Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

lördag 3 december 2011

Andra advent, snön ligger vit på taken, och jag funderar om det kan vara runda "Ruthan" som....

Godmorgon kära vänner i väst och öst! Idag har vinden mojnat och snön har bäddat in oss i ett vackert vitt täcke, och det ser ut att bli en fin dag, med sol och några minusgrader här.
Arne har gjort en härlig installation som ger ett varmt välkomnande.
Här ska vi ha ett litet adventskalas i all enkelhet, tillsammans med några inbjudna damer och herrar från samhället som är delaktiga i VIta Kryssets evenemang. De arbeteade så idogt förra helgen, och samlade in en icke oansenlig summa pengar till ett värde av 17.000riksdaler, och nu vill jag som dess chef tacka med lite trevligheter här hemma hos mig.

Lilla Elsa måste sätta en saffransdeg snarast, och Toivo ska sköta glöggen.....jaja, jag HAR lovat att han får krydda den med liten Koskenkorva, men"PARA LITE" säger han själv.

Tidigt i morse kom Översten i häst och släde för att lämna ett bud från Rubie. Ett litet skrynkligt papper med lite siffror nedklottrade, men jag förstod direkt att det var hennes mått, då jag lovade henne en  västklänning i julklapp, och så stod med stora bokstäver: MULLVADSBRUN;OBS! Oj då så hon tog i, hon som skulle klä i Körsbärsrött eller Lindblomsgrönt, Azurblått kanske? Hon förstår inte att färgerna gör oss kvinnor än vackrare.......
Men hon har sina andra fördelar. Hon berättade nämligen att hon tror att det kan vara runda Ruthan som ligger bakom hoten mot mig!!!! Hennes svartsjuka kanske gjort henne totally crazy??? Who knows?

Är det på detta viset, ja då kan jag skratta gott och bära mina "smycken" som kommit i sina paket med små intrikata hotelser.
Hur som, nu ska jag springa min vanliga runda runt sjön innan aktiviteterna sätter full fart här på gården.

Nu undrar ni säkert om jag fortfarande är rädd, som jag blev igårkväll efter att ha gått in på internet??? Inte alls svarar jag. Jag tog resolut en näve sömnpulver som jag fann i badrummet efter salig far, visserligen många år sedan de skrevs ut, men jag har sovit som en prinsessa hela natten, och är på ett strålande humör redan så här dags!!!!!

Jag ska hitta på lite roande lekar till mina gäster kom jag på nu..... Levande charader kanske? Eller varför inte Ryska posten?????

Oh, jag har hela dagen framför mig med alla de möjligheter,,,,men först ska jag skicka iväg ett mejl till min skräddare Garcia Monsesco och be att de svänger ihop en liten dress till Rubina innan jul, i MULLVADSBRUNT....Eller...........om jag skulle vara så fräck så jag skriver KÖRSBÄRSRÖTT istället? Ja, det tror jag att jag gör!!!!! Ha en skön andra advent, för det ska vi ha här på Hornberga säteri.
Godmorgon hälsar HS

PS. Jag tror jag ringer och bjuder in Allan också, och sedan ringer jag upp sjukstugan och berättar detta för Ruthan!!!!!!! Så får vi se vad som händer? Är det inte hon, så händer väl ingenting, men om det är hon som är boven i dramat så kan jag bara förvänta att det kommer mer paket, eller vad tror ni????DS.




4 kommentarer:

  1. Ett så fantastiskt litet foto du sände mig, som den så installationsbenägne Arne tillverkat, kära Honorine. Där på Säteriet står julen praktiskt taget redan framför portalen, må jag då säga.

    Nervöst trampar jag här omkring på mina domäner, då jag inväntar Själve Översten, som jag sänt i väg på ett litet privat ärende ned till Hornberga Säteri. Jag medsände honom en liten, men naggande god kodad lapp. Då jag så väl VET, kära Honorine, att du genast skulle ana dig till att det nu en gång är mina så högst privat mått, omtalade jag EJ för honom i vad hans ärende bestod. Endast översträcka detta meddelande. Dessutom har han i dag spritförbud, så jag tror han anländer inom det snaraste.

    Jag är så himmelskt förväntansfull inför denna kreation i icke mindre än den så ljuvliga färgen Mullvadsbrunt. Den nyansen har nu en gång den fantastiska förmågan att kunna både lysa upp, samt försköna allt i dess närhet, enkom genom att bäras av mig.

    I din senaste kommunikè kan jag avläsa att denna rysliga rädsla du avkände i går afse, nu haver lagt sig, för att sedermera avklinga totalt.

    Så det skall till att lekas icke mindre än den så Ryska Posten. Skall detta ske tillsammans med detta taniga Ollonberg???? Ve och fasa, kan jag allenast utbrista. Tänk dig denna så otänkbara situation, att du bliver nödd till att pruta med dina så vallmoröda läppar, för att sedan mötas av icke mindre än Allans fnasiga. KAN det verkligen attrahera dig???!!! Men å andra sidan, är det ju som du så riktigt säger, ett alldeles formidabelt sätt att taga reda på hur pass jalu denna lilla rulta till Rutha kan tänkas bliva. Ollonberget däremot, lär du ju få på halsen för näst intill evinnerliga tider, då han så totalt kommer att förtjusas av dig, kära Honorine.

    Jag vidhåller att dessa personager KAN vara ett lömskt spionagepar av guds nåde. Var beredd på detta. Se nu för allt smör i Småland till, att den så infernaliskt Finländske Toivo håller sig en gnutta nykter. Att han ICKE ser för djupt ned i de glas som innehåller Koskenkorva med ett stänk Glögg. Både han och den lite mer finkänslige Arne, bör beskydda sin matmor med både nävar samt klor, om så skulle behövas.

    En sådan kolossalt ansenlig penningsumma ni ernådde, då det virkades sta så till den milda grad, att hela 17 000 penningar klirrade till i den så tidigare tomma kassan. Alla byborna kanske icke kan resa just land och rike runt för den summan, men till varsin liten Spandau bör det väl räcka.

    Att så omdömeslöst svepa i sig icke mer än en hel näve av sömntabletter som troligen är omkring 70 år gamla, KANSKE icke var det allra bästa. Men då du sov likt en prinsessa UTAN ärt, kan vi väl ändå ta oss ned på knä, för att tacka någon som ville dig väl. Detta bör nu ICKE mer upprepas, då du ständigt bör vara på din vakt, helt klar i knoppen, som det så vanvördigt plägas sägas.

    Då du skall taga kontakt med sjukstugan, för att tala med den lilla runda Ruthan, bör det nog ske då den så Ryska Posten utspelas likt ett svartsjukedrama i en av dina lite mer dunkla salonger,
    hälsar dig,
    Rubie som SÅ starkt längtar till den Mullvadsbruna......

    SvaraRadera
  2. Jag måste då erkänna att Garcia fått måtten, och håller på just i denna stund att sy ihop din dress, men i färgen Körsbärsrött, förlåt mig kära du, men jag skall genast ringa honom och be honom inlägga några små snedremsor i mullvadsbrunt för att göra dig glad hälsar HS

    SvaraRadera
  3. Ack samt tack, kära Honorine!! Icke för att jag vill verka vara petig, men SKULLE du vilja ha vänligheten att åter igen göra dig besväret med ytterligare ett samtal till denne Garciasömmare. Jag skulle så innerligt gärna vilja att dessa remsor gjordes en aning breda, då jag chockas en smula av att få erfara att denna utstyrsel kommer att mestadels gå i den så pass grälla färgen som KÖRSBÄRSRÖTT!!!! Jag kan endast ihågkomma en, säger EN av mina ankvinnor som burit den så djärva färgen. Denna kvinna vars namn var Anekdota Leonida von Oben, var som man redan kan höra på hennes namn, en smula, vad skall man säga för att icke behöva stå där med skammens djupa rodnad över praktiskt taget HELA min så skira lekamen, ja en smula ekivok. FYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY så oherrans obehagligt det är att sitta här så ren och vit, för att sedan behöva vidgå denna släktens skam. Detta hände sig på det tidiga 1700-talet. Man KAN ju tycka att det var ett tag sedan, men så är nu en gång ICKE fallet.

    Jag tror mig ana att Själve Översten skulle bli både eld samt lågor om han fick möjligheten att skåda mig i denna så ytterst nya kreation. Därför vill jag härmed rådgöra med dig om du anser att jag skall giva honom detta så pikanta nöje,
    hälsar dig en Rubina, som redan känner en uppenbar nervositet inför denna främmande kulör.

    SvaraRadera
  4. Oki Doki som vi så mondernt säger! han har lovat att bara dutta lite rötthär och var på tyget, så du kan "Coola ner" hälsar en på morgonen mycket ungdomligt språkande HS

    SvaraRadera