Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

fredag 30 december 2011

Firar Nyår gör vi icke på Hornberga säteri...................

Godmorgon denna Nyårsafton 2011! En vacker och stilla morgon, med rodnande himmel, jag har varit ute på en långpromenad, dock utan mina guldskor då snön går upp till knäna här ute på landsbygden.

Nyårsafton har aldrig varit en tradition att fira för oss Stiernspetzar, utan det är en dag i stillhet och kontemplation över det år som nu snart lämnar oss.
Jag vill ha det tyst och stilla omkring mig, mina tjänsteandar har ledigt en sådan här dag, och sönerna väljer att gå på fin lokal, ja den ena av dem, den andre är just nu i Kairo av alla ställen på uppdrag.

Ett vemod lägger sig över Nyårsafton , och jag dricker icke ens ett glas av de godaste champagner en sådan här dag.
Nej, framför brasan vill jag sitta under eftermiddagen och kvällen, dricka te, äta scones på engelskt vis förstås with Jam and Clotted creme, men det är också min enda Nyårstradition! När klockan är 24.00 lyssnar jag alltid på radions P1kanal och hör kyrkklockorna från landets alla Domkyrkor ringa in det nya året!
Hoppas ert nya år blir ett bra år önskar HS

tisdag 27 december 2011

Tack för senast kära Rubina....men jag har fortfarande ett hagel mellan tänderna...

Tack för senast, vilken delikat mat och trevlig samvaro vi hade det hos er på Rubinsteinska.
Men du såg likväl som jag att Allan stoppade på sig lite småvarmt.....i västfickan, hoppas den var plastfordrad???? Stackars Ruthan, där har hon icke lyckats med sin uppfostran av denne obehändige man, men han ändå ett kärt samtalsämne, vilket är hans fördel.

De där fåglarna du bjöd på, var det Ripa? Så mjäll och god i köttet, men jag fick vad jag tror hagel i munnen vid flertal tillfällen, och på hemvägen så fastnade ett så illa, så det sitter mellan ett par av mina tänder i underkäken och det småvärker, så jag skall ringa tandläkare Mantinder nere i samhället och be att få komma snarast.

Översten är en gentleman anser jag, och så väl han för sig på flotta bjudningar, där har han vanan inne. Sönerna hälsar och tackar tant Rubina, och hälsar att desserten var "smaskig", just den där blandningen av lite gott och blandat gillade de. Både saftkräm och vaniljsås och vispad grädde med cognacssmak, delikat säger de med enad stämma.....

Nu skall vi åter ge oss ut och leta efter Callas som icke har återvänt ännu, ha oss i åtanke snälla du under dagen, så att vi hittar henne hälsar en glad och nöjd Trettondagsgäst

måndag 26 december 2011

Min lilla Callas är bortsprungen.....

God fortsättning alla vänner, jag är stressad som ingen annan, då lilla Maria Callas varit borta sedan igår morse. Nu har alla sex personerna på säteriet varit ute och ropat , lockat och letat, men ingen Callas!!!!

Nu är vi ombytta och på väg in till Rubinsteinska palatset för Annandagsmiddag, tillsammans med Familjen Ollonberg, vi åker storsläden, och Både Toivo och Arne får turas om att köra.

Det ska bli en spännande eftermiddag hos Rubina och Översten! Vi skall få Hjortronglaserade Brysselkål, det har läckt ut från palatset men var det blir därtill vet jag icke.
Där inne kan vad som helst hända, och jag ser fram mot att se  Översten som jag vet fått nytt muntaschvax i julklapp!!!!!

CALLAS!


Slädfärd!
Rubina är säkert nyonolerad i håret och har sin svarta sammetsklänning med långa kragsnibbar och pärlhalsbandet, det brukar hon nämligen alltid ha på Annandag Jul....

Jag kan då icke koppla av ordentligt så länge Callas är försvunnen hälsar HS

söndag 25 december 2011

Julottan avklarad trots sömniga söner...



En gammal bild från förr, då mina anfäder for till Julottan med häst och släde!
Det gjorde vi också i tidiga morgonstunden, Carl-Jan halvsovandes hela vägen, MEN han var med, det viktigaste!

Efter hemkomsten så åt vi frukost för att idag bara ta igen oss . Hela personalstyrkan är ledig, så vi får sköta oss själva så gott vi kan.

Jag vill bara berätta en rolig historia jag hörde igår kväll. Det var Christina som berättade att hon som nygift skulle försöka sig på den stora skinkan, och hon stretade som bara en ung och oerfaren husmor på en Gammaldags Herrgård kan göra. Läste Prinsessornas kokbok såväl bak som framlänges.
När den äntligen var griljerad i ugnen , den vägde dock 8kg sade hon med ett skratt, så stod den där så fin på julbordet, och hennes svärmor skulle smaka av den allra först för att godkänna den...

Tant Herta gav upp ett skri, och spottade ut skinkbiten!!!!!!!Stor dramatik!
Vaflls ? Något är fel kantänkas?
Jo, den unga och nervösa Christina hade glömt att KOKA skinkan, och den var alltså RÅ!!!!Tablå! Hon rodnade ännu igår då hon berättade om denna fadäs som hände för ett trettiotals år sedan, själv tyckte jag att den var jätteskojig!!!!!!!!!
Practical Jokes tyckte jag, vad säger ni?

God Juldagseftermiddag hälsar jag och sönerna Julius Jr som sitter och läser samtidigt som han stoppar knäck i sig en masse. Carl-Jan sitter och talar i telefon , och jag själv skall läsa ur min sensate bok! See you!

lördag 24 december 2011

Långdansen är avslutad och nu knäcker vi nötter.....

Vilken eftermiddag och kväll vi har haft, och den pågår ännu....Maten var superb, Lilla Elsa har lovordats så det stått härliga till. Allan är som en spelerman så glad och mätt också hoppas jag. Vad gör denne man av maten undrar jag ofta, denne långe smala stör, inte ett uns fett på den kroppen....
Då han åt fyra sådana här desserter direkt efter varandra så såg Ruth strängt på honom, och han besinnade sig från att ta den femte.....Herre min je säger jag!Nog att det är våldsamt gott, men......

Rutger ville absolut att vi skulle dansa långdans genom huset, och Ruth tyckte att det gick bra, trots att hon fick sitta kvar i salongen under tiden.

Mina söner tyckte att det var aningen larvigt, det såg jag på dem, men på Julaftonen då gör man bara så som det bestäms, och inget mer med det!

Så vi dansade genom hela byggnaden , ja på nedre botten naturligtvis, och tänk att några av Christinas 36 knappar på den röda klänningen bara flög iväg, ja ni skulle ha sett hur Allan hade roligt!

Men jag lät genast henne gå ut i min walking-closet och välja sig en annan klänning som hon fick låna, och så talade vi inte mer om den fadäsen....

Nu sitter vi samlade i biblioteket och knäcker nötter och talar gamla minnen från forna jular här ute på landet, medan brasan sprakar så hemtrevligt i den stora spisen, och snön faller så vackert utanför fönstren.
Toivo och Arne och Lilla Elsa sitter också med, och tar igen sig, de ser ganska trötta ut, men ack så glada över sina julklappar. Arne har satt på sig blåbyxorna redan, och Toivo röker en cigarr inomhus, bara för att det är Julafton så är det helt i sin ordning, det gjorde alltid salig farfar också på Julaftonskvällen!

Vi fortsätter kvällen i denna gemyt och kanske spelar något sällskapsspel lite längre fram!
Nu ska jag iallafall ta en liten runda till Gottebordet, vi ses! HS 

Nu står risgrynsgröten på bordet....

Ja , nu är mina grannar och goda vänner här, sönerna och jag själv omklädda och uppklädda som sig bör en Julaftonseftermiddag på landet.

Det stora fatet fyllt med risgrynsgröt är inställt mitt på bordet, och däri ligger den mandel som alltid skall finnas där, allt enligt gammal tradition.

Ruth är så fin idag i sitt nypermanentade hår, och hon går med kryckor nu, vilket framsteg! Allan har sin sportkostym, trots att jag aviserade om Smokingklädsel, men honom kan ingen bestämma över!!!!
Han är glad som ett barn på just det, Julafton, och oj vad han tycker om Glögg den mannen!!!!

Mina älskade söner ser ut som de kommo direkt från skönhetssalongen, så eleganta i midnattsblå Smokingar och sin monogramprydda inneskor från Lobutain. Ytterst eleganta vill jag säga.

Rutger och Christina, är belevade och sociala, javars han är ju Greve till födsel och ohejdad vana , så han vet ju hur man för sig ! Christina har sin röda linneklänning med 36knappar på! Tjusig till hennes långa slanka kropp!

- Det är jag som har fått mandel!Allan ropar högt av glädje, och det unnar vi honom så väl.

- Grattis Allan, blunda nu och önska dig något söäger min yngste son, och Allan kniiiiiper med ögonen en lång stund och vi andra kan inte annat än skratta åt honom....


- Nej nu mina vänner, skall jag läsa ur Postillan, så då ber jag er att samlas inne i biblioteket. Sedan tar vi och går tillbaka till matsalen där Toivo och Arne hunnit duka upp ett naggande gott julbord!

Våra traditioner i detta hus är för oss Stiernspetzar mycket viktiga. Var och en har sin plats och sin funktion, och vi håller också noga på klockslagen just denna dag. Så nu skall jag hämta Bibelln och läsa : Det hände sig vid den tiden........På återhörande hälsar HS, och God Jul!

fredag 23 december 2011

Jul jul strålande jul.......G

Godmorgon och Äntligen är den efterlängtade julen här!!!!En riktigt God Jul tillönskas er alla från oss här på säteriet-

Vi har precis avnjutit morgonkaffet med Saffransbrödet och Peppernötterna i köket, sönerna och jag, tillsammans med vår personal. Såväl Toivo som Arne är dagen till ära iklädda Tomtedräkter, bara för att det skall bli en extra gosig julstämning här.........
Mina hästar har fått sin julkorg med morötter och knäckebröd, kattorna , ja det är bara Callas som är vaken sitter och slickar sig om nosen mitt på köksbordet, då hon mumsat Gåsleverpastej tills att hon rapade!!!!
Vi har tänt granen, aningens överlastad kan mamsen tycka, men håller god min naturellemente!!!!!

Toivo är så nöjd över sin Julinstallation han har åstadkommit iår. Hans hemlagade Julsprit som han iordningställde i Augusti redan tillsammans med Svarta Vinbär och Brännvin!
Den kom han med nu på morgonen och sa: "att till sillen frun, då plir det att supa".

Arne har också tillverkat en julklapp! Han har tagit in våra vinteräpplen Ingrid Marie, och i ett tjugotal gröpt ur och satt i ett värmeljus, samt silversrayat dessa, så nu fick jag en bricka med sådana på som skall stå i matsalen i eftermiddag. Så otroligt duktiga anställda jag har, deras fanatsi är enorm, och den tar aldrig slut!Lägg där till Lilla Elsas Gottebord, ja då finns inget mer att önska sig en julafton anno 2011.

Nu skall jag ut och springa ett eller två varv runt sjön, medan sönerna får koppla av med sitt.

Jullunch intages här klockan 13.00 då Allan och Ruth inväntas till gården, samt Rutger och Christina, vars barn bor utomlands alla tre, och jag vill absolut icke att det skall sitta ensamm och vara ledsna på sin gård, utan jag har bett Toivo att hämta upp dem!
Jag har noga talat om för dem alla att männen bär Smoking och vi kvinnor slänger över oss något stilrent och enkelt, passande för denna dag, och med det säger jag, på återhörande!!!!!HS 

Nu har jag handlat det "sista"......och våra kära gamla traditioner

Ja, ni mina vänner runt om i världen, visst blir man väl uppjagad inför julhelgen? Som om det vore den sista dagen i livet? Man skall handla, man skall städa, man skall bada, man skall pynta, och icke minst skall man ge bort paket till de människor som vare sig vill ha eller behöver det man köper!!!!! Men det är ju en gammal tradition!!!! Icke att förglömma, men vad man firar, det vet ingen, det var visst något med en barn som fötts någonstans????

Nu skämtar jag som ni säkert förstår, och här har det varit full fart hela långa dagen, nu har precis båda mina söner kommit hem till säteriet, och de är i full fart med att klä vår gran, det är en gammal tradition !

När man som jag har två pojkar som nu är fyrtiotvå respektive fyrtiosex år så har det samlats lite julsaker under åren!!!!!!!! Och båda vill att just deras saker skall hänga i granen, eller stå under densamma, därav denna trängsel, men det är också en gammal kär tradition skall ni veta.

Efter att granen är klädd dricker vi choklad och äter den första av Lilla Elsas Julkaka i gula salongen, och då använder vi den fina kannan , bara en gång per år så tas den fram ur gömmorna, men ack vilken kär tradition det är, och fortfarande så kan lilla mamsen se hur det liksom glittrar i ögonen på sönerna!
Nu ropar Lilla Elsa att det är serverat , så vi hörs av senare. HS

Snart, snart är det jul.........bara lite kvar att styra med.........

Godförmiddag ska jag säga vid denna tidpunkt här ute på landet.
Jag har sovit som den Grevinna jag är, och skall nu sätta fart in mot staden, för att där hämta upp varsitt dussin med specialsydda skjortorna till sönerna, med monogram på fickan.
Det är det viktigaste för dem , då det varit så i många generationer Stiernspetzar, alltid monogram, icke utan mitt monogram sade redan salig gammelfarfar, innan han klev i nattsärken!

Lilla Elsa gör knäck där nere i köket, det doftar ändå hit upp, den söta varma juldoften!

Ja så var det de här med korten som jag delar ut varje år på Julafton till mina gäster, ja pojkarna har nu fått sedan de var små så deras eantusiasm över mors teckningar behöver vi icke diskutera, men andra brukar glädjas desto mer. En liten julbild varje år, som jag själv signerar, och dessa kommer att generera slantar så småningom........Nu är de iordningställda iallafall! Dekorerade med bladguld, men jaja....jag tycker själv att det är en trevlig tradition!!!!!!

Igår kom Toivo hem från ICA med en grillad gris, som han på eget bevåg inhandlat och tyckte att vi skulle ha liggande mitt på Hornnergas julbord!!!! - Barbar skrek jag till honom och då svarade han : perkilä saaaatan! och tog grisen under armen och gick ut igen!!!
Ni förstår väl själva min reaktion????????

Nej, den stora soppskålen med Hornbergas egenhemlagade Risgrynsgröt, det är den som skall trona mitt på vår julbord. Grisen får han ha nere i sitt pörte och göra vad han vill med, hemska karl säger jag!!!!!

En svart gestalt, och ingen avsändare, jaha , då är det L.vT naturligtvis som skall försöka skrämmas igen, men se den gubben gick inte!!!
Från vännerna i Monaco!
Här har också julkorten ramlat in en masse förstås, jag skall visa er ett par tänkte jag.

Från favorithotellet i Nice kom detta kort!

Nehej mina vänner, nu skall sättas lite fart här och inse att det är imorgon som Jultomten kommer!
See you! HS

torsdag 22 december 2011

Nya numret av Vouge...inte alls lika snygg framsida.....

Hej sådär i förbifarten! Här stressas det med julbestyren, men jag vill bara visa er senaste numret av Vouge som kom idag, och så kan ju jämföra med förra numret då jag var på framsidan, jaja jag säger inget, men jag tänker desto mer Hälsar HS

onsdag 21 december 2011

tyst i hela huset......................nattliga funderingar

Jag viskar för mig själv :":det är mitt i natten"!  Endast jag och kattorna är vakna. Jag sitter här inne i mitt skrivrum och håller på med julklappsrimmen förstår ni. Ja, en del människor har väl slutat med detta för long time ago, men inte här hos oss inte. Gamla traditioner skall vårdas anser vi, och vad skriver jag på ett paket med en ny liten fin arbetsklänning i svart med tillhörande spetsförkläde och liten vit mössa till som jag har specialbeställt till Lilla Elsa? Det står stilla och klockan är 02.30.Kanske någon kan hjälpa mig?
Arne har fått ett nytt blåställ, han älskar att gå i gammaltidens arbetskläder förstår ni Ska jag skriva: Rött är sött och grönt är skönt, men blått är blått och ALLTID FLOTT, om än på lille Arne!
Ja, det tror jag det blir, det lät ju riktigt fyndigt.....
Till Toivo har jag köpt Franska Cigarrer,och hur skall jag görA MED DEM?   "Jag känner doft en utav en man, men oj så rökigt,var är då han? Jo, det är ju Toivo, med sin finska pinne, gå nu ut, för du får inte ryka inne!"Nja......men så här dags så får det duga....
Pojkarna har jag inte handlat till ännu, de har ju fått överskrivet halva egendomen var, så det kan väl vara en julklapp som heter duga, men så vill de ha paket också. Ska svänga in till stan imorgon och se om Strömstens skjortor har några fräscha på lager? Men så är det där med monogram. de ska ju ha monogram på bröstfickan, men jag misstänker att affären har några färdisydda skjortor på lagret enkom till pojkarna, då de vet att när som helst kan det behöva ha ett lager nya, ja ja detta får jag ringa om nu på morgonen!

Och så skall granen kläs imoronkväll då alla är samlade, men den har jag sett ut för länge sedan och visat Arne , som märkte ut den, och honom litar jag på.
Jag skall ner till stallet också idag och julpynta till hästarna, det gör jag helst själv, de vill ha på sitt speciella sätt, varsin halmkorg med Äpplen(Ingrid Marie) och morötter,(svenskodlade och närproducerade) en liten korg var med vedugnsbakat hårt knäckebröd,(från samhället) och så varsin stor pepparkaksgubbe med kristyr på, likadant varje jul!(från bageriet i samhället)
Sedan klär jag stallet med röda sidenrosetter, glitter och vid dörren en liten gran med morötter i, minimorötter ska jag ta iår. Oh så glada de ska bli mina sötnosar.....
Nu är det bara en sak jag funderar på innan jag lägger mig. Hur gör jag med Allan och Ruthan Ollonberg? Jag tycker det är synd om dem att sitta själva på Olonberga julaftonens eftermiddag och kväll, hon i rullstol, och han är väl hungrig som vanligt, nej jag ringer upp dem på morgon och bjuder ner dem, så får det bli.....Nu mina vänner, lägger jag mig och njuter av livet på landet, och inväntar morgonen med stor tillförsikt!
See you! HS

En hälsning till mina Tyska läsare


Ich wünsche allen meinen deutschen Blog-Leser ein frohes Weihnachtsfest und ein glückliches Neues Jahr 2012. Ich bin so glücklich zu sehen, dass du zu meinem Blog gefunden, und ich hoffe, Sie auch weiterhin zu mir und meiner Familie in die besondere und andere Art von Leben, das wir verfolgen begrüßen Honorine Stiernspetz

Joyeux Noel et une Bonne Anneé ....

Salut à tous les lecteurs de blogs français! Honorine ici!
Je suis très heureux de voir autant de lire mon blog.
Comme vous pouvez vous l'avez compris, je suis allé à Nice, maintenant, je suis à la maison à Hornberg manoir et jours fériés pour célébrer une ancienne et très traditionnelle de Noël avec mes proches.
Je tiens à vous souhaiter un Joyeux Noël et une Bonne Année 2012, et espérons que vous vous joindrez à moi dans ma folie continue


Étreintes dans des quantités de la comtesse Honorine Stiernspetz

Snön faller, och vi med den......

Godmorgon mina vänner!
Tänk att få vakna i sitt eget hem, o sin egen säng, sådant uppskattar endast den som alltid är på resande fot!
Doften från köket tränger in genom min stängda dörr på andra våningen, det är saffransbak känner jag, det sista inför julen, så vi har nybakta bullar till julaftonsmorgonens samling i köket, där alla då dricker kaffe och doppar hembakt av hjärtats lust, allt medan skön julmusik strålar ut från högtalarna som finns uppsatta varstans i huset. Vill de att jag skall sjunga något själv som grädde på moset så, jag är icke omöjlig en julaftonsmorgon, utan kan då stämma upp i :"Det strålar en stjärna" acapella, varvid tårarna runno nedför kinderna på de andra, jaja , kanske inte men lite rörda blir de iallafall, det är jag helt säker på...

Jag drar upp min rullgardin och kan bara konstatera : jag lever mitt i ett julkort, snön ligger gnistrande ren och vit, och snöflingor dalar sakta ner över min avackra julgranar som lyser så jullikt mot mig och mot hela gården.
Jag tror nog att jag lägger mig och ringer på Lilla Elsa efter kaffet , tidningarna och bara njuter av mitt liv på landet...................................see you friends!

tisdag 20 december 2011

Åter på svensk mark........

Hornberga tog emot mig med gnistrande snö, granarna var tända framför huvudbyggnaden, marchaller lyste upp hela allén, vilket mottagande, det kändes underbart att få lite bekräftelse !

Nu har jag mycket riktigt varit ute i stallet och hälsat på mina darlings, och hästdynga har jag också mockat, hjälpt Arne att stängslat om en hage, rena grovarbetet, men ack så skönt för kroppen.....

Inne i köket där immar fönstren igen av allt ståhej kring julmaten. Lilla Elsa kokar Grisfötter......ja det är Arne som vill ha det, det är en gammal småländsk tradition säger han, och det skärs rödbetor och äpplen och sill och potatis....ja, till sillsalladen, ett måste för Toivo, och det rullas köttbullar och stoppas korv och görs egen senap, och lutas fisk och läggs in strömming och kokas sylta, och rullas rullsylta och nej, nu vomerar jag snart mina vänner. Jag går in på mitt skrivrum och går igenom posten, vill inte se åt maten, men får jag bara risgrynsgröt på julaftonens lunch så som vi alltid serverat den här på Hornberga sedan salig farfars tid, alltså med en mandel, ja då blir jag nöjd hälsar en trött och lycklig Honorine Stiernspetz från ett härligt vinterlandskap i Södermanland. PS Imorgon måste jag visitera Allan och Ruth Ollonberg med en julblomma,

Det måste jag anteckna.
Toivo och jag har icke talat ut om hans olycksaliga resa via NewYork till Stockholm, men jag tar det imorgon, han ser så undfallande ut, så jag ids inte ge mig på honom just nu: DS.

VOUGE

Inte för att jag på något sätt vill förhäva mig, men att jag kom på omslaget till senaste numret av tidningen VOUGE tycker jag är trevligt!

Tack Översten.......tackar allra ödmjukast....

Det var ytterst vänligt att du körde i denna fullständiga snöstorm ut ill flygfältet och inväntade vår gemensamme bekant Toivo. Och att du tog honom under dina vingars skydd och körde honom ända hem till gården.
Jag harnu talat med Toivo, Arne och Lilla Elsa, och det lätar mitt hjärta att alla äro samlade. Själv sitter jag i VIPloungen här på Cótedesur ´och skall starx bege mig hemåt.
Jag ber om mina varma hälsningar till Rubie som så enkelt bara lånade ut såväl dig som bilen.
Vänligen La Comtesse HS

måndag 19 december 2011

Nu reser jag hem till den snöiga nord och alla jutraditionerna......

Godmorgon mina vänner!
Här har jag varit uppe några timmar redan, resfeber kallas det för....Skämtar bara, men det är mycket som händer idag.
Toivo kommer att landa vid pass 8.35 enligt tidtabell, brukar ofta vara något tidigare, ja ja vi talar då om SAS förstås!!!! Att jag håller på det Skandinaviska beror på att jag själv sitter med i styrelsen, vilket  gör att jag får en särskild moderkänsla för bolaget......

Här har det packats och packats om , julklapparna är många till antalet som skall med hem, jag ägnade hela gårdagen åt detta sedan jag fått reda på att Toivo togs om hand på bästa sätt , biljetten var betald till honom, mina egna bankaffärer tuffade på, tack vare min yngste som är skärpt inom penningsfärens område, tack och lov för mamsen  säger jag, som i detta fallet hamnat långt från päronträdet, dvs, salig far och farfar. Mitt sinne för ekonomi är icke särdeles gott, jag har enbart det estetiska inom mig som en gåva, men det känns inte alltid så kan jag lova er.

Nu har jag faxt över inhandlingslistor till Hornberga vad som behöver inhandlas under dagen. Jag har beställt lutfisk med bechamelsås , nymald kryddpeppar, och petit poins, djupfrysta, men jag äter icke, absolut icke den dallriga och gulnande äckliga fisken, det är enbart såsen ,ärtorna och potatisen som jag längtar till idag. Det känns som en uppstart inför julen. C-J som inte kommer förrän den 22deceber hälsade att hans Brändla mandlar MÅSTE FINNAS på Gottebordet annars blir han kinkig!!! Julius Jr. har i alla år gjort en Tomteparad i marsipan, utan den lilla glada paraden blir det ingen jul säger vi till honom, och ni skulle se hur ivrig han är då han sitter och formar små kulor i rött som såsmåningom blir till tomteluvor och små kroppar, javisst är det viktigt med traditionerna, men man måste ju icke göra dem själv anser jag. Min enda tradition är den att jag beställer jultårtorna av bagaren i samhället, samma tårtor varje år, Julsubbar i marsipan som liknar nedfällda björkstammar med små tomtar som klättrar omkring på den, smörcreme inuti och lite chokladmousse, ljuvligt goda!!!!Har vi ätit i familjen varje JULAFTONSeftermiddag till kaffet i gula salongen sedan jag var barn, igenkännandet, det är väl det som är julen, eller hur??????? 

Hopp och hej så nostalgisk jag blir då!!!!
"Yesterday when I was young" Nostalgi och Julen hör ihop som handen i hansdsken för mig, så nu bär det av mot traditioner och knäckkokande så som det alltid har varit.....

Nu ringer jag köket och beordrar fram mitt franskrostade  morgonkaffe och en stor Brioche med smör till, och gärna lite körsbärsmarmelad, Negrescos egna hemgjorda, den bara smälter i munnen!!!!!. Efter det, en språngmarch runt stan, en långsam simur i hotellets pool, innan stylisten kommer vid 09.15. för att ta hand om  mina kläder som jag inhandlat , vilka som gillas och vilka som skänks till Vita Kryssets vårauktion här nere. Sedan blir det makeup och håret som skall iordningställas, innan det bär av ut till flygplatsen och incheckningen, ja, det bryr inte jag mig i, men jag hoppas att de inget glömmer!    Så kan jag snart vara i stallet och mocka lite skit, och få känna mig som en riktig människa igen hälsar HS 

Konsulatet hjälper också till.....

Svenska konsulatet  har nu tagit över fallet med min felflygande tjänsteande, och ikväll skall han resa reguljärt tillbaka till Stockholm med SAS, UTAN mellanlandning.....

Detta kostade petit moi en del slantar, och nu blir det inga julklappar till Toivo, den saken är helt klar.

Det goda som detta fört med sig att jag har varit ute och sprungit på morgonen, så att huvudet fått rensas från ilskan.

Jag reste ner för att få några lugna dagar , men vad tycker ni själva? verkar jag har haft det särskilt lugnt????
Jag är mer stressad än någonsin, så nu har jag bestämt mig , och jag har talat med sönerna, att imorgon reser jag tillbaka till det vintriga och kalla Sverige.

Mina darlingar Callas och Nilsson...oh så matte längtar efter er, jag har inhandlat ett par kg. Gåslever till er mina sötnosar, snart kommer matte..........Ja, som ni anar så saknar jag mina djur oändligt mycket under mina resor.
Nästa år skall jag lova mig själv i Nyårslöfte att vara mest hemma.......hoppas jag kan hålla det?????


Just i detta nu sitter Carl-Jan och diskuterar mina franska tillgångar här på banken, och jag vill naturligtvis flytta över min förmögenhet till Hornbergas egen bank, dvs mitt eget bankvalv, jag hoppas att han lyckas?

Och så detta med Toivo??? Hur mycket skall en stackars ensamstående kvinna behöva utstå? Jag är egentligen väldigt skör, men det hinner jag aldrig få möjlighet att få tala om, när man har det som jag!!!!!!!Hälsar La Comtesse HS

söndag 18 december 2011

TOIVO har landat i NewYork istället för på Arlanda..........vad gör jag nu....

Men är det inte som förgjort? Nog trodde jag väl att han skulle kunna byta plan i Zurich, och gå från ena gaten till den andra, han är ju vuxen mannen. Men hur det nu kom sig, detta får jag naturligtvis tala med Swiss om, de måste se till att ingen utan rätt biljett blir ombordsläppt!!! Nu hade han ju smoking och var lite glad i hatten och ja, han snurra väl till det hela????

Nu har jag precis talat med Svenska ambassaden i NewYork, för han kommer ju inte in i landet utan vare sig Visa, biljett eller pengar! Så nu sitter han fast på flygplatsen, och en personal från Ambassaden är där ute just nu, och ska försöka bringa klarhet i allt detta, och köpa en biljett hem igen, men den måste JAG betala, tacka vet jag förr i tiden då den Svenska ambassaden stod för både mat och logi om det knep......

Nåväl, jag sitter här i Nice i ständig telefonkontakt med såväl Hornberga som USA........

Det här "ordspråket" tror jag då inte för ett ögonblick på!



Nu måste jag inta en lugnande Cappucino mellan telefonsamtalen.


Och vad det anbelangar Roger Moore så har han lämnat landet för att flyga till hustrun i London där de numera har sitt viste!....Bara så hon vet det, bästa RacerRubina!!!! Där är vi ense , då det gäller fortkörning!

Gasen i botten racerruban hälsar HS

Jag dånar av....................han sitter på fel flygplan......

Godmorgon mina nära och kära!
Här har det varit full fart sedan tidiga ottan!
Toivo var kvar på casinot hela natten, så jag fick ta en taxi klockan 06.00 och hämta honom, där satt han tillsammans med ett par lätt bedagade fruntimmer, och fröjdade sig,totalt omedveten om tid, dag eller var han befann sig tror jag.
Jag läxade upp honom, och in i bilen och raka spåret till flygplatsen, så nu är han in the air!!!!! Med smokingen på sig och bra i gasen....
Tänk att man inte kan få någon stil på jänstefolket, ger man dem lillfingret så suger det ur både märg och ben i hela kroppen.......

Arne , mannen från de djupa skogarna kan jag lita på och han skickade över den här bilden , som visar hur mycket snö och kallt det är hemma runt Hornberga. Sjön är nästan bottefrusen skriver han, Och så har han sett hur Allan Ollonberg kör med häst och släde runt hela sjön, med den stackars konvalecenten Ruthan inlidad i gamla vargskinnspälsar i släden. De verkar ha en väldigt nära och god relation nu för tiden, och det uppskattar jag verkligen.
Men om han BARA kör samma sträcka hela tiden , ja då misstänker jag att hon tröttnar på utsikten????

Langensköldarna är där och övar start och landning på snön, med "skidor" istället för hjul.... ser jag....
Roger vid sin P1800...
OBS! Toivo messade denna bild till mig nu så jag skall veta att han bytt plan i Zurich och är på väg hem,,,,,,VE OCH FASA! My Goodness, vad ska jag göra???????? Detta flyg går INTE till Sverige och ARLANDA, nej  TOIVO är på väg till USA!!!!!!!
EMERGENCY!!!!!!!!!




Jag dånar av!!!!!!!!!!!

lördag 17 december 2011

Roger Moore och jag tar bilen upp ill Clans, där han har ett gammalt byhus

Godkväll mina vänner! Inget spel inatt, nu får det räcka, pengar är icke allt säger jag, och med min oroliga tur i spel så vill jag icke utsätta mig för att vinna en storvinst för tredje natten i följd!
Jag skickar Toivo med en liten slant på fickan så får den lille finnen roa sig lite, för imorgon åker han hem igen. Det snöar sådana mängder att han behövs till snöröjningen på gården  enligt Arne och Lilla Elsa.

Jag har tagit en tur med Roger Moore och befinner mig nu en bit uppe dans la Montagne, eller i bergen som vi säger hemma. Här uppe har varit en underbar eftermiddag och vi har suttit på altanen till Rogers gamla byhus och intagit en jättegod måltid, och diskuterat allt och inget. Inte visste jag att han hade detta hus, så avskilt och undanskymt från all uppmärksamhet. Bara byborna som vet vem han är, men de bryr sig inte.
Ja, ni ser ju själva hur gott vi har haft det, skönt måste jag erkänna för er att hustrun
icke är med , hon håller honom i ett järngrepp, och han får aldrig möjlighet att vara sig själv,till skillnad mot idag, vi trivs verkligen i varandras sällskap!

Nu vill Roger att jag skall sova över, oppppp oppppp! vi är BARA VÄNNER SKA NI VETA!
Men jag har såväl C-J som Toivo nere i Nice så det blir att tänka på återesan för min del, och nu vill Roger köra mig hela vägen ner, trots att han druckit en del av  det goda vinet från egna vingården, men, vad ska en stackars grevinna säga, jag måste ju hem till Hotel Negresco och se till de mina så nu hoppar jag in i hans P1800 sportmodellen, den gamla kära, och så full gas  nu Helgonet!!!! See you! HS 

fredag 16 december 2011

Det räcker och blir över igen......

Toivo var eld och lågor under tiden på Casinot, han spelade och drog sina finska ramsor, som jag bara anar vad de betyder, men någon framgång hade han icke. Jag såg ju att han använde ingen intelligens alls, utan gick bara på känn, och det går inte.....Man måste kunna se och ligga steget före vid spel och dobbel, men en mångårig erfaenhet jar lärt mig detta, och så stod jag där vid femtiden i morgonstunden, med Rävpälsen över axlarna, mina stackars fötter svullna i de röda nya pumpsen, men också en NY VINST kära vänner, så stor så det kan jag då icke benämna här.
Skönt att Toivo var med och hjälpte till att bära in detta i bilen som  sedan sakta rullade ner mot Nice fylld av pengar, och en civipolisbil såväl bakom som framför oss.
- Nu du Grevinnan, nu ärr du rrrrikkkkkkkkkk som ett svin, neeej, int meeeeeeeena jak de, jag para ville säga att nu jälar perkile så kan hon söpa hela siiiten om hon vill förstås!!!!!!!!!!
- Sccch! Du behöver väl icke gapa ut om min privatekonomi , NU ÄR DU TYST! annars så skickar jag dig till Finland med Finnair vite!!!! Förstått????

- Jo sir du frun, jak förstååår prisis, ock int vill jak till de lande heller, så nu snackar jak int mer.....
Han såg dystert ut genom bilrutan, och jag kunde lugna ner mig lite. Karlar tänkte jag!!!!!!!

Och karlar tänkte jag då jag kom in på Hotel Negresco , för där stod en sådan och tittade ut genom fönstret i Lobbyn.
Men, vanudå? Det kan väl icke vara möjligt????? Han vände sig om och kom emot ,mig ,med armarna utsträckta.....
- Dear Honorine!!!Long time , no see , och det var som om all spänning efter nattens spel släppte och jag föll honom i armarna och jag kände hur glaaad jag och varm jag blev inombords...
- Roooooger!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Är det du?


Efter en del ömhetsbetygelser så satte vi oss ner i den tomma lobbyn och tog in en flaska , nej jag menar inte det, utan vi tog in riktigt starkt och gott svenskt kaffe som jag själv hade med mig från Sverige.......Vilken surprise. Roger Moore , min gamle vän, UTAN hustru, och jag frågade ICKE var hon befann sig????
Toivo fick med hjälp av civilpoliserna bära in pengarna i hotellets kassavalv, och här sitter jag nu fortfarande tillsammans med Roger Moore och pokulerar i lobbyn, klockan är vid pass 07.13 och jag känner att ögonlocken börjar bli aningen tunga........ Men så trevligt detta var......hälsar HS


Mission is completed....och ikväll ska jag spela igen......

Här nere är det bara frid och fröjd kan jag säga. Toivo kom med flyget redan innan lunch och strax efter kom lille sonen med Swiss från Bern. De har nu i eftermiddag samlat ihop alla pengarna och tillsammans med säkerhetspersonal från Negresco och Poliseskort kördes sedan bilen fullastad med Euro till en av bankerna här, jag kan inte säga vilken tyvärr. Det var stor uppståndelse, och runt hela Place Massena hade de militärer med Kpistar och mängder av poliser.....
Mycket väsen tyckte jag som inte vill ha någon upståndelse kring min enkla person som alla känner till....

Nu är det klart iallafall, och eftermiddagen har jag icke heller sprungit i mina guldskor, nejdå, icke alls, utan jag gick in till Loius Vitton och inhandlade mig en ny röd klänning inför kvällen, ett par röda highills och en liten väska, det tyckte jag att jag ville unna mig. Såväl Toivo som C-J fick varsin ny smoking, ja för Toivo var det hans allra första, och ni skulle bara se hur han går nere i baren och sprätter som en tupp av lycka.
Han vet om att han skall få en slant att spendera på spel ikväll, så han är överlycklig, och har varit ute i köksregionerna flera gånger och frågat om han kunde hjälpa till med något? Han är ju inte van att bo på hotell!!!!!





Jag misstänker att jag kommer att bli kvällens snyggaste spelare på Casinot!!
Min nya robe!
Se så fint de gjorde då vi rullade gatan fram med bilen full av euro!!!! Röda mattan, jo man tackar!!!



C-J däremot vill icke följa med utan har en date med en steward från Swiss som han träffade idag....jaja, han är lika spontan som lilla mamsen säger petit moi. HS

PS. Själfallet Rubina får den lilla flickan komma hem till säteriet och rida på hästarna, be dem bara att ringa innan, så Arne och Lilla Elsa är förvarnade, Arne är ju så rädd om både hästar och kattorna så han vill nog gärna finnas med i närheten. Förresten kanske hon ICKE ska rida Lady Gaga, hon har haft en hälsporre och kan vara lite grinig, medans Tunas Idol bara vill alla väl, och blir aldrig vare sig arg eller sur, han travar i sin egen takt. DS. 

Storvinst.....................

Godmorgon kära vänner!
Gårdagens Glöggparty nere i Antibes var då ingen höjdare, som de vulgära brukar uttrycka det. Nej, det var en skara av de svenske, ja de som som stänger och öppnar sina lägenheter härnere av och till. Ja, ni vet, jag har redan talat om dem, kindpussarnas "small gang".

Ja, de pussades och det dracks ska jag säga så såväl kvinnor som män intog en tomteröd färg redan efter ett par timmar.

Då tackade Grevinnan för sig och tog en bil till Casinot och spenderade resten av kvällen där tillsammans med mängder av kultiverade människor. Självfallet spelade jag högt, ja det gör jag jag allid, Vinna eller försvinna är min paroll i alla spel.

Och jag vann, så till den milda grad att jag sitter här nu på Hotel Negresco nedlusad med pengar upp över öronen!!!!!! Vad göra?

Jo, jag har ringt till Hornberga säteri och bett att Toivo flyger ner idag, jag känner mig livrädd med så mycket slantar i rummet, och så får han ta hand om detta, så jag kan känna mig lugn!
Carl-Jan kommer också från Bern i eftermiddag, och hjälper till. Ni ska veta kära vänner, att det är inte bara helt lätt att vara "nerlusad" av Euro!!!!!!!!!

Jag är så chockad över denna spelvinst så i rena spontana glädjen har jag beställt upp en dubbelportion av Fransk chokladmousse med extra mycket vispad grädde!!!!!!!! De ni! Då förstår ni att petit moi känner sig aningen skärrad. Och inte en meter har jag sprungit trots att klockan är 09.13.

Ett liv i dekandens väntas mig nu känns det som.......See you! HS 

onsdag 14 december 2011

Ikväll är det Glöggfest hos Dudde och Gittan i Antibes

Godermorgon! Det var kolsvart fortfarande då jag slängde mig ut från Hotell Negresco och sprang min morgonrunda , och det enda som syntes var mina guldglittrande gymnastiskor som flög fram över trottoarerna. Några renhållningsmän som spolade av gatorna var de enda levande väsen jag såg.
Ni förstår att jag kan inte sluta röra på mig trots att Nobelfesten är över, det har blivit som en mani hos mig.... Jag är nu smal som en sticka, en mycket snygg sticka iofs, men till lunch måste det bli något kaloririkt.

Jag saknar mina tjänsteandar på Hornberga, det är svårt att inte ha dem i sin närhet, utan allt skall jag behöva tänka på själv.............

Men till kvällens begivenheter. Jag är inbjuden till Antibes på en liten Glöggfest av ett par jag träffade på flyget ner. Nyrika tänkte jag lite föraktfullt, där de satt i sina märkeskläder och det bara lös "vi är lite osäkra vi"
Men de kände igen mig och jag ville icke vara oartig, då detta inte ligger för mig, utan jag tackade vänligt ja till denna inbjudan, och temat, jaja alla nyrika har ett tema...var djur, så jag ska vara katt och bara fräsa, neeeej, förlååååt mig!
Jag tar den här outfiten, och min Hermelinboa över axlarna, jag inbillar mig att det blir suc´ce?

Dunne och Gittan? Vilka namn förresten!!!! Ingen ädel adel precis  funderar Grevinnan Honorine i arla morgonstunden....

Springa i guldskor ger en extra dimension......

Jo, så här var det! Jag kom upp till Monaco i god tid , och tänkte att jag skulle shoppa mig något litet.
Vet ni, jag fann ett par helt bedårande gymnastikskor, i guld......Jag vill ju ha något elegant på fossingarna när jag springer här nere, det ser inte trevligt ut med fårskinnsfordrade kängor som jag haft hemma på Hornberga sista tiden pga all snö...
De här nätta , söta sakerna kommer jag flyga fram i ....

Jag snörde dem på mig och satte fart uppför trapporna till Grimaldislottet.
Där väntade Charlene och de andra med en superb lunch, och det var en gemytlig stämning. Suparprinsen såg jag icke ill, MEN när jag senare gick runt lite och tittade efter kaffet och avecen så kom jag till ett rum..Där hade väl Carros kära make suttit och festat, halva golvet upptogs av urdruckna Champagneflaskor, jag stirrade bara på förödelsen och slog sedan igen dörren.
Då fick jag se att utanpå dörren hade någon satt upp en VIP skylt??????

- Jag ser att du undrar vad det är därinne? Charlene såg smått road på mig...
Du förstår Honorine, att därinne får bara de allra mest prominenta gästerna sova över fortsatte hon, och gick vidare....

Sova, tänkte jag, du är allt en aningslös ung dam du!!!!

Men jag låtsades inget mer om min upptäckt av rövarkulan där det dricks hejdlöst av den ädla drycken!!
Även rinsar och Prinsessor får väl ha sina hemligheter tänkte jag......

Och nu ska jag berätta, att jag valde att springa hela vägen hem till Nice, ca två mil, och jag kände hur jag nästan flög fram i mina gyllene skor!!!! HS

tisdag 13 december 2011

Frukostera

Godmorgon! Det är en strålande morgon och jag har redan gått två timmar, eller snarare sprungit och skall nu intaga en kaffe, som jag naturligtvis har med mig från Hornberga och som jag skall be den lilla caféägaren att han iordningställer medan jag sitter här och ser ut över havet.......Han tog förvånat emot plastpåsen som jag hade i fickan, och såg på mig med en blick som......men jag viftade bara iväg honom mot köket och sa uppfordrande: Vite Vite!!!!! Att man måste göra allt själv?    Sådärja!  Här kommer han med en kopp iallafall och en liten croissant med choklad, och en saffrans brioche, ja, jag ska inget säga, detta är en perfekt början på min dag. Hem och byta om och så mot Monegaskernas lilleputtland.
Jag hoppas innerligt att lilla Carro icke har tagit tillbaks den fylletratt till prins och make hon har släpat omkring med nu några år, för då tänker JAG tala om vad jag anser om denne man......
See you! 

Luciasången klingar, men icke här.......

Den 13 december och här är jag i Nice , utan Lucia, utan sånger om Staffan på tallegren..... som vattnar sina pålar fem....

Jag blir en aning melankolisk då jag tänker tillbaka på då sönerna var små. Då uppträdde de alltid hemma på säteriet varje Luciamorgon iklädda nystärkta särkar och strutarna på huvudet och en guldstjärna vid handen. Gamle farfar och salig far , samt jag sutto i biblioteket med en kanna varm choklad, nybakade lussekatter och stora pepparkashjärtan, som vi alla mumsade på efter deras Staffansång, så underbara minnen det är för en mor!!!!

Jag måste också berätta för er om den gången jag befann mig i USA under Lucia, och någon berättade att det skulle spelas en teater i närheten men namnet MIDWINTERLIGHT. Glad i hågen tog jag en taxi dit och satt på en av de första raderna. Skådespelet handlade just om när de svenskar som uvandrade från Sverige förde med sig Luciatradiionen till USA, och hur det firades Lucia i alla barnfamiljer, och för mig var det gripande.... Men inte för de andra i ubliken!

Nejdå! De skrattade rått och hjärtligt åt vår vitklädda brud med ljus i hår....

Anar ni kära vänner hur det kändes i ett människohjärta?
Så i pausen så talade jag med mycket skarp röst om för de skrattande medmänniskorn hur det förhöll sig i Sverige med den gamla traditionen, och efter detta var det knäpptyst i salongen i andra akten, ty sådan är hon, den ädla Grevinnan Honorine Stiernspetz, som iafton firar en lugn och stillsam Luciakväll härnere, för att imorgon vara bjuden up till Monaco på ett litet evenemang som jag verkligen ser fram emot!!!
A´demain! HS

måndag 12 december 2011

Språkövning

Franskalektion, det är aldrig försent.......


Jag måste som alla andra människor öva och bättra på mina språkkunskaper hela tiden. Trots att min salig far alltid sade att min språkbegåvning var storartad, så kan det hända att jag vid något enstaka tillfälle kan uttala ett ord aningens slarvigt.........men icke så ofta naturligtvis. Att repetera månaderna anser jag vara mycket bra för tungans motorik och bevarandet av de skorrrrrrande rrrrrr:en.
Pröva på ni också vetja!
A´demain! La Comtesse Honorine

söndag 11 december 2011

Nu följer jag med sönerna till France.....

Vi lämnar säteriet idag för att flyga ner till France. Jag är förlåten av båda ätteläggarna, de var oroliga för mig , det var de hele.
C-J ska ha några samtal i Paris med Carkozy och Julius Jr. ska  vidare till Aten och diskutera ekonomin med Papadopolos, och själv stannar jag i Nice och tänker umgås med Charlene, Carro och Steffan uppe i Monaco, samt hälsa på Rutger och Christina som är nere för att stänga sitt ställe just nu.

När det gäller just Nice så vet ni väl alla att där trängs det svenske och de stänger och de öppnar sina hem om de inte ses på golfbanorna och pussar varandra på kinderna hela tiden, så där chicht ni vet. Man ser verkligen vilka som är nyrika.....inget illa i det, men  några Lundsbergare har de aldrig varit!!!!!!!!

I dessa kretsar rör jag mig icke säger jag med skärpa, men ibland ser man dessa personer på flygplatsen, och det är en lusterlig syn vill jag lova, det är värt bara att göra en resa i studiesyfte så förstår ni vad jag menar......Ni får se en gratis Komedi!!!!!!

Juldekorationer  på gatan i Nice.



Nåväl, jag stannar och vilar ut efter Nobelfesten och dess förberedelser, det har varit några hektiska veckor och jag blev också en av huvudpersonerna, vilket var mitt mål....

Goderafton, goderafton både herre och fru......

Ja, så kan man faktiskt säga av den enkla anledningen att jag börjar vakna till först nu.
Knappt att jag vill berätta , men OK , eftersom jag vet att ni vill veta....
Jag hade det helt amasing igår, inatt och ......

Jag fann en förtjusande man, en ambassadör från ett land långt bort, som jag dansade med hela kvällen!
Vid pass 03.00 så tyckte han att jag skulle följa med till Grand och ta en liten "sängfösare" och yr och glad som jag var så , jatack svarde jag och hej och hå, plötsligt satt jag i hans svit och drack en Lumumba av alla drinkar???????
Helt ärligt ska jag säga att jag drack nog fyra, ja kanske fem Lumumbor, och sedan somnade jag på soffan.....

Som den Grevinna jag är skulle jag då jag vaknade vid pass 14.50, göra en stilfull utgång från Grand, men med facit i handen blev den icke så som jag är van att göra ..
Håret var icke lika fluffigt längrfe, tandbortningen var icke på tapeten just då, och sminket hade lösgjort sig runt ansiktet och klänningen var icke heller den vad den en gång varit!!!!
Med skorna i handen och minkstolan släpandes efter mig gick jag på svajande ben ner till enreén, och bad där om en taxi, vite! Vite! Och snabbt kom en framkörande och jag slängde mig i baksätet, och .........ja, nu är jag hemma på säteriet, och har tagit fyra Treo, två wichyvatten, och tre Novalucol, Lilla Elsa har haft mina fötter i ett fotbad och de är nu omplåstrade och har raggsockor på sig.....

Som den slokande , utslagna tulpanen , precis så känner jag mig just i detta nu!
PS Jag har talat med BÅDA sönerna som inte var alltför upprymda då lilla mamsen kom hem i taxi...själva hade de farit hem redan innan midnatt, eftersom de hörde till god ton sa de och såg aningens föraktfullt på petit moi!!!! DS

lördag 10 december 2011

Taffeln är bruten, och nu ska här dansas ......

ÄÄÄÄntligen säger jag! En cigarill och en cognac i prins Eugens galleri. Sedan blir det dans all night long för petit moi, ska bara byta skor först! De här designade skorna från Gucci brukar jag allllltid dansa i, och de är hur bekväma som helst.

Hitintills har kvällen varit helt fantastisk, och sönerna har jag då icke sett skymten av, men jag hoppas de har trevligt!!!!!! Nu ska jag bjuda upp en snygg man som jag spanat in under middagen.......

Vi ses imorgon någon gång då jag kommit hem igen till gamla Hornberga säteri........A demain HS

MENYN


Nobelsmiddagen består av :

Förrätt:

Hummer med picklade vintergrönsaker och jordärtskockspuré.

Varmrätt:

Pärlhöna med Karl-Johansvamp och lingon , inkokt pärllök samt persiljerötter och velouté.

Dessert:

Mandarin-och vit Chokladmousse på kanelbotten med hallonmarmelad och färska hallon.

DRYCK

Till förrätten::
Cahampagne: Fourny,Blance de Blancs  Premier Cru

Till varmrätten:
Garyfarrell, Russian River Valley, Pinot Noire 2008

Till Desserten:
Moscato DÁsti, Caliera 2010, Borgo Maragliano..

Bon Apetit!

På väg mot Nobelfesten....



 
Äntligen!!!!!!!!

Några gamla Nobelfavoriter som plockats fram ur garderoben...

Den här ni mina vänner, då grät Silvan av avund, och Calle blev både du och allt med mig under sena kvällen!
Orange taft med knyterier , nja, den var jag inte sååå förtjust i, men alla beundrade den och mig  och året var 1988
Under min Gula period i början av 2000-talet. 2002 tror jag det var och jag kände mig som en söt Citron, och alla blickar på mig minns jag!!!
Tigerklänningen med tillhörande hatt gjorde suc´ce 1987
Den Syrénlila glitterklänningen hade jag 2008 då jag dansade hela kvällen med Litteraturpristagaren i Kemi. Han var otroligt trevlig, men gift, tyvärr!

Ja, det var en liten kavalkad  av mina gamla Nobelklänningar! Nu ska jag och sönerna ta en liten Draja, och slappna av en stund!
See you!
HS