Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 2 mars 2017

Nu skall det bli värnplikt i landet igen!!!!!!!!!

Arne har plockat fram sina skor som han på något sätt smugglande till sig då han muckade från lumpen som Malaj i juni 1966.

Toivo gjorde sin  värnplikt i Finland så han har det i sig på ett annat sätt, han står gärna i givakt och delar ut order, och nu skall vi införa detta militärande igen, tack och lov säger jag, att det blir någon ordning och reda i landet.

Men alla de som inte vill, och alla invandrade pojkar och flickor vad skall de göra, jag önskar inte att de med märkliga åsikter skall delges Kpistar för då blir det ett laglöst land på riktigt.

Jag som varit Chef i Lottakåren och Vita Krysset är beredd att dra igång imorgondag, vi har en gammal Scanialastbil i ett förråd på gården, visserligen avställd men den kan vara i full rullning imorgondag om så behövs.

Det känns som ett friskhetstecken , med ett orostecken i hela detta nygamla systemet........
Men mina söner kommer icke att deltaga, då de lämnat landet för många år sedan.....
Här är en bild från tiden då Lottakåren och Vita Krysset hade sina samlingar, och vi hade det såååååååååååååååå trevligt!!!!

Vad säger du Rubina, ska du inställa Översten samt dig själv i det militära snarast??? HS

3 kommentarer:

  1. Käära Honorine. Själve Översten innehaver allredan utgångat medelst sitt skyldrade gevär uppå axeln, yster visslande på Svea Livgardes Paradlåt!!!!!!

    Själv äro jag beredd samt rustad upp till bissingarne. Här skola det stickas vantar samt mössor så det ståndar härrliga till. Dessutom haver jag redan ett par bastanta bårar tillverkade utav tvättäkta balsaträ. Visserlunda icke så pass starka, då man skola nedelägga ett antal ölmagade överåriga gentlemän, men ibland äro det ju som bekant tanken som gäller.

    Gossarne uti grannsocknarna äro redan uppställda på lämperliga perronger, för att därpå avfärdas till därföre avsedda logement.

    Därmed Kära Honorine, tror jag mig hava utsagt vad VI, Själve Översten samt jag tycker uti den så pass länge efterlängtade angelägenheten.

    Såååååå, upp till kamp nu soldater samt Lottor, ty NU äro det högan tid att vidtaga nödiga åtgärder då det verka randas för slika bataljer. Nu skolas det möjerligen avslutas att storskratta åt oss som går under det så förnedrande namnet " Die dumme Schweden".

    Revlelj mina damer samt herrar,
    hälsar dig en välutrustad,
    Rubina (samt Själve Översten naturlemente)

    SvaraRadera
  2. Så ska det låta då en hederlig medborgare gör allt för fädernelandet!!!!! Vi får inte heller glömma syföreningarna rrunt om i landet som har nästintill insomnat, vore det icke på sin plats att alla kvinnor och även män över fyrtiofem kallas en gång i veckan till sammankomster där de får lära sig att sticka hederliga ylleraggsockor, då vi inte vet hur kallt det kan bli där ute i vår natur????

    SvaraRadera
  3. Kära Honorine. Så betycka ävenledes jag. Varför icke utse den gode Allan Ollonberg till chefsstickare av dessa så pass nödiga plagg, ty det veta vi ju alla, att då ofärden knackar uppå själva dörrarne, komma den så kalla kölden per automatik,
    hälsar dig en förhoppningsfull,
    Ruban

    SvaraRadera