Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 14 september 2011

Stormen har bedarrat

Godförmiddag! Äntligen har stormen bedarrat här ute på landet, ett tag igårkväll trodde jag att taket skulle lyfta från gården. Hästarna de gnäggade av skräck nere i stallet så jag fick faktiskt be Arne gå ner och sitta hos dem en stund, och hela natten har de haft lampetterna tända. ja, jag var så orolig att de skulle få panikångest de små liven.

Toivos lilla eka slet sig och har nu begett sig ut på den stora vida Mälaren, och kommer troligen aldrig åter. Toivo är otröstlig , och sitter härinne i köket och slurpar kaffe , och säger en massa finska ramsor som ingen vill ha översatta,
Lilla Elsa som var så duktig igår, har farit in till stan och handlat lite extra gott på Östermalmshallen, då Lars kommer i em.
Får se hur länge vi kan hålla sams denna gång? Vi är som hund och katt på varandra, men något är det som hela tiden gör att vi dras till varandra igen, eller han till mig ska jag väl rätta.

- Hördu frun! Nok sulle det vara kul att hitta på nåt rolit, nu då påten och hela siten försvann, kan vi inte tappa vatten ur poolen, och lägga kulor däri som på påten , ja Finlandsfärjan, det sulle nok den där Rier tycka vara jäligt roligt?
- Bollhav menar du?
- Javisst frun, pollhav, jo det gör vi.
- Ja, det bestämmer du Toivo, poolen används ju aldrig, och varför inte?
- Då far jag till stan nu å söper bollar, ska bli jäla roligt, jak tar hästsärran och pakkar i.

Ut som en vind flög Toivo genom köksdörren, och strax hörde jag honom gasa iväg genom alleén. Jaha, nu ska vi ha bollhav också, som Lars kan få leka i!!!!!!
Jag måste ringa sönerna och förbereda dem på att det har blivit lite mera lekfullt här på Hornberga nu för tiden. Hoppas de uppskattar detta bara?

Nej men titta, där är de ju, mina sötnosar, De kommer så sakta lunkande med Arne upp mot gården, jag måste bara springa ut och prata med dem en stund! See you! HS

1 kommentar:

  1. Så skönt att stormen äntligen bedarrat. Här på Rubinsteinska var den icke lika ilsken, men den röt trots allt till ordentligt lite då och då. Jag är ju som du redan vet en aning överdrivet förtjust i mina karpar, och nåde den som icke har förståelse för detta. Hur som helst har de tillbringat natten i gästrummet intill mitt sovgemak. I detta rum finns en vattensäng ( som för övrigt Silvan är så vansinnigt förtrjust i). Camina fick göra ett litet nätt kirurgiskt snitt i sagda säng, varefter de så nätta karparna fick ha sin nattbostad däri. Jag kunde nämligen extremt tydligt se på deras fjäll att rädsla hade uppstått. Hur som helst med detta. Nu är de återbördade till sitt normala hemviste i frid och fröjd.

    Med detta vill jag säga att jag så väl förstår att Arne blev nödd till att avstå från John Blund denna ynka natt, för att där sitta i de så vackra lampornas sken och kanske rent av läsa en eller annan liten saga om andra tottosar, för Lady Gaga samt Tunas....

    Ytterst tragigiskt det där med den rymmande ekan. Så Toivo bär sorg nu?? Så vänligt förstående du nu är, som tillåter denne vuxne man att få tillfredsställa ett slags behov av att få leka i ett bollhav. Det var ju väldigt lägligt att denne så tvivelaktiga von Trier är på ingående. Jag menar att Tovio då kunde använda honom som ursäkt för att få till stånd detta bollhav. Nu kan han således ligga i detta och kanske en vacker dag glömma att hela "siten" försvann lika fort som Överstens avlöning.

    Piffa icke allt för mycket upp dig för denne lömske von Trier,
    ber dig,
    Rubina von Oben

    SvaraRadera