Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

fredag 10 mars 2017

Syföreningen är i full fart! Men.......

Jag har precis varit förbi samhället och inne på ICA träffade jag på Sonja, som har lite ansvar i Kyrkans syförening numera eftersom hon är äldst. Hon visade saligt upp de senaste av de alla koltar och tröjor som damerna nu stickar i alla färger och garnsorter, jag blev stum, jag blev slagen till golvet nästintill, då hon plockade upp alster på alster ur sin väska. Hade inte vi talat om att sticka raggsockor till de värnpliktiga som skall återföra Sveriges försvar till vad det en gång var????
Rubina, du måste hjälpa mig, för jag hade inte hjärta att säga det till henne, att vad i hela världen ska vi med alla dessa små koltar till, det är väl ändå unga män och kvinnor i vuxen ålder som skall komma att göra sin vapentjänst i vår armé, eller har jag uppfattat det hela fel????

Förövrigt fungerar det bra då jag har sett till att livsmedelsbussen som körs av Charlie rullar upp till Hornberga två gånger i veckan, så slipper vi problemet med att hela tiden behöva fara ned till samhället och beblanda sig..... Charlie har allt i sin  buss, så här skall idag handlas ostar och korvar och lite annat smått och gott till LillNippes dopkalas imorgon, förresten kommer Alex också, och han tar med sig Grevinnan Rosenkrantz från stan, ja han är ju så rar Alex, en riktig svärmorsdröm, så synd att jag inte har några yngre döttrar!!!!!!!!!

Toivo skall tillreda själva doptårtan och jag har bett honom att den ska likna en hästsko i guldfärgad marsipan med en liten fyrklöver i grön mandelmassa . Med en kräm av smör och färska hallon tillsammans med ett stänk Angostura bitter, jaja, det ska inte glufsas i sig, den ska kännas i halsen,  nej nu skämtar jag förstår ni väl, ingen Angostura, utan enbart Bollinger därtill!!!! Nu skyndar jag vidare i full fart hälsar er HS

3 kommentarer:

  1. Nu utebliva jag en gnutta konfunderad, Käära Honorine, då du så ämabelt omtala vad uti all sin dagar denna Sonja innehaver uti nätkassen.
    Jag liksom du, antager att dessa koltplagg kunna utebliva en aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaning trång över bröstkorgen. VAD uttänka denna kvinna haver jag nu färdiggrunnat uppå. Framkosten av detta uttänkade, kunna enkom bliva, att alla samt envar veta, att under slik ofärd, utfödas ett oräknerligt antal barn. KUNNA det vara så pass knipslugt uttänkt från denna Sonjas sida månne?????? Om EJ så äro förfallet, skola jag per egen hand påtala för henne om själva olämperligheten uti just detta val utav persedlar.

    Meeeeeeen så ljufverligt att denne Alex ankomma för att hedra Nippepojken, mååååååå jag då utsäga på den så raka armen. DÅ min vän utebluva det en fest medelst stil uti dina gemak. Denna Grevinna han skola medersläpa sig, veta jag ej särskilder mycket om. Ja, det skola väl uti slika fall vara allt prat jag avhörer uti stugor samt vrår, men nu äro ju icke JAG en skvallertacka......

    Vad gäller denna hästskoformade tårta, avgjorde du ett eminent utval, då du borttog själva Angosturan, ty tottosar av just DEN rasen plägar rata just denna beska dryck,
    hälsar dig en som just förfärdigat ett litet grant tandskydd till LillNippe,
    Ruban
    PS
    Sååååå galant att du nu kunna avhandla dessa så pass nödiga vurstarne SAMT diverse annat smått samt gott av denna BussCharlie.
    DS

    SvaraRadera
  2. Såååååå glad jag blir å Nippes skull! Tackar så mycket söta du. Ett litet tandskydd som han kan ha då han borstat tänderna inför natten. Charmant på min ära. Gamla Grevinnan Rosenkrantz på Rosenkrantzska gården, henne känner du väl igen då du ser henne, liten ,krokryggig och det blåtonade håretmed svinrygg, gladlynt och pratsjuk!!!!

    SvaraRadera
  3. Jag tackar för informationen om Grevinnan Rosenkrantz. Då tarvar jag troligen att revidera mina skvallertankar uppå henne.
    Så infernaliskt angenämt att du likade tandskyddet som äro i antågande.

    Nu skola jag uppslå ett par sidor uti min vokabulärbok, så att jag kunna samtala om allt samt ingenting med denna Rosenkrantzska till grevinna,
    hälsar dig en som emotser detta evenemang,
    Ruban

    SvaraRadera