Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 1 december 2011

En tidig julklapp....eller....

För en stund sedan kom postbilen som vanligt uppkörande här på gården, och den unga killen kom in i köket och lämnade över dagens postskörd.
- Bjud den unge mannen på kaffe nu Lilla Elsa sa jag, för jag vet att hon tycker han är såväl snygg och ser vänlig ut, och hon står ofta där och ser efter bilen då han gasar igenom alleén och ut igen!

- Tack, men jag har lite bråttom, mycket nu!
- Ja, men det tar jag då ingen hänsyn till , du ska sitta ner unge man och smaka på det första av julens hembakta.
Seså Elsa, plocka nu fram Lussebullar, pepparnötterna och de där goda Klenäterrna du gjorde igår!

Elsa började med rodnande kinder plocka bland burkarna i skafferiet och postkillen stod där på golvet.
- Sätt dig! Han satte sig ögonblickligen ner vid köksbordet.
- Honorine heter jag, vad heter du?
- Sven-Åke!
- Tack ska du ha Sven-Åke. Låt dig väl smaka nu, och tack för att du sköter ditt jobb så bra. Jag tog postskörden och gick in på mitt kontor, där jag började sortera denna.

Ett litet paket blev jag nyfiken på, så fint inslaget i glittrigt papper, utan avsändare........
Jag öppnade det nyfiket, och i den lilla asken låg ett armband!!!!!!!! Ett armband fyllt av små underbara ikoner på, otroligt välgjorda, som små konstverk var och ett.
Jag satte det på mig och såg då en litet kort i asken, och på det stod följande:
Detta kan DU behöva använda, det kommer att skydda dig från faror och rädda dig ur obehagliga situationer, men det finns ett krav för att detta ska hjälpa dig. Ta nu reda på Vem som är denna givare? Utan svaret är detta värdelöst hälsar en "vän".
Nu visar jag direkt detta mycket speciella armband för er , för att se och höra om Ni möjligen känner till detta?
Det här sätter myror i mitt Grevinnehuvud ska ni veta.
Är det på riktigt eller är det på låtsas?

Jag  sätter på mig detta armband, och går ut i köket och säger ingenting. Där sitter nu  Arne, Toivo , Lilla Elsa och Sven-Åke och doppar och samtalar i munter ton.
Jag tar en kopp och slår mig ner vid bordet, och så snart jag sträcker mig fram och tar en Klenät så stannar samtalet helt upp!!!!!!

De stirrar på min hand och mitt armband med , ja jag kan nästan säga rädsla i blicken.
Vad är det för konstigheter med det här undrar jag, men säger inget utan stoppar min Klenät i munnen och samtalet fortsätter!!!!
Nu ska jag ta bilen och svänga upp till Allan och ha detta på mig, och får då se om han reagerar lika märkligt som tjänstefolket och postkillen gjorde......Jag är konfunderad just nu som ni nog förstår.....See you! HS

3 kommentarer:

  1. Kära Honorine. Här har jag nu läst dina telegram i hel felaktig ordning. I det som jag skulle ha avläst sist, gjorde jag ett uttalande om mina teorier vad det är för ett magiskt armband du så oförhappandes fått i din ägo. Således bör du nog bortse från mitt föregående svar, då det nu armbandet har blivit iakttaget av mig.

    Jag vill absolut gratulera den så förnämligt lilla nätta Elsa till hennes så spirande känslor för detta lilla postbud.

    Har du NOGSAMT undersökt detta lilla ikonkonstverk?? Verkligen tryckt på allt? Vridit och vickat på alla bilder?? Finns det en aldrig så liten text någonstans?? Hur i hela fridens namn skall du kunna få veta vem givaren är??

    I mina svaga ögon får jag den omedelbara känslan av att detta kommer från det lite mer Östa grannlandet. Till exempel då Ryssland. Om jag icke minns helt fel, figurerade en viss Vladimir i ditt hjärta för icke allt för länge seadn. Kan det komma från det hållet?? Eller kan det vara ett slags hämd, då ni så elegant backade ur dessa affärer ni talte om. Giv dig iväg till en ortdox kyrka, för att där rådfråga dig om vad nu detta är för en tingest. Är det en hemlig sekt som bär sådana? Ger detta dig tur i form av att andra drabbas av otur?
    Kors i Jösse namn så oherrans många myror du nu satte i mitt huvud.

    Kanske du skall ta det en aning försiktigt med att uppvisa detta, till dess att du fått mer reda i vad det egentligen är du bär runt din så späda handled. Om fel person får se detta, eller att det rapporteras till en person som ICKE varken tillåter, eller gillar att en oinvigd bär det, kan man ju aldrig så klart veta vart detta kan bära hän,
    hälsar dig nu en ordentligt oroad,
    Rubina

    SvaraRadera
  2. Kan det vara Anatonov ändå, som skickat detta armband med någon form av inbyggd spionsändare???? Nu börjar det hetta till känner jag, och är jag nu avlyssnad av de högsta potentaterna i hela Russia????OH my Good!!!!

    SvaraRadera
  3. Attans, fy och elände, kära Honorine!!! MÅTTE det nu icke vara på detta viset. Men å andra sidan. VAD skulle du kunna ge dem för slags information som skulle kunna gagna dem??? Är paret Ollonberg ett spionpar??? VARFÖR skulle de annars reagera så våldsamt då de enkom slänger en aldrig så hastig blick på detta armband, kan man stilla fråga sig,
    hälsar en antispionrepresentant, Rubina

    SvaraRadera