Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

lördag 10 september 2011

Åter på banan efter en skrivarretreat

Godmorgon! har nyss rullat in på gården, efter några dagar i ensamhet, nåja! Men jag har iallafall skrivit på det som skulle göras.
Har ännu inte hunnit träffa någon av mina anställda, det verkar dock har sköttsutmärkt, för det är såväl nykrattat som nyklippt. Men ni ser själva att det somriga och grönsaftiga är försvunnet, och istället har de underbara höstfärgerna infunnit sig.

Stallet!
Jag ska ta ett sista dopp i Mälaren idag, sedan får väl naturen göra sitt med uppstramningen av hudkostymen!!! Efter det så tar jag till mina läkarvänner i stan som skulpterar fram en fantastisk kropp om de bara får bra betalt, så dont worry intalar jag mig själv....


Köket!
Inne i stallet lyser hästarnas fina lampetter helt i onödan!!!! Slöseri! Detta får jag ta upp med Arne snarast! Jag avskyr slöseri, om det inte gäller mig själv förstås!

Inne i köket är allt sig likt, undanplockat och välordnat ser jag, och titta där , där sitter de mina kära medarbetare vid bordet.

.- Välkommen hem Honorine! Vi väntade er inte så tidigt! Sitt ner i lilla salongen så kommer det franskrostade strax, önskas en liten bit nygjord päronkaka kanske?
- Så skönt att vara hemmam igen! Jag sitter gärna här i köket hos er, har saknat er allihopa ska ni veta . har inte haft någon att domdera med, förutom spökena då som traskade omkring på nätterna och slog i dörrar och klampade i trapporna, men förutom det har det varit alltför lugnt.
- Va säger fun, spökade det på riktigt?
- Det tar vi en annan gång, nu vill jag dricka kaffe och höra senaste byskvallret. Vem har gjort bort sig, och vem har varit .......  Men snälla Toivo, vad i allsindar! har ni redan hunnit baka kardemummabullar? Jag älskar mitt Hornberga! Ge mig gärna två bullar på en gång, och så skvaller , tack!!!!!
See you! HS

1 kommentar:

  1. Kära Honorine, VÄLKOMMEN hem!! Så trevligt att bli emottagen på detta gentila vis. Du har god pli på dina undersåtar må jag då säga. Att bli förplägad som om du vore, ja, varför icke som en tvättäkta Grevinna, på min ära. Att äntligen bli trakterad äkta kardemummabullar som luktar gott ända hit till Rubinsteinska, är icke fy skam.

    Ta nu denne så Småländske Arne ordentligt i örat då du med kraft påtalar att det ICKE är tillåtet att låta belysningen stå på, då natten ännu icke infallit. Ett sådant ofog, rent ut sagt. Om han skall hålla på så, VAR skall du då få pengar till alla dessa skönhetsoperationer du så väl känner att din kropp formligen skriker efter.

    Just nu skulle jag onekligen vilja vara den så berömda "flugan", för att på så sätt få höra lite byskvaller. Här hör jag då INGENTING. Grevinnan af Kofot slingrade sig in här för ett par dagar sedan, men hon har då aldrig något spännande att förtälja. Hon invätar med stora öron på att JAG av alla människor, skall mata henne med som hon kallar det "information". Hon fiskar fritt och ohämmat efter vad som händer och sker på Hornberga Säteri, men jag säger då inte ett pip. Där hoppade hon rakt ned i galen tunna.
    Hon passade på att slänga lystna blickar rakt ned i min så vackra karpdamm. Hon ville att jag skulle erbjuda henne ett par av de dyrbara Koien. Men si DET gjorde jag nu icke. Jag har en aning svårt för henne sedan du omtalade att hon sagt något ofördelaktigt om din så rare Carl-Jan.

    Nej, nu måste jag tyvärr ägna mig en stund åt Madde, som ligger här i ett av gästrummen och ropar på betjäning. Måste nog tala ett sanningens ord med henne. HÄR håller vi oss ICKE med divalater. Bara så att hon blir medveten om detta. Avslutear således härmed detta telegram med ett ytterligare VÄLKOMMEN hem, hälsar dig,
    Rubina von Oben.

    SvaraRadera