Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

söndag 30 oktober 2011

Idel ädel adel...alla var där....

Godmorgon ! Honorine här, pigg och utvilad, trots en festlig kväll i Gamla stan.

Nu kan jag berätta varför alla skulle vara utklädda då vi kom, varför allas mobiler och dyl. lades i kapprummet, varför jag inga bilder kan visa er idag på familjen Langensköilds nya våning!

Allt var hemligt! Och då vi alla efter de första välkomstdrinkarna tog av oss maskerna, så förstod jag.....
Idel ädel adel, och kungligheter ute på galej!

Tyckte det var lite märkligt med alla fotografer runt omkring Järntorget, men......

Noppe, Adde, Pierre, Tusse, Lubbe, Kalle, och en hel del andra kändisar med respektive intog middagen som bestod av Pumpasoppa med krutonger som små spöken. Älgköttragu som Noppe hade skjutit på Addes marker hörde jag.
En Pavlova till dessert och sedan var det tävlingar under kvällen som jag icke kan tala om här....

Jag hade i början så svårt att få i mig Pumpasoppan utan att surpla, vilket kändes genant, ända tills att Noppes hustru diskret frågade mig om det inte var bättre att ta ut mina vamyrtänder innan jag åt!!!!!?????

Kalle och Silvan dansande kind mot kind såg jag och Lubbe stod och smygdrack nästan hela tiden i serveringsgången......Hmmmm!

Våningen var nu i en Nationalromantisk stil inredd, mycket hemtrevligt, inga kitchiga plastlampor någonstans!
Tiden gick fort, och Toivo hämtade mig på bestämt klockslag och vi for hemåt!

Nu när jag har intagit frukosten så läser jag i en av de svenska morgontidningarna ett repotage kring vår fest igårkväll.Sådärja!!   Hmmmm! Intressant på min ära! Detta ska jag visa Allan Ollonberg och hans Ruth, de var icke inbjudna...........HS

3 kommentarer:

  1. Kära Honorine! En sådan fullkomligt GRÄSLIG fadäs att sitta så där och formligen sörpla soppa. En sådan evinnerlig lycka att jag var placerad ett par bord ifrån detta elände. Då Noppe äger en så pass redig hustru, utgår jag från att icke HELA adelskalendern Blev nödd till att åhöra detta oaptitliga manèr.

    Då jag hade förstånd att avlägsna mig vid RÄTT tid, gick jag således miste om det äkta paret som ibland övernattar där uppe i backen, dansandes chike to chike. Det hade även varit en välsignelse för de arma barnen att få uppleva detta. Men, nu blevo det icke så.

    Då min förtjusning över denna pumpasoppa icke är allt för översvallande, beordrade jag Camina att tillreda en anständig rätt, genast då jag återkom till min borg. Översten som skulle hemhämta mig, smög sig i stället in i denna så ädla boning. Precis likt en katt bland hermelinerna. Då jag icke såg röken av honom förrän lagom till lunch, kunde jag strax via hans ansiktsfärg, avläsa att han var nyligen hemkommen.

    Dessa Lubbar, Tussar Noppar samt Addar kan ha en tendens att bliva en aning för mycket. Detta till trots att de nederskjutit ett elegant horndjur, som sedan skulle få stoltsera på våra emblemprydda assietter.

    Här på Rubinsteinska rustas och putsas inför den stundande gratulationsdagen. Jag skall på min ära fylla jämt. Lilla så nätta Svala är hemkommen från det Schweiziska landet. Jag har haft ett tillrättavisande samtal med henne, och därmed avtvingat henne var hon höll hus då hon ICKE gick att nå. Den lilla så självsrådiga tösen hade ärnat sig ända bort till det så Fransktalande landet Frankrike, för att där sammanstråla med icke mindre än själva Grevinnan Stiernspez. Hon log så pass underfundigt, att jag till slut drog mina egna slutsatser, att detta kunde ha med min årliga tendens att fylla år att göra. Ack denna så änglalika varelse. Nu är således hennes tårar borttorkade, samt att hon haver tagits till nåder igen,
    hälsar dig en så nöjd,
    Rubina von Oben

    SvaraRadera
  2. Jaha, så nu har detta kommit fram ändå!!! Låt nu flickan vara och var inte så frågvis kära Rubie! Hemligheter måste vi alla få ha.

    Jag kan instämma att adelskalendern ibland är rätt så uttråkande, men vissa incidenter roade mig så till den milda grad igårkväll, så jag har ont i skrattmusklerna bara jag tänker på det! Du kanske anar vad jag tänker på? Jag vet att du var kvar då det hela inträffade, då när Lubbe pinkade i bålskålen bla........

    SvaraRadera
  3. Men Kära Honorine!!! Här har jag nu suttit och våndats över detta Lubbska parbänksbeteende, samtidigt som jag någonstans har tänkt, att detta har absolut icke skett. Således går det ej längre att förtränga detta, då du nu så abrupt erinrar mig om dessa pöbelfasoner. Det är väl, som man nu så vanvördigt säger, bara att tugga i sig. Dessutom är jag i detta fall en aning osäker på, om jag icke vid ett flertal tillfällen såg den gode Calle kretsa kring bålskålen, för ideliga påfyllningar i det glas som hade en benägenhet att tömmas i allt för rask takt. Visserligen var luften kolossalt torr där, men inte så pass mycket att detta fick till följd att vätskan dunstade med ilfart.

    Jaha, så du anser att jag gick för hårt fram med den lilla tösen. Måhända, men det är av sin vikt att detta lilla embryo till dam, noga skall veta vem som föder samt när henne.

    Men som jag tidigare sagt, om jag ej minns helt fel, så äro vi såta vänner åter igen. Om ett liknade fall skulle uppstå, skall jag nogsamt tänka över mina barska ord. Det kan ju ligga något i vad du säger. KAN det vara så att hon blir.......ähum..... sårad????? Jag är nu en gång novis i detta ämnet att omhändertaga ett barn, men du har ju stor erfarenhet. Därmed tar jag till mig dina goda råd, samt skäms en SMULA.
    Detta hälsar dig ,
    Rubina

    SvaraRadera