Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

måndag 26 december 2011

Min lilla Callas är bortsprungen.....

God fortsättning alla vänner, jag är stressad som ingen annan, då lilla Maria Callas varit borta sedan igår morse. Nu har alla sex personerna på säteriet varit ute och ropat , lockat och letat, men ingen Callas!!!!

Nu är vi ombytta och på väg in till Rubinsteinska palatset för Annandagsmiddag, tillsammans med Familjen Ollonberg, vi åker storsläden, och Både Toivo och Arne får turas om att köra.

Det ska bli en spännande eftermiddag hos Rubina och Översten! Vi skall få Hjortronglaserade Brysselkål, det har läckt ut från palatset men var det blir därtill vet jag icke.
Där inne kan vad som helst hända, och jag ser fram mot att se  Översten som jag vet fått nytt muntaschvax i julklapp!!!!!

CALLAS!


Slädfärd!
Rubina är säkert nyonolerad i håret och har sin svarta sammetsklänning med långa kragsnibbar och pärlhalsbandet, det brukar hon nämligen alltid ha på Annandag Jul....

Jag kan då icke koppla av ordentligt så länge Callas är försvunnen hälsar HS

1 kommentar:

  1. Men att den lilla Maria Callas gett sig iväg ut på eget äventyr, var ju ICKE så trevligt, kära Honorine!!!! Finns det inget du kan locka henne med? Jag tror att hon kommer fram snart hon tröttnat på detta äventyr. Hon vill ju naturligtvis vara hemma hos hennes mamma.

    Ett sådant utsökt vackert ekipage ni kommer att utgöra. Jag står nu här i den västra flygeln och inväntar bjällerklangen. Tänk så genant trevligt att du redan så väl känner till den traditionella långa svarta sammetsklänningen med de så fagra långa kragsnibbarna, där det något gulnande pärlhalsbandet är obligatoriskt. Ja, visst är det på detta viset att den enkom uppbäres just denna dag. De övriga 364 dagarna, placeras den i en välförtäckt malpåse. Det är således den 56:e gången den framtages.

    Givetvis är mitt hår så pass hårdpermanentat att icke ett strå är annat än småkrulligt. Damfrisörskan påprackade mig något som jag tror heter SPRAJ. Om man påduschar detta rikligt över hela onduleringen, kan icke ens en stormby rubba detta. Om jag får säga min mening i den saken, låter det helt enkelt F O R M I D A B E L T!!!! Du bara MÅSTE prova på detta vid tillfälle, kära Honorine.

    Jag förstår att du emotser Själve Överstens hela glans, och då speciellt detta så kolossalt dyra mustaschvax som nu fått dessa så ostyriga knävelborrar att peka åt det håll han för dagen bestämt. Var beredd på att ävenledes den nästan överdådigt Finländske tjänare Toivo, kommer att anskaffa sig likadana. Troligen kommer han då att mer likna en kosack!! DET kan ju vara trevligt som omväxling. Att den så sköra lilla Arne skulle vara kapabel till att skaffa sig en dylik, blir tyvärr icke aktuellt, då han ju icke begåvats så rikligt på denna front. Och OM så vore fallet, skulle han troligen nyttja den till att hänga upp diverse installationer i denna. I och för sig, kan nu detta vara en tilltalande tanke, för de som är lagda åt just detta hållet.

    En härligt aptitretande doft sprider sig nu i hela palatset, då de så pass smörstekta svanorna börjar antaga en gyllene nyans, lagom till klockan 14:37.

    Till den lite mer utsvultne Allan, har jag färdigställt en gigantisk karott med oxsvanssoppa, att stilla den värsta hungern med. Alla vi andra får nöja oss med en liten rödbetskanapè. Men nu så här i efterhand kan jag plötsligen påtänka, att dessa båda gossarnes så julklappsnya monogramskjortor KAN bli påspillda av dessa så infernaliskt röda betor. Som tur nu är, innehaver jag ett antal REJÄLA servetter som ävenledes kan brukaslikt haklappar, som redan salig Filibertus plägade göra. Så var han också kladdfri då han frånsteg detta middagsbord. Dina hjon tror jag ICKE skall nyttja dessa, liksom jag ifrågasätter herr Ollonbergs behov.

    Nej, nu hör jag bjällrorna klinga där nere i allèn, så då må jag hasta iväg, så jag hinner fram till porten innan det är dags för avstigning, samt det så traditionella glaset Champagne innan gästerna instiger i mitt hem.
    Bråttom bråttom nu,
    hälsar, Rubie

    SvaraRadera