Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

fredag 23 december 2011

Jul jul strålande jul.......G

Godmorgon och Äntligen är den efterlängtade julen här!!!!En riktigt God Jul tillönskas er alla från oss här på säteriet-

Vi har precis avnjutit morgonkaffet med Saffransbrödet och Peppernötterna i köket, sönerna och jag, tillsammans med vår personal. Såväl Toivo som Arne är dagen till ära iklädda Tomtedräkter, bara för att det skall bli en extra gosig julstämning här.........
Mina hästar har fått sin julkorg med morötter och knäckebröd, kattorna , ja det är bara Callas som är vaken sitter och slickar sig om nosen mitt på köksbordet, då hon mumsat Gåsleverpastej tills att hon rapade!!!!
Vi har tänt granen, aningens överlastad kan mamsen tycka, men håller god min naturellemente!!!!!

Toivo är så nöjd över sin Julinstallation han har åstadkommit iår. Hans hemlagade Julsprit som han iordningställde i Augusti redan tillsammans med Svarta Vinbär och Brännvin!
Den kom han med nu på morgonen och sa: "att till sillen frun, då plir det att supa".

Arne har också tillverkat en julklapp! Han har tagit in våra vinteräpplen Ingrid Marie, och i ett tjugotal gröpt ur och satt i ett värmeljus, samt silversrayat dessa, så nu fick jag en bricka med sådana på som skall stå i matsalen i eftermiddag. Så otroligt duktiga anställda jag har, deras fanatsi är enorm, och den tar aldrig slut!Lägg där till Lilla Elsas Gottebord, ja då finns inget mer att önska sig en julafton anno 2011.

Nu skall jag ut och springa ett eller två varv runt sjön, medan sönerna får koppla av med sitt.

Jullunch intages här klockan 13.00 då Allan och Ruth inväntas till gården, samt Rutger och Christina, vars barn bor utomlands alla tre, och jag vill absolut icke att det skall sitta ensamm och vara ledsna på sin gård, utan jag har bett Toivo att hämta upp dem!
Jag har noga talat om för dem alla att männen bär Smoking och vi kvinnor slänger över oss något stilrent och enkelt, passande för denna dag, och med det säger jag, på återhörande!!!!!HS 

1 kommentar:

  1. Så kopiöst GÄRNA jag hade velat skåda detta Ollonberg, då han påslängt sig en Smoking, kära Honorine. Han torde mer likna en tvättlina i denna utstyrsel. Och VAD kommer den så runda Ruthan att påsätta sig tro. Detta kan jag nu ägna tid åt att sitta och spekulera i till dess att någon behagar avlösa mig.

    Hoppsan! Där föll visst en punchfylld pralin rakt neder på detta så annars så vita ark!! Kan du ha överseende med detta tro??

    Användes fortfarande dessa så gyllene skor, då det löpes amok runt denna så våta sjö??

    Denna Toivoinstallation är nu troligen något som mer tilltalar Själve Översten, misstänker jag. Men den gör sig säkerligen rätt så bra tillsammans med dessa så röda tomtedräkter som nu pryder dessa hjon.

    Nej, då är det något HELT annat med dessa så rara Ingrid Marieäpplen som den så händige lilla Arne nu återskapat på detta så kluriga vis.
    HÄR kan vi med all säkerhet tala om ett aldrig sinande skapande. Så innerligt full av kreativa idèer denne lille Smålänning besitter. En lite pärla har du nu funnit i denne man.

    Se nu till att det bliver små smulor kvar till de övriga gästerna, då Herr Allan mättat SIN mun,
    hälsar dig,
    en nybadad Rubie

    SvaraRadera