Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

tisdag 20 september 2011

De är väl för söta,....

En så fantastisk fin blomma de hade köpt till mig!
Toivo, Arne och lilla Elsa kom på rad upp till Atelje´n med en blomma med sig till petit moi. De är väl för söta? Oron hänger nog i luften hos dem också just nu. Vi gick igenom lite grunder i måleriet, innan de satte igång , och hur de satte igång?  Arne målade så färgen stänkte över bord och bänkar, medan Toivo, bara "ströpplade" över sina vita ark. Lilla Elsa tog det mycket mer försiktigt, och använde enbart blyerts och gjorde några små enkla blommor längst ner på ett papper... Osäkerheten ångade om henne, men hon har något som jag vill hjälpa henne att plocka fram.  Hon är ett löfte, en eventuell kommande stjärna på vår konsthimmel, det har ni mitt ord på! Ha en skön fortsättning på kvällen önskar HS

1 kommentar:

  1. Så rara de ändock är, din tjänstestab som överräckt denna vackra blomma. Vad underbart att de brann för konsten. Men att denna lilla så nätta Elsa var en så pass stor överraskning, att du nu får en möjlighet att framplocka alla de omålade bilder hon bär inom sig, måste allt bli en spännande resa. Beter hon sig för tillfället lite grann som Bambi på hal is? Eller är det mer som, "men inte kan väl jag....."?
    Jag antar att detta lockar till många fler lektioner. Då icke enkom med den lilla Elsa. Det kan bli en sjudundrande vernissage vad det lider. Kan icke detta var en bra öppning till det nya hemmet. Ha vernissagen där, så folk förstår att det flyttat in en tvättäkta Grevinna. Det är nu en gång på det lilla viset, att alla icke haft den förmånen att få träffa en sådan.

    Här hemma på Rubinsteinska är det spännande värre, må jag säga. Jag har HERRBESÖK!!!!! Och då skall man icke sitta där och tro att detta nu är vem som helst. Icke sade Nicke. Eftersom du aldrig kan gissa vem detta nu är, får jag väl hjälpa dig lite på traven. Det är ingen mindre än själve Kadriw Froll. Han gör mig både den äran, SAMT sin kur. Jag bara tackar och tager emot, som parkettkosmetologen sade. Här skall det minsann tjusas så det står härliga till. Jag har tänkt att det icke enkom är Översten som skall förtjusas. Så vill även jag. Således inhyser jag numer, samt en obestämd tid framåt, Kadriw Froll. Bara namnet gör mig lyrisk. Smaka lungt på detta, och säg sedan att jag har så helt rätt.

    Och appropå män, så kommer givetvis följdfrågan. Haver du fått tillfälle att tala detta Ollonberg tilrätta? Betyder nu detta frieri att du icke längre kan framduka rotmos och fläsklägg till detta så hungriga par? Bedrövligt må jag säga, om svaret är nej. Men å andra sidan skall du ju förflytta ditt bohag, och därmed är detta Ollonberg ej längre din granne, om man säger så.

    Håll nu akvarellpappren väl våta, samt spända, så att staben bara kan sätta sig ned och framkalla alster, då ledig tid finnes till detta,
    hälsar dig en (nästan) förtjust,
    Rubina (Froll)???

    SvaraRadera