Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

fredag 16 december 2011

Storvinst.....................

Godmorgon kära vänner!
Gårdagens Glöggparty nere i Antibes var då ingen höjdare, som de vulgära brukar uttrycka det. Nej, det var en skara av de svenske, ja de som som stänger och öppnar sina lägenheter härnere av och till. Ja, ni vet, jag har redan talat om dem, kindpussarnas "small gang".

Ja, de pussades och det dracks ska jag säga så såväl kvinnor som män intog en tomteröd färg redan efter ett par timmar.

Då tackade Grevinnan för sig och tog en bil till Casinot och spenderade resten av kvällen där tillsammans med mängder av kultiverade människor. Självfallet spelade jag högt, ja det gör jag jag allid, Vinna eller försvinna är min paroll i alla spel.

Och jag vann, så till den milda grad att jag sitter här nu på Hotel Negresco nedlusad med pengar upp över öronen!!!!!! Vad göra?

Jo, jag har ringt till Hornberga säteri och bett att Toivo flyger ner idag, jag känner mig livrädd med så mycket slantar i rummet, och så får han ta hand om detta, så jag kan känna mig lugn!
Carl-Jan kommer också från Bern i eftermiddag, och hjälper till. Ni ska veta kära vänner, att det är inte bara helt lätt att vara "nerlusad" av Euro!!!!!!!!!

Jag är så chockad över denna spelvinst så i rena spontana glädjen har jag beställt upp en dubbelportion av Fransk chokladmousse med extra mycket vispad grädde!!!!!!!! De ni! Då förstår ni att petit moi känner sig aningen skärrad. Och inte en meter har jag sprungit trots att klockan är 09.13.

Ett liv i dekandens väntas mig nu känns det som.......See you! HS 

2 kommentarer:

  1. Goddag tant Honorine. Jag heter Antonia Cohèn och är 11 år. Det här är lite läskigt, men tant Rubina säger att du är jättesnäll. Min mamma och tant Rubina känner varandra, och hon har talat om att du har två stycken jättegulliga hästar. Jag bara ÄLSKAR hästar. Vi hade tre stycken förut, men dom har pappa sålt, för han tyckte att det blev så mycket jobb med dem. Jag har gråtit jättemycket för det. En gång när jag var hos tant Rubina, så talade hon om att du HAR hästar. En heter Lady Gaga. Känner du henne på riktigt? Va cool det är i sådana fall. Den andra tror jag heter Tunas Idol.
    Tant Rubina har talat om att du är i Frankrike nu, och då är ju hästarna alldeles ledsna när inte du är där. Kan inte jag få komma till ditt Säteri och vara med dom på eftermiddagarna då skolan är slut. Min mamma kan skjutsa mig. Jag LOVAR att jag ska sköta dem SÅ jätterbra. OM jag får det, kan jag få rida dem då? Jag tror att de skulle gilla att få komma ut och få vara ystra och glada.
    Tant Rubina har talat om att det bor två farbröder och en tant hos dig. Först blev jag lite rädd, för jag trodde att de där farbröderna var lite farliga och arga, men farbror översten har talat om att de är jätte snälla, och att han känner dom.
    Tant Rubina har sagt att hon tror att du vill att jag kommer, men att jag själv måste fråga. Hon säger att man blir stor och modig om man törs fråga själv. Så nu gör jag det. Om du säger att jag får, så kan jag komma redan i morgon, för jag längtar så efter att få ta hand om hästar. Min kompis Jeanette vill också följa med, men mamma har sagt att det får hon inte. Det gör inget, tycker jag.
    Kan du inte tala om för tant Rubina om det går bra eller inte?
    Hälsningar
    Antonia Cohèn

    SvaraRadera
  2. Goddagens Honorine. Själve Översten här. Ja, du kan bortse från det där med "själve". Det är ju Rubina som av någon dunkel anledning brukar kalla mig så. Fråga mig inte varför, för det har jag ingen aning om. Hur som haver undrar du säkert varför JAG av alla personer skriver till dig. Det är på det viset att Rubina ligger till sängs och är lite opasslig. Hon tror att hon råkat ut för den eviga influensan som jämt ska härja på vintrarna. Det är således hon som, kanske inte just beordrat mig, men ändå sagt till om att jag ska skriva till dig i stället för henne. Hon ville att jag skulle läsa högt för henne då ditt telegram kom. Javisst Rubina, sade jag, ovetandes om vad det stod i det. DÄR blev det allt lite småknepigt, då du talar om att du vunnit pengar som du vadar i. Du VET ju hennes inställning till spel och dobbel. Jag blev helt enkelt tvungen till att dra ett par rediga valser då jag kom till det stycket. Jag ska bespara dig vad jag sade, men det hade då inget med pengar att göra.
    Vi två har ju dragit en spader tillsammans med Allan, vill jag minnas. Så jag VET vilken bad looser du kan vara om du inte vinner. Jag förstår alltså att glädjen står högt i tak. Inte bara för alla de där pengarna, utan för att du helt enkelt VANN.
    Det är klokt av dig att låta Toivo komma ned och avlasta dig på lite stålar, plus att lillgrabben också kommer. Det ÄR ju inte så vidare smart att gå omkring med alla dessa Euros.

    Rubina gastar från sitt rum, och vill att jag ska höra efter hur det var på glöggpartyt. Om det verkligen var så pass tomterött då glöggen flödade. Hon gastar också att det där visste du ju redan. Varför vara bland de där kindpussande
    uppkomlingarna.
    Nu har det blivit tyst därinne, så då ska väl jag passa på att ta mig ut till vedboden, för att se till att ingenting går sönder. Du vet. Flaskor ÄR ju så sköra.
    Rubina är nog på fötterna i morgon igen, skulle jag tro.
    Hälsa Toivo och lillgrabben då de dyker upp. Håll hårt i börsen.
    Översten

    SvaraRadera