Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 28 september 2011

Svampar till vinterns kalas

En underbar vandring i skog och mark gjorde mig på gott humör, jag hittade Höstkantareller som Arne lovat att torka och som vi ska använda till hösten och vinterns festliga stunder.

Skålar med Nyponrosor är vackra att dekorera med på hösten tycker jag, och det påminner om min barndom.

Men också om min egen ungdom då vi plockade Nypon för att göra Nyponsoppa, nyponen torkades i ugnen , för att sedan förvaras torrt och kokas till en C-vitamin rik soppa till barnen.
Senare i min yngre medelålder plockade vi också nypon, men då för att göra Nyponvin , och den mörkröda färgen med den mustiga smaken satte fart på alla, både tanter och farbröderna på Hornberga säteri minns jag.


 Jag for förbi denna otroligt vackra  gård på kullen där träden dekorerat sig i sina mest förföriska färger!

Hemma hos oss är det lugnt och tyst då Toivo farit med finlandsfärjan över till Kokkola och den årliga älgjakten, så håll nu tummarna att han kommer hem med något älgkött i sin ränsel.
Hälsar HS

1 kommentar:

  1. Så rätt du tänkte kära vän! Skogluften kan man aldrig få för mycket av, medan innesittandet bara ger sittfläsk....jo, det är sant!
    Tack för alla bilder och funderingar du ger oss, det blir mycket som snurrar i huvudet efter dina tankevärda rader.Kram från en okänd som beundrar ditt språk och dina öppenhjärtliga redovisningra omkring ditt liv och leverne

    SvaraRadera