Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

måndag 20 juni 2011

Champagnskij Beluga och rysk björn

Vilken natt vilken kväll hos Ivan den förskräcklige! Vi fullkomligt dränktes av kindpussar, vodka och Champanskij. Och min lilla Carl-Jan som dock rest där under många år blev till slut helt yr i mössan, och talade ryska som en infödd.
Dansen, ja ni skulle ha sett kosackdansen!
Jag och Dima, Juri och Vladimir försökte oss på en fyrtaktskosack, ja den var i världsklass skulle jag misstänka, sedan minns jag inte mer.
Men oj oj vilka mardrömmar jag haft inatt. Franska champagneetiketter har fladdrart innanför mina ögonlock, och jag kände det som rena föräderiet då jag med dunkande huvud vaknade vid sexsnåret.
Men med isblåsan på huvudet, och lilla babujskan som har masserat min fina och fasta kropp är jag nu på väg till Vladimirs kontor för att skriva på kontraktet innan jag far hem med hans egna Tupelov 134 mot Sverige igen.

VI SKA IMPORTERA BJÖRN och bygga om Slussen till ett "Mini Rödatorget "med lyxkrogar i rysk tappning!
Ja det är sant! Där kommer att serveras Björn i alla varianter utom den levande. Att få äta Björnsteak med syrad gurka, honung och smetana , nedsköljd med Äkta Champanskij och en liten snitt med drivor av Beluga. Det kommer att bli Stockholms och snart hela Europas nya nationalrätt!

Bygget av "Mini Röda" som vi säger i våra kretsar startar efter semestrarna. Ja , tänker ni, det låter långt fram i tiden. Jag håller med, med dessa svenskar som alltid vill ha sin semester i Juli!!!!!!!!!!! Vi talar inte mer om den saken, utan gläder oss åt att hela grabbgänget nära kungen och några andra elitister kan få komma att njuta av det nya  kontinentala matmodet.
Vi ska också så småningom försöka oss på att lansera Björnburgare med syrad gurka utmed de större vägarna i landet så att alla ska kunna vara med som Mona Sahlin så frejdligt sa vid något tillfälle! Nej, så här var det:" Det är häftigt att äta Björnburgare", lika häftigt som att betala skatt!!!!! Hahaha säger vi skatteplanerare! Nej mina vänner, nu återgår vi till ordningen.

Som ett pärlband flög Franska Champagneetiketter  i mitt drömtunga huvud inatt! Jag skäms inför alla ryssar för detta, a nightmare!
Ja, nu vet ni mina vänner! Det blir Björn i stan, endera dan, Skål tammefan!!!!
Nastarovja! HS

1 kommentar:

  1. OOOh, så spännande det skall bli med äkta nallar på tallrikarna. Och inte nog ned det. De skall tydligen få avnjutas vid Slussen. En alldeles exelent idè. Den syrade gurkan och en butelj champanskij är tydligen något du varmt ivrar för. Självfallet kommer jag att stå längst fram i ledet, då ni slår upp edra Ryska portar mot ett Stockholm som bara väntat på en alldeles ny nationalrätt. Och för att inte TALA om de tänkta björnburgarna. Då kan till och med lilla jag tänka mig att äta något som jag annars anser vara bara allt för banalt. Det är väl inte så att ni funderat något på att servera nallen som suchi? Och kanske en liten skvätt borst i stället för den något fadda tofyvarianten. Där tror jag att också Belugan kan komma väl till pass.

    Inte visste jag att du är en sådan "jäkel" på att dansa kosackdans i FYRTAKT. Där tror jag till och med att den gode Mats Ek står sig en aning slätt. Då du talar om det, tror jag nog att vi är rätt långt från de kära "små paddorna, förlåt, grodorna". Kan det bero på att du varit så ihärdig med husmorsgymnastiken, som du nu kan klara detta?

    Ett litet ord på vägen. Bry dig inte om att lida kval över de Franska Champagnerna. Låt de få vila i lugn och ro. Skulle du få ett återfall, är det väl inget mer med det. Du komer stax att ta dig i kragen och snällt återvända till den med riktiga Ryska dito. Det skulle ju vara bra synd om du gick omkring och grämde dig, nu då du är så fast och len i hullet.

    Nu bara MÅSTE jag se till att jag skriver in i min agenda att "Röda Torget" slår upp sina portar vad det lider. Camina får all lov att hjälpa mig med detta. Mina fingrar är inte gjorda för ett sådant sekreterararbete.

    Jag tror att Calle är så smått på väg att dra sig hemåt så sakteliga. I alla fall har han slagit ihop boken. Den lilla mörka tösen har jag inte heller sett skymten av i dag. Vet du något om Madde? Pendlar hon fortfarande?

    Nej, nu hör jag att Calle står och stampar i vesibulen. Jag måste ta mig genom alla salongerna och ta ett värdigt farväl av honom. Jag bara MÅSTE ju också få veta hur det är ställt med Silvan.
    Sköt nu om dig och vårda nu champagnehuvudet efter bästa förmåga.
    MVH
    RvO

    SvaraRadera