Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

fredag 21 oktober 2011

En ljuvlig dag på landet i oktober månad



Efter en tidig morgonflygning och en resa med kära Rubina från Arlanda och till Hornberga så behövde jag lugn och ro.
Jag har vandrat i skogen i flera timmar, i dessa fantastiska  marker, med sjöar och björkskogar. Det gjorde susen och jag är på gott humör igen.
Då jag kom hem till gården igen så kom Arne och vinkade till mig att komma upp till hans stuga och titta på något alldeles särskilt! Mitt ibland alla hans "instillationer" så satt den här lilla krabaten och plirade så förtjusande mot mig.
- Jag ska grädda ett par pannkakor till den sa Arne högtidligt, för det gillar alla igelkottar.
????????????????????
Men jag litar på Arne och hans goda omdöme, så däruppe sitter de väl nu tillsammans och inmundigar pannkakor med sylt???? Hoppas han häller upp lite mjölk också.

Men ni måste väl ändå hålla med om att hösten i Sverige är något alldeles underbar, och jag är sååå glad att jag är på svensk mark igen. Även om jag har stora problem att ta tag i  helgen.
Men vi får diskutera i lugn och ro, båda mina söner och jag angående såväl stalkers som eventuell förlovning.
Vi är dock vuxna och oftast sansade människor!
Nej, nu är det teatime, vi ses! HS

3 kommentarer:

  1. Bästa Honorine! Det är nu icke alla förunnnat att få tvätta sina ögon genom att få se denna lilla "kotte" sittandes där så ren och oskyldig mitt bland Arnes konstverk. En sådan syn gläder en länge. Trevligt också att den så Småländske Arne så pass mycket bryr sig. Kanske detta lilla djur kommer att adopteras av honom. Bara "kotten" nu icke får magknip av denna så robusta mat. Han är väl i grund och botten mer intresserad av skogsmöss och dylikt? Men en skvätt mjölk tackar han troligen ej nej till. Då vi haft den äran att få en så pass celeber gäst här på Rubinsteinska, brukar vi traktera denne med leverpastej. Då denne lilla krabat befunnit sig en längre tid på ägorna, tycks denna kost icke göra honom skada.

    Visst är väl hösten vacker, i och för sig. Men den är så outsägligt sorglig, då man hela tiden blir påmind om att sommaren är död.

    Usch vad jag känner mig nervös, då jag vet att detta så förhatliga samtal står för Hornberga Säteris dörr och bankar med hårda slag. Hoppas nu bara att Julius inser ditt stora oöverkomliga dilemma,
    hälsar dig,
    Rubie

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas verkligen att alla vet att igelkottar INTE ska bjudas på mjölk! Liksom katter tål deras magar inte pastöriserad mjölk.Förr när våra katter och igelkottar fick mjölk direkt från korna , gick det utmärkt.
    har ni tillgång till sådan lyx?
    Kram B.P.

    SvaraRadera
  3. Självfallet, bästa Honorine, har vi tillgång till opastöriserad mjölk. Här på Rubinsteinska bruka vi ställa upp dessa "kottar" i en cirkel runt kossan Beatas spenar. Där dricks det så det står härliga till. Jag ser till att Camina står spenvakt,
    hälsar dig,
    Rubina Algotte

    SvaraRadera