Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

fredag 10 mars 2017

If not me,who, if not now, when???????

Det har blivit mitt nya valspråk, vem skulle kunna ta  min plats? Och om jag inte tar min plats nu, när skall jag då göra det?


För personer som inte är som jag är kan det kanske tyckas storvulet, men då ska ni veta att jag är en unik person som vill ta min plats på jorden, och vad andra vill och kan lägger jag mig verkligen inte i.

Jag är inte egoistisk utan realistisk, vilket är skillnad!

Men nu ska jag berätta om lille Nippe som varit så ledsen sedan han kom hem till oss, hans ylande har hörts över hela säteriet, och vare sig svenska äpplen, ekologiska morötter eller hembakat knäckebröd har haft någon som helst positiv effekt, han ylar vidare lille Nippepojken. Vid tretiden så gick jag resolut ut i stallet i bara nattskjortan och gummistövlar, och där stod Tunas Idol och Lady Gaga och såg helt olyckliga ut, inte en blund hade de fått, så jag klappade om dem lite extra och tog Nippe med mig, och han blev som en omvänd hand ute i friska luften, det var månsken och jag gick en rejäl runda på ägorna med Nippe travande bakom mig gnäggande, innan jag kände att det blev lite kallt kring benen......

Vad göra?

Jo, jag öppnade dörren och han tog de stegen uppför trappan som en nykläckt dansös, och vips så var vi inne, Nippe och jag i hallen.

Jag gick vidare ut i köket medan Nippe stannade och tog för sig av de Ingrid Marieäpplen som låg i kristallskålen på lilla bordet vid soffan i hallen, och när jag kom ut igen så såg han så nöjd och god ut så vem kunde göra annat än att häkta ner salig anfaders gamla Björnskinnspäls som jag lade ut på sten golvet, och där lade jag lite morötter, en rundkaka hårt bröd och så tog jag kristallskålen och hällde upp vatten i. Ni skulle sett så han njöt den lille pojken!

Nyss blev jag väckt av Toivo som stod och dunkade på dörren min.
- Hästen äär inne, han har tagit sig in i natt, Honorine var i jösses namn har hänt!!!!

Han ligger där och sover i hallen Grevinnan!!!!!!

DET ÄR DÅ JAG SÄGER DE NYA BEVINGADE ORDEN: IF NOT ME,WHO? IF NOT NOW; WHEN?

Toivo stirrar på mig, skakar på huvudet och vänder på klacken.

- Glöm inte att leda ut Nippe då  han vaknar, men låt honom äta lite först!!!!!!

Jag hör hur han mumlar på finska och tydligt avslutar han mummlet med DÅRAR!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak är iblant dårar!!!!!!!!!

Vem som är dåren får jag fråga honom senare, för nu ska jag vila en stund till, då natten varit upp och ner hälsar HS                            


                                               Toivo tror jag kände att det var som en tredje klass väntsal istället för min stora vackra hall!!!!!Där även hästar kunde ligga och vänta!!!!!

3 kommentarer:

  1. Men Käära Honorine!!!!!! Du äro ju enkom tillverkader utav renaste änglagods på min ära!!!!!!!!!!!!!!!!! Det äro dock EJ sjusärdeles många som skulle tillåta den lille Nippegossen att få nedeligga uppå denna så pass anrika björnpäls uti själva palatset. Jag kunna därföre utfatta din så pass splitter nya levnadsregel.

    Om du kunna komma till tals med den nye lille gossen, bör du utfråga honom om han månne äro född uti själva Kräftans tecken, ty OM så äro fallet, utgöra månen en Gudinna för honom.

    Du kunna ävenledes omtala för denne så pass infernaliskt Finskfödde Toivo till hjon, att Själve Översten skola framstövla till honom uti arla morgonväkte, för att där uppå omtala för honom, att uti Hornberga Palats EJ finnas någon dåre vid namn Honorine Stiernspetz. Som du ju veta, äro Själve en sjutusan till karl då det gäller dessa så pass fyrbenta varelser som kallar sig hästar!!!!!!!!!

    För överigt kunna jag omtala, att sagde Överste samt lilla rara JAG, skola lyfta våra ädlare delar, för att däruppå avtaga oss till Kilimanjaro, ty djungeltelegrafen innehaver meddelat oss, att där skola finnas en Barkskalare!!!! Du vet den däringa lilla fågelmesen som icke gånga av för hackor. Detta skola tima då Själve anlöper mitt hem, efter det att han uttalat med denne Toivo.

    Sova nu så innerligt gotta efter den så natterliga gångturen med den nye lille hästgossen,
    hälsar dig en som avstampar uti hallen. Respasset innehaver jag all redan uti handen, ty DET skola ju uppvisas vad det liiider. Då äro det finemang att innehava en gnutta framförhållning,
    Ruban

    SvaraRadera
  2. Kilimanjaro minsann, och bese en liten barkskalare, det låter mycket spännande, men jag hoppas ni hinner förbi en sväng imorgon så du får avsmaka den otroligt pampiga tårtan som nu står uti svalen! Glöm inte passet.....

    SvaraRadera
  3. Självfallet Käära Honorine, avhinner vi med detta så pass årliga dopkalas, då resan till Kilimanjaro äro avklarad uti ett flygande fläng. Så vi kommer att närvara denna heliga akt,
    hälsar dig en som äro onödigt flink samt rask uti svängarne
    Ruban

    SvaraRadera