Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

fredag 2 september 2011

Installationer på huvudet tror jag.......

Jag kan inte låta bli att skratta, fastän det inte är lätt, med tanke på mina botoxade lips! Min personal är så flinka och flänger omkring här, såväl ute som inne.
Arne har krattat hela grusgången, med cirklar och fina figureringar. Här ser ni Allan och Rut Ollonbergs katt som kommit över och hälsat på. Hans namn är Kronprinsen, en charmerande hankatt!

Toivo, den lille mannen har kokat äppelmos hela förmiddagen, för att sedan göra Äppelpajer,och så ville han göra några gammeldags rulltårtor med äppelmos.  .

Lilla Elsa , hon har bakat idag, matbröd en masse blev det!

Jag har varit både förvånad och en smula road av deras energi.

Nu i eftermiddag så fick jag svaret!!!!
Vet ni vad? Jo, de kom tillsammans in till mig i skrivrummet med mitt Franskrostade kaffe klockan 15.00.

Arne tog till orda med sin vänliga småländska stämma:
- Jo, det är så att vi undrar om vi kan vara med imorgon på Vernigaschen, med våra instillationer, Grevinnan?

- Vad säger du Arne? I morgon på vernigasch....?
- Jo, vi har ju gjort egna instillationer idag, matbröd på plåt, Äppelmos i burkar, och så har krattat grusgångarna med snirklar och rundlar, är inte det instillationer så vet inte jag.....?

Aj aj aj, mina läppar! Fick hålla ihop munnen för att inte botoxen skulle spruta ut, ....mina kära anställda har fått installationer på huvudet!!! De ser inte och kan inte förstå skillnaden mellan konst och hemarbete???

Nedre hallen!

- Ni har varit fantastiskt duktiga idag, vilket gläder mig enormt, men det där med konstinstallationer, glöm det nu, det ligger på en helt annan nivå än vad ni tror! Jag tycker att vi gör en trevlig fredagskväll  här på gården, då jag väntar hem C-J och hans pojkvän.
Så nu vänder vi blad, och dammsuger huset på lite godbitar att äta och dricka, eller hur? Och inga mer samtal om , ja ni vet vad jag menar.........

Jag tycker nästan att de ser lättade ut då de lämnar skrivrummet!

Nu är min översättning också klar och här ska det bli en myshelg ! Önskar det till er också! See you! HS

1 kommentar:

  1. Men BÄSTA Honorine! Det är väl ändå självklart att tjänsteandarna tror att de skapar installationer, då de med egna ögon sett att deras matmor hängt upp en bakplåt med låtsaskakor på, för att sedan kalla den för just installation. Man KAN icke förvänta sig att dessa människor skall kunna en så pass svår sak, som att se skillnad på konst som du så riktigt säger, hushållssysslor.

    Men jag kommer dock att motsäga mig själv, då jag anser att den lilla skönheten Kronprinsen är en utsökt installation. Däremot är jag gravt osäker på om själva gruset är det.

    Till min fasa ser jag att du befarar att Botoxet skall spraya ned hela Herrgården, då du låter dina läppar falla i ett litet försiktigt fniss. DET låter nu icke varken sunt eller ens bra. Är det då en av amorbågarna som går åt fanders?

    Gratulerar till att översättningen nu äntligen är klar. Det skall bli enormt spännande att få se den uppsättning som nu kommer upp inom det snaraste. Då får du svart på vitt på om det blev begripligt för den stora massan, som kanske icke heller kan se skillnaden mellen konst och ickekonst.

    Så tervligt att få hem de båda ungtupparna. Vid det här laget har du troligen lärt känna Senor Espadrillos lite närmare. Kommer han att sedemera bli din svärson? Har du imponerat på honom med att förevisa att du är hemmastadd i den lite mer Spanska kokkonsten? Du kan ju i annat fall försiktigt börja med att presentera en Sangria. DET kommer han att ta till sig som ett kärt minne från den blivande svärmodern.

    Vad gäller att "dammsuga" herrgården på godis och dyligt, lär nog icke taga någon längre stund, då jag med blotta ögat genast kan identifiera både ett och annat som ligger där på hallmattan i neder hallen. Det är bara för, ja, varför icke Toivo, att kröka rygg för att på så sätt upplpcka det som ligger där. Sådant BÖR nu icke förekomma, anser jag. Detta kan lätt uppfattas som rent slarv, på min ära.

    Slutligen bara MÅSTE jag få fråga vad detta ordet vernisasch, skall föreställa. Personligen anser jag att det låter lite väl "bondskt". Se gärna till att han lär sig att tala rent,
    uppmanar dig,
    Rubina Algotte von Oben

    SvaraRadera