Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

lördag 18 juni 2011

Rekreation och vila gäller för dagen

Ja, jag behöver väl inte säga så mycket om den här bilden från sjöstugan på Hornberga. Julius Jr. är ute med båten en sväng, medan jag själv sitter och bara njuter av denna lördagförmiddag i juni månad 2011
Det prunkar såväl ute som inne! 
Pionerna blommar på Hornberga säteri

5 kommentarer:

  1. Vilken evinnerlig tur att Camina just serverat mig en härligt dallrande alladåb, nu då jag just avnjuter din exklusiva havsutsikt. Som vi ju alla har vetskap om, så suger ju sjön. För min enkla del räcker det med att bara slå en aldrig så kort flukt på en dylik. Är det till att vara ute på fiskafänge för Julius Jr? Bara han inte får upp sådant med ben i. Det är så förskräckligt rysligt att få ett sådant i fel strupe. Det hände mig vid ett tillfälle. Översten blev tvungen att lägga hans så starka armar runt mitt klena bröst. Och det till och med bakifrån. Huga så jag förnärmades. Men, efter ett riktigt krafttag flög det förmenta benet upp. Annars vet jag inte hur det skulle ändat. Översten rådde mig till total tystnad resen av dagen. Jag klurar fortfarande på varför han rekommenderade just detta. Det blev en aning ansträngt då den pladdriga Camina lät munnen gå oavbrutet i överstens sällskap. Och där satt jag helt stum. Men jag kan bara säga att detta tog jag med stor råge igen morgonen därpå. Så det var bara att se till att den gode översten fick se till att mocka i stallet hela den dagen. Camina fick en liten men dock nödvändig rumsarrest. Det gäller att snabbt som ögat se till att de blir varse om vem det är som råder och bestämmer här på MITT gods.
    Jag ser att du talar om att pionerna fortfarande blommar. Är det månne på det viset att trädgårdsmästaren fortfarande ligger där och sniffar? Eller har han sett till att porten på baksidan är representativ? Jag undrar så smått om det ändå inte finns en gnutta heroin i dessa så fagra blomster. Jag uppmanar dig till att noga studera trädgårdsmästarens beteende. Du vet det där med pupillerna etc.
    Ser dessutom att gräset ser en aning ovårdat ut. Hur vore det om du anmanade mästaren att så sakteliga ta fram nagelsaxen och gå ett varv eller två över sagda matta. Annars är allt bara bra. Ryggskottet börjar att lägga sig så smått, om du händelsevis skulle undra.
    Maddes föräldrar är i antågande, så det gäller för den färgade flickan att sätta på kitteln för att se till att kaffedrickandet blir korrekt. Därefter skall det ju pangas på ripor så att det står härliga till.
    Förlåt att det blev en liten paus här, men Camina står här och tjatar om någon slags bok som icke får ligga framme då de kommer. Jag för min del förstår INGENTING. (Som vanligt höll jag på att säga).
    Nej, det här duger inte. Måste se till att allt klaffar.
    Ha det nu så fantastiskt bra tillsammans med dina Juliusar.
    Kramar
    Rubina von Oben

    SvaraRadera
  2. Härmed inviteras Grevinnan Honorine Stiernspez samt grevarna Julius Dä och Dy till ett litet nachspeil vid vår Marina. Rekommenderad klädseln för grevinnan: något i chiffong.
    Ni inbjudes med anledning till att den väna Maddes föräldrar bör piggas upp. Då jag av egen erfarenhet vet att självaste fadern är omåttligt förtjust i ytterst tunna tyger som likt en händelse fladdrar upp vid minsta bris. Och vem är jag som inte skulle förstå detta. I hemlighet sagt, vet jag att hustrun i fråga ALLTID bär de mer strama och strikta Chaneldräkterna. Där blir det aldrig fråga om något aldrig så litet fladder.

    Det koomer att bjudas på en liten soarè. Kvinnan som kommer att traktera oss per xylofon bär det inte allt för vanliga namnet Afhrodithe Swäärdsliiljha. Hon kommer att på allmän begaran spela den alltid så efterfrågade Brams 4:e symfoni i Dess-moll. Evenemanget går av stapeln exakt klockan 20:03. Därför blir det bra om ni anländer runt 16:tiden. Översten har fått till uppdrag att se till att den så opassande vassen son växer i viken borttages. Därmed blir det avsevärt mycket lättare för er pilot att gå ned precis vid marinan.
    Stekt ripa kommer att serveras vid pass klockan 17:56. Det är faktiskt Maddes så ömma fader som själv nedlagt detta flygfä. Och hör och häpna!!! Det kommer att stå hinkvis med kaffe på det lilla serveringsbordet med tillhörande flicka. Jag tror att du har helt fel då du antog att inte det uppskattades. Han är såååååå förtjust i att hon spiller i. Visserligen har jag noterat att det görs många besök på herravträdet, men han verkar inte lida stort av detta. Hustrun i fråga lyser oftast med hennes frånvaro. Jag begriper inte varför.
    Så. Hjärtligt välkommna till en liten anspråkslös afton.
    MVH
    Rubina von Oben

    SvaraRadera
  3. Tjohejsan!!! Här kommer lilla jag med ett litet PS. Jag har Charlotte-Josephine här. Som du ju redan vet, är hon en liten baddare på att ondulera håret. Så OM det skulle vara på det lilla viset att von Triers stylist inte är tillgänglig, tar hon mer än gärna hand om ditt så vackra hår. Ja, det var bara det jag ville tillägga.
    See you at 16 o´clock.
    Rubina

    SvaraRadera
  4. Jag är sååå ledsen att vi inte kunde närvara, men jag var tvingad att fara till sonen Carl-Jan och diskutera nästa veckas penningplaceringar i Ryssland. Ack ja, den som hade lite ledig tid! Hann sitta i Lotusställning ett par futtiga timmar, innan plikten kalllade.
    Ni har vi diskuterat Kopek och Rubler hela em.
    En Rubel är ju inte värd mer än 2.50s.kr.????
    Vi har problem i veckan som kommer.
    Hoppas er kväll blir förtjusande och hälsa alla så gott från HS och Julius Jr.

    SvaraRadera
  5. Bästa Honorine. Du bekymrar mig en gnutta. Det är det där med att bara sitta ett par timmar i Lotusställning. Mitt bästa råd måste nog bli, att du snarast tar upp detta med din terapeut. Jag är helt viss om att han kommer att rekommendera dig att åtminstonde ta ett par timmar till i en följd. Annars kan det ju gå så pass illa att du kan få den så förargliga portvinstån. Och dessutom är det så gott som alltid den vänstra som drabbas.

    Jag har full förståelse för att ni ej kan komma i afton. Det blev ju en aning kort varsel. Men, det går ju fler tåg, som den gode pastorn här i församlingen brukas säga, då bänkraderna gapar tomma.Sköt nu om dig väl.
    Kindpuss
    R von Oben

    SvaraRadera