Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

måndag 12 september 2011

Nu ska jag ringa Allan ollonberg och bjuda.......

Fy farao så glad jag är, jag vill ha någon trevlig människa att tala med ikväll, men vem finns att tillgå härute på landet?
Jo, jag ringer Allan Ollonberg naturligtvis!
Allan svarade på andra signalen, och jag inbjöd honom på en Draja på stående fot. Han tackade ja ögonblickligen och det dröjde inte långan stund innan det hördes en bredsladd på gårdsplanen, och in kom Allan med halmhatten på sned, och ett brett leende som tog upp så gott som hela ansiktet......

Drinkvagnen står alltid laddad på Hornberga, och jag bjöd Allan att slå sig ner i gröna salongen, medan jag blandade till en Draja, och han tog en näve nötter från vagnen innan han satte sig vid pianot.
- Får jag spela en liten trudelutt kära Honorine? Han började innan jag hann svara, och plötsligt strömmade underbar pianomusik ut i salongens alla skrymslen.

Så nu vet ni vad vi pysslar med här en måndagkväll, Greve Ollonberg och Grevinnan Stiernspetz, vi sitter och dricker drinkar och har det jättemysigt! Han är en nice gay, gamle Allan, jag får väl skicka med något gott hem till Ruthan också, för att jag fått lånat honom en stund. Skål säger jag!

1 kommentar:

  1. Men KÄRA Honorine! Sicket ett fasansfullt srarkt kraftuttryck detta "Fy Farao" ändok är!!!!!!!!!!
    Att du nu är både glad, säll samt yster, behöver väl icke nödvändigtvis uttryckas på detta så burdusa vis!! Att du telefonerat till detta Ollonberg, fick jag helt klart för mig, men.... Här kommer nu ett par frågor som kräver sitt svar.
    VAD i hela fridens namn menas med att detta Ollonberg gör en "bredsladd", SAMT vad menas egentligen med en "Draja". Dessa frågor har jag nu blivit nödd och tvungen att sitta och fundera över i timmar. Ej heller finns det något tjänstehjon att tillfråga, då Översten givit sig av till Toivo (med något som missklädsamt putade ut ur hans innerficka), och Camina är bortbjuden till gamla tant Fantoma för att därstädes intaga hallonsaft.

    Är du nu helt säker på att detta Ollonberg är en dängare på att hantera klaviaturen på pianot, eller kan det vara så pass illa att du på ett oföskyllt sätt fått i dig någon slag alkoholhaltig dryck??

    OM du nu skall ha den stora godheten att medskicka något gott till Ruthan, bör du nog ej omtala för Ollonberget att han har sådant med sig. Risken är då allt för stor att dessa godsaker lätt försvinner på vägen hem. Nej, linda väl in detta i wellpapp, samt omtala att där i ligger, tja... varför icke helt enkelt en glödlampa??? Om det nu är på det viset att det äro nötter du starkt funderar på att bortskänka, bör du nog se till att snabbt få undan ett par stycken, då Ollonberget verkar vara allt för begiven på dessa.

    Fortsätt nu för allt i världen att vara så glittrande glad, tillsammans med detta så utsökta sällskap,
    unnar dig,
    Ruby

    SvaraRadera