redan börjat vädra sonens gamla pojkrum och satt upp rena gardiner, och knäskurat golvet, och lagt på en gammal nyskurad trasmatta i finaste rosengång, och jag såg att han blev lite ledsen för han hade trott att  den yngste skulle komma tillbaka till föräldrahemmet.

Jaja allt blir inte som man tänkt sig, men nu gäller andra tider, och jag skall ge mig upp till Allan och se hur han mår?

Jag ska faktiskt ta med lille Nippe, så får Allan se hur hästarna gör nu för tiden, han kommer troligtvis att följa mig ända in till Allans fina salonger, see you friends!  HS

Jag längtar till djungeln , då jag ser på bilderna!!!!

onsdag 22 mars 2017

På väg mot Londres.................

Sitter på ARN och väntar på Flight 594 skall ropas ut och jag ber att inga förseningar inträffar för nu ska jag åka över till Londres och tala min yngste son tillrätta!
Trots att han har bott där länge , är gift och har ett bra arbete på en internationell bank på i Kensington så måste jag tala honom tillrätta, och det NU!!!!!

Han får ta sitt pick och pack och följa med mor hem, så är det bara, jag kan icke gå och oroa mig för hans liv i England, där det härjar vilt av galningar som kör på folk som promenerar på trottoarerna , hugger ner poliser med kniv, nej nu säger jag ifrån, pojken skall hem!

Själv vet han ingenting om det , men snart så blir han varse hälsar en oroad mor, och nu hjälper det inte hur gammal Vera Lynn är och hur hon sjungit under hela sitt liv och skänkt Hopp och Tro till det engelska folket, jag är orolig hur mycket hon än sjunger!

tisdag 21 mars 2017

Nya regler införs på flygplan runt om i världen, alla skall vara nakna under flygningen....

Mycket skall man höra innan man blir stendöv sade salig farfar och nu har det gått rakt in i mina .......

Beskedet kom igår, och mottogs härute på Säteriet,med skräckblandad förtjusning, Arne blundade då Toivo bredde på och skrattade så han kiknade , och då var jag tvungen att ta tag i det hela och gå ut i köket för att höra vad som hänt????

- Jo nu ska ho få höra på sa Toivo. Grevinna ska flyga naken som hon föddes numer, tillsammans med andra , både tjyvguppar och annat skarn...Sälva kapten ska också han sitta naken vid spaken och styra, han skrattade så brödsmulorna sprutade som en fontän över köksbordet. Arne han knep ihop ögonen så det var bara små springor i huvudet på honom, han slog lite med handen famför sitt ansikte som för att visa sitt ogillande.

Vafalls! Jag började bli riktigt irriterad på dessa jönspellar som fånade sig.

Men så här ligger det till;  Vi skall få en ny lag som skall inträda snarast, som innebär att alla resenärer måste ta av sig samtliga kläder redan vid första passering innan ombordstigning vilket blir både enkelt och ett mycket klokt val av sittande regeringar i alla de länder som godtagit denna regel, vilket innebär att ni som passagerare klär av er redan i avgångshallen, packar sedan era persedlar i en plastsäck och återfår dessa vid avstigning på destinationen.

För att inte känna sig naken överlämnas till alla en genomskinlig cape, så enhetligt som bara vi kan vara vi svenskar alltså, inte sticka ut. December månad gäller röda plastcaper, Gula under fastan, och gröna under sommaren, hösten får en blandad färg där grått och orange dominerar.

Varför undrar ni kanske?
Ja det finns flera orsaker till detta.
Nummer ett; vi skall alla vara lika, ingen förmer än någon annan, den gamla Jantelagen i ny tappning bara.
Nummer två; Du kan inte bära ombord stickvapen, bomber eller liknande som skall kunna utgöra ett hot för oss eller andra.
Nummer tre; jodå, vi blir scannade innan ombordstigning så ingen kan ha något undanstoppat i självaste kroppen.

En utmärkt ide anser jag, och det bästa av allt, jo det är att allt bagage får fara efter i en Seppelinare så om något otillåtet skulle slunkit med, en kniv eller pistolliknande så finns det ombord på Seppelinanren så vi passagerare kan äntligen få flyga och fara som tosingar fram och åter till våra älskade semesterparadis utan att vara rädda att något skall hända oss under själva resan.
Härligt tycker jag, och det bästa av allt, ingen spirituosa får naturligtvis icke heller ombordtagas, vilket automatiskt leder till att det blir lugn och ro på resan där vi alla sitter och prasslar lite samtidigt som vi försöker skyla vår lekamen.

Detta har den Svenska Turistministern kommit på alldeles själv! Grattis Sverige, landet som alltid är i framkant av de nya och stora ideérna.

Genialt hälsar HS som hutat åt såväl Arne som Toivo som inte förstod själva allvaret i det hela.

Nu ska jag ringa Försvaret och höra om jag skulle kunna lägga in ett anbud på att sy upp dessa plastcaper här ute på  landsbygden? Vilka arbetstillfällen skulle icke det bli för alla arbetslösa Hornbergabor?    En upphetsad HS skall ta tag i detta på en gång!!!!!!

Denna kommer att pryda trädgården och invigs i samband med den stora festen för Rubinas nya ansikte!!!!! Salig anfaders utblick över sina ägor!

Vi vill hylla Rubina och inbjuda till ett äkta party i modern stil i samband med.......

Vi, dina alla vänner Rubina vill gratulera Dig till den framgångsrika operationen som du fått genomfört på Vita Krysset av Dr, Skogsbarr, han är ju doktorn på modet i Stockholms innerstad, och just när det gäller Botox och Fillers så skapar han ju nästintill nya personligheter av de gamla!!!!!

Tänk att du valde att lägga Dig under just hans knivar tycker vi alla är sååååå pass intressant så vi inbjuder Dig och Översten samt naturligtvis Dr. Skogsbarr med besättning på ett party som sällan eller aldrig under vår tid upplevts på Hornberga, och vem kommer, ja du anar kanske???????
Roger Moore!!!!!!! Något tilltufsad av ålder och visdom, men han blev översvallande glad över inbjudan och att just du har föryngrat sig så till den milda grad, genom att bara låta "Barran" låta kniven och Botoxen slipa och skrapa sig fritt över hela din lekamen, men det mest spännande för min del är............................................Vilken färg du har valt på ögonen denna gång????????

Violetta som du talat så mycket om??? Eller havsgröna kanske, ja så vi funderar här på Säteriet, vadslagning pågår nere hos ICA-handlarn har jag hört,,,,,,

Tänk vad en liten makeover kan göra???????????????????????????????????????
Tid och plats återkommer jag med då gästlistan är klar hälsar dig en något avundsam Honorine

Huvudet fylls med tankar..............................

Jag märker att jag numera har svårt att hålla mig till att vara neutral då jag hör .ser och möter människor som uttrycker sig underbegåvat.
Det kanhända att min ålder gör sig påmind, och att jag inte längre smeker någon medhårs, och tänker, men kära nån då, så illa du uttrycker dig, neeeeeej verkligen inte, jag plockar bara bort dem, i grupp och en och en, mitt egt liv blir allt viktigare för mig och att låta de som inte tillför något suga sekunder går jag inte längre med på. Tror att jag kom till insikt under tiden i Djungeln där andra perspektiv på vad livet består av visade sig så tydligt.


En bekant, ja släkting på långt håll på salig mors sida har en förmåga att beröra mig med djup misstro.
Hens uttalade gör mig så illa till mods att jag sätter ofta kaffet i vrångstrupen, trots att det jag dricker alltid kommer från Fortune & Maison. Det hjälper inte längre, jag frustar av hens groteska uttalanden, det känns som om jag hade något med detta att göra trots att det gått minst tjugofem år sean jag såg hen senast, tack och lov!!!!!!!

Ni kanske undrar varför jag inte tycker om alla? Undra ett tag till säger jag då, så kommer det att klarna, tro mig!
Alex och jag träffades som hastigast igår på Riche innan jag skulle vidare på en readings på teatern, jag håller ju på att införa lite försiktigt en del nya material som jag skrivit, och som jag hoppas blir uppsatta med tiden......

Jag tog en buss över bron till teatern och på samma buss stod en mamma med sina två barn, en större flicka i fyra, femårsåldern , samt en mindre i en vagn. Liten fin trio, och så frågar den större flickan sin mamma: Hur gammal är du?
Mamman som är enligt henne själv en smart kvinna säger: jag är tjugosju år, det vet du väl , hahahaha...
Då fortsätter flickan: Hur mycket blir 27 plus 28 mamma?
Då tog det stopp.........
Mamman är tyst en stund, räknar huvudräkning febrilt, och så säger hon, men så konstiga frågor du frågar hahhahaha, nu ska vi snart gå av.....RIDÅ!
Förstår ni bättre nu? Varför jag har svårt med människor som är såväl elaka som dumma?

Stackars barn med sådana föräldrar, hur skall det gå för dem som har så obegåvade föräldrar, borde de inte vara någon slags kontroll innan man får bli förälder , skaffa eller få barn???????????

Ja, så springer jag runt ägorna just nu med aningens nysnö på marken, men  vad gör det , mina nya skor från NIKE gör att jag studsar fram, och så snart jag sprungit från morgonens sorgliga tankar så börjar dagen med att ta ut lille Nippe från stora hallen där han skulle kunna ligga hela dagarna också, om vi inte sade till på skarpen på förmiddagen, Du är en liten häst Nippe, du är ingen hundvalp, du borde vara med de andra kamraterna ute i stallet där mina hästar skall vara, men då ser han på mig med nästintill tårfyllda ögon, och så är jag besegrad igen!
Ha en skön dag med mycket innehåll önskar er HS med Toivo, Arne, Nippe ,Tunas Idol, Lady Gaga ,
Huvudet fullt av Nilsson och Callas

måndag 20 mars 2017

Djurgårds runda en söndag i Mars då solen skiner, och himlen är blå........ingen bra kombination!

Igår var det söndag, och själv tog jag mig in till Rosenkrantzka på Djurgården där jag träffade min kära vän Grevinnan Rosenkrantz, för att promenera en stund i den soliga eftermiddagen med den nyoperererade damen, hon har fått en ny höftled, och behöver all form av rehabilitering och vi har bildat en kedja av gamla vänner som tar ut henne en stund varje dag, för att få igång henne inför sommaren.

Hennes hem ligger så fint där ute vid Mollbergska sundet framför där hon ser inloppet och båtarna nästintill seglar genom ett av hennes stora vardagsrum.

Jag tog min Ferrari och hade en helt helvetisk tur så fort jag svängde förbi Berwaldhallen, för nu skall ni veta alla som inte känner Stockholmarna i sin prydno, att dessa personer vill också ut en Marsdag då solen skiner, de komma från Nord och Syd, de komma från Öst och Väst, och så vandras det!!!!

Inte på sidan av vägen, inte på trottoarer där sådana finns, nej nej nej, de vandrar i horder, var som helst för nu har de förstått att de äro på landet, och där finns inga regler som skall följas. Jag hade tur som bara nuddade ett tiotal med min bil, och att ingen föll till marken, för dessa horder har inte öron ögon och inte heller huvudet på, de glor mot solen med glassiga ögon, de har snören i öronen och de stirrar rakt upp i luften medan de hordar sig fram flamsande, tramsande, och nu skall jag berätta en hemlighet.

Det har" hänt i vecken", alltså vår otroligt vällästa och populära skvallertidning berättat att en person tagit sig av daga på nämnda ställe, alltså i Stockholm och denna söndag vandrades det febrilt för att hitta själva platsen , och fundera omkring detta, kanske kunna hitta ett litet bevis att överlämna till Facebook eller till Polisen. Jag hade kunnat tagit betalt och fått in ett antal tiotusenkronorssedlar då denna hord febrilt rev i snår och stampade i den torra vårmarken samtidigt som brännan, den cancerogena skulle ha sin dos i ansiktet, ja och där gick jag och försökte få Grevinnan Rosenkrantz till aktivering av sin nyfixade höft. Ja, det gick väl så där, hon är samtidigt en nyfiken dam och huvudet på henne snurrade runt halsen för att ta in allt hon upplevde, och hennes reaktion var följande: under mina sextio år här ute har jag aldrig sett så mycket människor här samtidigt!!!!!

Kära du svarade jag, det är endast för att de vill se dig ute på din vårpromenad !!!!

Då rättade hon till halsduken, slängde den lite nonchalant runt axlarna och log så där "rart" som bara äldre fina damer kan göra...


Nu sitter jag hemma på verandan med salig fars skinnpäls över axlarna för nu har solen gått ner, och kylan smyger sig på, men jag måste för mitt eget sinnelags skull inandas tystnaden. och ensamheten, långt bort från horderna i stan.

"Pöss på er alla" som vi säger på landet, HS och "Bonnlurk"

fredag 17 mars 2017

Sångsvanarna har nu kommit till Hornbergasjön....

Ett sådant liv och kiv det är nere vid sjön, Sångsvanarna har just anlänt från Nederländerna där de hela vintern gått och gnolat och funderat hur och när de skulle kunna hitta en tid då de kunde börja dra sig mot landet Sverige och deras älskade Hornbergasjön.

Oh nu när vi väl alla, genomsnittsvenskar har konstaterat inför varandra att nu är väl ändå våren på väg, och jag känner personer, ja inte vänner till mig .men hört detta genom andra att de räknar våren genom att bära ut och in med grillen. Våren har kommit....grillen ut, det blåser i träna....grillen in, ja det kan vara ett sätt att använda sig av de matematiska  termerna men på ett lite mer okomplicerat sätt!


Idag hade Charlie i sin livsmedelsbuss de allra finaste Ostron och jag dreglade nästintill, för så illa tycker jag om dessa små läskiga snorloskor, (jaja inte efter mig, det var mina pojkar som sa detta då de tvingades äta dessa små djur varje lördag så länge salig fader levde.

Nej, jag inhandlade istället den färska Kummeln som förknippar minnen en masse och som vi alltid åt på Västkusten då vi hade huset kvar därnere .

Nu skall vi inbjuda Allan Ollonberg med sin service personal till eftermiddagen på inkokt Kummel, med en kall cremefraichesås med citron och dill, och till detta dricks det gammal hederlig Köningsmosel, vi har några flaskor kvar sedan sjuttiotalet som har mognat till sig nere i vinkällaren.

Vet ni en sak? Jo, lille Nippe sover inne i stora hallen varje natt, jo så är det, han ylar som en varg varje kväll, så det har blivit en vana att Toivo och Arne gemensamt hämtar upp lille Nippe och jag breder ut salig anfaders gamla Björnpäls framför öppna spisen och så fram med ekologiska morötter, svenska äpplen av sorten Ingrid Marie, samt kristallskålen med vatten, och Nippe frustar lite så där och äter och dricker och på morgonen ligger han där inbäddad i björnpälsen och snusar så sött.

Jag vet att detta är inte riktigt normalt , men å andra sidan är inte heller herrskapet som bor här inte heller särskilt normala så det fungerar utmärkt.


torsdag 16 mars 2017

Nu blir det en resa till Inuiterna och paddling står på programmet...

Genialt Rubina, detta du  tog upp så raskt och kvickttänkt om paddling i Inuternas kanaler där i Canada, Donald nappade direkt och vill att vi kommer över så fort tillfälle ges.

Men att klubba sälar, nej du kära väninna, detta är jag icke något för, du vet att måste jag vifta till mot en alltför närgången mygga får jag uppsöka terapi under en längre period efter denna viftning, men klubba ner en dum person har jag inga som helst problem med, ja då menar jag naturligtvis verbalt.


Jag flög privat hem, hur kunde jag glömt att tänka i sådana banor, du märker att jag inte varit ute och rest på länge, åren i djungeln och med all tyngande forskning tog på mina kreativa krafter, det måste medges, men nu skall väl det till mycket om jag inte tar mig tillbaka till mitt mest naturliga tillstånd, nämligen bäst , vackrast och störst!!!!!!!!


Donald mindes jag som en kraftfull man, men han hade tacklat av, lite kutig och lite nasal i talet, javisst åren går även för honom tänkte jag.
Skönt att jag personligen åldras med en sådan stil, elegans och värdighet, vilket gör mig nöjd, och nu skall jag försöka få tag på båda mina söner, skönt att de icke har barn, tänka sig att vara "barnvakt" vakta några barn?????? Det låter horribelt i mina öron, skulle du Rubina kunna se mig att vakta mina söners barn om de nu hade haft några???? Nej, det låter lika märkligt som att jag skulle besöka månen var och varannan dag??????

Nej, anledningen är helt enkelt att jag vill träffa dessa gentlemen är att jag vill förära dem varsin större gåva, efter att jag talat med min Advokat Örnclo som klagar att jag ligger med överskott i flertal Fonder och Enskilda Banken anser mig ha för mycket pengar som belastar deras konton!!!
Ja. är det icke det ena så är det de andra!!!!!

Du kan väl telefonerna mig om funderingarna kring resan med paddling i Canada, så får vi helt sonika lägga upp en plan hälsar en jetleggad Honorine



De var ju dessa små chicha saker jag hade tänkt att packa ner inför mötet med Donald, de hade nog sett lite bättre ut, eller?????

På väg till Berlin äntligen!!!! Käre Donald, ska bli trevligt att ses!!!!

Sitter på morgonflyget till Berlin! Trodde nästan att detta besök icke skulle kunna bliva av då det har uppskjutits nu ett antal gånger pga det rådande världsläget.

Jag som rest runt jorden under hela mitt liv, på tåg, buss, flyg till fots, på cykel, med häst, bil, ja allt som man kunnat färdas i har helt enkelt tappat lusten till det för mig så viktiga spontanresandet.

Hur skulle jag kunna finna någon som helst lust till detta då numer alla skall resa, än hit än dit, överallt, och jämt.
Jag avskyr att behöva trängas på flygplatser tillsammans med kreti och pleti, jag behöver ha stil och kvalitet omkring mig för att trivas, men att sitta bredvid Nisse från Örnsköldsvik och Berit från Gävle, jag betackar mig, tack men aldrig!


I och för sig har jag sällan rest med charterresenärer som tur är, men jag har väl hört talas om dem, hur de beter sig, och i nutid skall det vara ännu värre, då alla tror att de åker i business och kastar sig ner i sina stolar och far sedan upp och ner som en jojo under resans gång. Och varför skall alla gå på toaletten så ofta? När de flyger då dricks det och dricks det så kissas det!!!!!!!!OMG!


Själv har jag alltid gillat att flyga med SAS eller KLM och där oftast blivit serverad de godaste rätter av personal iklädda kockmössor och med maten serverad direkt från uppläggningsfaten.

Jag tror inte ens att de bjuds på mat ombord, det gäller väl mest att fylla passagerarna så de får extra klirr i kassan och toalettköerna är ständigt långa i den smala passagen och där de halvfulla och fulla skall slåss om utrymmet med servicen som kör sina packade vagnar sicksackande  mellan de nu ännu mer berusade svenskarna som skall ner till "sina" vänner i Bulgarien, Turkiet och så vidare.........


Ni förstår kanske att detta icke är något för mig som en självständig och kom mig inte för nära person!!!!!

Därför har jag övervägt i flera flera veckor om jag skulle klara av att ta mig till Berlin för att där träffa min gode vän och trätobroder Mr. Donald Brink, vi möttes för första gången , säkert för trettio år sedan i just Berlin där han då ställe ut sina konstinstallationer på Brandenburger tor, och vi fick en fin och nära kontakt som vi sedan bevarat. Numera bor han i Ottawa i Canada ,men då han telefonerade och berättade att han skulle till Berlin så har jag gått och funderat , vill jag utsätta mig, såväl för attentat som de simpla medmänniskorna?

Jag valde att möta honom idag, och nu sitter jag på 1A och blivit lovad att ingen kommer att sitta vare sig bredvid, eller bakom mig. Tack snälla för all hjälp med detta, ja så blir det f-n blir gammal, då vill man vara ifred! Bläddrandes i Die Zeitung den engelska versionen lutar jag mig bakåt och njuter av att sitta här ensam med en god kopp kaffe och en färsk crossiante! HS

Hoppsan!, det där var ju icke så bra, ser att jag i morgondimman satte på mig en sko av var sort och färg, jaja, det kan hända de bäste!!!!!! Huvudsaken att jag har skor på fötterna, så resonerar jag.

måndag 13 mars 2017

Snart är de här igen!!!!

Vilka då frågar ni er säkert? Är det Ryssen hon menar eller, invasion av nya tiggare till våra gator och torg, så det hela blir lite mer pittoreskt och sydeuropeiskt så att alla som far på semester i lämmeltåg fram och åter till Turkiet, Spanien och Grekland skall igenkännande nicka och säga till varandra, ja de är precis som det brukar vara på semestern, men då är det ju lite mysigt och så där, att sticka åt de stackars fattiga en slant när vi själva har så gott om stålar, och dessutom är SVENSKAR. Vi är ju lite förmer eller iallafall lite dummare än andra människor på vår jord!
Nej, säger då jag med emfas, det är icke detta jag tänker på, utan dessa svenska kvinnor som snart åter skall framplocka sina för korta byxor ur garderoberna för att sätta på sig dessa, och därmed visa sina vita eleganta eller mindre eleganta smalben.

Denna fasa gör att jag själv försöker att endast se rakt fram , och undviker sidotittande, för innan man anar det så dyker de upp igen..


Jag som varje vår hoppas, att nu är dessa korta långbyxor utslitna blir mycket besviken, jodå där kommer de igen, dessa patrullerande damer på gator och torg med dessa förskräckliga urvuxna pants!!!


Snälla tants , lova Honorine för er egen skull och för hennes skull. hon behöver lite sinnesfrid, släng dessa urvuxna byxor, eller skänk dem eller klipp mattrasor av dem, men snälla medmänniskor, sätt dem INTE PÅ ER IGEN ber en skakad HS



Bara jag tänker tanken så har jag svårt att äta den underbart goda morgonvåffla Arne iordningställt !

På hugget!

Idag är vi glada som solen i Karlsta, solen skiner och hästarna är redan nu utsläppta, dessa två gubbar som huserar här är ute och arbetar med lite vårrensning, det skall ihopdragas till det kommande Valborgsmässofirande.

Vintern har varit blåsig och det kommer att bli en stor hög då de plockat ihop alla nedfallna grenar och mindre träd på min stora tomt!

Själv skall jag springa en mil, innan dagens arbete sätts igång på riktigt, men då jag fick en ny stegräknare av Alex ilördags, utan ett ord, vad han nu menade med det????? Jag tog det som ett påpekande om att nu skall det röras på fläsket inför sommaren, jag tackar allra ödmjukast av hans tysta omtanke om sin tante Honorine.

Den där cykeln jag skulle cykla iväg på igår var rena skrothögen, kedjan var dubbelt så lång tyckte jag nog än vad som krävdes, så i en nedförsbacke ramlade den av och jag rusade fram i minst trettio kilometer med benen utsträckta då kedjan slog vilt omkring pedalerna. Det hade kunnat sluta illa, om jag inte besinnat mig och körde rakt ut på Allans åker och fick stopp på ekipaget.

Jag gjorde som mina söner gjorde då de var små, slängde cykeln där och i ilskan gick jag hem och talade om för båda mina drängar att den cykel
kan de sluta att ägna tid till, den är död för mig, stonedead!!!!

Ingen svarade , men de såg att nu är hon icke att leka med.  Stegräknare är rena barnleken istället för en gammal vind och halt cykel som stått på logen i femtio år och rostat ihop!

20.000 steg ska det bli för min del, hur långt orkar ni andra trava omkring då undrar en på hugget Grevinna
De är tidiga med Påskpynten nere i samhället, det är säkert ICA-chefen som tror sig kunna tjäna in några extra kronor på detta, tacka vet jag Charlies Livsmedelsbuss, det är klass och kvalitet det!

Jag skrattade gott och rått igår.......hur dumma människor finns det??????????????????????????????

Jag måste bara i detta nu berätta en liten konversation i går mellan två personer, kön kan göra detsamma, det kan ni nog räkna ut själva!!!!!



Handlingen är följande: En person skall intaga sig antal mg Tabl var dag, men hur ? Skall denna lilla tablett delas , och hur många gånger för att få ut den rätta mängden? Stora saker i görningen?
Nu tillkallas en som vet , dvs en som tror sig veta vad det hela handlar om!!!!!!


Nu skall det räknas, delar vi den i hälften, neeeej , fyra delar, nnej, hur det räknas så blir det inte bra. Nu måste experter inkallas.
 Tabletten verkar liten tycker en "Professor"
Oj oj oj säger den andre Professorn, svårt fall!!!


Nu skall det dras i alla  medecinska instanser, och nu har man tagit reda på att det minsann finnes tabletter i andra styrkor, men dessa skrives icke ut.

Jä.....a Läkemedelverk, vilka cykelreparatörer de är, som inte bara tar in det som vi ska ha!!!!!!!


Nu eldas det hela upp, och Läkemedelsverket är det mest sämsta som finns i Sverige!!! Bra då vet vi det.

Varför inte tala med ett huvud istället för ett arsel tänkte då jag och fick ett skrattanfall så jag tappade andan och nästintill behövde akut läkarhjälp!!!!!!!

När jag lugnat ner mig så berättade jag detta pågående samtal för Arne, den lille tyste smålänningen, och vet ni vad han då sade;
-Är det inte så att de måste be sin läkare att ansöka om licensmed, om det skall tagas in ett annat märke som inte godkänts av Läkemedelsverket? Det vet jag brukar ta ca tre månader, och gäller sedan för en viss tid bara, sedan får man söka om igen.

Annars om det inte anses handla om ett livsavgörande ögonblick så får man väl dela tabletten i så många delar som det behövs, använda huvudet helt enkelt!
Arne I love you!!!!!!!!!!!

Jag skrattar ännu då det kom upp i mitt huvud, vissa kan roa utan att ens veta om det, men det räcker så väl för mig här på landet, vi
 behöver inte så mycket för att tycka livet är ganska roligt!!!!!!!


Är man VIP så är man!!!!!

lördag 11 mars 2017

Succé är bara förordet......

Nu talar alla i hela Hornberga socken om detta taberas som igår bevistades av många potentater och magnater, samt en och annan vilsen DIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIiiirektör, visserligen i låga grader, men de kunde ändå inbjudas då deras hustrur förtjänade slantar genom diverse ohederligt arbete i massagbranschen! Vilka deras namn är förtäljes icke här och nu, men det kommer iallafall ut i skvallerblaskorna endera dagen, då jag såg att "Hänt i Vecken" smög omkring runt sjön, och jag bad Arne att rikta den lilla kanonen och trycka av ett ordentligt pappskott men den som känner honom vet att han är en hyvens person med ett varmt hjärta så det lyckades jag inte få honom till. Han riktade kanonen istället mot den knallblå himlen och drog iväg en hel serie med skott så Brita med Julgransfoten som var berusad redan då hon anlände stödd på Nisse i Bryne slog i backen med sina små silvriga sandaletter, då hon inte hade mer innanför sitt pannben, medan Rubina kom i de stora vandrarkängorna hon haft sedan urminnes tider, visserligen nyputsade, och det gjorde att hon stod stadigt under hela den långa ceremonin ute i det fria.

Men då KLM gjorde en sväng på lågan över byn innan den fortsatte mot Frankfurt och sedan vidare mot San Fransisco, ja då grät jag en tår, det var så vördnadsfullt att de flög en extra sväng över flygfyren i Trosa bara för min skull.

Som sagt, Brita med julgransfoten var full redan från början så hon kom aldrig in och fick smaka av alla godsaker, hon föredrog att sitta i Nisse i Brynes Volvo Duett och halsa öl och röka kontinuerligt!
Men Nisse som var glad som vanligt var med och försåg sig av ostar och korvar, jag bad Toivo att göra en Doggbag till Brita för inom tänkte jag att det behövs lite mat i den stackars arma sönderdruckna kroppen också, annars så skvalpar det snart så fort hon tar ett steg, stackarn, ja de säger så i Hornberga samhälle, ja stackarn, den stackarn, dont ask me why, jag bara upprepar det jag hört!!!

Tårtan var fenomenal, och Greveparet Älgbräken ville också ha en liten extrabit med sig hem, men där beror det ju som vi alla vet på att de är så snåla så troligen tvättar de upp toapappret och återanvänder några gånger, ja men så är de rika som troll, jag gillar det på något märkligt sätt, så visst fick de med sig en rejäl bit hen och varsin fyrklöver i marsipan också, all lycka till dessa mina gamla grannar.

Alex charmade alla människor, men det räcker ju med att han visar sig, han kan ta människor om man säger så, och han och min Advokat Örnclou och hans syster Envelope hade så trevligt såg jag , ja de är ju och tillhör det unga gardet med tiden framför sig, vi andra har pengar men inte all tid om man säger så!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det avslutades vid pass 03.30 tiden då rullade Nisse i Bryne ut genom grindarna med Brita syntes inte till alls, hoppas hon instuvades i baksätet så han inte släppte henne och vi hittar henne på markerna idag, då det har varit en kylig natt, men nu är solen på väg upp, och jag skall ut och testa min nya cykel som Toivo fann på logen, ja den är efter salig fars första fru, men den är nypumpad och kedjan dränkt i cykelolja så nu gör jag som Björken; jag susar hälsar er Grevinnan

Nu har vi bara själva dopceremonin kvar.....Vem skall döpa detta föl?

Solen strålar, flaggan är hissad, stora matsalen är redan uppdukad och Arne har fixat och donat med den lilla kanonen som står uppe på kullen invid Hornbergasjön.

- En salva eller två pli pra säger Toivo och skrockar så där som han gör! Skräm förfasingen inte prästen bara fortsätter han och akta så inte Brita med julgranfoten  trillar i sjön av själva knallen!


Hans humor får stå för honom, själv är jag aningen uppbragt då jag hastigt studerat dagens morgontidningar, och läser om hur föräldrar lägger sig alltmer i Lärarnas agerande i skolan. Vore det inte bättre att föräldrarna såg till barnen under den tid de finns i hemmet istället. Nejdå, de skall ideligen höra av sig till skolan, och hota , skälla, gråta, anmäla ditten och datten, dessa ofta söndercurlade föräldrar som inte har en aning om vare sig sig livet eller uppfostran då de själva aldrig fått någon!


Jag minns då särskilt under mina söners skoltid, vilket kan väl vara preskiberat idag, men låter lite som förr, iallafall ett särskilt tillfälle jag minns då lille C-J kom hem och frågade varför en kamrat i klassen inte behövde deltaga i de ämnen föräldern ansåg sig ha dålig kunskap i, jag tror det var det engelska språket, varvid föräldern helt sonika skällt ut läraren och talat om att mitt barn behöver inte ägna sig åt sådant drit!!!!!!

Barnet fick istället sitta och bläddra i Serietidningar då de andra barnen tragglade på med sina engelska glosor......

Lilla C-J ansåg mig vara en mycket elak mor som inte gjorde detsamma för honom??????

Undrar om han tänker likadant idag, då hans arbete utgår från själva engelska språket, i en engelsktalande bank och med en engelsktalande make, och dessutom bor i Londres.

Tur att jag som mor inte skällde ut lärarna på hans skola, för då hade han kanske suttit kvar hemma hos mig på säteriet med dålig självkänsla och en dold inneboende aggresivitet istället, och det hade inte varit trevligt för någon, så föräldrar, låt lärarna sköta skolan ifred och så tar ni hand om era barn övrig tid!!!!! Bra , då är detta ur världen!

Men vem skall vara dopförättare, det har jag inte tänkt på, förrän nu..... Jag får höra med Översten om han vill skvätta lite skumpa på lille Nippes man och anständigt ge honom sitt hela namn: Nils Nippe Julius Severin den yngre, visst låter det förtjusande?

Vi håller det hela på stallbacken och sedan får Nippe och de andra hästarna gallopera fritt i hagen ett par timmar under det att vi andra smörjer kråset och låter oss väl smaka på ost och Charuterierna från Charlieslivsmedelsbuss, och tårtan som Toivo iordningställt, Bollinger en masse och så vore det väl inte för mycket om vi sjunger Kungssången också, ja så får det bli hälsar er en aningens stressad HS  

fredag 10 mars 2017

Syföreningen är i full fart! Men.......

Jag har precis varit förbi samhället och inne på ICA träffade jag på Sonja, som har lite ansvar i Kyrkans syförening numera eftersom hon är äldst. Hon visade saligt upp de senaste av de alla koltar och tröjor som damerna nu stickar i alla färger och garnsorter, jag blev stum, jag blev slagen till golvet nästintill, då hon plockade upp alster på alster ur sin väska. Hade inte vi talat om att sticka raggsockor till de värnpliktiga som skall återföra Sveriges försvar till vad det en gång var????
Rubina, du måste hjälpa mig, för jag hade inte hjärta att säga det till henne, att vad i hela världen ska vi med alla dessa små koltar till, det är väl ändå unga män och kvinnor i vuxen ålder som skall komma att göra sin vapentjänst i vår armé, eller har jag uppfattat det hela fel????

Förövrigt fungerar det bra då jag har sett till att livsmedelsbussen som körs av Charlie rullar upp till Hornberga två gånger i veckan, så slipper vi problemet med att hela tiden behöva fara ned till samhället och beblanda sig..... Charlie har allt i sin  buss, så här skall idag handlas ostar och korvar och lite annat smått och gott till LillNippes dopkalas imorgon, förresten kommer Alex också, och han tar med sig Grevinnan Rosenkrantz från stan, ja han är ju så rar Alex, en riktig svärmorsdröm, så synd att jag inte har några yngre döttrar!!!!!!!!!

Toivo skall tillreda själva doptårtan och jag har bett honom att den ska likna en hästsko i guldfärgad marsipan med en liten fyrklöver i grön mandelmassa . Med en kräm av smör och färska hallon tillsammans med ett stänk Angostura bitter, jaja, det ska inte glufsas i sig, den ska kännas i halsen,  nej nu skämtar jag förstår ni väl, ingen Angostura, utan enbart Bollinger därtill!!!! Nu skyndar jag vidare i full fart hälsar er HS

If not me,who, if not now, when???????

Det har blivit mitt nya valspråk, vem skulle kunna ta  min plats? Och om jag inte tar min plats nu, när skall jag då göra det?


För personer som inte är som jag är kan det kanske tyckas storvulet, men då ska ni veta att jag är en unik person som vill ta min plats på jorden, och vad andra vill och kan lägger jag mig verkligen inte i.

Jag är inte egoistisk utan realistisk, vilket är skillnad!

Men nu ska jag berätta om lille Nippe som varit så ledsen sedan han kom hem till oss, hans ylande har hörts över hela säteriet, och vare sig svenska äpplen, ekologiska morötter eller hembakat knäckebröd har haft någon som helst positiv effekt, han ylar vidare lille Nippepojken. Vid tretiden så gick jag resolut ut i stallet i bara nattskjortan och gummistövlar, och där stod Tunas Idol och Lady Gaga och såg helt olyckliga ut, inte en blund hade de fått, så jag klappade om dem lite extra och tog Nippe med mig, och han blev som en omvänd hand ute i friska luften, det var månsken och jag gick en rejäl runda på ägorna med Nippe travande bakom mig gnäggande, innan jag kände att det blev lite kallt kring benen......

Vad göra?

Jo, jag öppnade dörren och han tog de stegen uppför trappan som en nykläckt dansös, och vips så var vi inne, Nippe och jag i hallen.

Jag gick vidare ut i köket medan Nippe stannade och tog för sig av de Ingrid Marieäpplen som låg i kristallskålen på lilla bordet vid soffan i hallen, och när jag kom ut igen så såg han så nöjd och god ut så vem kunde göra annat än att häkta ner salig anfaders gamla Björnskinnspäls som jag lade ut på sten golvet, och där lade jag lite morötter, en rundkaka hårt bröd och så tog jag kristallskålen och hällde upp vatten i. Ni skulle sett så han njöt den lille pojken!

Nyss blev jag väckt av Toivo som stod och dunkade på dörren min.
- Hästen äär inne, han har tagit sig in i natt, Honorine var i jösses namn har hänt!!!!

Han ligger där och sover i hallen Grevinnan!!!!!!

DET ÄR DÅ JAG SÄGER DE NYA BEVINGADE ORDEN: IF NOT ME,WHO? IF NOT NOW; WHEN?

Toivo stirrar på mig, skakar på huvudet och vänder på klacken.

- Glöm inte att leda ut Nippe då  han vaknar, men låt honom äta lite först!!!!!!

Jag hör hur han mumlar på finska och tydligt avslutar han mummlet med DÅRAR!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak är iblant dårar!!!!!!!!!

Vem som är dåren får jag fråga honom senare, för nu ska jag vila en stund till, då natten varit upp och ner hälsar HS                            


                                               Toivo tror jag kände att det var som en tredje klass väntsal istället för min stora vackra hall!!!!!Där även hästar kunde ligga och vänta!!!!!

onsdag 8 mars 2017

Vi har inhandlat en ny häst till gården

Ja, igår kände jag bara för att göra något anlessare som salig maken alltid sade då han ville ha förändring. Jag såg en annons i ortstidningen om en liten hästpojke som behövde ett nytt hem.
Det var bara att koppla hästtransporten till bilen och så for jag iväg till Skabbelyckan, en liten gård, ett par mil hemifrån.

Där stod han, min lille pojke och bara väntade på mig, Nippe, efter sin far StorNippe som är känd i de flesta hästkretsar i mellanSverige.


Nippe besiktigades av min Advokat och ansågs som felfri och till rätt pris, ett handslag och saken var klar, förresten är det bara i Sverige vi gör affärer genom ett handslag????? Jag trodde att det var förlegat men den här mannen jag gjorde affär med, måste vara en gammal Sosse då han drog fram sin valkiga näve ur blåbyxorna, tog emot slantarna utan kvitto, konstiga människor.
Tur att Advokat Örnclo var med och krävde att detta köp skulle nedskrivas och ....kvitto utskrivas,
Ja utan min Advokat skulle jag stå mig slätt, för själv lever jag oftast med huvudet bland molnen tänkande på helt andra saker än de jag borde tänka på.

Hur som, Nippe åkte med oss hem till Hornberga och väl inne i sitt nya stallhem, blev han så glad över att få två nya vänner. Lady Gaga och Tunas Idol gnäggade och skrapade med hovarna och välkomnade den lille nykomlingen.

Överallt var väl glädjen inte lika stor, då Toivo tyckte att de har att göra tillräckligt på gården redan innan Nippe kom, men vad kan jag svara på det?

Till helgen skall jag anordna en liten dopcermoni för Nippe och bjuda in lite folk, hoppas att Greveparet Älgbräken kan komma, Allan med service, Nisse i Bryne, Britta med Julgransfoten, och Tante Greta på Gråhälla, det var länge sedan, Irina Baronova om hon nu är i Sverige, och så Kyrkoherden förstås, Kören kan väl sjunga något, Rubina och hennes olderman Översten, om han nu vill följa med, han hör ju så illa, men vad då, sätt honom tillsammans med någon som talar högt och tydligt...det måste bli Adalbert, min enda kvarvarande kusin på mors sida. Oh så trevligt detta skall bli, bara för ett litet litet hästköp, ja det behövs inte mycket för att bli uppiggad i dessa dagar då i landet Sverige skjuter de skallarna av varandra i varenda förort med självakting, det nya Sverige, det tuffa, det glädjerika sköna, tack för det herr Statsminister med fler!!!!! hälsar er HS

Internationella Kvinnodagen!!!

Feminismen har resulterat i att alla människor idag mer eller mindre kallar sig för feminister,bara för att de ska vara politiskt korrekta. Det är idag övre medelklassen som tagit över feministrörelsen, medan de lågutbildade ensamstående har inte samma tid och ekonomi att hålla på och jollra om feminismen, lika lön blabla bla......

Idag har vi en utsmetad Feminism som samtidigt vill helst Botoxa sitt ansikte, lyfta sina bröst. träna arslet av sig , och hör och häpna, inte för sin egen skull, utan för at behaga mannen... Vad i hela friden snackar vi om Feminism när de som hålla i en Filler eller Botoxspruta tjänar massor av pengar och där det är långa köer för att få sig detta insprutat i delar av kroppen.



Så ta er nu i era kragar och vill ni vara feminister så bete er som kvinnor, kämpa för jämlikhet och inte vilja se ut som bimbos för att endast behaga männen.

Skärp er nu, och tänk efter, hur många av er lever inte på era män och deras inkomster, visa och tala med era döttrar att stå upp för sig själva, och inte kalla sina män för små gubbar, det är då ingen jämlikhet!


Alla talar om ordet Feminism, men ingen kan säga vad det betyder?????? Vi har en Feministisk regering i vårt land???????Vad och hur märker du som medborgare det??????? Blabla bara bara ord, ingen insikt!

Så länge vi bara talar om detta fenomen men visar våra män döttrar och söner barnbarn att vi skall behaga mannen, inte klarar livet utan en man, lever kvar i dåliga förhållanden etc, då visar vi endast att vi inte kommit någonstans i vår frigörelse, så tänk under detta år efter och skaffa er självinsikt, självkänsla och självförtroende så skulle ni alla må bättre, barnen skulle må bättre, så skärpning, och babbla inte bara om ordet utan att fatta vad det betyder! Läs på om Sufragetterna och hur de tog till sig innehållet och inte bara ordet för Feminism!!!!! Läs på och förstå hur kvinnor har arbetat för att uppnå jämlikhet, inte som idag, sätt på er en rosa stickad luva, och därmed är du feminist.......javisst?????????????????????????????????????????????????????????

Hur trött kan man bli? Själv skall jag be mina två manliga medarbetare att fixa en fräsch kopp the från Fortune & Masion och så får de till detta bjuda på en nybakad och ljummen scones med smör och hemkokt marmelad på gårdens alla frukter.  Heja Feminismen!!!!!!

måndag 6 mars 2017

Wiveka är återbördad till sitt hem....

Arne tillsammans med Toivo fick uppgiften att köra min tillfälliga nattgäst hem till Trosa. Hon hade fått en lugnande spruta inne på psykakuten och sov som en stock hela natten , tack och lov!

Man ska passa sig för henne har jag nu förstått, hennes instabilitet kan komma när som helst, så nu är det nog lobotomering med trepanation det enda botemedel som finns kvar att erbjuda!!!


Jag hade hoppats på att efter hennes operationer angående de forkortade hälsenor hon hade sådana problem med i sin barn och ungdom skulle göra henne frisk som övervuxen då hon äntligen tog tag i detta synnerliga tuffa problem, men icke alls, då började annat istället, vissa hittar nog aldrig hem så att säga......

Själv har jag åkt en runda genom skogen på två mil, snön faller lätt och det är helt ljuveligt ute i naturen och nu uppskattar jag den än mer än förr!

Tänk att jag orkar inte längre lyssna på Sveriges radio och P1, bara dravel, dravel rakt igenom, Vårt gamla fina land har blivit som ett såll, det rinner ut, det rinner in, det läcker överallt, skola vård och omsorg??????????
Vad betyder orden idag, duger inte ens som ett mantra , vårt land sönderfaller i snabb takt pga av misskötthet av de som  sitter med och slickar alla skålar, samtidigt som de blundar för den verklighet som andra ser, det mest spännande är ändå nästa års val, då Steffe kommer att ta ut en rejäl pension innan han snabbt pyser ut bakvägen, och in kommer förhoppningsvis någon som är något mindre velig och som har några åsikter att komma med och inte bara suger efter röstfiske, det är för bedrövligt så dessa filurer så snabbt förstört vårt land, nej nu ska jag läsa lite morgontidningar, dock ej de Svenska längre för att sedan ta mig in till TVstudion hälsar er HS

Wiveka Womander är galen igen...........



Nu har jag varit inne på Psykakuten för att hämta Wiveka Womander, ja hon hade blivit intagen gårkväll, enligt LOB och hade bråkat med poliser och väktare, och dragit in andra personer också. Winston följde med in naturligtvis, och blev mycket fint omhändertagen av personalen, medan Wiveka själv bråkade sig till en tvångsmedicinering, och låg som en utslagen hjälte då jag inkallades för att ta hand om henne och hunden.

Jag fick ta henne med hem och nu ligger hon nerbäddad i lilla gemaket, medan Winston håller till hos Toivo i köket där det vankas middagsmat snart. Kåldolmar med lingonsylt och potatis. Köttfärs är sparad på min order till den lille .....

Så nu har jag fått Wiveka på halsen igen, det var ju inte så jag tänkt då jag ville bjuda med henne på Lagase igår dels för att för att höra hur hon haft det under mina år utomlands.......dels för att se hur hon mår?????

Vi får hoppas att hon är vid sina sinnen imorgon då jag skall till TVhuset för en intervju angående min vistelse  i djungeln , Arne får köra henne hem till sig imorgon, så blir det, jag orkar inte ha  henne i huset om hon stannar i sitt maniska skov hälsar en stressad HS

Men vad i hela friden har Arne nu gjort? Nu får han snart sluta med sina instillationer, jag blir galen!

söndag 5 mars 2017

Godmorgon alla vetgiriga !

Känner till historien om Hamlet? Skulle inte tro det.......... Det är icke att vara eller icke vara som är frågan.

Nåväl, jag har sett den nya versionen på Lagase nu i helgen, en fantastisk version, adorable, magic, tres gentil, exellente. Där har man fått till det vill jag lova.
Jag tog med mig en gammal kär vän som också under en vimsig period i mitt liv arbetat för mig, som ja nu säger jag det; nästan Advokat, Wiveka Womander af Schi´ten.
Hon med de förkortade hälsenorna som alltid gick i skyhöga klackar, hade sin lille Winston och som alltid var med på alla rättegångar trots att han var förbjuden att inkomma i rättsalen beronde på att så många var allergiska!!!!!! Vem brydde sig? Nästan Advokt Womander, nej inte alls, utan hunden, ingen rättegång, så var hennes regler, lite anarkistisk så där , men ack så kunnig . Trots att hon endast refererade från Svea Rikes Lagbok från 1907, så klarade hon sina fall med bravur, och såg till att de flesta burades in eller fick lämna landet på obestämd tid...

Efter sin operation av hälsenorna fick hon en sinnesförvirring och sattes på Hospitalet utanför Köpenhamn där hon med diverse elchocksbehandlingar tillfrisknade betydligt och numer bosatt sig i Trosa, en liten stad vid vattnet, där hon klipper hundar och ger dem massage samt talar med dem om de skulle ha problem med något som de inte vill ta upp med sina ägare...

För att inte göra en lång historia kort så säger jag bara till er: ta ALDRIG med er henne om ni ska se en uppsättning av Hamlet, det blir icke bra........

Hela tiden från start to end satt hon och hade samma frågeställning ut i scenrummet till de medverkade aktörerna; Var är Ofelia då??? Det här känns inte äkta, var har ni gjort av Ofelia, samtidigt som hon tillät den lille Winston fritt kuta omkring på scenen eller var uppe i publiken och travade, folk ushade, ojade sig, de nöso , de flämtade, de hyssajde på henne, till och med aktörerna bad henne ta hand om hunden samt att vara tyst under pågående drama, men ni som minns henne, ni kommer ihåg!!!!!!


Wiveka är en mycket unik person, så när hon tröttnade på de andras påhopp mot henne och Winston, då tog hon resolut hunden under armen och gick ut från teaterrummet på de skyhöga klackarna, klick klack, klick , klack ljudet avtonades så småningom och Hamlet kunde fortsätta att spelas, men då var ändå alla så upprivna så  aktörerna drog ner ridån och avslutade precis då det skulle blivit som mest spännande, vem skulle begravas i den grav som grävdes där mitt på scenen, ja det få jag aldrig reda på, då jag fick ett fax under natten där det stod att vare jag själv eller mina medkommande gäster är välkomna att nedsätta fötterna på Teater Lagase igen!!!!!

Hur utsatt blir då inte jag hälsar er en nedstämd HS

Där var jag uppklädd till tänderna och så blir jag avisad , portad helt enkelt, hur tror ni att det känns?

lördag 4 mars 2017

STACKARE eller STACKARS DIG??????????????????????????????????????

Honorine är upprörd igen !  När jag läser lite här och var hur folket skriver på sina instagram och annat, så får jag goosebumps av hur dåligt det står till med att vårda det svenska språket;

Stackare är ett mycket vanligt ord som förekommer hos människor då de skall bevisa att de tycker synd om någon som förhoppningvis har det sämre än de själva!!!!!!

Hör och häpna: stackare, vem i hela världen vill bli kallad för detta vidriga uttryck som endast bönder på landet har haft som ett uttryck för länge sedan, då det var svårt för dem att säga något känslosamt om eller till någon annan, men ett stackare kunde de ändå slänga till efter.......
Stackars dig, oj så glad man blir av att bli kallad stackars dig??? NOT som ungdomarna säger, inte alls säger jag med emfas, Det är ett vidrigt ord som skulle förbjudas tillsammans med andra  idiotiska uttryck. Skriv inte heller OXÅ för då  blir jag galen på riktigt!


Skärp er , lär er att skriva och tala vårdat, eller var tysta och håll fingrarna från tangenterna hälsar er en mycket uppretad HS som har annat att tänka på i dessa dagar än att bli uppretad på andras dåliga språkbruk såväl i tal som i skrift!

Tack vare ert dåliga språkbruk är jag tvungen att inta ett och annat huvudvärkspulver då jag blir så uppretad, skäms! Stackare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!