Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 21 december 2011

Snön faller, och vi med den......

Godmorgon mina vänner!
Tänk att få vakna i sitt eget hem, o sin egen säng, sådant uppskattar endast den som alltid är på resande fot!
Doften från köket tränger in genom min stängda dörr på andra våningen, det är saffransbak känner jag, det sista inför julen, så vi har nybakta bullar till julaftonsmorgonens samling i köket, där alla då dricker kaffe och doppar hembakt av hjärtats lust, allt medan skön julmusik strålar ut från högtalarna som finns uppsatta varstans i huset. Vill de att jag skall sjunga något själv som grädde på moset så, jag är icke omöjlig en julaftonsmorgon, utan kan då stämma upp i :"Det strålar en stjärna" acapella, varvid tårarna runno nedför kinderna på de andra, jaja , kanske inte men lite rörda blir de iallafall, det är jag helt säker på...

Jag drar upp min rullgardin och kan bara konstatera : jag lever mitt i ett julkort, snön ligger gnistrande ren och vit, och snöflingor dalar sakta ner över min avackra julgranar som lyser så jullikt mot mig och mot hela gården.
Jag tror nog att jag lägger mig och ringer på Lilla Elsa efter kaffet , tidningarna och bara njuter av mitt liv på landet...................................see you friends!

1 kommentar:

  1. HÄR kära honorine måste medges att den så fanatiskt lilla väna Svala råkade åse detta telegram, rakt innan jag hann komma först. Följden blevo ju denna, att detta så lilla flickebarn blev så kolossalt imponerad. Då jag efterfrågade hur nu detta kom sig, svarade hon, att min så bästa väninna är av det lite mer modernare slaget. Då jag fortfor att ickeförstå, påpekade hon att din rubrik bestod av icke mindre än en särdeles känd inledning till en liten melodi, som någon slags Ulf Lundell skrivit. Fråga mig ICKE vem nu detta kan vara. Svala liksom icke ORKADE med att gå in på en närmare förklaring. Nåja, detta bör jag nu förstå, då hon ÄR så upptagen med detta formande av hattar. Hon är nu hemma på Rubinsteinska för att jullova.

    Så ljuvligt uppoffrande du ÄR, då du till och med kan tänka dig att framföra ett juloratorium. Och då skall ju påpekas att detta kommer att ske a capella. Se för all del till att det finnes rikligt med tårupptorkarmedel framlagda i ALLA vrår, då detta kommer till stånd. Spannar kanske icke blir nödvändiga, men näst intill.

    Se för attan till att icke pådroppa dig detta saffransbrödskaffedoppande klet spills på din särk, då detta kan uppfattas så som oskönt,
    uppmanar dig,
    Rubie

    SvaraRadera