Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 13 oktober 2011

Jag har nu lämnat Sverige

Jag har tillsammans med min son nu lämnat Sverige på obestämd framtid! Jag hör av mig vidare. HS

4 kommentarer:

  1. Bästa Honorine. Det känns redan tomt här i landet, då du icke befinner dig här. Naturligtvis förstår jag din så akuta flykt. Vad annars finns att göra? Jag antar att du medtagit ett livgarde som finns runt dig såväl natt som dag. Julius Jr vet ju naturligtvis hur den slipsten skall dras. Det är ju en evig lycka att du har tillgång till hans expertkunnande.

    Jag undrar i mitt stilla sinne hur den stackars så godsinte lille Carl-Jan mår efter alla dessa, rent ut sagt, trakasserier? Han kanske är en man med mycket is i sin lilla mage.

    Då du kommit till ro där du så hemligen befinner dig, skulle det här stort uppskattas om du ville ha vänligheten att skicka ett kodat telegram till Rubinsteinska, så att jag vet var du håller hus. Du vet ju så väl att jag annars bara går omkring och vrider mina nariga händer i vånda annars.

    Ursäkta avbrottet, men jag blev tvungen till att ta emot ett viktigt samtal från den lilla väna Svala. Hon befinner sig för tillfället i Paris, för att där skåda en hattkollektion. Varför hon ringde berodde på att hon hade något förskräckligt viktigt att meddela mig. Om jag säger så här, för att icke vara allt för öppen med vad hon sade: Hon SÅG dig i närheten av Triumfbågen. Icke ett ord kommer att slippa ur min just nymakade mun. Handen på mitt hjärta!!!
    Kan det ligga någonting i detta???? Självfallet skall du icke svara på den frågan. Den bara slank ur mig.

    Översten är nu hos Toivo för att därstädes tillsammans med honom gå nattvakt. Hur de tänker gå till attack om denne sliskige man dyker upp, tänker jag ICKE yppa.

    Hör snart av dig, då det passar. Själv har jag lite att stå i, då Silvan åter igen stod utanför min portal så pass tidigt att icke ens f....n fått på sig tofflorna. Så nu skall jag försöka mig på det lilla konststycket att vara hemmapsykolog. Jag måste dock medge att jag är en smula orolig för att denna vilsna kvinna skall gå lös på någon av de salonger som hon hitintills låtit bli. Så jag måste med andra ord avsluta här, för att hålla ett litet vakande öga på henne.
    Var nu rädd om dig. Ät gott och roa dig av hjärtans lust,
    hälsar dig
    Rubina

    SvaraRadera
  2. Goddag tant Honorine. Det här är Svala. Det är jag som är adoptivbarn till Rubina von Oben. Jag vet inte om du minns mig, men jag har vid ett tillfälle följt med Rubina för att hälsa på dig. DET var mycket trevligt.

    Jag har en lite fråga. Rubina har talat om för mig att du är bortrest en längre tid. OM det skulle vara så att du någon gång under resan, kommer till Paris, eller helt enkelt till Frankrike, skulle jag vilja be dig om en stor tjänst. Det är ju så att Rubina fyller jämt om ett par veckor. Jag hade tänkt att överraska henne med ett par presenter, som jag vet att hon skulle uppskatta. Just nu befinner jag mig i Frankrike, för att se på en större hattkollektion. Jag håller ju nu på med att lära mig till hattmodist. De presenter jag hade tänkt mig, hittar man nog bäst här i Frankrike, men jag är så osäker på om jag får tag i rätt saker. Därför ber jag dig om din assistans. Jag ska köpa en Coco Chaneldräkt i beige. Och den MÅSTE vara grov och stabil, annars tar hon inte på sig den. Sedan vill jag ge henne en flaska Chanel nr 5. DEN går det INTE att få tag på hemma i Sverige. Alla påstår att den inte görs längre. Men jag tänkte att det kanske finns någon enstaka flaska kvar i ett restlager.
    OM du har tid och lust att följa med mig och hjälpa mig med det, skulle jag bli himmelens glad. Du kan nå mig på det här numret: 12 34 56 78 90.

    Jag tackar på förhand. Det här får absolut inte komma fram till Rubinas öron förrän det är dags att lämna över presenterna.
    Vänliga hälsningar
    Svala von Oben

    SvaraRadera
  3. Bästa Svalan!
    Visst minns jag dig, och jag ringer dig vid tillfälle. Nej, tyvärr är jag inte i Paris, men vi kan nog hjälpas åt med detta lilla pikanta prblem. Vänligen HS

    SvaraRadera
  4. Tack snälla tant Honorine. Nu kan jag andas ut.
    Vänliga hälsningar,
    Svala von Oben

    SvaraRadera